Fittstim – min kamp

Idag skriver Catia Hultquist på DN om SVT:s nya programserie, som skall handla om det som SVT kallar feminism.

”När public service för en gångs skull väljer att uppmärksamma modern feminism får vi se Belinda Olsson testa topless-aktivism och bekymra sig över om männen blivit kuvade.”

Here we go again.

Jag har förstås mycket förutfattade meningar om hur det här programmet om ”feminism” kommer att bli. Jag antar nämligen att SVT har i åtanke, att det snart är val i Sverige. Samma år som Feministiskt Initiativ startade, sände SVT den av Granskningsnämnden fällda ”dokumentären” ”Könskriget”. Hur media-drevet har gått mot kvinnorörelsen (feminister) och Feministiskt Initiativ, före och under val-år (och all tid däremellan), kan vi bl.a läsa om i Maria Svelands bok ”Hatet”:

Kvällsposten:

”Feministiskt Initiativ i all ära men, handen på hjärtat, måste de vara så fula? Lek med tanken att detta redan så osensuella, rigida och blodfattiga land ska regeras av ett gäng ilskna och humorlösa Stockholmsbrudar på vänsterkanten.”

Aftonbladet:

”På Aftonbladets debattsida återfanns en klippdocka med rubriken ”Prova livet som radikalfeminist”. Den nakna dockan kunde förses med hängbröst, hår under armarna eller en järv i underbyxorna.”

Catia Hultquist skriver:

”Har feminismen spårat ur? Nej, det är inte en frågeställning hämtat från Flashback eller Avpixlat. Det är den fråga som SVT ställer sig när de äntligen får för sig att göra en serie om kvinnors kamp för lika villkor.”

”Men vid det här laget borde vi veta att provocerande frågeställningar inte bara är festliga pr-tricks – den som ställer frågan sätter ju agendan. Det var som bekant under förra årets partiledardebatt i Agenda som vi fick höra programledarna ställa den ökända frågan: ”Hur mycket invandring tål Sverige?”. Ett år senare befinner vi oss i en situation där svartklädda nazister trampar runt på samma stillsamma förortsgator som mina syskonbarn en gång lekte på.

Har feminismen spårat ur? Tja, är det verkligen den fråga som först dyker upp i en tid när blivande mammor inte längre garanteras plats på BB, när kvinnor utsätts för våld och hot på grund av sitt kön, när den svenska kvinnliga statsministern lyser med sin frånvaro, när ordet ”fitta” används som ett skällsord och när yrkeskvinnor fortfarande bara har 86 procent av männens lön?”

Detta borde snarare vara tecken på att den gamla unkna och omoderna antifeminismen, som vi alla har tvingats leva under, fortfarande spårar ur i Sverige? Tecken som vi för övrigt ser världen över – och värre. I de gravt antifeministiska länderna i världen, år 2013, lever kvinnor och barn fortfarande som mäns slavar, utan några som helst egna mänskliga rättigheter.

”Vad är det egentligen kriget handlar om? Vilka ”slag” har stått genom historien? Vilka kämpar mot vem? Vilka är det som egentligen tycker att jämställdhetskampen har gått för långt? Och så kan vi låta Belinda Olsson brottas med sina tvivel och spela in en musikvideo i valfritt nöjesprogram. Okej?”

Mycket bra fråga. Vilka är det egentligen som ”köns-krigar”? Vilka är det som alltid har ”köns-krigat”, dvs ”krigat” mot Kvinnan? Vilka är det som gillar att kriga? 

Vad betyder den här märkliga frasen som många antifeminister slänger sig med, dvs att ”jämställdheten har gått för långt”?

Innebär det att kvinnor som grupp, nu tjänar mer pengar än män som grupp? Innebär det att kvinnor som grupp, nu brukar nästan allt sexuellt våld och fysiskt våld mot män? Innebär det att kvinnor som grupp, nu sitter på alla maktpositioner i Sverige och världen? Innebär det att kvinnor som grupp, nu äger nästan alla företag, fastigheter, skog och mark eller massmedia och att kvinnor som grupp, nu är de främsta kapitalisterna i världen (och Sverige) – dvs att kvinnor som grupp, nu äger en majoritet av världens alla tillgångar? Innebär det att kvinnor som grupp, nu handlar med män som sex-slavar inom den världsomspännande människohandeln eller på bordeller och gator, runt om i världen? Innebär det att kvinnor som grupp, nu gör detsamma med barn och främst små pojkar? Innebär det att kvinnor som grupp, nu har bättre pension och sociala skyddsnät än män? Innebär det att kvinnor som grupp, har fått mer ”social status” än män, dvs att kvinnor nu skriker ”kuk-jävel” efter varandra när de vill förnedra varandra så mycket de bara kan? Innebär det att kvinnor som grupp, nu känner sig förnedrade av att ha med allt ”manligt” att göra? Innebär det att från och med nu och under de närmaste 100 åren, kommer vår statsminister-post att innehas enbart av kvinnor? Samma sak med partiledar-posterna och de flesta chefsposterna på våra olika departement och myndigheter?

Innebär det att kvinnor som grupp, nu har börjat förakta mannen och visar det i handling, precis på samma sätt som mannen alltid har föraktat Kvinnan, världen över, och alltid har visat det i handling?

Om detta är allas vår verklighet, så förstår jag om män känner sig ”kuvade” och att de måste kriga för sina mänskliga rättigheter som kvinnor, med hjälp av de fula, håriga och hemska (radikal) feministerna inom kvinnorörelsen, tydligen har tagit ifrån män. Om detta är allas vår verklighet så förstår jag varför SVT tycker att det är viktigt att lyfta mäns frågor om hur kuvade män känner sig, pga kvinnors överordning i samhället/världen.

Roligast skall nog ändå bli, att få se Belinda Olsson top-less. Det får nog männen på lite bättre humör också.

2 thoughts on “Fittstim – min kamp

 1. Hahaha! Belinda Olsson som á la ”Femen”!? Jag har då aldrig förstått detta med ”Femen” som dessutom skapades av en man kröp det fram så småningom.

  Är det rätt sätt att stoppa olika typer av förtryck? Inte från min sida sett, tvärtom. Jag tror att män tycker det är störtkul med en massa barbröstade kvinnor som springer om kring på stan i olika sammanhang och som gör bort sig.

  För mig har det motsatt effekt. Det är kontraproduktivt. Är det sant att SVT ska sända en serie om feminism!? Jag vet inte om det är så bra och det beror på vem som ska producera detta, Josefsson kanske… 🙂

  SVT har en del bra program men väldigt mycket skit, övervägande skit då jag tycker att SVT har sänkts sig till reklamkanalernas nivå med en massa reality-serier som bara är plågsamt att se på då det oftast är tävling och så en massa amerikanskt våld och naturligtvis exploaterade nakna kvinnor ihopkopplat med våld.

  När kommer detta program? Jag hittar inget i artikeln och jag har bläddrat några veckor fram i TV-tablån?

  Nu går det omkring en hatisk man och slår sönder kvinnors ansikten på Lidingö. Och mot sådant hjälper ingen ”Femen” i världen.

  Det behövs en massa Suffragetter, Kata Dalström, Emma Goldman m.fl. Nu står vi på ruta ett igen. EU har inga planer på att arbeta för jämställdhet/jämlikhet då fascismen vill ha hem kvinnorna igen. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Sveriges aborträtt kommer att inskränkas. Och med den sexuallagstiftning vi har idag så är det fritt fram i stort sett att våldföra sig på både kvinnor och barn.

  Sen gillar jag ordet Kvinnosakskvinna bättre än Feminist. Kanske för att jag är en tant. 🙂

  • Belinda Olsson, liksom? Gud bevare oss väl, som man säger i kyrkan.;)
   Men nu skall vi väl inte ha förutfattade meningar, innan vi ens har sett SVT:s program?;)

   Jag instämmer i det där med Femen, SQE. Jag personligen förstår inte vad det är för vits med att springa omkring och visa brösten för en manlig förtjust skara? Å andra sidan så både hörs de, syns de och tar plats men det kunde de ju ha gjort med tröjorna på sig? Jaja, de gör i alla fall något för den goda sakens skull.

   ”När kommer detta program?”

   Jag tror att det var den 16:e januari. Googla ”fittstim – min kamp” så hittar du info. ”Min kamp”, förresten? Vilket skämmigt ord att ta till i de här rasistiska tiderna?

   ”Nu går det omkring en hatisk man och slår sönder kvinnors ansikten på Lidingö.”

   Jaha, där ser man hur vissa män roar sig? De springer lösa på stan och våldsrunkar i kvinnor, rånar kvinnor och slår kvinnor på käften. En del gör detsamma i kvinnors egna hem. Så manligt.

   Ja, vi behöver riktiga kvinnor nu, med lite jävla skinn på näsan. Det får vara slut på mans-fjäsket nu, annars är nordiska kvinnor snart förpassade tillbaka till 1800-talet igen. Mansdebatten om att män vill inskränka kvinnors aborträtt är i full gång i Norden. Senast var det Spaniens maktmän som beslutade om att lagstifta för att inskränka kvinnors aborträtt. I vissa delstater i USA har maktmän förbjudit kvinnor helt och hållet att göra abort och man kastar till och med kvinnor i fängelse, om de får missfall.

   Min mammas gubbe kallar oss för ”kvinnosakskvinnor” eller ”rödstrumpor”;) Jag bryr mig inte om vad vi kallar oss – det viktiga är att vi lägger ned energi där det verkligen behövs nu. Det är skarpt läge som Schyman säger. Det är jävligt skarpt läge. Ursäkta franskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s