Pappa och make torskade

En pappa, make och åklagare har ertappats med torskhandel, dvs prostitutionsköp i Stockholm:
http://www.svd.se/nyheter/stockholm/aklagare-kopte-sex_7948998.svd
http://www.expressen.se/nyheter/aklagaren-kopte-sex-pa-hotell-i-stockholm/

”Den brottsmisstänkte åklagaren ångrar sig djupt.
Han inser att agerandet inte bara är brottsligt, utan även är ett hårt slag mot den egna familjen.
– Jag fick ett infall och sedan gjorde jag det. Varför jag gjorde det? IQ fiskmås, som en kompis sa till mig efteråt.

IQ Runkmås?

Efteråt, när polisanmälan var upprättad, åkte toppåklagaren hem till sin familj – och berättade vad som hänt.
Vilken reaktion möttes du av?
– Den förväntade. Min fru kommer att lämna mig och mina barn tycker att har betett mig som en skithög. Det tycker även mina vänner.

Ser du att du kan fortsätta arbeta som åklagare efter det här?
– I alla fall inte på min enhet, svarar han. ”

Med sådana vänner i rättsväsendet, behöver kvinnor inga fiender?

Tillägg mer info om torsken:
http://www.metro.se/nyheter/det-var-ruttet-av-mig-att-kopa-sex/EVHmbz!HBeTcLSO5lhm/

Torsken säger sig nu lida av ”panikångest” och får frågan ”men den prostituerade då”?
Han svarar:

– Jag kan inte hennes situation, men det är en jävligt bra fråga. Hon sa att hon kom från Ungern. Ärligt talat så kan jag inte besvara frågan eftersom jag inte känner till hennes situation.

Ponera att kvinnan var tvångsprostituerad? Det är sannolikt att en kvinna från Ungern kan vara utsatt för trafficking? I så fall har hon ju blivit våldtagen? Och då blir ju torsken också en våldtäktsman?

Annonser

28 thoughts on “Pappa och make torskade

 1. Ännu en åklagare som inte anser att lagar som ska skydda kvinnors mänskliga rättigheter är värda att följa. Hur påverkar det kvinnors rättsäkerhet? Hur kan den här åklagaren exempel hjälpa en kvinna att få sin våldtäktsman fälld när han själv inte har något problem med att utnyttja kvinnor? Hur påverkar det hans yrkesutövande att han anser att fattiga, unga kvinnor är saker som kan köpas för hans åklagarlön? Han intresserar sig inte ett dugg för kvinnans situation. Panikångest? Vilket skämt.

 2. AG: det kan han inte. Det råder ingen tvekan om vilken kvinnosyn han har. Det gör att han inte skall blandas in i ärenden som har med kvinnor att göra öht. Och så har han mage att sitta och tycka synd om sig SJÄLV??Det är patetiskt. Verkligen patetiskt. Det enda som hedrar honom är att han iaf erkände sitt brott men förmodligen tänkte han på sig själv, även där? Slippa förnedringen med rättegång?

 3. Eller hur…Vuxenbebis Åklagare "tittade" med sin Iphone. "Om du googlar eskort får du upp hur mycket som helst". Sen var det klart liksom. Snabbt och enkelt för vuxenbebis IQ Runkmås.Och så en massa tur. Bestämde träff samma eftermiddag. Bara ett infall och sen gjorde åklagare Kvinnoförakt det. Så enkelt att utnyttja en kvinna. Så enkelt att ha så dålig kvinnosyn.Varför förnedrar sig män så när de blir tagna på bar gärning?/Utred rättsväsendet NU

 4. URN: Haha, ja det är förfärligt pinsamt. Frun och barnen måste ju skämmas ihjäl, inte bara för att pappa köperunkar i något som kan vara en misstänkt tvångsprostituerad kvinna från Ungern, utan också för hur han sitter och lipar över sina egna fullt medvetna val.

 5. URN: med tanke på att vi har sett hur duktiga domstolarna är på att tolka sexualbrotts-lagstiftningen från så många olika håll, framledes och baklänges till förövares fördel – ponera att den här kvinnan de facto är tvångsprostituerad och att köperunkande pappa inte hade erkänt sitt brott utan att det istället hade blivit rättegång?Min tolkning om dessa förhållanden föreligger:Kvinnan är tvångsprostituerad och därmed har hon inte på något sätt själv samtyckt till köperunket. Hon har alltså blivit våldtagen? Moraliskt sett skulle detta göra torsken till en våldtäktman?Juridiskt sett – borde han inte, med hjälp av lite lagvrängning, kunna dömas för våldtäkt? Det står ju helt klart i detta fall, att det då rör sig om en sexuell handling från torskens sida, dvs han ville tillfredsställa sig själv sexuellt? Det står också klart att han borde ha insett att kvinnan var tvångsprostituerad eller åtminstone hade goda skäl att anta det? Har han då inte både genomfört samlag mot kvinnans vilja och utnyttjat kvinnan i ett hjälplöst tillstånd – våldtäkt?;)

 6. Det som också är riktigt sorgligt är ju det trista faktum att man inte längre blir förvånad över att just en man med det yrket köper en annan människa för att runka av sig i.Så gott som varje dag läser jag i tidningar mer än ett sexuellt övergrepp, försök till våldtäkt, våld mot kvinnor och barn och rena våldtäkter. Den mannen borde avskedas direkt och aldrig mer få arbeta som åklagare! Vem skulle tro på eller lita på honom?

 7. Det är ytterligare något som förvånar en, dvs hur män i den här typen av positioner kan få behålla sina jobb? Tänker på poliser som vi har läst om som "ollar" eller som misshandlar kvinnor samt på tex justitierådet som köperunkade i en ung kille.Jag upplever att det finns en förlåtande attityd till allt som män gör. Inte bara i folkhemmen, där fruar förlåter både otrohet, köperunk och annat utan också tex inom sociala myndigheter, där pappor kommer undan med att bete sig hur som helst och där en pappa som tittar på barnporr, får vårdnaden om sitt dotter eller inom rättsväsendet där män som bryter mot lagen får behålla jobben.Vilken kvinna skulle kunna bete sig på detta vidriga sätt och få mäns och andra kvinnors förlåtelse och fortsatta förtroende?

 8. Sant, hade en kvinna agerat som alltför många män gör idag så hade de allra flesta kvinnor direkt tagit avstånd från henne. Det finns idag en så stor förlåtande attityd gentemot män som agerar som svin att det är rent skrämmande. Framtiden, om det fortsätter så här, lär inte bli särskilt bra för kvinnor och barn. I min stad tex, bara för att göra en liten jämförelse, stal en spelberoende kvinna pengar från några av de äldre på boendet där hon arbetade. Hon fick avsked. Medan en man däremot som åkte dit för att ha förskingrat pengar åt kommunen, fick ett bättre arbete! Jag blir illamående och idag vet man och ser man dagligen hur illa ansatta kvinnor är.

 9. Kan vi ha sådana åklagare som så uppenbart och medvetet bryter mot lagen i vårt rättssystem ?Kan vi ha domare som också så uppenbart och medvetet bryter mot lagen ?. Finns domare i landet somär dömda för för bl a hustrumisshandel. Dessa skall sedan sitta och anklaga och döma andra i liknande fall.Det är bl a på detta sätt som vänskapskorruptionen brer ut sig i våra domstolar.För fortsätta i rättssystemet får dom ju alltid, det ser kompisarna till. /Max

 10. Jag ställer samma frågor som du, Max?Jag gissar att både du och jag svarar "nej"? Frågan är bara hur man får bort dem? Hur många gånger får de här människorna göra bort sig och finns det någon gräns öht, när hela kåren är korrumperad? Jag skulle våga påstå att det inte bara är domstolarna som uppvisar dessa problem, jag tror att detsamma gäller för poliskåren.

 11. Bella: kan man beskriva det som att det för vissa, finns en egen liten skyddad verkstad där man tar hand om de sina, oavsett vad de gör? En bastuklubb?

 12. Ha ha, bastuklubb, den var bra men visst är det så att de håller varandra om ryggen. Det ser man ju inte minst när män säger sig vara kränkta som grupp för att kvinnor påtalar hur det ligger till när det gäller kvinnomisshandel, våldtäkter och andra sexuella övergrepp. Då är det synd om de stackars pojkarna minsann.

 13. Den enda möjligheten är nog att granska. Typ UG eller att någon tidning inom finmedia ger sig på detta.Är övertygad om att den som granskar detta på ett trovärdigt sätt kommer att finna en verklighet som säkert fårhela rättssystemet att haverera.Åtminstone inom den del av rättsystemet som handlar om att lösa tvister. Där har okunskap, vänskapskorruption och irrläror som PAS och annan skit fått bre ut sig ohejdat. Så det måste granskas och lyftas fram i ljuset.När granskades domstolar senast? Har dessa granskats någon gång överhuvudtaget ?Känns som att domstolarna har börjat leva sitt eget liv och inte ens följer lagen när det gäller framförallt utsatta barn.Lagarna finns men man följer dom inte. Slår ofta knut på sig själva i sin iver att rättfärdiga ondsinta fäder.En liten ljusning kanske har dykt upp nu. Två journalister med koppling till SVT har startat ett projekt att belysa detta,framförallt vad gäller PAS och dess utbredning inom myndigheter och domstolar. Vi har haft en viss kontakt och ett känt fallkommer att ligga till grund för arbetet. Men det är en svår problematik som är svår att belysa och styrka.Men fakta brukar ju tala för sig självt. Vi får hoppas på framgång.Den som undrar över detta med irrläran PAS kan gå in här och på ett bra sätt få det förklarat:http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=59165Och så kramar och tack till alla er som skriver och visar upp på era bloggar hur det egentligen står till. Är det någon somtvekar längre. Förutom den s k papparättsrörelsen förståss. Har dessa någon trovärdighet överhuvudtaget kvar. Jag tro inte det../Max

 14. "Är övertygad om att den som granskar detta på ett trovärdigt sätt kommer att finna en verklighet som säkert fårhela rättssystemet att haverera."Jag är övertygad om samma sak och vi kanske kan föreställa oss hur stor rädslan blir för att granska då? Hur eller hur så, anser ju också statsmakten och massmedia att det är nödvändigt att med alla metoder, som de kallar det, "skydda" medborgarna från sanningen. Inga makthavare vill stå inför en befolkning som rasar."När granskades domstolar senast? Har dessa granskats någon gång överhuvudtaget ?"Inte mig veterligen. Det verkar dessutom svårt, för att inte säga omöjligt, att få gehör för sin klagan hos JO."Lagarna finns men man följer dom inte. Slår ofta knut på sig själva i sin iver att rättfärdiga ondsinta fäder"Vi har kommit till den punkten nu att det börjar bli löjeväckande. Vi kan konstatera att domstolarna och personerna i dem, bedriver lekstuga, alltid på bekostnad av brottoffer i form av kvinnor och barn.Eva-Britt Dahlström har förstått problematiken och beskriver väl vad PAS handlar om. Tack EBD!"En liten ljusning kanske har dykt upp nu. Två journalister med koppling till SVT har startat ett projekt att belysa detta,framförallt vad gäller PAS och dess utbredning inom myndigheter och domstolar."Ingen blir gladare än jag, Max! Det är verkligen på tiden och jag håller tummarna för att de ger någonting i slutänden så att vi äntligen får ett slut på den här rättsrötan! Viktigast av allt – så att vi får ett slut på svenska myndigheters övergrepp mot barnen.Tack själv Max för ditt engagemang! Kramar tillbaka /NBT

 15. Bella: visst är det märkligt? Män som talar om något som de kallar "manshat". Aldrig kan de beskriva hur detta påstådda manshat hos kvinnor och feminister tar sig uttryck. Det blir ju fullständigt patetiskt att sitta och tala om ett påstått "manshat" bland den kvinnliga befolkningen i världen, när det inte är kvinnor som ger uttryck för sitt hat mot män, i form av sexuellt våld, våld, mord, könsstympning, aborterade pojkfoster, ekonomiskt förtryck osv, osv. Det är tvärtom!Vilket kön är det som hatar vilket? Och nu sitter hatarna och tycker synd om sig själva när deras hat belyses. Sickna töntar, alltså.

 16. Panikångest – HAN?! Ja, för att han blivit ertappad och för att han kommer förlora mycket av det han jobbat för; familj, vänner och respekt (det tar trots allt tid och det är mödosamt att bli åklagare). Och det gör han med all rätta. Så svårt är det inte att låta bli att köpa en annan människa och utnyttja denne..Har svårt att tro att han haft panikångest ifall han inte blivit ertappad.

 17. Håller med, maowlin. Inte för att någon av oss tror att han har panikångest över hur kvinnan mår idag och vad han utsatte henne för? Panikångesten kommer sig av att han själv anser sig ha blivit "drabbad" pga sina egna val.

 18. Du är ursäktad, lilla vännen. Fast hur skall jag komma ihåg hur jag tänkte häromdagen ? Å andra sidan säger sig Yakida spara på allt undertecknad åstadkommit på nätet, så han kanske kan göra något.

 19. Minns du inte vad du tänkte för två dagar sedan..? Börjar farfar få minnesluckor;)? Yakida kanske lider av samma sak – det är därför han måste skärmdumpa och spara på allt? Han borde städa sitt kök.

 20. Jag gissar att poliserna, både de som tog mannen på nästan bar gärning och de som senare utreder fallet, finner det väldigt nöjsamt att ha fått fast en chefsåklagare som i normala fall sysslar med att åtala just poliser. Kårandan är stark i de flesta skrån och kanske mer än vanligt hos de uniformerade männen och kvinnorna.

 21. Det är en aspekt i det hela och det är inte osannolikt. I det stora hela tror jag dock att polis och åklagare gör "gemensam sak".

 22. Polisen har alla möjligheter att sätta agendan och gör gärna så. Jag vet inte om du såg Veckans BROTT med Leif G W och Camilla Kvartoft igår. Leif fick hur som helst ännu en möjlighet att utbreda sig om polisens uselhet och det gjorde han med besked : "Om det varit en privat firma hade de gått i konkurs". Och gamla trötta poliser som inte längre anses lämpliga för det hårda livet på gatan sätter man som utredare, vilket möjligen kan förklara alla undermåliga utredningar.

 23. Ver: det är ju åklagaren som leder eller åtminstone har stort inflytande på polisens utredningar och möjligen kan detta irritera vissa polismän?Jag kan bara instämma i det GW säger. Polismyndigheten har brottats med många problem, varav ineffektivitet är ett och en sned könsfördelning bland personalen, är ett annat. Hela rättsväsendet, från polisen till HD måste moderniseras och effektiviseras. Det måste in nytt friskt blod och ett nytt modernt perspektiv för att åstadkomma detta. Det är själva "kårandan" som främst måste utrotas och det gör man inte genom att trampa på i vanliga gamla spår, med samma gamla bakåtsträvande människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s