Chefsåklagaren måste bli satt under förmynderi?

Ni minns IQ Runkmås?

Pappan, torsken, maken, chefsåklagaren som betalade en utländsk, kanske tvångs-prostituerad kvinna för att få runka av sig i hennes kropp, på ett hotellrum? Alternativt betalade han för att våldta kvinnan, eftersom risken är stor att en utländsk kvinna har tvingats in i prostitution/människohandel i Sverige.

http://www.metro.se/nyheter/har-ar-domde-aklagarens-sex-sms/EVHmdj!vMfOfNBBEHO2Q/

IQ Runkmås fick, trots sin höga lön på 72 000 kronor i månaden, bara 50 dagsböter som straff för sitt brott, vilket blev cirka 2000 kronor. IQ Runkmås tycker synd om sig själv när han nu har försatt sig i en situation där han har förlorat både sitt arbete och sin familj och själv valt att inte vara med i vare sig a-kassa eller facket:

”Trots det blev bötesbeloppet det lägsta eftersom mannen riskerar att bli av med jobbet.
– Jag utgår ifrån att jag inte kommer ha någon inkomst. Min fru och jag kommer inte att leva tillsammans, jag kommer att stå på bar backe. Jag är inte med i facket eller någon arbetslöshetskassa, säger han till tidningen.”


Chefsåklagaren försökte också förmå polismännen som grep honom, att ”se mellan fingrarna” så att han skulle undkomma straff för det brott, som han själv valt att begå.

”Av förundersökningen framgår dessutom att mannen till en början försökte få polisen att se mellan fingrarna när de konfronterade honom:

”X är mycket chockad och emellanåt oberäknelig. Han kan inte stå still och fäktar med armarna i luften. Han är mycket arg och upprörd. Han försöker gång på gång övertala Y och Z (spanarna) att ’se mellan fingrarna’ och låta honom gå. Vi förklarar flera gånger att lagen inte tillåter något sådant och att om vi skulle göra något sådant så skulle vi förlora jobbet. X säger då att om vi släpper honom så kommer ingen att få reda på det. Vidare säger X också att han är så förbannad på sig själv och att
det inte är första gången han köper sex utan tredje gången.””
 
IQ Runkmås är sannolikt bara förbannad på sig själv för att han blev ertappad med att köperunka i en främmande kvinnokropp?

Frågan är – skall IQ Runkmås ens få rösta? 

Tror vi att det är något som han klarar av att göra, eller skall vi se honom som den man som han själv utmålar sig som, dvs en man som uppenbart är oförmögen att ens ta ansvar för sina egna handlingar, sitt arbete, sin ekonomi, sin familj, sin egen sexualitet och sin egen person?
 
Anser vi kanske till och med, att IQ Runkmås behöver bli satt under förmynderi, då han inte kan förväntas klara sig själv?
 
Frågan är också om vi kvinnliga skattebetalare nu även måste betala notan för att pappan, torsken, maken, chefsåklagaren skall gå på familjerådgivning med sin hustru och sina barn, så att de lär sig att pappan i familjen aldrig kan hållas ansvarig för sina egna handlingar, utan måste få både förlåtelse och förståelse från sin hustru och sina barn?
Annonser

8 thoughts on “Chefsåklagaren måste bli satt under förmynderi?

  1. Tror den mannen är i behov av en övervakare, en god man samt en ledsagare. Uppenbarligen är han inte kapabel till något alls. Eller så får han göra som en riktig människa gör, stå för sina idiotiska handlingar men det sistnämnda kan vi ju bara drömma om. Stackars hans fru och barn. Vilken dundernit de gått på.

  2. Ja, det verkar inte bättre, Bella? Han verkar vara en mycket handlingsförlamad man, om man bortser från att han iaf kan hitta prostituerade kvinnor på nätet och boka tid för runk på hotell?Stackars hans fru och barn och stackars den prostituerade kvinnan från Ungern. De enda det är riktigt synd om i det här fallet.

  3. Det värsta är att det nog bara är toppen på ett isberg. Jämför Lindberghärvan. Det låter för lätt att "lyckas" sätta dit honom…En fd polis är den här åklagaren dessutom.

  4. Ja, jag läste att torsken, chefsåklagaren är en fd polisman. Hur många gånger har han själv sett "mellan fingrarna" i sitt yrke som både polis och åklagare? Hur många sådana polismän och anställda inom domstolsväsendet finns det? Moderata politiker klarar inte heller av att följa sexualbrotts-lagen, som vi har sett. Jag tror också att det här bara är toppen av ett isberg, Shedlight. Den här torsken tjänar 72000 kr i månaden, en lön som vi skattebetalare står för och han anser sig ha råd att betala för kvinnor som förväntas delta med sina kroppar medan han tillfredsställer sig själv sexuellt men han har inte "råd" att betala böter efter sin inkomst som alla andra vanliga människor får göra om de har begått brott mot svensk lag. Har man 72000 kr i månadslön, så bör man ha lyckats spara ihop en slant för att betala för de brott som man själv har valt att begå?Det är sjukt att vi kvinnor skall behöva betala skatt för polisväsende, domstolsväsende, kriminalvård osv när man så utstuderat ser till att vår och våra barns rättssäkerhet, då vi faller offer för mäns brott, är lika med noll.

  5. Apropå det här med vad som händer på hotell, i hotellrum, så finns det ju nu ett aktuellt Stockholmsfall, där man kan undra vad som hänt. Nedanstående är visserligen taget från Flashback, men ungefär i linje med nedanstående har jag också själv funderat :"Fortfarande oidentifierad. Att den gripne är horkund kan man nog utgå ifrån och att kvinnan var hora från utlandet ( därav ingen identifikation än).Checka in på hotell 04:00 är inte heller normalt. Attans otur att hon skulle dö sådär utan vidare. Jag är fortfarande skeptisk."

  6. Det här känner jag inte till Ver? Jag läser sällan på Flashback.Tror man att den stackars kvinnan blev mördad av köperunkaren?

  7. Nja, just nu verkar man tro att hon inte blev mördad. I vart fall verkar man inte kunna bevisa det. Och den frisläpptes identitet går också att hitta på Flashback.Men hotellägaren kanske borde börja fundera på hur han tjänar sina pengar …

  8. Vad som har hänt i rättväsendets egen lilla penisvärld och vad som har hänt i verkliga livet, brukar skilja sig åt ganska rejält, då kvinnor och barn faller offer för män.Jag får nog bege mig in i kräkforumet Flashback för nu gör du mig nyfiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s