Nya jämställdhetsministern är feminist

Vår jämställdhetsminister, antifeministen, Nyamko Sabuni (FP) har avgått.
Ny jämställdhetsminister blir feministen Maria Arnholm (FP).
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/en-blixtkarriar-for-arnholm_7844472.svd
http://www.skanskan.se/article/20130121/NYHETER/130129964/1007/-/arnholm-ny-minister

Det kanske kan vara bra tänkt av herr Reinfeldt att tillsätta en jämställdhetsminister som vågar stå för att hon är feminist, dvs som anser att män och kvinnor skall ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter i världen. Återstår att se, om Arnholm törs stå för dessa åsikter framöver, samt omsätta dem i praktiken.

Schyman (Fi) säger:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/schyman-bra-med-feminist_7844882.svd

– ”Bra att vi har får en jämställdhetsminister som titulerar sig som feminist. Men sen gäller det om hon kan leva upp till det. Det får framtiden utvisa, säger Schyman, som också är tidigare talesperson för Feministiskt initiativ och partiledare för Vänsterpartiet.

– Jag önskar Maria Arnholm lycka till. Jag hoppas bara att hon vågar sätta in jämställdhetsfrågan i ett maktperspektiv. Med de erfarenheter hon har från näringslivet, så utgår jag från att hon också har erfarenhet av hur trögt det är att få förändringar till stånd. Så jag hoppas att hon har modet att flytta upp jämställdhetsfrågorna högre på den politiska dagordningen och att hon ska våga komma med mer konkreta förslag och lagar om vad man ska göra åt de stora ojämlikheterna på arbetsmarknaden.

– Men risken är väl stor att hon fortsätter på samma linje som regeringen fört hittills, säger Gudrun Schyman som berömmer regeringen för att man under Nyamko Sabunis tid satsat mycket pengar på att bekämpa mäns våld mot kvinnor.”

Annonser

9 thoughts on “Nya jämställdhetsministern är feminist

  1. Om hon bara kommer inrikta sig på de jämställdhetsfrågor som är riktigt viktiga: 1. Att dubbelt så många män än kvinnor tar livet av sig än kvinnor. 2. Att män har flera år mindre genomsnittlig livslängd än kvinnor. 3. Att även män misshandlas i nära relationer.

  2. Ställer samma fråga till dig:På vilket sätt är kvinnor eller kvinnors makt i samhället, orsak till att män tar livet av sig, att män lever kortare tid?Det är ungefär samma sak som att säga att hon måste inrikta sig på "jämställdhetsfrågor" som är riktigt viktiga: 1. Att kvinnor drabbas av mens. 2. Att kvinnor drabbas av lungcancer pga cigaretter.Förstår du skillnaden mellan detta och kvinnor som drabbas PGA MÄN, av sexuellt våld, mord, misshandel, slaveri, lägre löner osv, osv?

  3. En del halkar ibland lite snett i tankebanorna…Jag känner inte till den där damen alls, får hoppas på det bästa, mycket sämre kan det väl ändå inte bli.Fast om inte vi gör något själva lär det inte hända så värst mycket skulle jag tro.

  4. Ver: förklara det för de antifeministiska männen och förklara framförallt att det inte är kvinnor som mördar män i förtid;). Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s