Om ni tycker att jag låter bitter…

Vill lyfta upp en kommentar som jag postade hos Monica Antonsson och jag säger som Nour El Rafai:

”Om ni tycker att jag låter bitter, så är det för att jag är det också”;)

”När jag läser Sanningen om Papparättsrörelsens kommentar och länkar, så blir jag så trött. Jag är så trött på allt detta hemlighetsmakeri, smygandet bakom kulisserna hos maktmännen, för att det inte skall märkas vad agendan är. Ta lite pö om pö, för att inte uppröra alltför mycket och för att vi kvinnor skall hinna vänja oss vid tanken.

Mannen i North Dakota, är i alla fall öppen med vad han vill, dvs förbjuda kvinnor att göra abort när män har gjort dem gravida mot deras vilja. Han bara drev igenom sin vilja i lagstiftningen. Klappat och klart, inga konstigheter!

Det Papparättsrörelsen och de manliga makthavarna i Sverige, Australien och överallt annars är ute efter, är att hävda fadersrätten framför modersrätten. Varför hymla, dra ut på kvinnors och barns lidande, göra omskrivningar om ”umgängessabotage” och tvinga mammor att tex bevittna hur deras barn mår när de kommer hem från umgänge med pedofilpappor, missbrukare och misshandlande pappor?

Sluta hymla, gör som abortmotståndaren ovan och driv igenom fadersrätten fullt ut! Vem skulle kunna hindra maktmännen? Ge pappor förmyndarrätt över barnen och enskild vårdnad om barnen, när de separerar från barnens mammor. Se till så att mammor inte ens får umgängesrätt med barnen.

Om inte detta får alla sovande kvinnor i Sverige att vakna och reagera, så vet inte jag?

Jag är nämligen så utled just nu, på att behöva slita arslet av mig för kvinnor och deras barn och sitta och argumentera mot både kvinnor och män, om kvinnors och barns rättigheter. Jag och andra feminister tvingas argumentera MOT kvinnor, om kvinnors och barns rättigheter – läste ni vad jag skrev eller skall jag ta det igen?

De ”känner sig inte hemma” i ett feministiskt parti, de ”vill inte kalla sig feminister”, de ”gillar inte ALLT i Fi:s partiprogram” (men de gillar ALLT i övrigas?) och de tror antagligen att vi feminister inte vet vad vi pratar om, när vi påtalar att vi ser allvarliga hot torna upp sig, ALLVARLIGA HOT, mot både kvinnors och barns mänskliga rättigheter!?

Jag föreslår därför chockterapi för Sveriges kvinnor, som den gode PAS-Gardner kallade det.

Så kom igen gubbs – bring it on, ni behöver inte vara blyga! Legalisera incest (som förslaget på det gamla goda 70-talet), sänk lovlighetsgränsen, legalisera pedofilporr, avskaffa modersrätten, höj inga kvinnolöner, avskaffa sexualbrottslagstiftningen där kvinnor och barn är offer, legalisera bordeller, avskaffa aborträtten och preventivmedel, förbjud kvinnojourerna och ge dem framför allt inga statliga bidrag, tillåt surrogatmödraskap, förbjud skilsmässa, inför äktenskapstvång, avskaffa barnomsorgen, avskaffa kvinno- och barnfridslagarna och förbjud kvinnorörelsen också, när ni ändå är igång.

Mvh, trött NBT”

Kvinnor – ni har helt rätt! Vi feminister kan inte tvinga er att rösta på Fi, tvinga er att stötta kvinnorörelsen, tvinga er att kalla er feminister eller tvinga er till någonting. Vi har inte den makten över Sveriges kvinnor. Makten över er, mig, era döttrar och kommande generation flickor och kvinnor ligger hos andra. För närvarande har konservativa, antifeministiska och utpräglade manspartier makten över Sveriges kvinnor och barn.

Som Gudrun Schyman säger:
Det är skarpt läge.

Annonser

19 thoughts on “Om ni tycker att jag låter bitter…

 1. Problemet som jag ser det är att du samlar ihop allt och alla under begreppet "Papparättsrörelsen". T.o.m en ensam pappa som inte har nån som helst kontakt med någon och som tycker att han vill kämpa för att få gemensam vårdnad om deras gemensamma barn. Vad jag förstår ser du även denne man som nåt sorts hot och/eller att hans kamp är felaktig och borde stoppas. DET kan jag inte förstå. Du är ju precis som de du varnar för och dubbelmoralen är total i ditt fall.

 2. Varför är det ett problem för dig att jag samlar allt under Papparättsrörelsen? Har du hört talas om någon världsomspännande Mammarörelse, likt Fathers Rights Movements? VA?!De allra flesta pappor har gemensam vårdnad idag, fastän de inte vill ha sina barn boende hos sig. Bara 20% av barnen med separerade föräldrar har växelvist boende. Inte heller vill pappor vara föräldrarlediga med sina barn och papporna i Papparättsrörelsen vill ju inte ens låta sig "tvingas" till pappaledighet. Ine heller vill pappor vabba från jobbet när deras barn är sjuka. Jag talar inte om enskilda pappor i mitt inlägg! Jag kan inte tala för varje liten pappa på varje kvadratmeter av världens yta, som ev förtjänar att få gemensam vårdnad men som inte har fått det, som du förstår? Dina meningslösa floskler om att jag skulle se "en pappa som ett hot" och blah, blah, blah, lämnar jag därhän. Min kamp för kvinnors rättigheter är inte heller "felaktig", som du påstår. Eller är det du som man som tror att du skall avgöra vad jag och andra feminister skall kämpa för? Vill du att jag skall kämpa för män och pappor som redan har all önskvärd hjälp i både regeringen, samhället, världen och Fathers Right Movement? VA?!

 3. Du tycker kanske att svarta människor måste kämpa för de vitas rättigheter också? Det kanske sitter någon liten vit människa som är förtryckt någonstans i världen som de svarta inte får missa i sin kamp? Du förstår ju inte ens begrepp som samhällsstrukturer, normer och makt.

 4. Bara det att du läser mitt inlägg och efter det, vill utmåla dig själv som ett mans/pappaoffer och vill att jag skall tala för din sak? Tycker du inte själv att du är patetisk?

 5. Jag tycker ditt sista stycke är intressant. Självklart vill inte alla män driva alla av de respektive frågorna. Men det finns alltid någon mansgrupp som kämpar för att på olika sätt stoppa kvinnor medan de flesta åtminstone förhåller sig passiva. Resultaten syns i de mest ojämställda länderna där kvinnor inte får några rättigheter alls. Alltså; då kvinnor inte får vara med och påverka samhället ser manskollektivet aldrig till att uppfylla kvinnors/barns mänskliga rättigheter. Det blir väldigt uppenbart att kvinnor är de enda som kämpar för kvinnors rättigheter. En värld utan styrande kvinnor är en hemsk värld.

 6. Jag har ju varit med under ett antal år nu och jag ser att samma frågor återkommer, även om det kanske är olika grupper av män som framför kraven för att underminera kvinnors rättigheter. Det finns en anledning till att frågor som tex kvinnors aborträtt, kvinnojourernas vara eller icke vara, torskhandel, pornografi osv, ständigt debatteras. Det är samma frågor om kvinnors rätt, som debatteras av män här hemma som tex i USA och Storbritannien. Det blåser konservativa högervindar över hela Europa (och utanför). Ja, det är uppenbart att det är kvinnor som kämpar för kvinnors mänskliga rättigheter. Män vid makten kämpar inte för kvinnors rättigheter – de motarbetar oftast och i synnerhet de konservativa partierna som nu har makten. Sen har vi de vanliga männen som pappan ovan som sitter och tycker synd om sig själv i sammanhanget och kräver av feminister att tala för hans sak, trots att han borde veta att feminister är de som kämpar hårt med jämställt föräldrarskap och dessutom behöver han ju inte sitta och oroa sig över någon kvinnomakt som sitter och beslutar i frågor som bara angår män och som hotar mäns mänskliga rättigheter:D Så här det alltid sett ut för kvinnor och så ser det ut i hela världen. Det är inget nytt och därför är det viktigt, som Schyman säger, att kvinnofrågor i Sverige lyfts upp på den politiska agendan. Det råder ingen demokrati när hälften av världens och Sveriges befolkning inte får sina rättigheter tillgodosedda, när deras rättigheter motarbetas eller de inte ens får göra sina röster hörda.Hur många kvinno-organisationer tillfrågades tex i North Dakota, innan mannen fattade beslut att lagstifta mot kvinnors abort? Varför har inte kvinnor vetorätt i alla frågor som bara rör kvinnor? Vi vet ju att män inte klarar av att uttala sig i kvinnofrågor och verka i politik och lagstiftning för kvinnors frihet, jämlikhet, självständighet, rättssäkerhet och kvinnors bästa? Visst är det så, AG. Klokt sagt – "en värld utan styrande kvinnor är en hemsk värld". Den som tvivlar på det kan ju blicka ut i världen? Annars är vi nog snart där, om den här regeringen får fortsätta sin lekstuga och sätta kvinnors och barns liv och hälsa på spel.

 7. Jag förstår mer än väl dina tankar och reaktioner. Har dom själv och blir så bedrövad när jag ser hur unga kvinnor inte förstår, hur de faller in i den kvinnorollen som säger att de ska ta hand om mannen, serva och vårda samtidigt som de oftast ensamma har allt ansvar över allt annat som rör familjen och barnen. Fortfarande hör jag kvinnor som i det närmaste frågar mannen "om lov" när det gäller saker utanför hemmet och vi vet ju hur det ser ut när det gäller arbete, löner, vabbande osv. Det är en sorglig sanning som hela tiden ramlar bakåt. Kvinnor beslutar inte ens själva i saker som rör dom. Det är oftast män som fattar besluten och verkställer dessa. Kvinnor behöver vakna upp mer och se, förstå hur det ser ut. Jag hör till och med ord från kvinnor som arbetar på kvinnojourer uttrycka saker som; att man inte ska prata för mycket om våldtäkter och mäns våld mot kvinnor, att man inte ska manifestera på internationella kvinnodagen tex. Något är riktigt galet när till och med de som arbetar för kvinnors väl börjar dra öronen åt sig och bli undfallande för att inte säga rent mesiga. Det behövs en stark och modig kvinnorörelse som inte viker sig, som inte backar, som står upp för kvinnor och barn. Vi är de enda som kan göra det och vi kan aldrig, aldrig räkna med att männen i maktens korridorer skulle kämpa för vår sak. Den enda gång de gör det är när de själva vinner något på det.

 8. Jag har vaknat! Jag kommer sannolikt rösta på FI nästa val därför att det måste bli ett stopp på kvinnohatet och ojämställdheten. Jag stödjer dig och andra som tar upp dom här viktiga frågorna!! Jag kanske är feminist trots allt. Mig kvittar det vad jag kallas eller inte kallas, det viktiga är att jag fått upp ögonen och ser orättvisorna med nya ögon. Tack vare dig och många andra. Sluta vara bitter. Fortsätt med det du gör för du är viktig och framförallt så gör du skillnad.Rain

 9. Det stora problemet är tyvärr att brödraskapet alltid är starkare än systerskapet, måste jag tillägga. Därför anser jag att kvinnor i Sverige behöver chockterapi för att vakna till liv och inse vad som håller på att hända. Här sitter maktmän lite i smyg bakom kulisserna och döljer vad de håller på med och vi feminister får skrika oss hesa och argumentera in absurdum mot både kvinnor och män och alltid blir vi hatade för detsamma, av båda kön. Det vore bättre om maktmännen bara lade korten på bordet och genomförde sin agenda. Då som först, tror jag att kvinnor äntligen fattar vad det handlar om, även om det då redan är för sent. Det är ju också så kvinnorörelsen har sett ut under årens lopp. Det verkar nästan som om kvinnor måste ta hela hissen ner, landa ända ner i botten innan de börjar agera/reagera?

 10. Bra att jag har gjort någon nytta då i alla fall, Rain? Vi måste vara solidariska med varandra nu och stoppa allt detta medan tid finns. Det finns inte utrymme för tvekan hos svenska kvinnor – det gäller att rösta fram Fi i kommande val, även om man inte stämmer in i minsta lilla pyttedetalj i frågorna som vi driver. Det handlar om större saker än så nu och kvinnofrågorna bara MÅSTE upp på den politiska agendan. Jag säger som Gudrun – jag står verkligen inte ut längre!

 11. Jag blir också väldigt trött på dessa kvinnor och det är en balansgång eftersom jag som feminist, verkligen inte vill bidra till att skuldbelägga kvinnor än mer, samt att jag (vi) förstår hur dessa kvinnor tänker och att de är slavar under strukturer, könsroller osv precis som alla vi andra. De har bara inte insett det än, eller också undviker de det, för det är inte alltid ett särskilt trevligt uppvaknande. För farao – jag har ju själv sprungit benen av mig för att serva mina män, framställa mig själv som en "riktig" kvinna, fjäskat, daltat, försökt sexa mig osv. Jag går tex inte till jobbet utan mascara och "rätt" klädsel men jag hävdar inte heller att jag sminkar ögonen för "min egen skull". Jag gör det för att se bättre ut, inför de människor jag kommer att möta under dagen. Jag har valt att leva utan en man, eftersom jag helt enkelt inte orkar med alla manliga krav på mitt utseende, hur ofta jag måste ställa upp på sex och hur vi skall bråka om vem som skall göra vad i hushållet eller vem som har "rätt" om diskussion skulle uppstå. Det är ett jävla jobb att få en relation kvinna-man att fungera och jag har alltid känt att jag har dragit det kortaste strået. Det där med att kvinnor skall hålla tyst om vad män gör och vara lojala mot män, känner vi väl alla igen? Tänkte på det när jag läste MA:s inlägg – har det gått så långt att far- och mormödrar inte berättar om sina liv, hur hemskt kvinnor hade det förr, för sina barnbarn, av rädsla för att utmåla män som "dåliga"? Ungefär som de där feministerna som säger att man inte skall be unga kvinnor vara rädda om sig, när de går ensamma hem i mörkret, för då är man "mansfientlig"? För att inte bara tala om sextabut för kvinnor! Kvinnor som inte vågar stå för sin egen sexualitet eller ens prata öppet med andra kvinnor om sina erfarenheter av sex med män. Prata-om-det var ju som en ventil som öppnades och det formligen forsade in berättelser!Om denna rädsla för att framstå som "mansfientlig" finns även inom kvinnojourerna så är det allvarligt. De måste ju upplysa om våldets mekanismer osv för att skydda kvinnorna och få dem att inse att våldet inte är deras fel.Håller med Bella – det krävs att kvinnor sträcker på ryggen och står på sig! Män har alltid protesterat i högan sky mot kvinnor som slår sig fria och inte gör som män säger. Det är inget nytt, vi måste vara medvetna om det och lära oss att ignorera liknande dravel som vi gör med trotsiga barn. Kvinnorörelsen behöver inte få "män med på båten" – vi behöver bara kvinnors stöd för att förbättra för kvinnor i samhället. Tänk att det skall vara så svårt?

 12. Jag är en sådan som gräver ner mig i partiprogram och brukar rösta på dom som lyfter fram frågor som är viktiga för mig. Det har varierat genom åren. Har aldrig varit partitrogen åt något håll och insett att det aldrig kommer finnas något parti jag kan stötta helhjärtat i varje given fråga. Därför kommer det heller inte vara något problem för mig att rösta på FI nästa val trots att jag inte instämmer i varje enskild detalj. För min del handlar det om ett statement: DET ÄR NOG NU!!Rain

 13. Du är en ögonöppnare NBT.FI får min röst nästa val. Jag är så förbannat trött på män som letar mammor hela livet. Är det någon "mamma" som vågar överge mannen ska hon jagas för resten av livet. Joy

 14. Det är tyvärr precis så som du beskriver det, Joy. Det är inte bara det, att kvinnor som vågar lämna mannen ofta jagas hela livet – ofta tror de här männen att de fortfarande har rätt att kontrollera kvinnan efter separation. Därav anledningen till att de ensamstående mammorna är en stor grupp av de kvinnor som utsätts för mansvåld. Skrämmande nog är en annan stor grupp, hör och häpna – kvinnor ute på arbetsmarknaden! Det finns snart ingen fristad för kvinnor nånstans i samhället.Att rösta på Fi, är det minsta vi kvinnor kan göra för vår egen och alla andra kvinnors och flickors skull. Hur eller hur – vem tror att det skulle skada på något sätt att ge Fi sin röst i valet och vem tror att de antifeministiska manspartierna skulle skada kvinnor och barn mindre, med sin extremt kvinnofientliga politik?

 15. Det är faktiskt samma här, Rain. Jag instämmer inte i allting som har med Fi att göra eller Fi:s partiprogram i sin helhet men jag tänker att – vilket annat parti ser till kvinnors och barns rättigheter som Fi och i vilket annat partiprogram kan jag instämma till 100%? Hur kan jag rimligtvis förlora, som kvinna, genom att rösta på Fi? I synnerhet när så många av de andra alternativen är så uppenbart barn- och kvinnofientliga. I synnerhet när vi har så många bevis på att hatet, föraktet, våldet, det sexuella våldet har eskalerat till fullständigt horribla nivåer i det svenska samhället och att ingen av våra makthavare ens bryr sig? De gör tvärtom – ignorerar och till och med bidrar till det!!Vi kan åtminstone, som du skriver, göra ett politiskt statement? Sanningen är ju, att den enklaste vägen för att få stopp på kvinnoföraktet på både hög och låg nivå, är genom att rösta fram Fi, som därmed kommer att utmana övriga? Om Fi börjar ses som ett hot, så kan du ge dig sjutton på att det blir fart på de övriga – de kommer att börja kalla sig feminister hela högen och flirta vilt med de kvinnliga väljarna. Vi är halva befolkningen och makten finns där för oss att hämta – vi måste bara organisera oss och gå samman. Lättast är att göra det i ett redan befintligt parti, ett feministiskt sådant (vilka länders kvinnor har sådana förmåner som vi?) och går det väl i valet, så går det också snabbt att göra förändringar för det är bråttom nu. Bråttom har det varit länge i mina ögon men nu är det skarpt läge, precis som Schyman säger.

 16. Instämmer helt och hållet. Det är den snabbaste vägen till förändring i synnerhet som många partier numera tycks backa i jämställdshetsfrågor. Jag har vacklat fram och tillbaka men har nu bestämt mig och jag kommer lobba för det här i min vardag. Så länge det är okej att sprida hot och hat mot kvinnor, så länge man inte tar hotade kvinnor och barn på allvar finns det inga andra som förtjänar min röst nästa val.Rain

 17. Det är ju just det, att det är det absolut snabbaste och enklaste sättet, att få ett slut på detta. Det är i den nuvarande regeringen, som alla dessa "åtgärder" mot kvinnor och barn planeras och genomförs. Det är dit vi kvinnor måste få in våra röster. Jag tycker att det är underbart om du vill lobba för detta, Rain. Det krävs fler kvinnor ute i samhället som vågar stå för feminismen, eftersom i alla fall jag hör samma kvinnohat och antifeministiska åsikter i min vardag som på nätet, bland både kvinnor och män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s