Antifeminismens fula ansikte

Breivik älskar kvinnor men hatar de kvinnor och män som är verksamma inom kvinnorörelsen, för kvinnors mänskliga rättigheter och jämställdhet mellan könen.

”När Breivik senare kommenterade expertens utlåtande sa han att han inte har några problem med kvinnor, han påstod att han ”älskar kvinnor med hatar feminism”. ”

Känner vi igen den här retoriken från de antifeministiska mansnätverken, Moderatmännen och papparättsrörelsen?

Pelle Billing
Antifeminist i Mansnätverket/ Papparättsrörelsen

Pär Ström
Antifeminist i Mansnätverket/Papparättsrörelsen

I GrisMill skriver en ung antifeministisk kvinna från KDU, Sara Skyttedal, en artikel full av lögner om kvinnorörelsen/genusvetenskapen och utmålar det Kristdemokratiska partiet som ett parti för allas frihet. (!)

Sara Skyttedal
Antifeminist inom KDU

Det är sorgligt att se kvinnor som Sara som försöker få andra kvinnor att vända sig till antifeminism istället för feminism. Vi har alla levt, under tusentals år, i ett fullständigt antifeministiskt välde och vi vet ju hur det slutade för kvinnor? Vi vet också hur det ser ut för kvinnor i de länder, där ingen kvinnorörelse verkar.

Vi vet också hur den religion och politik, som Sara utövar, har slagit och slår hårt mot kvinnors rättigheter, frihet och jämställdhet i samhället. Vi vet också hur KD inte verkar för valfrihet, eftersom de med hjälp av pengar och diverse samhällsinsatser vill styra människor till att göra vissa livsval. Samma livsval som religiösa och antifeministiska män alltid har verkat för, till och med tvingat kvinnor till.  

Sara skriver:

”Stora delar av det feministiska samhällsbygge, som förespråkas av nästan alla riksdagspartier, går ut på att rasera normer och motverka de val som inte är tillräckligt politiskt korrekta. Dessa grundtankar kan ses på en lång rad områden. Exempelvis i den nationella läroplanen för förskolan, som slår fast att alla förskolor (läs dagis) ska motverka traditionella könsroller och stereotyper. Man ska alltså styra barns beteende, inte beroende på deras egna önskemål, utan utifrån deras kön. Utöver detta nationsomspännande arbete finns skolor som med mer eller mindre extrema former av genuspedagogik försöker styra och påverka barns beteenden ytterligare för att försöka utplåna alla skillnader mellan män och kvinnor.”

Den här typen av galen och överdriven retorik har vi ju sett förut? Sara går de antifeministiska och religiösa männens ärenden, har gjort sig en karriär på detta, och påstår att vi inom kvinnorörelsen och genusvetarna vill ”styra” barns beteende och ”utplåna skillnader mellan kvinnor och män”. Jag finner inga ord för att beskriva hur illa jag tycker om den här typen av förljugenhet hos antifeministerna.

Jag ställer frågan hur Sara tror att det ens skulle vara möjligt att utplåna biologiska skillnader mellan könen? Jag ställer mig frågan varför Sara tror att ickestyrning in i traditionella könsroller för barnen, är skadligare för barn, än styrning in i socialt skapade könsroller?

Sara nöjer sig inte, hon fortsätter:

”Idén om att det ska gå att utplåna alla skillnader mellan män och kvinnor kan för gemene man framstå som ganska naiv. För dem är det uppenbart löjligt att tro att vi alla kommer dela lika på föräldraförsäkringen om vi bara förbjuder flickor att leka med Barbies, inför en könsneutral namnlag, klär våra söner i kjolar och börjar kalla alla för hen.”

Sara har uppenbarligen ingen aning om vad feminism och genusvetenskap är. Hon tror, som de lika oinsatta och okunniga antifeministiska männen, att den går ut på att tvinga flickor att sluta leka med dockor och att tvinga pojkar att bära kjol. Det är så absurt att jag häpnar. Varför öppna munnen när man inte ens har satt sig in i, vad man talar om? Varför vill hon få medborgarna att tro att det är detta genusvetenskap och kvinnorörelsen verkar för?

Vad är fritt val för Sara? Att bli tilldelad en docka och en dammsugare att leka med på ”flickavdelningen” eller att välja själv?

Inte nog med alla dessa lögner, okunskap och falska påståenden om feminism och genusvetenskap – Sara vill också vinkla och ljuga lite om vad hennes eget parti står för.

”Det är märkligt att en organisations jämställdhetspolitik inte får ”godkänt” bara för att den inte innehåller ett antal öronmärkta pengar,specialsatsningar eller andra kompensatoriska åtgärder för att förändra utfallet. Vi vill öka människors möjligheter snarare än att styra deras val.”

Jag förstår varför Sara vill utmåla sitt parti som ett slags ”frihetsparti” för kvinnor, men tyvärr framgår det mycket klart och tydligt vad KD är ute efter och vilket samhälle KD och högern vill skapa. Konservativa partier vill inte främja samhällets utveckling – de vill tillbaka till ”det gamla” (läs 50-talet). 

Hemmafruar röker mer,
bantar mer och är mindre
lyckliga, än singel-kvinnor.

Hur är det ”frihet” att KD och andra partier, bedriver ”familjepolitik” överhuvudtaget (läs kärnfamiljspolitik) där skattebetalarna skall vara med och betala notan för att få kärnfamiljer att fungera till varje pris, tex med gratis familjerådgivning? Hur är det ”frihet” att verka mot kvinnors aborträtt? Hur är det ”frihet” att verka mot heterosexuella skilsmässor? Hur är det ”frihet” att påtvinga barn leksaker, som är könsrollsbundna?  Hur är det ”frihet” att inte låta barn få umgås lika mycket med sina pappor som med sina mammor, i de heterosexuella relationerna? KD tycker inte att pappor är lika viktiga för barnen, som mammor. Undrar hur Papparättsrörelsen/Mansnätverken ställer sig till detta?

Vilka insatser vill KD göra för kvinnor/mammor, förutom att tvinga dem tillbaka till hemmet, där de är helt beroende av en man, för sin och sina barns försörjning och därmed ställs helt utanför det övriga samhället? Är ni beredda att höja underhållsstödet? Är ni beredda att låta pappor betala sin del av notan för sina barn, både i och utanför kärnfamiljerna? Är ni verkligen beredda, KD, att låta kvinnor välja helt själva? Vågar ni ge kvinnor den frihet ni talar om, verkligen..? Vågar ni ens se kvinnor som självständiga individer i samhället, som människor som inte per automatik ”hänger ihop” med männen?

Skillnaden mellan Sara och mig, är att jag faktiskt läser vad KD skriver och uttalar. Mina argument grundar sig på KD:s egna uttalanden om den politik de bedriver. Saras argument mot feminism och genusvetenskap grundar sig antingen på ren okunskap och/eller rent skitprat, för att få mer kraft bakom sin egen agenda.

En agenda som nu, liksom då, inte alls verkar för kvinnors/mammors och barns bästa.

Annonser

27 thoughts on “Antifeminismens fula ansikte

 1. Ser man i senaste partisympatiundersökningen så har KD rasat hos framförallt kvinnor i baranafödande ålder.Det är bara att hoppas att de åker ut 2014.Varför ska någon rösta på dem (förutom livets ordare och andra sekter) när man lika gärna kan rösta på SD och få samma kvinnoföraktande paket + det andra på köpet.Den här KD-kvinnan kunde precis lika gärna varit en SD-kvinna, det är en exakt blå(brun)kopia av deras tankegods.Breivik skulle vara överlycklig över detta.Han som hade ett speciellt kapitel i sitt manifest hur man dödar kvinnor (feminister).Jag ser förresten ofta att man inte kan länka till Breivikartiklar i media, det är synd för pressen rapporterar inte korrekt utan mörkar terroristens värsta sidor.Man kan fråga sig varför.Norsk media är bättre.Är det någon som vill veta vad som händer i rättegången: läs Verldens Gang.Det var bland annat dom han vill attackera.

 2. Många högerpartier har svårt att attrahera kvinnor och det är inte svårt att förstå varför KD har svårast av dem alla. Höger=män. Så har det alltid varit. Höger=antifeminism.Här ser vi ett exempel på det som verkar ha blivit regel idag – att vinna billiga manspoäng genom att smutskasta och prata ren skit om feminism och genusvetenskap. Du och jag såg ju samma fenomen i en annan debatt, då det till och med var en "feminist" som bl.a ville attrahera män, till och med rasister och tillskanska sig statsbidrag, genom att smustkasta kvinnorörelsen.Det är skrämmande att den här typen av "opinion" tillåts höras överallt, i princip helt oemotsagda. Svenska folket tror väl snart på att feminister hatar män och att vi vill klä pojkar i kjol och tvinga flickor att spela fotboll eller operera om kvinnor till män och vice versa. Det verkar som om vi snart måste införa ett nytt brott i vår lagstiftning – hatbrott mot feminister. Samt hatbrott mot kvinnor. Det är ju precis det, våldtäkter mord och misshandel mot kvinnor handlar om. Manligt hat. Samma hat som Breiviks. Det går inte att länka till många Breivik-artiklar. Det vore väl för hemskt och upprörande för folket om vi kunde belysa hans hat och jämföra det med resten av de antifeminina nätmännens, eller hur?

 3. Jag blir både förbannad och upprörd när jag läser vad KD står för och förvisso är det inget nytt men utspelen är nya och följer precis som du skriver SD-spåren. Men ändå blir jag mest förundrad över hur korkade de är. År 2012 så fortgår samma idiotiska tjafs och samma menlösa tankar som endast leder bakåt. Dumheten är så uppenbar att jag inte förstår att inte fler ser den.Tänkte på det där med Breiviks manifest om hur man dödar kvinnor (feminister) hur få reaktionerna var på det och man då jämför alla galna reaktioner på Scum-manifestet…;) ganska talande det också tycker jag

 4. Jag säger bara – de som sitter och läser Bibeln och tror på vad män har skrivit om kvinnor i den, år 2012, kan inte vara särskilt mentalt utvecklade. Feminister blir både mordhotade och trakasserade IRL, som vi vet. Utöver detta så har vi alla feminister som blir mailbombade med hatbrev och utöver detta allt feministhat som män spyr ut över hela nätet. Tanken är, som de säger i Mansnätverket och Papparättsrörelsen att feminismen skall utrotas. Vad är de beredda att ta till för metoder för att åstadkomma detta? Breivik hade sina metoder, efter att ha suttit och hetsats på nätet av andra kvinnohatare och rasister.

 5. Stackars lilla dumma Sara Skyttedal! Hon författar manifest i ämnen hon inte begriper och inte heller verkar ha intresse att sätta sig in i. Vi får hoppas att mätningarna 2014 stämmer med mätningarna idag så de där där religiösa fanatikerna åker ur riksdagen. De har en fullgod efterträdare i SD som sagt var./Tittarstorm

 6. Lilla Sara har säkerligen en hel drös med antifeministiska män bakom sig som har puttat fram henne för att driva den manliga antifeminismens agenda. Eller också tror hon på vad män har skrivit om hennes kön, i den manliga Bibeln. I vilket fall, så tycker jag lite synd om henne. Det är viktigt för vissa kvinnor, i den där åldern att anpassa sig efter män och framstå som behagliga inför män. Sara tar det lättaste vägen – mansvägen och får stor draghjälp på så sätt. Många kvinnor gör det.

 7. Mycket skitsnack här, antar att ni vet mycket väl att KD är ett sekulärt parti och inte är emot abort. I övrigt kul när fina KDU försvarar friheten från era kulturradikala pekpinnar. Låt folk vara folk!

 8. Jag har kanske sagt det tidigare men gör det i alla fall igen: jag har aldrig varit feminist eftersom jämställdhet för min generation har varit en självklarhet. Något jag har tagit för givet. Tack vare eller rättare sagt på grund av sånna som Breivik, Billing, Ström, Sara och många många fler har jag fått upp ögonen och insett att det inte räcker med att man uppnått jämställdhet på en rad områden. Vi måste tydligen kämpa för att behålla den och kämpa för att den ska gälla fullt ut. Jag har ju trott att jämställdhets arbetet är något som pågår och inget man behöver stödja för det är så självklart att alla vill ha och alla vinner på ett jämställt samhälle. I dag inser jag att inte alla vill det. En chockartad insikt. Jag inser också att det finns dom som hatar jämställdhet och feministerna som kämpar för den. I min värld är man jämställdhets hatare om man avskyr feminister.Tack vare dig NBT och andra känner jag mer och mer att det är FI som måste få min röst nästa val, jag känner att det nästan är livsviktigt att stötta sådana som utsätts för ett grundlöst hat bara för att dom kämpar för nåt så självklart som ett jämställt samhälle och en jämställd värld.R

 9. Jag tror att det finns kvinnor som du, R, som tror att samhället är jämställt eller som helt enkelt inte har blivit upplysta eller insett vad som pågår runt omkring dem. Själv har jag sett dessa tecken på manligt tolkningsföreträde, manlig bestämmanderätt och manlig sexism i hela mitt liv och överallt. I mina förhållanden, i mitt yrke, på skolan, i mina väninnors relationer, i samhället och i politiken. Jag tror att vissa kvinnor är så vana vid att saker och ting ser ut som de gör, att de liksom tror att det skall vara så, inte går att göra något åt och att det är normalt. De reagerar knappt längre på orättvisorna. Feminister är de som fortfarande, efter flera hundra år, kämpar vidare med samma saker. Som utsätts för samma typ av glåpord och härskarteknik från antifeministiska män, som på 1800-talet. "Feta, fula, manshatare, frigida och manhaftiga".Det borde inte ens behöva finnas en särskild kvinnorörelse om samhället var jämställt. Då hade kvinnors rättigheter tagits tillvara ändå. Nu har vi tagit ett rejält kliv bakåt och det är hög tid att kvinnor vaknar nu och gör gemensam sak. Annars befinner vi oss snart på samhällets botten igen. Det är märkligt att det skall ta sådan tid? I synnerhet som när män känner sig diskriminerade och vrålar i panik, så händer det saker på studs. Vi ser det i och med att värnplikten har avskaffats. Vi ser det i lagen om gemensam vårdnad till varje pris. Vi ser det i debatten om delat barnbidrag. Vi ser det i debatten om intagningen till polishögskolan. Vi ser det i beslutet att män har sluppit högre premier för fordonsförsäkringen och att kvinnor nu inte får rabatt, trots att de orsakar färre olyckor än män och kör säkrare. Vi ser det i kommunernas beskrivning om "relationsvåld" istället för "mäns våld mot kvinnor". Vi ser det i de manliga debatterna om kvinnors aborträtt, kvinnojourernas vara eller icke vara. Osv, osv.Jag är glad om jag kan bidra till att kvinnor vaknar upp, R. Jag hoppas att du aldrig slumrar till igen;) Det har vi inte råd med om vi vill värna om nästa och nästa och nästa generation av flickor och kvinnor.

 10. Officiellt och i svensk politik har KD accepterat kvinnlig aborträtt. Bakom kristendomen döljer sig däremot något helt annat, vilket vi har sett hos partiets medlemmar och inte minst i kristna organisationer, tillika rabiata abortmotståndare som tex MRO. Kristna i tex USA bedriver en ännu värre hets mot kvinnor och kvinnors aborträtt. De vill till och med slänga kvinnor som gör abort i fängelse. Kristendomen har aldrig verkat för kvinnors rättigheter. Kristna läser Bibeln och som KD-anhängare måste du veta hur män beskriver kvinnor i denna, av män, författade bok?Fullständigt absurt, skulle jag vilja säga. Jag förstår inte hur kvinnor och män, år 2012, kan stötta den typen av könsrasism och kvinnoförakt.KD vill att män skall få tillbaka sina hemmafruar från 50-talet. KD vill att kvinnors plats skall vara i mäns hem, där kvinnor skall pyssla om man och barn. Många kristna är inte bara emot abort, de är emot preventivmedel också.

 11. Och folk är som vanligt = män – och deras rätt och bekvämlighet.Hos Anonym, såväl som hos KD, SD och Breivik (när han skriver om det norska folket).

 12. SL: ja inte är det kvinnors perspektiv som KD utgår ifrån i alla fall. Det är ingen hemlighet alls, att kvinnor alltid har gått ut som stora ekonomiska och sociala förlorare i relationer med män. Det är dock många män som vill mena att kvinnor inte skall bry sig om det och istället för att stötta kvinnorörelsen menar män att kvinnor skall stötta den manliga antifeminismen.

 13. Att Pelle Billing är okunnig samt rent ut sagt obegåvad, visar bl a följande citat hämtat från Herr Billigs tankeverksamhet anno 31 maj 2012!”Som bekant är uttrycket ”mäns våld mot kvinnor” sexistiskt. Dels uttrycket i sig (som inkluderar alla män), dels att det görs till en svepande samhällsanalys utan vidare motivering.”Med uttrycket mäns våld mot kvinnor avses de män som utövar våld mot kvinnor! Att Pelle Fjant och andra antifeminister säger och tror något annat visar enbart deras egen okunskap och obegåvning samt att det enligt deras agenda inte är tillåtet att synliggöra mäns våld mot kvinnor och män som förövare inom heterosexuella relationer.Sexistiskt? Tillåt mig skratta."En svepande samhällsanalys utan vidare motivering"? Så Herr Billig anser att det inte finns någon som helst forskning och kunskap om mäns våld mot kvinnor som visar varför männen utövar våld mot kvinnor… Det är också uppenbart att Herr Billig inte heller vill tolka och förstå mäns våld mot kvinnor i ett sammanhang/kontext/samhällsstruktur eller synliggöra varför män utövar våld mot kvinnor i en nära relation.Herr Billig uttalar sig ofta om mäns våld mot kvinnor och våldtäkter på sin antifeministiska blogg UTAN att ha någon som helst kunskap och förståelse för våldet och våldtäkter eller kontexten som mäns våld mot kvinnor (inklusive våldtäkter) utövas i./Utred rättsväsendet NU

 14. Inte nog med det.De sitter och mailtrakasserar alla kommuner i landet för att få dem att ändra texten "mäns våld mot kvinnor" till "relationsvåld". Det patetiska är att kommunerna lyssnar och gör som de tosiga antifeministiska herrarna säger, ahahahah!!

 15. Jo tack, jag har sett det. Hahahhaha.Jag har sagt det förr VUXENBEBISAR.De som lyssnar köper vuxenbebisarnas argument med en gång.En annan skulle ju inleda en diskussion med stollarna för att se vilka värderingar och synsätt som ligger bakom ;)/Utred rättsväsendet NU

 16. På kommunerna sitter det flest män så de förstår nog bäst andra antifeministiska mäns problem med uttrycket "mäns våld mot kvinnor"…? Ingen närmare granskning, källgranskning eller kritiskt tänkande krävs tydligen?

 17. Anonym 05:41Från hemsidan:KRISTDEMOKRATI ÄR DEMOKRATI byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen. Kristdemokratin är värdeorienterad. Jag orkar inte tjafsa med dig längre. Du har fått svar på dina frågor och nu börjar du bli patetisk.

 18. Vi får skriva till kommunerna och kräva att de ska skriva ***s våld mot kvinnor, eftersom män inte får nämnas.Jag tycker också att kommunerna byter ut ordet man i varje dokument mot ***.Jag menar – antingen kan man nämna män eller så kan man inte. Inget mellanting.Och Pilling ska nu med en gång sluta skriva om vad män i historien har gjort för bedrifter och vad de uppfunnit osv, för det är ju bara VISSA män.Inte alla.I konsekvensens namn.

 19. Om jag vore man, skulle jag skämmas ögonen ur mig om jag hängde med Ström och Pitting. Det måste vara svårt att hitta en kvinnlig livskamrat när man så öppet visar att man hatar kvinnor?

 20. Shedlight: varför inte skriva till kommunerna och be de överdriva riktigt ordentligt för att osynliggöra hur illa vissa män beter sig mot kvinnor och barn? Vi kan väl be dem kalla det "kvinnors våld mot män" istället? Kommunerna skulle säkert gå med på det, utan att ifrågasätta något alls;)."Ja, det låter mycket bra, det kör vi på gubbs"Jag förstår inte hur Pitting kan sitta och slå sig för bröstet över vad män har åstadkommit? Män har ju sett till att eliminera all konkurrens från kvinnor. Vi kanske skulle utestänga män från arbetsmarknad, politik, lagstiftning och skolor i några hundra år och tvinga dem att gifta sig med andra män, där de kan bli utsatta för laglig misshandel och våldtäkt inom äktenskapet? De slipper ju ändå upprepade och ofrivilliga graviditeter så de bör ju kunna klara sig bättre än vad kvinnor har gjort?Sen kan vi kvinnor sitta och skryta om hur mycket mer kompetenta vi är, än män och över allt vi har åstadkommit i samhället.

 21. Eller förlåt, "hens våld mot hen" så kan ingen bli kränkt!Det värsta är väl att äcklena iaf Paddan Ström har fru! Tänk alla normala män som blir vansinniga på Billig och Paddan eftersom de inte hatar kvinnor men paddorna tar sig friheten att tala för alla. Min bror t ex blir vansinnig när han läser deras bloggar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s