Stoppa mansvåldet NU!

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/hyrde-ut-rum-mot-sex_7864984.svd
http://www.metro.se/stockholm/jag-vagade-inte-sova-nar-han-var-dar/EVHmaB!yONXxC5hkkbc/

”En fastighetsmäklare i Stockholm erbjuder tjejer gratis hyra som inneboende i hans lägenhet om de i stället betalar med sex.
Petra, som har bott hos mannen, berättar om ”helvetesmånaden”.
  – Jag tänkte att ”när som helst kommer han att våldta mig”, säger hon. – Han tafsade på mig och pratade om sex hela tiden. Jag sa nej varje gång och då blev han hotfull och helt galen, jag tänkte att ”när som helst kommer han att våldta mig”, säger Petra.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bordell-betalades-med-kommunpengar_7864962.svd

”Storumans kommun ser allvarligt på att två skolanställda använde ett kommunalt kontokort för att gå på strippklubb och bordell under ett skolläger i Alperna.”

http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/flickor-utsatta-for-ranforsok(3622632).gm

”Två flickor i 13-årsåldern utsattes på fredagen för ett försök till personrån i närheten av förskolan Gullvivan och Hovshagaskolan i Växjö. Några äldre pojkar försökte komma över deras mobiltelefoner genom att hota med ett knivliknande föremål.”

http://www.metro.se/nyheter/forsokte-dranka-bunden-sambo-i-badkaret/EVHmaB!Z0wNt5S8q28P6/

”Den 27-årige mannen misstänks ha bundit sin sambo till händer och fötter med en handduk. Sedan ska han ha kastat i tvåbarnsmamman i ett vattenfyllt badkar och tryckt ner hennes huvud under ytan.

I förhör berättar kvinnan hur hon märkte att hennes 27-årige sambo började fylla upp badkaret med vatten utan att hon förstod varför. Därefter ska han ha bundit henne, tvingat ner henne i badkaret och sedan tryckt ner henne genom att sitta på hennes överkropp.
Kvinnan beskriver själv hur hon kämpade för sitt liv och vid tre tillfällen lyckades kippa efter luft innan dränkningsförsöken började om. Först efter att knuten runt fötterna lossat kunde hon slå sig fri.

Mannen förnekar brott. Han åtalas även för grov kvinnofridskränkning efter att han, enligt åtalet, vid ett flertal tillfällen misshandlat kvinnan.”

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=7429280

”På lördagsförmiddagen utsattes en kvinna i Luleå för sexuellt ofredande.
Tidigare i veckan utsattes en annan kvinna för samma sak i samma område.”

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6724925

”Vid 23-tiden på lördagskvällen fick polisen larm från en kvinna i Gammelstad.

Kvinnan, född 1993, anmälde att hon blivit misshandlad av sin före detta sambo.”

http://www.expressen.se/gt/socialen-rojde-hennes-uppgifter—blev-slagen/

”Socialtjänsten i Skövde röjde skyddade personuppgifter om en mamma och hennes barn.
Två veckor efter misshandlades hon brutalt.
Men socialtjänsten anser att man inte gjort något fel.”

 http://www.metro.se/nyheter/polisen-vi-svek-de-mordade-kvinnorna/EVHmaB!Cuxa3aOmVckSE/

”Kvinnan från Åkersberga blev bara 23 år, den andra kvinnan 39 år. Båda hittades förra året döda i sina bostäder – knivhuggna till döds av ursinniga män som de hade förhållanden med. Detta trots att de båda männen tidigare polisanmälts för hot och våld. Polisen har inte följt de regler som finns för att förhindra att kvinnor mördas. Det visar Stockholmspolisens egna granskningsrapporter av hur de bägge ärendena har skötts.”

http://www.vk.se/788401/atta-ars-fangelse-for-hammarslag 

(notera rubriken ”åtta års fängelse för hammarslag” när det egentligen handlar om en pappas grova misshandel mot sin fru och sina barn.)

”En man i Borås som misshandlade sin fru med en slägghammare inför barnen döms till åtta års fängelse för mordförsök, rapporterar lokala medier. Det var i slutet av oktober förra året som mannen attackerade kvinnan med flera slag mot huvudet. Misshandeln var så grov att skallbenet skadades.”

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6726408

”Det var tidigt morgon den 18 december förra året när hon fälldes till golvet av sin sambo. I nästa stund var han över henne och kopplade ett strupgrepp om hennes hals.

– Han sa ”nu ska jag ta ihjäl dig”. Det svartnade för mina ögon, berättar kvinnan och börjar gråta.

Efter att den 46-årige sambon släppt greppet om hennes hals fortsatte misshandeln med slag och sparkar om vart annat över hela kroppen. Rättsintyget som kammaråklagare Ulrika Schönbeck redovisar under rättegången ger en skrämmande bild av den där morgonen. Den 34-åriga kvinnan har riv- och skrapsår, blånader och bölder över hela kroppen. Hennes näsa är knäckt och en blödning på levern har uppstått. 46-åringen stampar också kraftfullt på sin sambos bröstkorg.
När han lämnar hennes halvt medvetslösa kropp och går in i köket, tror hon att allting är över.
Sanningen är en helt annan.

Med en rulle silvertejp ser den 46-årige mannen till att sambon varken kan röra händer eller fötter. Han drar sedan ett varv runt huvudet över munnen, innan han släpar henne in i toaletten.

– Jag vaknade upp när jag dunsade ner i badkaret. Sedan spolade han mig med vatten. Det var så fruktansvärt att det inte går att beskriva, sade kvinnan.

Den 46-årige mannen bedyrade att han inte kunde ställas till ansvar för något brott eftersom sambon skadat sig när hon föll i trapphuset.”

http://www.vk.se/788692/dom-om-hedersmord-i-landskrona
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/17-aring-doms-till-atta-ars-fangelse_7868072.svd

”I dag kommer dom i Lunds tingsrätt mot en 17-årig pojke som åtalats för knivmord på sin 19-åriga syster i Landskrona. Domstolen har redan kommit fram till att han är skyldig och att ett hedersmotiv låg bakom. Systern hade återvänt till Landskrona sedan hon brutit upp från ett påtvingat äktenskap i Irak. Hon hittades död den 23 april förra året

Den 17-årige pojke som åtalats för knivmord på sin 19-åriga syster i Landskrona döms till åtta års fängelse för mord.
Den 19-åriga kvinnan dödades genom 107 hugg med två knivar och en sax mot olika delar av kroppen. Enligt ett rättsläkarutlåtande har det tagit flera minuter att tillfoga henne skadorna. Tingsrätten skriver att skadorna därför orsakat henne stort lidande och stark dödsångest.

Min klient är chockad, säger 17-åringens försvarsadvokat Urban Jansson till TT.”

(chockad över att få åtta års fängelse för att ha knivhuggit sin egen syster till döds?)

http://www.vk.se/788643/inget-brott-nar-flicka-ofredades

”Personalen begick inte tjänstefel när en sexårig flicka i Härnösands kommun utsattes för övergrepp av flera jämnåriga pojkar på en förskola. Polisen har lagt ner utredningen, skriver Tidningen Ångermanland.

Strax före jul berättade flickan att hon hade blivit avklädd och slagen av jämnåriga pojkar, medan hon hölls fast.
Sedan tidigare är utredningen om pojkarnas eventuella brott nedlagd. Frågan ligger hos sociala myndigheter och skolinspektionen.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/luleaskola-slar-ifran-sig-kritik-om-sexism_7871138.svd

”När skolentrén skulle smyckas ritades en kille som tjuvkikar på tjejtoaletten. Nu anklagas grundskolan i Luleå för att ”trivialisera sexuellt ofredande”. Det var åttondeklassaren Astrid Johansson, 14, som var först med att reagera på skolans nya toalettsymbol som visar hur en kille klättrar i ett toalettbås för att spana in tjejtoaletten. – Rektorn försvarar sig i [lokaltidningen] NSD med att hon tycker att symbolen är humoristisk, säger Astrid Johansson, som också ifrågasätter att skolan lät göra en enkät till stöd för toalettsymbolen.”

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/larm-om-blottare-vid-sodra-skolan(3625795).gm

”Polisen söker efter en man som brukar sitta och onanera i en vit bil utanför Södra skolan på Esplanaden.
På tisdagen fick polisen in flera anmälningar från totalt nio flickor som går på Södra skolan. De har sett mannen vid olika tillfällen i januari, senast i måndags.
– Då berättade man på skolan och så visar det sig att det är flera som har blivit utsatta för blottaren.”

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/misstankt-valdtakt-i-svarttaxi_7872350.svd

”En kvinna har anmält att hon utsatts för en våldtäkt i ett soprum vid Karlaplan i natt efter att ha åkt med en svarttaxi. Runt 01-tiden på natten ska kvinnan ha hoppat in i en taxi, enligt polisen sannolikt en svarttaxi, på Östermalm. I närheten av Karlaplan hade chauffören stannat och tvingat in kvinnan i ett öppet soprum där han enligt anmälan våldtog henne.
Det dröjde cirka två timmar innan polisen larmades. Då befann sig kvinnan vid Medborgarplatsen tillsammans med en väninna. Hon var svårt chockad och fördes till sjukhus.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/misstanks-ha-mordat-med-marmorskiva_7873202.svd

”En 43-årig man i Malmö åtalas misstänkt för att i somras ha dödat sin fru genom att slå henne med en marmorskiva och kväva henne. Åtalet gäller mord.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fangelse-for-barnvaldtakt-overklagas_7876214.svd

”Domen på åtta års fängelse mot den man som dömts för grova våldtäkter mot barn i Filippinerna överklagas av åklagaren Måns Biörklund. I tingsrätten dömdes hässleholmaren för att ha beställt tolv våldtäkter mot barn, som han bevittnade hemma via videolänk från Filippinerna.”

http://www.metro.se/nyheter/anna-li-sextrakasserades-efter-hyresannons/EVHmaE!JLShA5D8E3qKc/

”När tidigare Umeåbon Anna-Li Danielsson, 23, annonserade på Blocket efter en bostad i Stockholm fick hon många svar från uthyrare, varav ett tjugotal förr eller senare visade sig vara ute efter sexuella tjänster. En man skrev bara ”Man, 55 år, Odenplan, särbo. Är du diskret?”, berättar Anna-Li. En annan man mejlade: ”Om du månadsbetalar med avsugningar kan du få hyra min lgh möblerad för 6 000 kronor i månaden.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/atalas-for-att-ha-sparkat-gravid_7881154.svd

(notera rubriken ”åtalas för att ha sparkat gravid”. Mannen, förmodligen pappan, åtalas för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn (sina egna?))!

”En man i 40-årsåldern i Göteborg åtalas för flera grövre våldsbrott, bland annat grov kvinnofridskränkning. Våldet ska ha pågått under två års tid. Bland annat anklagas mannen för att ha sparkat och trampat på en gravid kvinna. Han misstänks även för att ha våldtagit kvinnan.
Mannen åtalas också för sexuellt övergrepp mot barn och för att ha misshandlat ytterligare två personer.
I åtalet hänvisas till tidigare uppgifter om våld inom familjen.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16168896.ab
http://www.vk.se/791679/kidnappare-atalas-aven-for-barnporr-7

”Den nio-åriga flickan hölls gömd i 19 timmar.
Hon var på väg till skolan när mannen slog till. Han tog tag i henne och lyfte in henne i sin bostad, enligt åtalet. I samband med det tryckte han in fingrarnas i flickans mun.
Hon satt efter det fånge hos honom. Några gånger band han henne med spännband och skärp kring kroppen. Han stoppade en gång också en boll i munnen på henne och knöt en snusnäsduk för ansiktet på henne.
Av åtalet framgår att mannen förklarade för flickan att han tänkte sälja henne för sexuella ändamål och att hon skulle förvaras naken i en låda i väntan på leverans, några dagar senare.
Nioåringen fick veta att inte bara mannen var farlig – hans föräldrar som fanns i huset var också farliga för henne. Han eller de kunde skada eller döda henne och han visade henne tre knivar som han hade i rummet.
Den 25-årige mannen ska enligt en vän till honom tidigare ha visat intresse för unga flickor och fantiserat om att utsätta flickor och kvinnor för våld, däribland en liten flicka som han sett nära sitt hem.

— Dagarna före det här sökte han bilder på nätet av nioåriga flickor och laddade ner dem, säger Rinsell.
— Han hade tankar på att skada flickor eller kvinnor, våldföra sig på passerande flickor.
 
Flickan fick flera skador av händelsen, som andnöd och svullnad på underläppen, men det är framför allt psykiskt som upplevelsen satt djupa spår. Hon har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom.”
 

http://www.vk.se/791750/barnen-borta-pappan-stalls-infor-ratta

”I mer än tre år har Ana Zavtoni kämpat för att få hem sina två barn efter att de förts till Libyen av sin pappa. Nu står pappan inför rätta i Umeå – men barnen är fortfarande borta.”

http://www.vk.se/792142/sokte-vard-fick-sexleksak

”En ung kvinna i Ludvika besökte vårdcentralen för smärta i en axel. Efter flera återbesök erbjöd sig läkaren att hjälpa henne gratis hemma i sin bostad. När kvinnan kom dit fick hon, i stället för vård av axeln, fika och en present – en dildo som skulle ”stärka hennes självkänsla”. Läkaren började också prata om hennes bröst och andra kroppsdelar innan kvinnan tog sig därifrån.”

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jonkopingsnytt/fangelsedom-for-valdtakt-mot-barn

”Åtta års fängelse blev domen för en man i 50-årsåldern från Gislaved som stått åtalad för att ha våldfört sig sexuellt mot sin dotter och sin fru. Dessutom döms han för att för flera år sedan ha våldtagit två äldre döttrar, som nu är vuxna.
Mannen döms för grovt sexuellt utnyttjande av underårig, grov våldtäkt mot barn och våldtäkt. Det är den nioåriga dottern som utsattes för flera våldtäkter i hemmet av sin pappa i fjol.

Mannen förgrep sig också på hustrun under hot och våld, åtalet rörde tre olika våldtäkter mot henne. När historien uppdagades kom det även in anmälan om våldtäkt från två av mannens äldre döttrar, från ett tidigare äktenskap. De är vuxna idag, men anmälde alltså även de pappan. De menade att de utsatts för övergrepp när de var sex och åtta år gamla.”

http://www.skanskan.se/article/20130201/YSTAD/702019818/1018/-/valdsam-granne-doms-till-vard-och-overvakning

”Mannen sparkade hål i sin grannes dörr efter att de tjafsat om oljud i trappan. Hon blev livrädd – men han döms inte för hemfridsbrott.
Eftersom mannen nekat till att ha gått in i lägenheten måste domstolen väga kvinnans version – att han tog sig in hos henne – mot hans: att han inte gjorde det.
Och när tingsrätten kommer fram till att det inte kan uteslutas att hon tagit fel – hon kan ha varit så chockad att hon blandat ihop saker och ting, menar domstolen.”


(ja, det är ju mer troligt att kvinnan har ”blandat ihop det”, än att en uppenbart galen man ljuger?)

http://www.skanskan.se/article/20130201/HORBY/702019860/-/38-arig-man-slog-sin-hustru

”En 38-årig man i Hörby har polisanmälts för flera fall av misshandel.

<font size=”3″><em>< a target=”_blank” href=”http://e2.emediate.se/eas?cu=16487;ty=ct;cat1=horby”><img src=”http://e2.emediate.se/eas?cu=16487;cre=img;cat1=horby&#8221; alt=”EmediateAd” width=”468″ height=”360″ style=”border:0px”/></a></em></font>
Under det senaste året ska han vid åtminstone fyra tillfällen ha misshandlat sin hustru genom att sparka henne på händerna och slå henne i huvudet och på kroppen.”
 
 
”Den 58-åriga kvinnan tog ut kontanter på fredagsmorgonen vid bankomaten på Lunds C.
<font size=”3″><em>< a target=”_blank” href=”http://e2.emediate.se/eas?cu=16487;ty=ct;cat1=lund”><img src=”http://e2.emediate.se/eas?cu=16487;cre=img;cat1=lund&#8221; alt=”EmediateAd” width=”468″ height=”360″ style=”border:0px”/></a></em></font>
Kvinnan stoppade sedan kontokortet i väskan, bara minuter efter uttaget märker hon att plånboken är försvunnen. En kvart senare har 15 000 kronor tagits ut på kvinnans kort på Knut den Stores torg. Kvinnan kände sig iakttagen av tre män när hon tog ut pengar. Männen syns på övervakningsfilmer från Pressbyrån.”
 
 
”Den 17-åriga kvinnan antastades av en man i 30-års åldern under tisdagseftermiddagen. Mannen gick ifatt kvinnan och tog tag om hennes rygg. Han fotograferade även henne utan hennes tillåtelse.”
 
 
(Ordet ”pappa” i rubriken? Det tar sig..?)
 
”En 21-årig småbarnspappa åtalas, misstänkt för att ha misshandlat sin tre månader lilla bebis brutalt – vid ett flertal tillfällen. Enligt misstankarna har 21-åringen utsatt den lilla pojken för upprepat trubbigt våld mot kroppen, böjt hans leder kraftigt fram och tillbaka, skakat honom och utsatt honom för tryck som gett blåmärken på magen, ryggen, skinkorna och benen. Sammanlagt har läkare hittat 17 revbensfrakturer och brott på ett skenben, vänstra lårbenet och en överarmen. 21-åringen åtalas även som misstänkt för att ha misshandlat och hotat barnets mamma.”

 

Annonser

2 thoughts on “Stoppa mansvåldet NU!

  1. Harkl….. Dessa skidlärare som gick på bordell med lättklädda servitriser bl.a. Var det den enda klubben att gå på där dom var…..?Om dom så slog ihjäl mig så tror jag aldrig att det stannade vid några öl eller glas vin i baren!

  2. Nej, är det nån som tror på att det stannade där? De verkar vara helt utan skrupler och för sådana brukar det inte finnas några gränser alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s