Kortväxt, oartig rasist

Jag talade om, i tidigare inlägg, hur provocerade många män blir när de blir bemötta av kvinnor med samma typ av ordval, förnedring, härskarteknik, ton och förolämpningar, som män själva väljer att använda mot kvinnor.

Här är ett ypperligt exempel på hur vissa män provoceras av att en, för dem främmande man, får mindre smickrande kommentarer om sitt utseende. Det är komiskt att se hur ilskna dessa män blir, hur de måste ge igen med råge, hämnas och förnedra denna alltför frispråkiga och ärliga kvinna, så att hon lär sig att inte tala på detta sätt, om män. Vissa av dem har antagligen blivit så pass upprörda, att de har virrat till det totalt och inte ens lyckats förstå av texten att det inte var Sofie, utan hennes väninna som var på nätdejt;). Ingen av dem, har förstås någonsin kommenterat en enda kvinnas utseende, på ett mindre smickrande sätt:D.

Sofie Strandbergs väninna har alltså varit på nätdejt och Sofie berättar om väninnans besvikelse:
”Alltså fy fan! Han såg inte ett dugg ut som på bilden. Han var 1,50 lång och hade nån jävla hawaiiskjorta på sig, drog bara sjuka skämt om invandrare och var extremt oartig. Jag trodde på allvar att detta var en person som jag skulle gilla!”

”Givetvis vill man visa sig från sin bästa sida. Det händer på krogen också. Men det jag inte förstår är att man tror att ingen ska upptäcka det? Som min kompis misslyckade dejt då. I sin beskrivning var han en varm och omtänksam person som spelade basket, typ. Men i själva verket var han en kortväxt, oartig rasist? Trodde han på allvar att detta inte skulle upptäckas? Eller hoppades han att hon inte skulle märka? Att man lär känna en person från insidan ut är ju superfint. Men att ljuga i en annons om sig själv… Är det verkligen okej?”

I kommentarsfältet blir vissa män jättepurkna, tuttinutt:


Kapten Miki · Nevada Ranger

”Kunde ju varit en uppspacklad, blonderad bimbo också! Det finns mycket att hitta i singelträsket!”
Vi förstår varför du har fått vänja dig vid att kravla runt i det du kallar ”singelträsket”.
 


David Greby · Toppkommentator

”låter som att det saknades personkemi, och då tillskriver hon honom en massa negativa egenskaper. stackars prinsessa.”
Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att finna ”personkemi” med en sådan man. Stackars mammas ponke-lonkar. Själva har ni förstås aldrig tillskrivit kvinnor negativa egenskaper?
 


Daniel Olsson · Toppkommentator

”Blonderat slitet hår och två vändstekta ägg till pattar imponerar inte heller…”
Hörru Flinten: att bära keps för att försöka dölja att man inget hår har alls….? Näe..?
 


Marcus Olofsson · Toppkommentator

”Han var kort och Sofie är fet, alla är vi rasister.”
Om du brydde dig lite mer om att ta hand om ditt eget oroväckande snabbt krypande hårfäste..?
Järven Järvenzik

”Vad krävs för att man ska betraktas som rasist eller främlingsfientlig??????Är mycket tacksam för svar på denna fråga”
En vild gissning kan du väl åstadkomma iaf, Järven? Det brukar ni vara så bra på..?
 


Christian Almberg · Dachser Sweden AB: Speditör

”Intespeciellt mkt i denna lilla bloggerskas umgänge misstänker jag.”
I lelle Christians umgänge, har man tydligen heller inte en susning om hur man skiljer på en rasist och en icke-rasist.

Annonser

5 thoughts on “Kortväxt, oartig rasist

  1. Varför umgås man en hel kväll med någon som man inte gillar ? Är det något fel på att vara 150 och kille ? känns lite som diskriminering.

  2. Kanske pga att man är väluppfostrad, till skillnad från den oartige rasisten och kanske för att man är fostrad i att inte förnedra andra människor, bara för att man inte själv gillar dem?

  3. Å andra sidan instämmer jag. Hon skulle vänt på klacken direkt när hon såg honom. Det finns ingen anledning att vara schysst och slösa sin tid på oartiga rasister.

  4. Lite lustigt att män blir så upprörda när kvinnor ständigt får finna sig i att bli recenserade. Om man inte själv blir recenserad är det ett konstant recenserade av andra kvinnor, i media, på internet, överallt. Men vi vet ju alla att kvinnor finns till för att vara vackra att se på?

  5. AG: visst är det en märklig reaktion? Män gillar uppenbarligen inte själva att bli recenserade, kritiserade eller skämtade om, av kvinnor? Du har rätt i att det ofta framstår som att män tycker att kvinnor skall vara dekoration för män och som om män tycker att det skall vara kvinnors främsta uppgift här på jorden. Det finns få saker som provocerar män mer, än när kvinnor inte gör sig fina för främmande och kända män och anspelar på manlig sexualitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: