Sockerchock

Jag smäckte i mig en sån här i fredags och måste ha fått en sockerchock..;)

I helgen har jag nämligen varit och storhandlat, bäddat rent i sängen, rengjort täljstenskaminen, dammat, dammsugit, torkat golv, bakat bröd, bakat sockerkaka, lagat mat och lunchlådor till hela veckan, bytt glödlampa på utelamporna, tvättat två maskiner tvätt, hängt den och plockat in den och har till och med hunnit med att både jobba och blogga.

Slutsats: jag måste äta fler..;)

Recept på en jättegod, fluffig och saftig sockerkaka som inte innehåller vare sig mjölk eller smör, alltså inget fett, förutom det som går åt till att smörja formen.

3 ägg
3 dl socker
Vispa ihop

Häll i
3 dl mjöl blandat med
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tillsätt
1 dl kokt vatten

Vispa slätt, häll i smord sockerkaksform och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 35 min.
 

Annonser

4 thoughts on “Sockerchock

  1. Det där måste jag pröva, låter supergott. Faktum är att jag gillar hemmagjorda semlor men tycker att köptas-semlor smakar för sött och artificiellt. Låter som en riktig supersemla du åt! Behöver också lite energi för att orka göra allt sånt där viktigt. =)

  2. Den här sockerkakan är mycket godare än vanlig, tycker jag. Eftersom jag inte dricker mjölk och därför sällan har mjölk hemma, så är det här nåt man kan sno ihop om man får oväntat besök. Man slipper också kladda med att smälta smör osv. INGEN gör lika goda hemmagjorda semlor som pappa;). Han har inte så mycket grädde på dem och så blandar han i hasselnötter i mandelmassan, vilket gör att de inte blir så kvalmiga.Jag är själv förvånad över min plötsliga energi? Det har varit brist på den ett tag, har jag känt. Alla har vi våra ups and downs.. Ta en semla, AG så kanske även din energi kommer tillbaka;)!

  3. Djissus! 😀 Jag skulle just nu behöva fem semlor för att få den sockerchock som du har haft. Kanske våren är i antågande då kan man få sådan där överskottsenergi och då är det bäst att passa på.Sockerkakan ska jag göra.

  4. Jag läste någonstans att socker är som en livsfarlig drog som bl.a göder cancertumörer och är svårt beroendeframkallande. Det skall man ta med i beräkningen när man vill öka sin energi med hjälp av socker;).Testa sockerkakan – den gillas av många här hemma! Jag brukar variera den genom att ibland hälla i två msk kakao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s