En global pandemi

Det är synd att kloka kvinnor som Monica Gunne, jobbar på en av landets mest mans-översexuella tidningar – AftonBocken. Å andra sidan är det tur att chefredaktör Jan Helins alla nakenbilder på kvinnor i tidningen, som syftar till att anspela på manliga läsares sexualitet samt hans massiva sexualpropaganda, vägs upp av visare kvinnors ord och fakta.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article16145606.ab
”FN beskriver våldet mot kvinnor och barn som en global pandemi som sprider sig över världen.

Enligt Unicef har var tredje kvinna i världen någon gång varit utsatt för våld. Var femte har blivit våld­tagen eller utsatt för ett våldtäkts­försök. Och det här tysta, nästan organiska våldet mot kvinnor och flickor har skördat fler offer än alla väpnade konflikter under 1900-talet. Och då är de två världs­krigen inräknade.

Och våldet hittar finurliga vägar:
Ett axplock: 100 miljoner kvinnor i världen har ”försvunnit” genom aborter. 500 000 kvinnor och tonårsflickor dör varje år i graviditeter som de ofta inte bett om. Och då handlar det om våldtäkter eller tvångs­äktenskap, där kvinnor inte får använda preventiv­medel. I ett globalt perspektiv är graviditeter den största risken för tonåringar och kvinnor i fertil ålder. I Afghanistan dör en av åtta gravida kvinnor.
Miljontals kvinnor dör i hiv/aids. Och i krig och väpnade konflikter ökar våldet mot kvinnor.”

”I Sverige ser det ut så här:
Under en 30-årsperiod har anmälan om sexualbrott fördubblats fem gånger. I en tredjedel av de anmälda våldtäkterna är offren under 15 år.
Enligt BRÅ anmäls endast 23 procent av sexualbrotten till polisen.
Av de våldtäkter som anmäls går ca 8 procent till åtal.
Under 2011 har kvinnojourernas hjälp till kvinnor och barn ökat med 57 procent.
Men våld mot kvinnor och barn är inte en naturlag. Män som våldtar, hotar och slår, gör det därför att de kan det. Våldet kan minskas om det finns kunskap, politisk vilja och resurser.
Det går att sätta ner foten, att ändra på utvecklingen.
I alla fall i ett land som vårt.”


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article15911446.ab
”80 procent av alla som utsätts för sexualbrott gör aldrig någon anmälan.

Syftet med att göra en anmälan är att skaka av sig skammen och att lägga skulden där den hör hemma.
I knät hos förövaren.”


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article15839499.ab

”Varje år väljer 70 000 misshandlade kvinnor att inte ­göra någon anmälan och de har skäl till det.
Men måste det alltid ­vara så?
Tänk om? Om ett år – den 25 november 2013 – är det FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Tänk om?
Tänk om 70 000 kvinnor skulle gå ”man” ur huse och göra sin polisanmälan den här dagen?
 

Eller tänk om alla svenska kvinnor i kommande val, skulle rösta på det enda feministiska parti som landet har haft, någonsin – Feministiskt Initiativ? Ett parti som garanterat ser till kvinnors och barns rättigheter, till skillnad från de övriga antifeministiska partierna. Vad skulle hända? Det har gått jättebra för krisdrabbade Island, sedan de fick en feministisk regering.

Hur kan så många kvinnor tro, att feminism skadar kvinnor och barn mer, än den gamla unkna antifeminismen? Hur är det möjligt att blunda för hur flera hundra, tusentals år av antifeministiskt, manligt styre har orsakat så otroligt mycket skada för en majoritet av världens befokning, dvs kvinnor och barn?
(PS. I min landsända blir medlemmarna i Fi, bara fler och fler:).)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article15876161.ab

”Tänk, att Familjen håller på att sjunga på sin sista vers.
Det hade väl ändå ingen trott? Men så är det.
Det är framför allt i de rika delarna i världen som den här trenden är tydlig. Familjen tappar mark och singlarna ökar i antal.
Några siffror: I USA har singlarna gått från 9 procent 1950 till 28 procent 2011. I Skandinavien står singlarna för 40–45 procent av hushållen.
En tredjedel av de 30-åriga japanska kvinnorna är singlar.En annan trend: Allt fler kvinnor vill inte föda barn och orsakerna är flera. I Östasien till exempel vill de högutbildade kvinnorna inte skaffa barn därför att konkurrensen är så hård och därför att det kostar så mycket att leva.
I Europa vill 30 procent av de tyska kvinnorna inte ha några barn.”

5 thoughts on “En global pandemi

  1. Aftonbocken, jaha. Jag har sett andra varianter av namnet.Har du förresten följt det senaste om Genusfotografen och de danska fiskbilderna ?

  2. Ver: ja, jag vänder på steken;)Jag såg någonting om det där med fiskarna. Det var väl återigen tröttsamma nakenbilder på kvinnor som bl.a skildras med fiskar hängande i bröstvårtorna och som drunkningsoffer/fiskmordsoffer i vattnet;). Ska kolla genusfotografen nu.

  3. Nu läste jag. Konstigt vilket raseri som väcks hos vissa män, så fort deras sexism synliggörs och kritiseras? Som om de på fullaste allvar anser att kvinnor inte skall ha ett skit att säga till om, när det gäller hur män skildrar kvinnor i sin manliga porr, i film och på bild? Det manliga tolkningsföreträdet som vi ser i alla möjliga sammanhang. Det roligaste, är alla dessa män som utser sig själva till experter på kvinnlig sexualitet. Vi kvinnor måste förstå, att vi inte vet något om oss själva och definivt inte om våra kroppar;).Nu har genusfotografen till och med blivit hotad/censurerad pga att han tar ställning mot fisk-porren. Hahha, fiskporr? Vad hittar sexisterna på härnäst?Nu rasar danskarna mot svenskarna, svenskarna mot invandrarna, män mot kvinnorna, muslimerna mot judarna och vice versa, antifeministerna mot feministerna… och man undrar i sitt stilla sinne vart allt detta hat, världen över, skall sluta i?

  4. Men du måste ju förstå att dessa internationella institut som ex FN Och Amnesty har blivit infiltrerade av feminister som har diktat ihop dessa siffror för att sprida hat emot män. Det är helt enkelt grovt överdrivet, och egentligen är det feminister som förtrycker män genom att …att hata dem. Ta dessutom i beaktande att män utsätts för mer våld än kvinnor och att du måste anstränga dig lite mer för att höja din kärleksnivå mot män. /Random antifeminist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s