Sådan far – sådan son?

Det är svårt att tänka på och skriva om något annat än massmorden i Norge.
Vi vet nu att massmördaren är frimurare, medlem i en skytteklubb och mycket aktiv på nätet där han, med många likasinnade, hatade kvinnorörelsen och muslimer. Han ansåg t.ex att ”feminismen styr männen”. Det är märkligt hur det där nästan alltid hänger ihop, hatet mot kvinnor och hatet mot andra raser. ”De andra”, som skall tystas till varje pris? Som också skiljer sig från den vite, heterosexuelle Mannen.

Han har planerat sitt dåd under nio års tid. Han visar ingen ånger ännu, över hur han har slaktat (nu 68 st på ön och 8 st genom bombningen i Oslo) oskyldiga medmänniskor, ungdomar, av sin egen ”ras”.

Det verkar som om ett av ABB:s mål, varit Gro Harlem Brundtland, före detta statsminister. Varför siktar han inte in sig på den nuvarande, Jens Stoltenberg? ABB skriver i sitt ”Manifest” att han såg Brundtland som en ”landsmoder” (negativt för ABB). Gjorde han därmed bedömningen att det var bättre att mörda två flugor i en smäll så att säga? Kvinna/feminist(?) OCH vänsterpolitiker, snarare än bara en vänsterpolitiker (som var lite mer okej eftersom han var man och vänsterpolitiker)? Vilka värderingar har fått råda?
Gro Harlem Brundtland

  

Det är lustigt också hur dessa antifeminina män resonerar. Män som hämtar t.ex thailändska kvinnor, brukar ogilla jämställda kvinnor, precis som ABB men ändå uttalar de ofta förakt för just andra ”raser”. Hur tänker de då när de själva hämtar hit andra ”raser” i form av kvinnor? Jag tror att det helt enkelt handlar om en typisk manlig hierarki, där antifeminina män sätter människors värde på följande sätt (om än något förenklat):
1. Vit, heterosexuell man
2. Heterosexuell man
3. Homosexuell man
4. Kvinnor som helt anpassar sig till främst grupp 1-2 som ”norm” men vars verkliga människovärde ändå är lägre än kvinnors i grupp 5. Underordning belönas och idealiseras av främst grupp 1-2
5. Kvinnor som önskar jämställdhet och jämlikhet mellan alla människor – feminister
Det finns inga försvar för en man som ABB. Han anses, i nuläget, inte lida av någon psykisk sjukdom, utan av en psykisk störning med en narcississtisk läggning. Han har tagit anabola steroider.

OM han är sjuk, så kan det vara en förklaring och kanske till och med ett slags försvar för honom och hans handlingar. Är han inte sjuk, så är han fullt ansvarig, medveten och har gjort ett aktivt val att kallblodigt skjuta ihjäl sina medmänniskor. Begå massmord.

Det finns ett annat ”försvar” också – ABB är i alla fall bättre än sin egen far. ABB sköt ihjäl oskyldiga, okända människor men ABB:s pappa, går ut i media och talar om att han önskar livet ur sin egen son, sitt eget barn.
Det tycker jag är fasansfullt.
Som förälder i det här läget, tar man tydligt avstånd från sitt barns handlingar och visar sin avsky inför dem men man slutar inte älska sina barn. Man önskar definitivt inte livet ur dem!
Sådan far, sådan son?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s