Det som drabbar kvinnor…

drabbar också ofta barnen…

Jag finner inga andra ord….

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskolebarn-anmalda-for-sexbrott_7776842.svd
http://www.expressen.se/nyheter/barn-misstanks-for-sexbrott/

”En sexårig flicka misstänks ha utsatts för ett sexuellt övergrepp. De misstänkta gärningsmännen är sju jämnåriga kamrater.
Övergreppet ska ha skett i tisdags i skolans lokaler i Härnösands kommun.
Flera av eleverna ska ha hållit fast flickan och hotat henne med våld. De ska sedan ha tvingat henne att klä av sig därefter har de förnedrat henne på olika sätt, skriver allehanda.se.
Den sexåriga flickan var mycket uppskakad efter övergreppet.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/man-domd-for-valdtakt-mot-barn_7777188.svd

”En 35-årig man har av Växjö tingsrätt dömts till två års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Den dömde mannen har förgripit sig på fyra barn, varav det minsta bara var en månad gammalt.”

12 thoughts on “Det som drabbar kvinnor…

 1. Jag blev helt chockad när hörde om detta. Vad har dessa småkillar fått detta ifrån? Sexåringar sitter ju inte på kammaren och planerar ett sådant övergrepp. Föräldrar, syskon, internet, våldsporr…. Vad i helskotta har dom fått detta ifrån? Det är verkligen skrämmande! Flickan blev dessutom fysiskt skadad! Jag är överlag chockad över vad som händer i samhället idag och det är faktiskt internet som gör det möjligt för allt hat som sprider som ett klet över världen. Groomare, pedofiler, sexmissbrukare och perverterade personer som har hittat sin plattform, internet. Bedragare inom alla områden. Det finns ju inte ett kommentarsfält som är fritt från hat.

 2. Själv är jag inte ett dugg chockad, SQE. Jag tänker – vad hade vi förväntat oss med all denna (hetero) sex-propaganda som sprids via reklam, film, tv osv till och med mot små barn? Vad hade vi förväntat oss med den vitt spridda, fria manliga porren, där män skapar genrer i sin manliga pedofilporr som "newbornporn" och filmar när de våldsrunkar av sig i spädbarn? Var får 6-åringar sånt här ifrån? Från vuxna, så klart.Feministerna förutsåg farorna med fri manlig porr och de fick rätt. Det blir bara värre och värre.Det som skrämmer mig, är att vi vet att mörkertalen är stora när det gäller sexualbrott mot kvinnor och barn. Massmedia rapporterar långt ifrån alla fall – de är livrädda för att skapa "oro" bland befolkningen. Eller bland kvinnor?Jag instämmer om internet. Det finns mycket positivt med internet men frågan är om inte det negativa överväger. Jag hade gärna sett att vi stänger ner skiten. Vi har klarat oss utan internet förr.

 3. Visst, vi påverkas, men man kan inte skylla allt på "dagens samhälle".Jag var sex år på 1950-talet och var med om samma sak.Tre killar i min ålder lurade ut mig i skogen och tvingade mig klä av mig.hur det slutade minns jag inte, bara att killarna blev utskällda av vuxna.Minns ett par till tillfällen i förskoleåldern där killar i tonåren lurat in mig och haft olika sexaktiviteter.För att inte tala om alla tillfällen när man av ömsesidig nyfikenhet testat sexlekar i den åldern.Det var väldigt förbjudet,och upphörde när man blev ett större barn.På sjuttiotalet var man liberal och tillåtande mot barns sexlekar, idag har det visst vänt igen.Min poäng är alltså att jag håller med om att den sexsyn som nu sprids är skrämmande och påverkar ungdomar mycket negativt, men det finns andra mekanismer bakom också

 4. I början av 80-talet var jag på ett föräldramöte där en polis var med och det som diskuterades då var dom våldsspel som fanns (redan då). Det som diskuterades var om dessa spel ökade pojkars aggressioner och om dom gjorde så, att det blev lättare att ta till våld. Jag var den enda som påstod att det var så. Jag fick alla mot mig. Idag ser vi alla resultatet. Då fanns inte internet men då lades grunden vad som skulle komma.Jodå, jag vet mycket väl vad som kom som ett brev på posten när porren blev fri i och med internet. Men när 6-åringar begår ett sådant grovt övergrepp blev jag faktiskt chockad. Vad går gränsen? vid 4 år…. Barn kan vara grymma mot varandra men detta är bara så hemskt. Vi vet att barn kan döda andra barn men i denna låga ålder begå ett så brutalt sexuellt övergrepp är iallafall för mig obegripligt. Det kommer väl en förklaring vad det lider. Det finns kanske annat bakom som inte kommer fram. Det finns barn som är onda det är jag övertygad om och här kan det kanske handla om avundsjuka, flickan fick kanske mer uppmärksamhet än dessa pojkar. Det motivet har funnits tidigare i ett brutalt mord mot en liten pojke men då var förövarna äldre.

 5. Det är fruktansvärt det du berättar och jag tror att det är vanligare än vi tror, att "sex" används mot kamrater i skolan som en slags mobbingsmetod.Min väninna har en pojke som kom hem från förskolan en dag och berättade att två andra pojkar hade tvingat honom att "suga på deras snoppar". Killarna i min klass (detta hände under hela låg-mellanstadiet) ställde sig på stan i en insynsskyddad ring runt en cp-skadad kille och hetsade honom att ta av sig byxorna och börja runka. När han väl stod där med blottad snopp, med stånd och slet i prinskorven så sprang de därifrån.Själv blev jag attackerad/jagad i fjärde klass av killar som ville slita av mig tröjan för att kolla på mina "bröst" och pussa mig. Vår fröken skrattade och tyckte att jag skulle förstå att det var positivt för mig, att killarna "tyckte om mig":(. I min klass/skola hade killarna alltså tillgång till manliga porrtidningar från sina pappor och jag minns att de också stod i affären och bläddrade i de manliga porrtidningarna på tidningshyllan. Det var ju tillåtet och kutym på den tiden att skylta med manliga porrtidningar i vanliga livsmedelsaffärer. Idag har barn tillgång till manlig porr överallt och deras egna pappor sitter och runkar till den på datorn i hemmet.Jag kan tycka att föräldrar och vuxna idag är alltför noga med att inte vilja "störa" barns sexualitet och rädda för att ryta i. Tex i fallet med min väninnas pojke som tvingades suga av sina kamrater så tystades allting ned, av hänsyn till pojkarna som ju faktiskt hade begått sexbrott mot min väninnans son. Detta var min väninna (mamman) också med på.Jag hade, som barn inte en aning om vad "sex", dvs heterosex, samlag var. Jag hörde pojkarna i klassen tala om "kn*lla" osv och visste att det var något fult ord och jag blev generad när jag hörde det. På det tiden var ordet kn*lla något av det fulaste man kunde säga. Min första sexupplevelse hade jag på egen hand, med mig själv och det upplevde jag som positivt. Min första sexupplevelse med en man, är däremot något som jag önskar aldrig hade hänt. Jag hade gärna varit "oskuld" än idag, som det kallas när kvinnor inte har haft penetrationssamlag med en man.Jag vet inte vad vi skall skylla på, om inte dagens manssamhälle med all denna sexualisering/horifiering av både barn och kvinnor?

 6. – Hon har inte kunnat sova i sitt eget rum sedan händelsen. Hon är i djup kris. Jag kan inte förklara för henne varför hon utsattes för det här. Han berättar att en anledning till att flickan mår dåligt är att en lärare på skolan undrade varför hon inte skrikit när eleverna angrep henne. – Nu känner hon skuldkänslor för att hon inte skrek, trots att de andra barnen hotade henne med våld, säger pappan."Håller med, Hmm. Man kräks på alla dessa människor som tror att de vet exakt hur våldtäktsoffer skall reagera när de utsätts. De "skall" skrika, gråta och slåss och vissa gör det men långt ifrån alla. Vissa hamnar i ett s.k "frozen moment" och får inte fram ett pip i chocktillståndet de befinner sig i.

 7. Hmm..Ja man blir faktiskt väldigt fundersam på hur man gör och agerar i detta land. Det är skrämmande att man inte agerar skyndsamt för utsatta barn och det finns dom som agerar likt läraren och andra vuxna.JAg håller med Er man kräks när ingen ser något eller agerar för dom minderåriga som drabbas. Leroy

 8. Man brukar få folk emot sig när man säger sånt som folk inte vill höra;). Sånt som folk hellre vill bortrationalisera i sina hjärnor. "Usch, nä, sånt orkar jag inte höra, jag vill inte veta." Ofta bortrationaliserar de otäcka saker med argumentet att dessa är "överdrifter".I det här fallet gäller det att föräldrarna till förövarna tar långa och allvarliga snack med sina barn. Troligen är det ett, kanske två barn som har varit drivande och de andra har "hängt på". Några av dem kommer att känna skuldkänslor och de som inte gör det, är redan störda och måste få psykologhjälp. Det räcker med ETT stört barn, för att "störa" övriga och orsaka den här typen av trauman för andra.Barn blir inte sådana, de skapas sådana. Av vuxna. Det är jag helt övertygad om. Föräldrarna till de förövarna bör ta en noga titt på sig själva och sina familjeförhållanden.

 9. Ja, kanske dagens manssamhälle, och kanske gårdagens manssamhälle.Vad jag menar är att samma saker hände före internet och före porrens explosion.kvinnor har väl alltid/länge setts som sexobjekt, men vad som händer nu med internet är att unga flickor köper det med hull och hår, och iklär sig den rollen.Porrfilmerna visar upp ett mekaniserat sex, som ungdomarna tar som norm, de lär sitt sexbeteende där, både flickor och pojkar.Flickor ser på porrfilmer att analsex är norm, och antagligen de flesta unga tjejer "ställer upp" på det.Skillnader mellan könen tycker jag ska bejakas till viss del. men med medias kraft blir allt så stereotypt

 10. Det är sannolikt att tro att den manliga porren, den sexualiserade reklamen, filmer osv triggar ett beteende som redan finns hos den manliga befolkningen. Män har ju våldtagit i alla tider men viktigt att nämna är att män också har styrt världen i alla tider. Det är alltså ett manligt beteende som har fått pågå, i en enväldigt manlig styrd värld. Dock ser vi tex på gruppvåldtäkternas dramatiska ökning att detta är något "nytt" bland män som våldtar. Dessa ökade med flera hundra procent under samma tid som Svensson skaffade dator och därmed hade fri tillgång till manlig porr i sina hem. På 80-talet visste man knappt vad gruppvåldtäkter var. Idag är anal penetration nästan lika vanligt som vaginal penetration men var är all upplysning till flickor om hur farlig denna typ av "sex", faktiskt är? Det vi ser nu, är det som du skriver, nämligen att unga flickor "lärs" genom massiv propaganda, hur män vill utöva sin sexualitet med dem och hur flickorna skall bete sig, agera och se ut, under tiden män gör det.Tack för att du delar med dig av din historia, Anonym. Jag hoppas att dessa sexövergrepp mot dig, inte satte alltför djupa spår..?

 11. Leroy: jag undrar om inte läraren i det här fallet projicerar de vuxnas (kanske sin egen?) skuld på den lilla tösen? Jag menar, var fanns lärarna – de som skall skydda barnen i skolan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s