Ny abortlag för kvinnor i North Dakota

Män med makt drar åt snaran kring kvinnors hals, världen över. I USA når anti-abortlobbyn stora framgångar, nu senast i North Dakota som får landets strängaste abortlag för kvinnor.

http://www.metro.se/nyheter/north-dakota-fick-strang-abortlag/HdzmcA!u@MrpFbCuHsvLoDaTFjfxQ/


Jack Dalrymple
Man emot kvinnors aborträtt

Det är naturligtvis en man som har undertecknat denna lag som underminerar kvinnors liv, hälsa och självbestämmande:

”North Dakota har fått USA:s strängaste abortlag. Den tillåter inte ingreppet när hjärtljud hörts, det vill säga efter bara några veckors graviditet, och förbjuder därmed i praktiken nästa alla aborter.
Lagen gör inget undantag för graviditeter efter våldtäkt och incest, när moderns hälsa är i fara eller om hon ändå skulle få missfall.
Republikanske guvernören Jack Dalrymple undertecknade på tisdagen lagen som utmanar USA:s federala aborträtt.”

Läs mer här:

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-21947705
 
Hos Feministiskt Perpektiv kan ni läsa om hur abortmotståndarna organiserar sig i Sverige och vilka olika politiska partier som är motståndare till kvinnors aborträtt. Manspartiet Sverigedemokraterna är ett sådant parti.
 
Annonser

7 thoughts on “Ny abortlag för kvinnor i North Dakota

  1. Nej, Shedlight! Så funkar det inte i en mansvärld.En liten flicka som tex blir utsatt för våldtäkter av sin pappa måste föda ev syskon åt pappan, eftersom abort är förbjudet. Som vi vet slipper barnvåldtäktsmän undan straff i de allra flesta fall. Allt är frid och fröjd på så sätt i mansvärlden:DFör övriga kvinnor som blir ofrivilligt befruktade av män, gäller att de är tvingade att föda barnet och som vi vet är det också mammor som får ta hela det ekonomiska och sociala ansvaret för barnet, för resten av sitt liv. Så ser man i ett manssamhälle till att kontrollera kvinnor och hålla befolkningstillväxten intakt, precis enligt mäns egna beräkningar. Allt är frid och fröjd på detta sätt i mansvärlden.

  2. Om jag vore kvinna i North Dakota, inte ville ha barn som jag tvingades ta hand om i ett helt liv, ville behålla min ekonomiska standard, mitt arbete och mina karriärmöjligheter osv, så skulle jag aldrig mer ligga med en man. Hoppas kvinnorna i ND flyttar därifrån eller skiljer sig och vägrar sex med män. Varför har vi kvinnor inget eget land?

  3. Jag håller helt med dig om det sistnämnda, Noboytoy.Resultatet av allt kvinnohat och kvinnoförakt måste rimligtvis bli att kvinnor sexstrejkar. Jag kan inte se någon annan råd. Det gäller kvinnorna här också. Outvecklade män som inte klarar av en jämställd kvinna ska helt enkelt inte ha någon.

  4. MA: I USA diskuterar ju till och med maktmännen om att slänga kvinnor i fängelse om de får missfall. Självklart finns ju bara ett alternativ för kvinnor och flickor och det är att sluta umgås med män (kan ju finnas en våldtäktsman eller barnvåldtäktsman bland dem) och definitivt måste ju kvinnor sluta ligga med män? Kan vi inte starta upp ett nytt land du och jag, MA;)? Ett land för jordens alla kvinnor och barn där vi alla kan känna oss trygga och slippa argumentera med män om vår sexualitet, kvinnofrid, hushållsarbete, ekonomi och med maktmän om våra mänskliga rättigheter? Vi åker land och rike runt i världen och hämtar upp kvinnor och barn från de manliga våldtäktsinrättningarna, s.k bordeller och för dem till vårt nya fina trygga land, utan män? Jag kan leva på rötter och bär och sova på marken om det krävs?

  5. Tyvärr inget nytt alls, AG. Män tycker till och med att det är helt naturligt att de sitter ensamma på makten coh stiftar lagar som bara drabbar kvinnor. Det omvända skulle män aldrig acceptera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s