Så var det dags igen

För några år sedan var jag sambo med en man. Han spelade golf och jag gick, för skojs skull, med som caddy på några tävlingar. Jag fick förklarat för mig att golf är en sport med väldigt många regler och förmaningar. Tex får man inte klä sig hur som helst på en golfbana. Det ska vara påklätt, rent och helt. Det kanske ni har tänkt på? Sällan ser man golfspelare som går klädda i tex linne på överkroppen. Eller avklippta jeans-shorts och dylikt.
Med tiden har allt fler kvinnor börjat spela golf. Och då börjas det. Påpekandet om de kvinnliga golfarnas utseende. Ni minns hur Annika Sörenstam, en av världens bästa kvinnliga golfspelare, hånades för sitt ”manhaftiga” utseende? Har aldrig förstått vad som är ”manhaftigt” med Sörenstam..?
 
Jag tänkte då – nu är det bara en tidsfråga innan golfkläderna för kvinnor kommer att ”krympa”. Nu har det hänt. I Kina tycker man att kvinnliga golfspelare ska bära bikini. Det skall också anordnas skönhetstävlingar i samband med turneringar. Skälet är det gamla vanliga gubb-skämtet, att ”uppmärksamma” sporten.
Svenska män verkar stämma in i Kinas mansgris-kör (nöff, nöff). Se bara på hur våra svenska män, de ”mest jämställda i världen”, uttrycker sig i kommentarsfältet i DN:
”Låter bra, bikini borde vara krav för i samtliga sporter.”
”Hâl som hâl…”

”He, he, he… mums… jo, jo. Filibabba!”

”vackra vyer och unga och dynamiska flickor låter ju bra.. :)”

”Var är gilla-knappen?”

”Låter som ett bra förslag kineserna kom med, men det borde vara någon sorters åldergräns på bikinikravet, typ att det bara gäller kvinnor i åldern 15-35 år.”

”Helt rätt, lite mer lättklädda brudar inom golfsporten skulle inte skada!”

”Vadå??? Skulle en miljard kineser ha sämre moral än nio miljoner svenskar? Sverige är en genusextremistisk feminiztanstalt.”
Jag måste avsluta med en kommentar från en klok feminist:
”Bara en tanke: Alla dessa osmakliga, antifeministiska och korkade kommentarer kanske är skriva av rabiata manshatare för att framställa män som monster? För ärligt talat, vore det så här män var på riktigt och i allmänhet borde vi sätta ut våra gossebarn i skogen – det blir inget vettigt av dem ändå. Inför genuskunskap som grundämne i skolan!”
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s