Våldtäktskondom

I Aftonbladet finns en artikel om följande:

En sydafrikansk kvinnlig läkare har uppfunnit en ”Rape-axe”. En slags kondom som sätts in som en tampong och har vassa, tandliknande krokar på insidan som fastnar i våldtäktsmannens penis vid penetrering. Syftet med rape-axe är främst att skydda kvinnor i det våldtäktsdrabbade Sydafrika under fotbolls-VM.

Det gör ont på våldtäktsmannen – han kan inte kissa, knappt gå och måste uppsöka läkare för att få bort den. Gör han försök att själv ta bort den så klämmer den bara åt ännu hårdare. Detta menar uppfinnaren, tvingar våldtäktsmannen till att uppsöka sjukhus, där polis kan tillkallas.

I kommentarsfältet i AB, visar det sig att framförallt många män är kritiska till denna metod att sätta fast våldtäktsmän. Kritiska män menar att våldtäktsmannen kommer att använda mer våld och kanske till och med mörda offret när han upptäcker att han blivit ”lurad”. Helt enkelt att denna kondom innebär en större fara för våldtäktsoffren.

Detta tror inte jag är någon överhängande risk. Dels kommer våldtäktsmannen att få otroligt ont, vilket gör att han får svårt att överhuvudtaget förflytta sig – än mindre brottas med sitt offer. Dels tror jag knappast att han, i det läget, vill riskera att åka dit även för mord/dråp. För övrigt – sen när började män bry sig om alla våldtäktsoffer? Finns det någon som har sett en man stå uppe på barrikaderna och skrika sig hes för att få slut på våld och sexuella övergrepp mot kvinnor?

En man i kommentarsfältet använde detta ”argument”:

”Frågan är om attityden till kondomer blir mer positiv eller negativ (eller oförändrad) vid vetskapen om att det finns kondomer med hullingar i cirkulation”.”

Menar denne man att folk skulle sluta använda kondomer eller minska användandet av dessa pga att det ”cirkulerar våldtäktskondomer”?? Det har jag mycket svårt att tro. Vad har det ena med det andra att göra?? Lampan lyser men ingen är hemma.

Nästa argument som används av kritiska män är att denna kondom kommer att kunna användas av kvinnor i ”hämndsyfte”. I de fall en kvinna blivit dumpad eller utsatt för otrohet skulle hon kunna använda denna kondom för att hämnas på mannen i fråga. Det finns säkerligen mentalt labila kvinnor som skulle komma på en sådan sjuk tanke. Är det i så fall en så stor mängd kvinnor, att de positiva effekterna av minskade/avbrutna våldtäkter och fler dömda våldtäktsmän uteblir? Nej.

Manliga kritiker menar även att Rape-axe inte har någon som helst effekt på de psykologiska besvär som drabbar offren efter ett våldtäktsförsök. Offret blir ju ändå våldtaget, menar män. Jag är inte psykolog men jag hävdar ändå att känslan av förnedring, i samband med ett våldtäktsförsök, skulle lindras, om offret på detta sätt fick möjlighet att ”avbryta” våldtäkten och dessutom veta att förövaren åker dit för sitt brott. Fullbordade våldtäkter, där offret riskerar att få en främmande mans sperma i sin kropp, torde dessutom vara en omöjlighet med Rape-axe.

Vidare menar manliga kritiker att de oroas över att kvinnor skulle ”förslavas” av denna kondom, genom att de ständigt påminns om att de behöver skydda sig och vara rädda för män. Jaså – och kvinnor är inte rädda och påminner sig själva om att vara försiktiga i vanliga fall? Jag tror att kvinnor och framförallt mammor skulle känna sig betydligt tryggare med vetskapen om att de själva och deras döttrar kan skydda sig mot våldtäkt på detta sätt.

En kvinna i kommentarsfältet ställde frågan varför män visar ett sådant tydligt motstånd mot att kvinnor, genom Rape-axe, får möjlighet att skydda sig mot detta vidriga brott? Hon hann inte få något svar eftersom AB stängde kommentarsfältet.

Själv är jag väldigt nyfiken på svaret. Vad tror du? Varför är män, generellt, negativa till Rape-axe?

Viktigt att påpeka är att Rape-axe uppfanns i mitten av 2000-talet. Det har skrivits artiklar om den tidigare i media. Fram tills nu har den testats men kommer snart att finnas på marknaden och kommer att kosta ca 2 dollar styck.

Jag hoppas att krigsdrabbade länder kommer att dela ut Rape-axe gratis till sina kvinnliga medborgare för att skydda dem mot våldtäktsmän i skepnad av soldater och militär.
Jag hoppas verkligen att den kommer att säljas i Sverige.
Om inte, så tänker jag fan importera hem den själv!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s