Risker med analsex

Att inbilla sig att analsex är en till 100% riskfri sexaktivitet är att utse sig själv till idiot.
Penetrerande analsex är den form av sexuella aktivitet som är mest riskfylld, för den som är mottagare. Oftast kvinnan i heterorelationer.
Det finns en hel genre inom porren, sk ”ass tulip”, rektal kollaps som visar kvinnor som har drabbats av analt framfall. Det finns alltså män som gillar att titta på porr där kvinnor penetreras analt och där tarmen helt enkelt åker ut ur analöppningen, och måste ”stoppas tillbaka” igen.
Hemorojder, analt framfall, högre smittorisk, fissurer, anal inkontinens osv är skador som kan uppkomma för den som penetreras analt.
 
En majoritet av alla kvinnor är negativt inställda till att låta sig penetreras analt. I studien ”unga och sexualitet” framgår att unga kvinnor är betydligt mer negativa till analsex än unga män.
Gay Bowel Syndrome är, vad jag har förstått, ett samlingsnamn på de anala problem, tarmsjukdomar, sjukdomar som homosexuella män drabbas av.
Detta uttryck är inte myntat specifikt för homosexuella män, utan är snarare ett uttryck för människor som är mottagare av analsex.
Läs mer om sjukdomar kopplade till anal/tarm/mage/ och smittorisk här:
”Av homosexuella uppger sig 30% ha heterosexuella kontakter, en siffra som återkommer i litteraturen i olika sammanhang.”
Mer om Gay Bowel Syndrome här:
Utdrag: (ursäkta översättningen, skyller på google):
Den inre analsfinktern (en ofrivillig muskel) ser inte positivt på främmande föremål försöker ta sig in i ändtarmen. Denna muskel slappnar av under defekation, men är fortfarande i ett avtal anger annat, som tätar analöppningen. Under en period efter att ha mottagit analsex, är den inre analsfinktern sträckte på sig och är oförmögen att avtalet kraftigt, därmed inte helt täta analöppningen tills muskeln återfår sin ursprungliga tonen. Upprepat analsex, särskilt med stora penisar eller rektal införanden av stora föremål kan skada den inre analsfinktern, vilket förhindrar fullständig förslutning av anus, och leder till fekal slem läckage (analt eller fekal inkontinens). Dessutom kön förvärrar anal avföring läckage genom att stimulera kolon motilitet, som skickar avföring från tjocktarmen ner i nedre ändtarmen.
Den nedsmutsning av kläder från fekalt läckage är ett problem för många homosexuella. I Miles et al. Goldstone nämns en studie där 25% av homosexuella som praktiserade anoreceptive samlag och 50% av AIDS-drabbade homosexuella hade anal inkontinens jämfört med 3% bland heterosexuella män.
För att undvika nedsmutsning av kläder, med milda problem homosexuella rådas att använda en menstruation typ pad i baksidan av deras underkläder att absorbera fukt och avfall. Homosexuella med stora skinkor kräver fluffas upp bomullstuss placeras mot analöppningen , med ett block för att tillsammans hjälpa till att absorbera fukt under hela dagen.
Frekventa, särskilt långvarig analsex ofta lämnar små tårar (analfissurer) runt analöppningen. Detta föranleder den inre analsfinktern till kontrakt starkt, och gör det svårt för homosexuella att engagera sig i receptiva analsex.För att hantera analfissurer, homosexuella använda rump-pluggar, som också effektivt täta anus.
Vissa fall av anal inkontinens är så allvarliga, att människor förlorar förmågan att känna pall i ändtarmen och kan inte hindra den från att läcka. Detta kräver stora livsstilsförändringar såsom att bära blöjor eller i extrema, gå en kolostomi (ett kirurgiskt ingrepp som leder till avföringar tömning i en påse som på buken).
Som en följd av upprepad anorektal trauma och infektioner, det perianala regionen flera manliga homosexuella förvärvar en grotesk utseende, ändå några homosexuella önskar insertive analsex skulle avskräckas av åsynen av sådan anuses.
Oralanalsex jämförs med tredje världens problem med förorenat dricksvatten. Avloppsvatten som blandas med dricksvatten och gör människor sjuka. Att mixa oralsex och analsex kan framkalla samma typer av sjukdomar som för människor som dricker förorenat dricksvatten. Mask i magen osv.
Är det någon mer än jag som tycker att det är märkligt att man upplyser om, och är medveten om riskerna för homosexuella män som låter sig penetreras analt och att man gentemot heterosexuella kvinnor låtsas som att anal penetration är näst intill riskfritt..?
Hur många heterosexuella kvinnor kommer att drabbas av samma sjukdomar och analproblem som homosexuella män i framtiden?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s