So so dumb

Den här låten påminner mig om alla ovetande kvinnor, som jag vet blir bedragna av papporna till sina barn och sina äkta makar/sambos.

När min väninna Louise och jag var ute och åt för några veckor sedan, som jag berättade om i ett tidigare inlägg, såg jag en man som jobbade i baren som stod och stirrade på mig med jämna mellanrum. Jag tänkte – ”vad fan glor han på”?

Till slut kom han fram till vårt bord och då som först kände jag igen honom (har inte sett honom på ca 7-8 år). Han hade låtit sitt blonda hår växa ut en rejäl bit och satt upp det i en s.k kärringknut i nacken och dessutom gått ned en hel del i vikt, alternativt blivit mer vältränad. Jag blev ju så illa tvungen att snacka med honom en stund om ditt och datt, innan jag lyckades snoppa av honom.

Min väninna Louise blev eld och lågor över ”den jättetrevliga snyggingen” och trodde förstås att han var något gammalt pök till mig, alternativt att det ”var något på gång”, singelkvinna som jag är. Så är naturligtvis inte fallet och istället berättade jag för Louise om hur den här gifte karln betedde sig en gång när vi råkade befinna oss på samma konferens, han och jag. Han hade nämligen bjudit in sin älskarinna sedan 10 år tillbaka till konferensen och jag hade oturen att officiellt få dela rum med henne (och honom):(.

Detta är en man som hävdar att ”man inte skall ta med sig kakor på kalas”. Han har haft fler än en älskarinna genom åren.
Jättenajs kille. Verkligen.

Denna låt påminner mig också om en annan stackars fru, vars make hade flera förhållanden med andra kvinnor, bland annat med hennes bästa väninna, tillika arbetskamrat (de jobbade båda i makens företag). Varje dag gick den här frun till jobbet och anförtrodde sin bästa väninna saker om sitt äktenskap och liv, fullständigt omedveten om att maken hade ett förhållande med hennes bästa väninna. Jag höll bokstavligen talat på att få uppstötningar när jag en gång, lite försiktigt, frågade henne vad hon såg hos sin man efter alla år tillsammans? Hon svarade, leende:

– ”Jag vet inte…? Det kan tex vara så att jag råkar få syn på honom på stan och jag liksom känner hur jag blir glad, varm i hela kroppen och tänker: ”där går ju Tommy! Tommy, min underbare man…”.

Det är svårt att skjuta undan föraktet man känner i det läget och då talar jag inte bara om föraktet mot männen utan också om föraktet mot kvinnorna. Ingen av de här två fruarna kan ha undgått att höra ryktena och den sistnämnda hade dessutom fått ”konstiga” telefonsamtal, till och med brev från unga tjejer, mannens älskarinnor, som berättade för henne vad hennes man sysslade med, bakom ryggen på henne.

Hon valde att istället lyssna på den människa som hon trodde hon kunde lita mest på, den som hon antog ville henne och barnen ”mest väl”, dvs sin man. Varför skulle han ljuga för henne och de unga kvinnorna var väl bara ”avundsjuka” och ute efter att ”förstöra” deras fina familj och äktenskap?  Man undrar ju i sitt stilla sinne, hur han lyckades bortförklara allt inför henne?

Varför den här typen av kvinnor nu anser det vara mer sannolikt, att främmande kvinnor vill ”förstöra” deras familjer/äktenskap, snarare än att deras män jagar sexuella upplevelser utanför äktenskapet/relationen…?

Det sistnämnda paret är skilda idag. Det förstnämnda paret är fortfarande gifta. Jag har ingen kontakt med någon utav dessa kvinnors män längre. Tack och lov.

Det sägs att hälften av svenskarna är otrogna och jag lyfter inte på något av mina ögonbryn…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s