Svenskt rättsväsende – en lekstuga

Kvinnor! Hör upp! Om ni är trötta på er manlige sambo, pojkvän eller äkta make eller om han har befruktat er mot er vilja – sätt en pistol i pannan på honom när han sover och tryck av! Knarka gärna lite innan – det ger strafflindring när ni åtalas för mord. Domstolarna dömer er bara till ca två års fängelse, med avdrag för den tid ni har suttit häktade.

Eller förresten, gör inte det.. Denna straffrabatt ger nog våra domstolar bara till män som har mördat kvinnor. Knarka inte heller, av knark blir man blir både korkad och livsfarlig för sin omgivning.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article16093264.ab

”Domstolen slår nästan knut på sig själv i sin iver att finna skäl att slippa döma för mord. Att vänner har varit oroliga för att något mycket allvarligt skulle hända Sandra viftas bort som vittnesmål om hur 19-åringen har varit tidigare och ”har ett mycket svagt bevisvärde”.
Och att han själv slog larm tillmäts betydligt större betydelse än att han efter samtalet hade sinnesnärvaro nog att plocka med sig bevis innan han stack.

Närmast imponerande kreativt är slutsatsen att faktumet att mannen förnekar mord ”talar mot ett uppsåtligt dödande”. Det saknas i kriminalhistorien inte exempel på att mördare nekar.
Med uppvisande av all denna generositet får det anses vara logiskt att tingsrätten kommer fram till att gärningsmannen inte kan ”fällas till ansvar för uppsåtligt brott i någon form”.”


Annonser

3 thoughts on “Svenskt rättsväsende – en lekstuga

  1. Nej, även Wikipedia har en snutt om det här, så det måste vara sant !"Fram till 1970-talet utfästes inget straff för mord i Frankrike om det begicks av en gift man som tog sin otrogna hustru på bar gärning. En kvinna i samma situation dömdes däremot för dråp. Sådana brott kom att kallas crime passionnel, "lidelsebrott", eftersom kärlekslidande ansågs ligga bakom."Inte direkt jämställdhet inför lagen alltså …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s