Mentalt uttröttad

Jag skulle egentligen ha fortsatt med ett inlägg, en sammanställning, om dagens program i Tendens, ”Den gode, den onde och skalbaggsmannen” men vet ni vad..?
Jag orkar inte idag. Jag blev mentalt uttröttad av att lyssna till dessa män.
Här kan ni lyssna och kanske bli mentalt uttröttade:
Jag konstaterar att:
1. Kvinnor får driva sin kamp på egen hand. Män vill inte verka för jämställdhet mellan man och kvinna i Sverige eller i världen. Män vill bara tala om för kvinnorörelsen att dess arbete är ”onödigt” och att de tycker att arbetet bedrivs på ett felaktigt sätt. Frågan jag ställer mig är då varför män helt enkelt inte bara struntar i kvinnorörelsen? Varför reta upp sig på ett arbete som är ”onödigt” och feminister som ändå ”skiter i vanliga kvinnor på Saab”? Varför lägger män ner så mycket tid och energi på att förtala kvinnorörelsen, feminister och deras arbete? Varför retar män upp sig på ”tokfeminister, ultrafeminister, rabiatfeminister och radikalfeminister”? Varför allt detta hat? Så onödigt?
2. Jag får intryck av att antifeministiska män gärna separerar grupper i samhället i vissa fall, såsom t.ex muslimer, invandrare, klasstillhörighet osv. När det gäller kvinnor och män däremot, så skall dessa två grupper av människor slås ihop till EN enhet. Man ska alltså inte, som feminismen gör, separera kvinnor och män som två olika grupper och belysa dem var för sig. Då blir ju eventuellt förtryck synliggjort.
Om vi däremot låtsas som om män och kvinnor är biologiskt lika med samma värderingar, åsikter och livsvillkor så finns ju inget förtryck? Då handlar det ju inte längre om att män har makten, tolkningsföreträdet och bestämmanderätten i vårt samhälle? Det syns ju inte då och för övrigt har ju då kvinnor alltid samma åsikter som män? Kvinnan hör ju alltid ihop med mannen liksom? ”Bihanget”, som Strindberg uttryckte det.
3. Med tanke på punkt 2, så undrar jag hur antifeministiska män kan hävda att kvinnor och män ÄR biologiskt olika och samtidigt inte förstå att kvinnor och män kanske inte delar exakt samma värderingar, livsvillkor, åsikter, mentalitet och syn på vårt gemensamma samhälle? Är det jättesvårt för män att tänka tanken att kvinnor kanske tänker annorlunda, vill annorlunda, ser på saker annorlunda och vill utveckla samhället på ett annat sätt än män? Är det ens intressant för män vad kvinnor vill? Ställer sig dessa män någonsin frågan om kvinnor kanske kan tröttna på att lyssna på män?
4. Vad leder jämställdhetsarbetet till, undrar antifeministiska män (och kvinnor)? Ja, är det inte lika bra att lägga ner det, så att mannen slipper könskriga mot kvinnan på ännu ett område? Låt män fortsätta att styra världen och de länder som anses feministiska kan väl helt enkelt bara återgå till den antifeministiska agenda som har styrt vårt samhälle i tusentals år? Back to basics, så att säga? Kvinnor i Iran har det väl inte så jävla illa? Egentligen? Antifeminism har ju fungerat hittills? Måste kvinnor bråka med män?
5. En man som samlar på skalbaggar, säger att feminister är ”rariteter”.
”Den sista hittades på 1920-talet, hö, hö, hö!”.
Han har nämligen aldrig sett några feminister. Sen undrar han om det går att se på en kvinna eller man om vederbörande är feminist. Jag ställer samma fråga tillbaka – går det att se på en man om han är antifeminist? Jodå, det är skitlätt!
De är nämligen allt annat än ”rariteter”. De behöver dessutom bara öppna munnen och pladdrar gör de ju så gärna om både ditt och datt.
Öronen, däremot, slår lock när en kvinna talar.
Måste avsluta med ett småkryp. Jag gillar inte små kryp.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s