Orgasm är inte viktigt

Det blev mycket prat om analsex och kvinnors orgasm.
BitterFeminist skriver om den ojämna orgasmbalansen här:
När dom flesta förstod och tog in, att en övervägande och klar majoritet av kvinnor inte får orgasm av penetration så vände man istället debatten till att handla om att orgasmen inte ”är så viktig”. För kvinnor, menar man då, eftersom chansen att mannen får orgasm av att penetrera är betydligt större än att kvinnan får det av att penetreras.
Detta finner jag märkligt.
Studier visar att orgasmen är jätteviktig! Den förbättrar vår hälsa och vårt välbefinnande rent fysiskt. Kvinnor som får orgasm med sin partner är mer nöjda med inte bara sitt sexliv, utan också med sina liv i största allmänhet. Dessa kvinnor har dessutom sex oftare. Orgasmen är ju också en ”belöning” i det syftet att den får människor att vilja ha mer sex.
Kvinnor uppger i studier att deras orgasmförmåga minskar avsevärt med en manlig partner närvarande. 95% kvinnor får orgasm vid onani. Då stimulerar kvinnor främst klitoris. När kvinnor sedan har sex med män så minskar orgasmförmågan helt plötsligt.
Hur kommer det sig? Kan det vara troligt att fokus riktas från klitoris till mannens penetrations-iver? Och att detta gör att kvinnor inte lika ofta får orgasm vid samlag som vid onani? Mycket sannolikt, eller hur?
Män som vill göra gällande att orgasmen inte är viktig för kvinnor, bör själva avstå från utlösning vid sex. Testa helt enkelt att under några månader endast fokusera på att ge kvinnan orgasm genom att stimulera hennes klitoris. Med fingrar och/eller tunga. När kvinnan har fått orgasm så går ni därifrån. Utan att tillfredsställa er själva, utan att penetrera. Upprepa. Upprepa.
Återkom sedan till mig och berätta om, hur ni upplevde att ha sex utan att själva ha fått orgasm.
Dom kvinnor som inte tycker att deras egen orgasm är lika viktig som mannens…ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga..?
Behags-sjuka??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s