Vem bryr sig om flickor och kvinnor?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/advokat-polisen-har-tvingat-fram-erkannanden-i-new-delhi

”Försvarsadvokaten M L Sharma skyller i ett uttalande den uppmärksammade gängvåldtäkten i New Delhi på offret, och säger att han aldrig hört att en ”respektabel kvinna” blivit våldtagen i Indien, rapporterar nyhetstjänsten Bloomberg. Den 23-åriga kvinnan avled på sjukhus till följd av sina skador.”

”Hans kommentar om ”respektabla kvinnor” är en av flera från bland annat politiker och religiösa ledare där framförallt västinfluerade, urbaniserade kvinnor anklagas för att bjuda in till sexuella övergrepp. Kommentarerna har väckt stor vrede.”

”Enligt aktivister hindras ofta anmälningar om och utredningar av sexövergrepp av en tendens att anklaga offret för att inte ha följt de traditionella, konservativa sociala regler som gäller för kvinnor.
– Det här är den mentalitet som de flesta indiska män lider av, tyvärr, säger Ranjana Kumari, direktör för Socialforskningscentret i New Delhi till Bloomberg.
– Det är den inställning som genomsyrar brotten då de (gärningsmännen) indirekt rättfärdigar dem – du bad om det, så det är ditt ansvar.”

Ranjana Kumari: det är inte bara indiska män som lider av denna ”mentalitet”, eller skall vi kalla det manliga vanföreställningar? Det är likadant här, i Sverige –  i ett av världens mest ”jämställda” länder. I Sverige döms inte ens 10% av misstänkta våldtäktsmän till straff, där kvinnor och barn är offer. Även här, sitter män och talar om att kvinnorna, våldtäktsoffren, ”frivilligt” har haft ”sex” med våldtäktsmännen och till och med våldtagna barn anklagas för att ha ”förlett” vuxna män till att begå våldtäkt mot barnen.

Det positiva med Sverige, är att vi inte mördar flickebarn och på så sätt inte bidrar till att det saknas 200 milj flickor och kvinnor i världen. Se AG:s inlägg om dokumentären ”It´s a girl”:
http://theatmospheregirl.blogspot.se/2013/01/its-girl.html

7 thoughts on “Vem bryr sig om flickor och kvinnor?

  1. Ja, det är inte klokt vilka odjur det finns! Män är rena rama predators. Försvarsadvokaten i Indien är ju helt sanslös. Men dom finns överallt mer eller mindre uttalat.Dessvärre tas flickfoster bort i Sverige när en familj bara har fått flickor och familjen absolut vill ha en pojk. Visserligen är dom inte födda men ändå. Jag står på avaaz mejlinglista sen flera år. Jo, det är det minsta man kan göra att skriva på.

  2. Ja, SQE, rovdjur är kanske rätt ord för att beskriva den här gruppen av män?Det är allvarligt när män med den här attityden mot kvinnor, jobbar inom rättsväsendet och det gör de ju överallt. Det innebär ett hot mot kvinnors rättssäkerhet.Jag tänkte när jag skrev meningen om att flickebarn inte mördas i vårt land: "VET jag det, egentligen?"Jag vet inte vad du har för källor för ditt påstående att flickfoster aborteras i vårt land men inte skulle jag bli förvånad om det är så.Själv hittade jag till avaaz först nu och jag har givetvis skrivit på. Det är, som sagt, det minsta vi kan göra.

  3. Det var på tapeten för inte så länge sedan i TV då läkare upptäckt att kvinnor ville veta vilket kön som barnet hade och om det var en flicka ville dom ta bort det. Kanske för ett halvår sedan. Det borde inte vara tillåtet att få veta vilket kön fostret har men å andra sidan kanske barn dödas istället. Nej, vad vet vi vad som sker bakom stängda dörrar. Om en familj bara får pojkar och en annan bara får flickor kan dom väl byta med varandra. 😀

  4. Kommentaren om respektabla kvinnor rimmar väldigt illa med den andra gruppvåldtäkten i Indien alldeles nyligen där en kvinna blev överfallen våldtagen och mördad när hon och hennes man var ute tillsammans.

  5. Ännu ett kvinnligt offer för män i Indien? Herregud, ändå hade båda kvinnorna sina män med sig? Män, som påstår sig vara "nödvändiga" för kvinnors beskydd:D.Sanningen är att det är tvärtom..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s