Män som härskar, söndrar och förstör

Jag slås ofta av, när jag tänker på kvinnor som jag har känt, som jag känner eller kvinnor som jag kanske bara har hört talas om, att bakom många kvinnor, står en eller flera män. Män som har förstört för dem på något sätt. Män som har ”drabbat” dem, mer eller mindre hårt men alltid på ett negativt sätt.

Min mormor, som på 1950-talet som ung kvinna blev påtvingad ett slags ”arrangerat” äktenskap, i vilket hennes make misshandlade henne under närmare 40 års tid och där hon var en, i princip lika ofri och torterad människa, som en krigsfånge.

Min farmor, som övergavs av sin första manliga ”kärlek”, när det visade sig att han hade gjort henne gravid och hon därför, på samma sätt som mormor, tvingades in i ett ”arrangerat” äktenskap, dock med en ”vänlig” man. Min farmors förstfödde, är min biologiske pappa. Farmors egen son ”drabbade” henne under hela hennes liv, men kanske som svårast under 10-15 års tid. Min biologiske pappa som också ”drabbade” mig som barn, sina egna systrar men även min mamma.

Två f.d bästa väninnor som jag känner från skoltiden, som hade hängt ihop som ler och långhalm från lekskolan och ända upp till 25-årsåldern. Vi kallade dem ”systrarna”. Där plötsligt den ena tjejens kille, sambo och blivande pappa till hennes barn, bestämde sig för att våldta hennes bästa väninna som låg redlust berusad, nerspydd, och näst intill medvetslös på deras toalett efter en fest. Han bestämde sig för att våldta sin flickväns allra bästa vän, under tiden som hans gravida flickvän körde in resten av oss i fylle-gänget till stan.

Jag minns en extremt översexualiserad tjej som jag träffade på en resa med jobbet och som i fyllan och villan började berätta för mig om att hon som barn, hade blivit utsatt för sexuellt våld av sin egen pappa.

Jag minns en väninna som jag tyvärr tappade kontakten med då jag flyttade ifrån min manlige sambo och som berättade om hur hennes pappa hade våldtagit henne under hennes tidiga tonår.

Jag minns en syster (f.d klasskamrat) och hennes mor som under 25-30 års tid alltid har sett till att ”hålla koll” på de två gravt alkoholiserade bröderna/sönerna i familjen, framför allt den ene av dem som har misshandlat, gud vet hur många kvinnor, i sitt liv. Denna syster satt och försvarade sin bror i både polisförhör och under rättegång.

Alla dessa mammor som har träffat på män/pappor som har visat sig vara pedofiler och som våldtar deras barn när de inte ser…

Det behöver inte alltid handla om kvinnor som har drabbats av sexuellt eller fysiskt våld pga för dem, främmande eller kända män.

Det kan handla om systrar som har förlorat kontakten med varandra, pga att någon av deras manliga partners har stått i bakgrunden och domderat, intrigerat, förstört, söndrat och härskat deras systerskap. Det kan handla om mor och dotter som har förlorat kontakten med varandra av samma anledning eller bästa väninnor. Ofta förstår inte ens kvinnorna själva, vad det är som har drabbat dem, dvs mannen. Kvinnorna intalas ofta av mannen, att kvinnorna har en ”konflikt” med varandra.

Det kan handla om kvinnor i alla åldrar som sakta men säkert har brutits ned av män i sina ”kärleksrelationer” med dem, på diverse olika sätt och som pga detta, har förlorat sin självkänsla, sitt Jag, sitt självförtroende, sin livslust, sin sexualitet, sin livsglädje och sin drivkraft. Ofta förstår inte ens kvinnorna själva, vad det är som har drabbat dem, dvs mannen. Kvinnorna intalas ofta istället av både mannen och mans-samhället, tex sjukvården och psykiatrin, att kvinnorna är ”deprimerade”, ”utbrända”, ”psykotiska” eller ”nervklena” och de drogas ned, bedövas med psykofarmaka i allt större utsträckning.

Det kan handla om unga flickor och tjejer som sakta men säkert har brutits ned av vårt mans-samhälle. Ett mans-samhälle som medvetet verkar för att skada flickors och kvinnors självkänsla, självförtroende och stolthet. Flickor och tjejer, som av mans-samhället sexualiseras för män, redan som barn och som tidigt intalas att de måste se ut som det manligt skapade idealet för kvinnokroppen och därför drabbas av svåra ätstörningar av alla de slag – anorexi, bulimi eller ortorexi. Flickor, barn som tidigt pressas in i det översexualiserade och kvinno-kroppsfixerade mans-samhället. Även dessa flickor, barnen och de unga kvinnorna ”bedövas” ofta med psykofarmaka i mans-samhället.

Män finns nämligen överallt i flickornas/kvinnornas absoluta närhet – ingen kvinna/flicka kommer undan. Män som ”vaktar” på vad de äter, hur deras kroppar ser ut, vad som kan och bör göras ”bättre” för män, ”sexigare” för män, ”snyggare” för män, ”smalare” för män – dvs vilken man som helst. En främmande man i affären, på gatan, på gymet, ens egen bror eller pappa, en manlig kollega eller chef på jobbet. Överallt finns män som gladeligen ”vaktar” på kvinnor, så att kvinnor ”sköter sig” och inte träder utanför den manliga ”normen” för kvinnor. De kvinnor som gör det, kan straffas hårt av både enskilda män, kvinnor och mans-samhället.

Till syvende och sist, vet vi att cirkeln av systerskap, nästan alltid sluts förr eller senare. De flesta kvinnor vet innerst inne, att när det verkligen krisar – när de tex blir gamla, sjuka, mindre attraktiva för män eller behöver hjälp då de inte längre är ”gångbara” för män, möjliga att längre utnyttja för män i mans-samhället, ”förbrukade” – så har ofta männen i deras närhet, dvs deras ”kärlekar”, pappor, bröder, söner – lagt benen på ryggen och sprungit sin kos.

Män är generellt inte särskilt mycket att lita på eller hålla i handen när det krisar, för vare sig män eller kvinnor. Tänk på det.

Annonser

56 thoughts on “Män som härskar, söndrar och förstör

 1. Min livsstory: Pappa härskade som en tyrann i vårt hem. Han röt, skällde, bestraffade, misshandlade och krävde total lydnad och underkastelse från husdjur till fru och barn. När jag kom in i puberteten började han visa lust för mig. Det var aldrig fysiskt men mentalt. Det var sexuella anspelningar, svartsjuka mot mina pojkvänner, blickar upp under nattlinnet, lystet stirrande på mina bröst, kommentarer om att suga kuk och vara kåt osv osv. Hans manliga bekanta däremot både kladdade och tryckte upp mig mot väggen för att kyssa mig. Det började när jag var 13 och höll på tills jag flyttade hemifrån.

  När jag var 21 träffade jag min dotters pappa och blev gravid hastigt och lustigt. Han visade sig vara en alkoholiserad drogande psykopat som slog och våldtog mig systematiskt i över ett års tid. Och den mentala nedbrytningen ska vi inte tala om. Jag var sällan älskling men allt som oftast ludret och horfittan. Till slut fick jag nog och lämnde honom. Då var dottern tre månader och sen började ett 13 års långt helvete. Vårdnadstvist där jag visserligen fick vårdnaden men där ingen trodde på mina berättelser. I rättegångsprotokollet står det att han var ”en mogen och klok ung man”. Då hade jag ändå berättat hur han ringde och mordhotade mig och ”min horunge”. Hur han skulle skära brösten av mig och kasta in en bomb i brevlådan. Men jag var ju bara det bittra exet som ville hämnas. trots att en rättegång väntade eftersom jag anmälde hans sista misshandel. Ett digert polisregister hade han dessutom. En klok och mogen ung man. Ett sånt jävla hån så jag finner inte ord.

  Sen förföljde och trakasserade han mig i 13 år. Anmälde mig gång på gång till soc för vanvård av dottern, trots att soc inte hittade någonting och även sa till mig att de förstod att de hade med en sjuk människa att göra (han) men att de var trungna att utreda. Detta upphörde inte förrän jag träffade min nuvarande man som var den första killen som satte hårt mot hårt mot svinet och hotade tillbaka.

  Däremellan har jag ”drabbats”, som du så bra uttrycker det, av ett antal män. På bussen, i affären, i taxin, i telefonkiosken, på krogen, hos vänner och på arbetspaltser och skolor. Jag trodde så himla länge att allt detta berodde på mig. Jag kunde ligga sömnlös och grubbla över hur jag skulle sätta mig i respekt hos män i min närhet. Jag hade ett bottenlöst självförakt och jag skämdes över vad män utsatt mig för. I dag känner jag ingen skuld längre men när de här vidriga MRA-männen återigen försöka lägga skulden på mig vill jag bara slå dem. Hårt och skoningslöst. Vidriga, vidriga människor är vad de är, helt utan respekt och empati för kvinnor. Är de dessutom feminister förtjänar de allt det män gjort mot dem. Måtte de grillas länge och plågsamt i helvetet.

  • Din livshistoria är tyvärr inte ovanlig, Maria men jag lika förbannad varje gång jag hör kvinnor berätta. Det börjar många gånger redan i barndomen, en man som ”härskar” och domderar i familjen och det behöver inte handla om våld eller sexuella övergrepp utan det kan handla om att barn lär sig tidigt att en mans ord, alltid väger tyngre än en kvinnas ord. Det kan handla om pappor som tidigt lär flickor att de inte får bli tjocka, att flickor måste bli vackra så att pappa blir stolt och att mamma alltid ger med sig inför pappan. Det räcker ofta med att han höjer rösten för att mamma skall anpassa sig. Barnen tar efter.

   I mitt eget liv, minns jag hur all flick-vänskap från skoltiden försvann i samma veva som vi började träffa killar. Hur vi gick från att vara varandras stora trygghet, stöd och bästa vänner till att plötsligt bli ”jämförda” med varandra sexuellt, kroppsligt, utseendemässigt osv och hur det skapades intriger, avundsjuka, svartsjuka och misstänksamhet oss emellan pga detta. Många visste att en måste vara lojal med sin pojkvän i första hand, oavsett vad han gör. Många flickor/tjejer får som sagt med sig detta redan från barndomen eftersom mamma nästan alltid är lojal med pappa, till och med mer lojal än vad hon är med sitt eget blod som tex hennes egna barn, hennes systrar, bröder, föräldrar.

   När det gäller familjeterrorister (barn- och kvinnomisshandlare) så är okunskapen stor. Folk förstår inte riktigt hur de här kvinnorna och barnen lever, de förstår inte hur våldet ser ut samt hur det sakta bryter ned dem, precis som man bryter ned krigsfångar som lever under ständig psykisk och fysisk tortyr/terror. Jag skrev om det här:
   http://noboytoy.blogspot.se/2012/08/forestall-dig-skracken.html

   Det är just tidsaspekten som är det centrala här. Dvs vilken människa som helst går att bryta ned psykiskt, om man bara har tillräckligt mycket tid på sig. Det finns hur många kvinnor som helst, som precis som du, har levt under manlig terror i decennier och som aldrig får någon hjälp av manssamhället. Det är varje kvinnas och barns RÄTT, att kunna tacka nej till att ha med den här typen av män att göra. I ditt fall, så tilläts alltså EN enda liten man att trakassera dig och ditt barn, terrorisera er under 13 ÅRS TID (om vi bortser från din pappa). Hur är det ens möjligt, undrar man? Varför kan ingen stoppa honom? Jo, därför att i ett manssamhälle värnar man mer om män, än om kvinnor och barn och EN mans ord väger tyngre än både EN, två och tre kvinnors och barns ord. I ditt fall, vägde mannens ord tyngre än ditt ord och till och med tyngre än hans omfattande polisregister.

   Tyvärr måste jag också säga att de där anhöriga männen till kvinnor som råkar ut för den här typen av män, ofta lyser med sin frånvaro. Det är oftast mammor, systrar, väninnor och kvinnojourer som får försöka skydda kvinnor som misshandlas av män. Det där manliga ”beskyddet” över kvinnor och barn, är alltså mest en manlig myt som män har spridit om sig själva för att framställa det manliga könet som livsviktigt i kvinnors och barns liv. För ”beskydd”. Patetiskt.

   Jag tror att alla kvinnor känner igen sig i din sista del av kommentaren, dvs hur vi drabbas överallt av mäns befängda sexuella fantasier. Hos läkaren, på bussen, på jobbet, i affären – överallt finns män som vill tränga sig på en och tränga sig in i ens hjärna. Vi är alla sexuellt tillgängliga för alla män, tills vi själva säger ifrån. Ingen förväntar sig ju att kvinnor skall lämnas ifred och att män måste hålla sina sexuella fantasier och sin manliga sexualitet för sig själva.

   Tack för att du berättade, Maria! Stå på dig – annars gör någon man det.

   • Nej, det är fruktansvärt för ju fler kvinnor jag lärt känna och ju fler berättelser jag läser på nätet, desto vanligare har jag förstått att min story är. Alla kvinnor jag känner har blivit ”drabbade” av mäns påträngande sexualitet och våldsamma dominans och kanske hälften av de kvinnor jag känner har haft minst en tyrannisk man i sitt liv.

    Det här med hur män tvingar sig på kvinnor gör mig så förbannad och äcklad. När jag hade min blogg var det en man som skrev kommentar på kommentar och inte gav sig trots att jag inte släppte igenom dem. Han tillägnade även delar av sin egen blogg till min ära och, misstänker jag, skapade en tråd om mig på Familjeliv. Han trängde sig verkligen på och försökte tvinga sig in i mitt liv. Så jävla sjukt. Det finns kvinnor som stalkar men det hör inte till vanligheterna. Det här beteendet med män som förföljer kvinnor är däremot oerhört vanligt, särskilt på nätet. Jag ser samma män dyka upp på olika feministbloggar (eller liknande) gång på gång och när de till slut inte får skriva där längre skriver de om kvinnorna de stalkar i andras och egna bloggar. Det här är ett maniskt, sjukligt beteende och det är så normaliserat att många inte ens ser hur osunt och skadligt det här beteendet är för kvinnor.

    Ja precis, var finns det där härliga glorifierade manliga beskyddet? Det undrar jag också. Män står fanimej aldrig på kvinnors sida när det gäller. De smörar och fjäskar för sina bröder, runkar upp varandras egon och slute upp som en jävla armé när en kvinna ifrågasätter eller kritiserar någon av dem. Det är något vi kvinnor är jäkligt dåliga på, även de feminister som skriver inlägg på inlägg om hur viktigt systerskapet är. För när kvinnor blir angripna av män i deras kommentarsfält får de ta skiten ensamma utan vare sig stöd eller uppbackning från bloggaren eller läsarna.

    Det sista du skriver. Jo visst, stå på sig i all ära, men jag upplever att det inte hjälper mycket så länge varje kvinna ska stå på sig ensam. Om vi gick ihop däremot såsom männen gör, ja jävlar i min lilla låda vad vi skulle få gjort. Men tyvärr är kvinnor för rädda, för mycket Daddy’s girls och för hjärntvättade av patriarkatet för att det ska hända.

   • Maria: Jag är en person med stor integritet, inte minst kroppsligt sett och jag har alltid haft oerhört svårt för alla de här männen som försöker tränga sig på mig med sin sexualitet, sina sexuella fantasier, sitt självklara kladdande på min kropp i tid och otid, sina åsikter om mitt utseende, mitt liv, sina problem osv. Lika svårt, har jag för män som inbillar sig att jag föredrar deras sällskap, dvs vilken jäkla karlsloks som helst, framför en enda minuts ensamhet, som Solanas skrev i Scum. Hon skrev också att män själva, värnar hårt om sina privatliv men någon respekt för kvinnors, har de inte.

    Det är väl i själva verket det som är roten till det hela, dvs att många män inte har någon respekt för kvinnor? De klampar över en som en ångvält om de ges chansen och jag har alltid känt att jag har haft full sjå att freda mig, för att värna om min psykiska och fysiska hälsa samt min integritet och mitt privatliv.

    Jotack, jag har fått min beskärda del av de där kvinno-hatiska antifeministerna här i bloggen samt täta besök från pedofil-lobbyn men nu var det ett tag sedan jag såg till dem. Jag har till och med sparat vissa hatkommentarer i kategorin ”soptipp för näthat”. Jag tolkar det som att du har lagt ned din blogg vilket är synd, för jag hade gärna velat läsa? Ibland tänker jag att de luktar sig till oss feminister eller hur hittar de oss?;) Problemet med antifeministerna, peddo-lobbyn och Papparättshaveristerna (ofta samma personer) är att de stalkar feminister och bloggare även IRL om man inte är anonym. De drar sig alltså inte för att åka hem till folk, smygfotografera i deras trädgårdar, mordhota dem osv. Författarinnan Monica Antonsson är en av alla kvinnor, som har fått en sådan galen antifeministisk man i sina hasor. Hon kallar sig inte ens feminist men hon har skrivit mycket om barn som utsätts för sexuella övergrepp, precis som jag och många andra.

    Denna antifeministiska hotbild försvårar naturligtvis för oss feminister, eftersom vi bakbinds i vårt arbete då vi måste vara anonyma.

    Det där med att kvinnor ”drabbas” av män är nästan mer regel än undantag, verkar det som. Ofta ser man män som står bakom kvinnors diverse olika ”problem”, konflikter och livs-trauman, även om många kvinnor inte ens ser det själva. Dvs utan den eller den mannen, så hade kvinnan inte haft de problemen som hon har. Det slår nästan aldrig fel, att det är en man som har förstört för kvinnor, precis som antifeministiska män alltid har försökt att förstöra och splittra kvinnorörelsen för kvinnor.

    Nej, män står sällan på kvinnors sida och när det gäller kvinnor som har utsatts för manligt våld och sexuellt våld, så finns sällan beskydd att vänta sig från det manliga hållet – det är andra kvinnor som får stå i vallgraven och försvara kvinnor och barn mot män. (Undantag finns förstås). Brödraskapet är viktigare än kvinnors och barns liv och hälsa, för många män. De har alltså full sjå att suga k*k på bröderna;)

    Jag håller med om att vi kvinnor är sämre på att värna om systerskapet och hålla ihop men det hänger ju samman med att vi alla lever under patriarkatet. Precis som du skriver, gäller detta även för vissa feminister – vi har ju inte levt i någon liten avskild ”feministbubbla” i våra liv men även jag har blivit förvånad många gånger, över hur vissa feminister agerar.

    I min blogg tycker jag att det har fungerat väldigt bra. Det är nämligen inte bara jag som backar upp här. Det finns gott om smarta och kloka feminister, både systrar och bröder (du hittar dem bland länkarna) som rycker in och ger svar på tal i mitt kommentarsfält och jag försöker alltid göra detsamma i deras bloggar, dvs hålla koll på kommentarsfälten och backa upp så gott jag kan. Vi har blivit ett bra gäng, tycker jag, även om vi inte alltid delar exakt samma åsikt i ALLA frågor men vem gör det, liksom?:)

    Du har väldigt rätt i ditt sista stycke, Maria. Det gäller att kvinnor håller ihop, världen över och inte låter sig splittras. Det är lättare sagt än gjort men om vi fick med oss alla Daddys Girls så vore saken biff. Tänk bara om vi kunde rösta fram Fi i valet? In med feministerna, ut med rasisterna? Vilken fart det skulle bli i kalsongerna då;)?

   • Jag tror att anti-feministerna håller till på vissa större feministbloggar de känner till. De ser någon kommentera där, följer länken till kvinnans blogg och lämnar lite skit innan de drar vidare till nästa kvinna de ska trakassera. De tipsar även varandra om olika kvinnors bloggar så att det ska bli lättare för dem att hitta till kvinnorna de anser ska tystas och hotas.

    Jag tänkte länge att det bara var en liten klick män som håller på såhär, men hur många idioter kan det egentligen finnas innan man får tala om en större grupp? Det ÄR en stor grupp män på nätet som provoceras oerhört av att kvinnor inte vill ha med män att göra eller att kvinnor endast vill ha med några få utvalda män att göra. När de inte är välkomna med sina åsikter om hur kvinnor är, ska vara, bör göra osv misstänker jag att de känner en överväldigande frustration, så stor att de är beredda att slänga all sin mänsklighet och empati överbord och bete sig som insekter, helt styrda av sina primitiva instinkter.

    Jag upplever att de flesta män jag träffat är intellektuellt och emotionellt underlägsna mig och många andra kvinnor. Inte nödvändigtvis mindre intelligenta, men de saknar vissa grundläggande egenskaper som gör dem socialt kompetenta. Även om män inte är medvetna om detta är jag övertygad om att de känner det. Det gör dem så änsliga och osäkra att de måste låtsas veta bättre än kvinnor för att inte förlora sin makt över kvinnorna. Blir de intellektuellt överkörda, vilket de ofta blir, måste de avfärda kvinnorna som galna, rabiata, desillusionerade, psykotiska och med en förvriden verklighetsuppfattning. Att få gemene man och kvinna att tro att det är så feminister är kan vara ett av patriarkatets mest lysande trollerikonster.

   • ”Jag tänkte länge att det bara var en liten klick män som håller på såhär, men hur många idioter kan det egentligen finnas innan man får tala om en större grupp? Det ÄR en stor grupp män på nätet…”

    Visst är det en stor grupp antifeministiska män på nätet. Dessutom, har de kontakter/nätverk med inflytelserika personer/föreningar och politiker. Moderatmännen och Timbro för att ge två exempel. Kopplingarna är mycket tydliga.

    …”och bete sig som insekter, helt styrda av sina primitiva instinkter.”

    Nu tycker jag att du förnedrar insekterna, Maria:)

    ”Jag upplever att de flesta män jag träffat är intellektuellt och emotionellt underlägsna mig och många andra kvinnor. Inte nödvändigtvis mindre intelligenta, men de saknar vissa grundläggande egenskaper som gör dem socialt kompetenta. Även om män inte är medvetna om detta är jag övertygad om att de känner det.”

    Jag har alltid utgått ifrån att mäns kvinnohat har sin grund i deras dåliga självkänsla, deras mindervärdeskomplex och som du skriver, att de är fullt medvetna om att mannen är underlägsen Kvinnan kroppsligt, psykiskt, intellektuellt, emotionellt, socialt och även intelligensmässigt.:) Någon annan anledning till hatet mot Modern/Kvinnan, kan väl knappast finnas?

    ”Blir de intellektuellt överkörda, vilket de ofta blir, måste de avfärda kvinnorna som galna, rabiata, desillusionerade, psykotiska och med en förvriden verklighetsuppfattning.”

    Som jag brukar säga – de projicerar. Det är sig själva, de talar om.:)

 2. Jag tror att om vi alla började prata öppet om det här, slänga bort skygglapparna och se hur verkligheten verkligen ter sig så vågar jag nästan lova att väldigt många kvinnor skulle säga hur det verkligen förhåller sig inom hemmets fyra väggar. Det behöver, som NBT skrev, inte handla om våld eller övergrepp för att kvinnors vardag och liv ska inskränkas. Det räcker med en slö. slapp och likgiltig man som inte bryr sig att skvatt om varken fru eller barn för att livet ska bli tufft. Och till alla män som kikar in här har jag en fråga; Hur många killkompisar/vänner har du som blivit utsatt för sexuellt våld eller övergrepp från en kvinna?

  • Ursäkta mig, men dina kommentarer har råkat hamna i skräpposten så jag såg dem inte förrän nu.
   Jag håller verkligen med dig. Det gäller att kvinnor börjar SE, erkänna problemen samt sluta försköna saker och ting. Det har liksom blivit ”fult” för kvinnor att ens beskriva sin egen verklighet och det är skrämmande. Varför skall vi censurera oss själva?

 3. Min mamma skilde sig när jag var fem år då hon hade träffat en ny man. Under denna turbulenta tid bodde jag både hos farfar och mormor växelvis, båda underbara personer som jag saknar mycket.

  Mamma var kontorist och Monstret som jag kallar honom var inom industrin men på fritiden var båda musiker så på helger var dom ofta borta.

  När mina syskon kom blev mamma hemmafru. Då ringde Monstret tre gånger om dagen och kollade att mamma var hemma, vid 9-kaffet, vid lunch och vid 3-kaffet. Han snokade ofta i tvättkorgen och han kunde förhöra mig om jag visste något som mamma möjligtvis kunde haft för sig.

  Monstret var fruktansvärd. Han måste ha lidit av paranoia och vanföreställningar eller nåt för plötsligt fick han en knäpp och han blev helt svart i ögonen rusade upp ur stolen och slet hårtussar av mig. Han kunde få för sig gud vet vad och en natt slet han upp mig ur sängen och höll mig upp och ner och gapade något som jag inte kommer ihåg då jag var sex år gammal. Han har slängt mig i väggen så att jag fick hjärnskakning, han har gett mig åtskilliga örfilar med fläskläppar med mera. Och alla och knuffar ska vi inte tala om. Han stack en gaffel i armen på mig en gång vid middagen. Han kunde slänga maten i ansiktet på mamma om det inte passade honom.

  När jag var runt 10 år vaknade jag av att han satt vid huvudgärden med snorren ute och det hände några gånger, Han har försökt att kyssa mig men då reagerade jag så starkt att det gjorde han inte om.

  En dag när jag kom hem från skolan var han hemma och han slog mamma så fruktansvärt så jag sprang in till grannen som ringde polisen. Efteråt fick jag en utskällning av mamma.

  Mamma har aldrig tyckt om mig och det har hon visat på många sätt.

  Men när jag var 15 år fick jag nog. Han 1.63 och jag 1.76 reste mig upp och gav han en smäll så att han åkte över mammas älskade blombord så att det gick sönder. Den kvällen blev jag utsparkad och mamma stod med ryggen mot mig i köket och sa inte ett knyst.

  Men tack och lov så tog mormor emot mig med öppna armar och där bodde jag i tre år tills jag fick en egen lägenhet.

  Från den dagen hatade jag min mamma och det var så illa att jag planerade mord på Monstret. Under hela mammas liv i stort sett har han misshandlat henne även min syster har fått sin beskärda del men min bror förskonades även om Monstret skällde när han fick sina raseriutbrott men han slog aldrig brorsan vad jag vet men han vågade kanske inte att ge sig på honom för brorsan och mamma höll ihop och han var gunstlingen. Han vill inte ha något med mig eller syrran att göra och det kvittar vilket.

  Både mamma och Monstret var alkoholister under 35 års tid som man lätt blir som musiker i krogmiljöer. Mamma dog i skrumplever. Jag var inte på begravningen och jag har inte saknat henne för en sekund.

  Jag är dessutom lik min pappa som kanske var en bidragande roll att han fick svartsjukesyndrom då jag var ett levande bevis på att mamma hade haft en annan även om hon var gift då.

  Bara en bråkdel av det som har hänt men det räcker så. Det är tur att jag har haft fantastiska människor som mormor och farfar som gav mig det jag behövde på alla sätt.

  Min farfar var en väldigt speciell person, skåning som lagade underbar mat. Han var född 1885 och varje gång i stort sett när vi träffades uppmanade han mig att skaffa en ordentlig utbildning så att jag inte skulle stå i beroendeställning. Han tyckte att kartriterska var ett bra yrke. Han var glasmästare och alla rutor hade han på sin cykel där han gjort ett ställ där dom kunde stå och ofta följde jag med och varje gång jag känner lukten av fönsterkitt tänker jag på honom och det där speciella ljudet av diamantskäraren.

  Min mormor som var gift med en politiker gjorde mig tidigt medveten om kvinnorörelsen. När jag var 16 år stannade jag hellre hemma med henne och drack en grogg medan hon berättade historier från politiken. Det var roligare än att gå ut med kompisarna många gånger.

  • Nanna: Jag var tvungen att samla mig lite efter att ha läst din kommentar, för även om jag nu har suttit och sagt att jag är stabil i mitt humör rent generellt, så finns det ingenting som gör mig mer rasande, än vuxna människor som misshandlar och/eller våldtar små försvarslösa BARN!!! Det är så jävla FEGT och då har man passerat gränsen från människa till ODJUR eller Monster som du skriver. Fy fan, vilken jävla ynkrygg till karl!!

   ”Men när jag var 15 år fick jag nog. Han 1.63 och jag 1.76 reste mig upp och gav han en smäll så att han åkte över mammas älskade blombord så att det gick sönder. Den kvällen blev jag utsparkad och mamma stod med ryggen mot mig i köket och sa inte ett knyst.”

   Det här gjorde mig på lite bättre humör, dock. Heja dig, där fick han så han TEG!

   Jag brukar alltid säga att man måste lägga skulden där den hör hemma, dvs hos Monstret och inte hos din mamma. Det innebär förstås inte, att jag inte förstår hur jävla sviken du kände dig av henne och hennes passivitet. Det finns psykologiska förklaringar till din mammas agerande men det hindrar inte det faktum, att det var hennes ansvar att skydda dig, värna om dig och ta hand om dig. Du var bara ett barn och hon var den enda vuxna, i din och dina syskons närhet. Även om din bror inte själv blev slagen av Monstret, så är han ändå ett brottsoffer. Han har levt i allt detta våld och därmed också blivit fridskränkt precis som barn blir, som ser sin mamma bli misshandlad.

   ”Det är tur att jag har haft fantastiska människor som mormor och farfar som gav mig det jag behövde på alla sätt”

   Inte alla barn har det stödet från andra vuxna men det var synd att du inte hamnade hos din mormor lite tidigare. En stulen barndom kan man ju tyvärr aldrig få tillbaka.

   ”Min mormor som var gift med en politiker gjorde mig tidigt medveten om kvinnorörelsen. När jag var 16 år stannade jag hellre hemma med henne och drack en grogg medan hon berättade historier från politiken.”

   Jag tycker att alla barn borde få feministisk utbildning samt få ha åtminstone EN feministisk förebild i sin närhet. Din mormor verkar ha stöttat dig på mer än ett sätt, i och med att hon gjorde dig feministiskt medveten också? Ur allt ont kommer alltid något gott, sägs det?

   Måste tacka dig för att du tog dig tid och mod till att berätta, Nanna! Så ledsen för allt som du har tvingats genomlida som barn…

 4. Åh jag blir så ledsen av allt detta.. Jag har också varit utsatt på olika sätt men inte i närheten av lika allvarligt som Maria och Nanna. Fy fan..

  Vad ska vi göra? Tänker att jag bara vill läsa och lära mig mera, och hjälp på det lilla sätt jag kan (hur nu det skulle se ut. För att volonärarbeta på tex kvinnojour krävs – med rätta – utbildning och erfarenhet) men jag märker att jag blir så himla deprimerad av detta samhälle. Det är ju så som du mfl beskriver, men den insikten gör mig knappast gladare.
  För att det ska hända nåt måste vi kvinnor gå samman, hur jobbigt det än må vara på vägen – men hur? Du får gärna skriva mer om hur och vad du tror är rätta vägen att gå.

  På ett personligt plan gör det mig även ledsen att många män är så vidriga då jag själv har en underbar manlig sambo och en son. Inte för att det skulle bevisa att patriarkatet inte finns eller så (I wish), men mer att jag blir så deppig över vilka män även de måste förhålla sig till. Nu och i framtiden.

  • Marias och Nannas erfarenheter, får en att må illa. Tyvärr är de långt ifrån ensamma…:(

   Ja, vad gör man, Sara? Det går utför för kvinnor och barn, så mycket kan vi konstatera. Det är att likna med en isig pulkabacke – det går jäkligt snabbt nu. Jag tror att vi först och främst måste fokusera på att komma in i maktens korridorer för att öht ha en chans att stoppa eländet och det måste göras pronto – dvs genom politiken. Vi har ett feministiskt parti som verkar för kvinnors och barns rättigheter i samhället och vi måste få kvinnor (och män) att rösta fram Fi.

   Det är lättare sagt än gjort, med tanke på de knappa resurser som Fi har till sitt förfogande. Fi får ju inga bidrag eller miljoner från näringslivet i stöd, som tex Moderaterna. Som enskild människa, utan att anstränga sig nämnvärt, kan man ju alltid stötta Fi med några tior eller hundralappar – små bäckar blir också en å. Man kan också stötta tex Sveriges Kvinnolobby och andra kvinno-organisationer ekonomiskt. Problemet för kvinnor, är ju alltid pengar. Utan pengar är det svårt att ens trycka valsedlar, broschyrer och liknande för att nå ut med sitt budskap till kvinnor (och män). Tv-reklam och liknande dyrbar marknadsföring, har ju bara ”gubbpartierna” råd med.

   Jag är alltså helt övertygad om att vi MÅSTE få in feministerna på riksdag/regeringsnivå. Det är prio nummer ett. Sen har jag en hel del andra tankar och förslag, som skulle kunna sätta fart på kalsongerna men de kan jag inte avslöja här. Inte än, i alla fall.;)

   Även om man är sambo med en man och är mamma till en pojke, så är feminismen oerhört viktig, dvs inte bara för en själv utan i också för ens barn, både pojkar och flickor. Det är fullt okej att säga att man är nöjd, jämställd och lycklig med sin manlige sambo – det gäller ju bara att man också har förmåga att inse att långt ifrån, väldigt långt ifrån, alla kvinnor lever i lika lyckliga och jämställda förhållanden som en själv. Patriarkatet drabbar ju också män och pojkar mycket hårt, dvs hela mänskligheten och jag tror att världen skulle bli bättre för alla, om vi fick in fler kvinnor på maktpositionerna. Vi måste ju inse att, med Patriarkatet följer alltid mycket elände tex krig, hat och förtryck, slavhandel, korruption osv. Listan kan göras lång. Att stötta kvinnorörelsen som man, är alltså inte att gynna kvinnor – det är att gynna sig själv.

 5. ..och förresten, angående feminister som inte backar upp varandra i bloggar och liknande kan jag bara hålla med. Vad deppigt även det är. Jag är oense i sakfrågor med vissa feminister i bland, både i bloggar, på feministiska forum på facebook mm men i bland undrar man hur vissa tänker. Har personligen inget emot lite vass ton eller så, men vissa är rent ut sagt skitotrevliga mot sina feministsystrar (i bland även ”fans”). Minns så väl hur otroligt besviken jag blev på en av Sveriges största feministbloggare (den största kanske) för ett tag sedan, samt en annan som dessutom är känd för att ha sk ”god ton” men som var svinotrevlig mot mig helt omotiverat (vi hade alltså ingen ”beef” eller så).
  Åh nu låter jag ynkligt ”buhu alla ska vara snälla mot mig annars grinar jag”, tro mig, jag är inte superkänslig direkt i debatter, men som sagt – tonen vissa kostar på sig alltså.. Sedan smörar de järnet för andra ”mäktigare” debattörer.
  För övrigt saknar jag också Marias blogg.

  • ”Har personligen inget emot lite vass ton eller så, men vissa är rent ut sagt skitotrevliga mot sina feministsystrar (i bland även ”fans”).”

   I min blogg kan tonen bli både hård, vass och mycket sarkastisk men bara mot korkade antifeminister som kommer hit och själva sätter en otrevlig ton för debatten. Här råder ingen demokrati på så sätt, hehe. Feminister har företräde och ingen bryr sig om antifeministers ev sårade känslor över att inte få dominera mitt (vårt) kommentarsfält. Jag publicerar heller aldrig arga påhopp och personangrepp som riktas mot mina läsare, eftersom jag inte vill att någon skall känna sig rädd för att kommentera här. Däremot händer det att jag publicerar påhopp som riktas mot mig själv, mest för att statuera exempel.;)

   Ja, ibland undrar man hur vissa feminister tänker? Hur tänker en feminist som tex censurerar feminister till förmån för antifeminister? Eller varför går man inte in och försvarar sina systrar i kommentarsfältet? Varför låter man öht antifeminister styra och ta över kommentarsfältet?

   Jag brukar försöka hålla mig till filosofin: ”behandla andra som du själv vill bli behandlad”. Dvs om någon kommer hit och använder en otrevlig ton mot mig eller någon annan feminist, så kommer jag att vara lika otrevlig tillbaka. Jag ser ingen anledning att hålla ”god ton” mot folk som inte själva gör det.

   Maria kanske kan starta upp sin blogg på nytt? *håller tummarna*

   • Jag är stödmedlem i F! och ber febrilt för att de ska få sina 4% (minst). Gud vad jag hoppas.
    I övrigt håller jag med dig, det är beklämmande hur vissa feminister resonerar. Tror du resonerar rätt.

   • Jag håller också tummarna för Fi, Sara.
    Man kan alltid, utan att anstränga sig själv nämnvärt, dra sitt strå till stacken. Tex genom att vara stödmedlem i Fi men också genom att sprida ordet överallt där man går. Tex genom att tipsa sina vänner, sin släkt osv om Fi:s hemsida, feministiska bloggare eller om olika kvinno-organisationer och deras verksamhet/events. Vi kan alla avstå från en mascara eller en tröja och istället skänka de pengarna åt de som jobbar för oss. Man kan våga stå för, inför omgivningen, att man är feminist och vi kan alla sprida ordet om hur allvarligt läget har blivit, för kvinnor och barn i det ”jämställda” Sverige.

  • Jag har försvarat bloggare som blivit påhoppade och attackerade många gånger. Det som brukar hända då är att det är jag som får kvinnohatarna på mig och bloggaren lyser med sin frånvaro. De låter mig ta skiten så att de ska slippa. Det här beteenden är så jäkla unket. Numera när jag ser detta hända på de här bloggarna ingriper jag inte längre. För så mycket var allt det där fina pratet om systerskapet värt. Så fort det blåser lite skyndar de här kvinnorna inomhus, drar igen dörren om sig och lämnar de andra kvinnorna ute i stormen.

   Tänk om vi skulle sluta upp som en person så fort en anti-feminist dyker upp och börjar jiddra? Om alla vi kvinnor och feminister som läser och kommenterar hos de stora bloggarna skulle gå till massiv motattack. Fatta hur skakade anti-feministerna skulle bli. För det här händer i princip aldrig. Kvinnor tystnar och drar sig undan när anti-feministerna börjar härja. Och det vet de här små patetiska varelserna till män om. De kommer få härja fritt så länge vi tillåter det. Det är inte många manliga beteenden jag tycker är värda att ta efter, men deras förmåga att alltid hålla ihop är en sån sak.

   Se bara på vad som händer i kommentarsfälten under olika bloggar, krönikor, artiklar och liknande. Män som inte känner varandra, män från alla samhällsklasser, etnicitet och grupptillhörigheter sluter upp som en armé på tre röda när de har en gemensam fiende; en feminist eller en kvinna vilken som helst. Vi kommer aldrig få till stånd en förändring förrän vi gör likadant.

   • Jag har inte varit så aktiv på de stora feministbloggarna men av det jag har sett där, så kan jag hålla med dig. Jag har väl iofs främst reagerat på att feminister som ger vågar ge sig in i debatten och ge tal på svar åt antifeministerna, får sina kommentarer bortplockade. Å andra sidan brukar jag säga att det inte är var och ens rättighet att få komma till tals i andras bloggar men feminister som censurerar andra feminister till förmån för antifeminister, är fullständigt obegripliga för mig.

    Här i min blogg censureras inga feminister och grova påhopp och personangrepp mot feminister (förutom mig) publiceras inte. Nu har jag inte längre några problem med antifeminister/pedofiler/papparättshaverister som väller in i kommentarsfältet men någonstans måste man dra en gräns. Annars riskerar kommentarsfältet att regeras av antifeministerna och det är ju också deras avsikt. De är många, de är ofta outröttliga, de har inte förmåga att ta till sig argument och de drar sig inte för att både hitta på och ljuga för sin sak, samt att de stjäl tid från annat som är viktigt. Här i min blogg och i mina bloggvänners kommentarsfält, upplever jag att vi verkligen sluter upp bakom varandra. Jag känner mig aldrig ensam, på så sätt.

    Min fasa är ju om den dagen kommer, då jag måste släppa kommentarsfältet fritt. Trillar det in tex över 200 kommentarer på en dag, som det gjorde här vid nåt tillfälle, så måste jag/man släppa det fritt och då är det lätt att tappa kontrollen. Bloggen blir lätt opersonlig då också eftersom jag inte hinner svara på allas kommentarer, något som är viktigt för mig att göra. Att det trillade in så många kommentarer på en gång här, berodde förmodligen också på att jag inte förhandsmodererade – det blev lättare för folk att sitta och slänga ur sig vad skit som helst.

    Män av alla sorter är mycket duktiga på att sluta upp bakom varandra, precis som du skriver. De kan till och med förnedra sig själva in absurdum, för brödraskapets skull med de mest absurda ”argument”. De kan inte bara påstå, utan också ”bevisa” saker som att jorden är platt, hehe.

    Jag tycker definitivt att vi skall samla oss, gå in i gemensam trupp i kommentarsfälten och stå som en enad front utåt.

   • Måste bara säga återigen hur glad jag är att jag hittade hit. Har läst tillbaka till september nu i arkivet och det du skriver i inläggen och kommentarerna är oerhört intressant. Det här med mäns våldsamheter, påtvingande sexualitet och destruktiva dominans är något jag tänkt mycket på och det är också något jag upplever att feminister inte så gärna vill skriva om. Inte rent ut iaf, att pappor/män som grupp faktiskt är farliga för kvinnor och barn. Man tassar lite på tå kring ämnet och personer med Micros inställning, att kvinnor och män minsann är lika bra föräldrar och behövs lika mycket, får stor plats i kommentarsfälten. Och ingen vill direkt ta debatten med dem heller.

    Jag har personligen inte upplevt att feministers inlägg plockas bort till förmån av antifeministernas. Inte på feministiska bloggar. Vill du berätta var du sett det? *nyfiken ;)* Däremot tycker jag det Schmenus håller på med är helt sinnessjukt. Sitter på anti-feministers bloggar och snackar skit om andra feminister. Samt upplåter sin egen blogg till ökända anti-feministers kvinnohat. Det är ett beteende jag inte har någon som helst förståelse för. Men man får uppskattning så det heter duga. Äntligen en VETTIG feminist! utbrister kvinnohatarna. En som försvarar männens rätt att dominera kvinnor! Halleluja!!! Jadu, tänker jag. De kommer höja henne till skyarna tills de en dag går för långt i hennes kommentarsfält och hon känner sig tvungen att säga ifrån. Eller hon kanske skriver om ett ämne som anti-feministerna inte godkänt. Då kommer det bli för henne som för alla andra kvinnor som släppt in rötäggen i sitt kommentarsfält – hon kommer bli invaderad, uthängd, baktalad och förödmjukad.

   • Du är sååå välkommen, Maria!:)
    Nej, det här med sexualiteten och föräldrarskap är det ofta lite hysch-pysch kring hos många feminister, i synnerhet de som själva lever i en heterosexuell relation och har barn. Därför blev jag så glad av Oxhens blogg, dvs hon lever med en man men verkar ändå ha förmåga att resonera på ett ärligt sätt kring både sexualiteten, ojämställdheten och maktobalansen som nästan alltid uppstår mellan man/kvinna i ett heterosexuellt förhållande. Jag tycker att det är viktigt att resonera ärligt och rakt, kring de här frågorna. Det finns ingen anledning att vara rädd för att trampa män/pappor på tårna. Vi kvinnor måste ju våga beskriva vår egen verklighet.

    Jag har inte hängt med i turerna kring Schmenus och heller aldrig besökt bloggen. Schmenus är kanske inte feminist? Det finns ju gott om folk som utger sig för att vara feminister, utan att ens ha fattat vad det handlar om och till och med antifeminister som skriver i egenskap av ”feminister” samt inte minst – antifeministiska män som använder sig av kvinnliga nick för att få mer kraft bakom sitt kvinnoförakt/feministhat. Detta är mycket, mycket vanligt. Måste nog kolla in Schmenus blogg?;)

    Jag väljer att inte svara på din fråga om vem som censurerar feminister, åtminstone inte här ”in public”. Hon vet och jag vet. Det räcker för mig.

   • Nu ville jag egentligen svara på Marias svar längre ner, men snälla om du börjar blogga igen Maria, skriv ut en liten hint här i kommentarsfältet så att jag kan läsa (räcker nog med att du kommenterar, även om det är under ett annat namn, tror jag känner igen ditt sätt att skriva). Saknar din blogg även fast jag bara hann läsa i några veckor innan du tog bort den! Förstår dock att du tog bort den med tanke på påhoppen i ditt kommentarsfält. Hoppas att du börjar igen 🙂

  • Jadu Sara- Även om jag hävdar ”kvinnokönets naturliga höghet” så har ju kapitalism och patriarkat skapa ett ”dog eat dog” samhälle som tyvärr inte främjar ett sant mänskligt beteende människor emellan och det gäller även hur kvinnor tyvärr ofta kan vara mot varandra. Men får jag välja vem ska möta ensam i skogen en mörk natt så faller det naturligt att välja en kvinna. Min livserfarenhet har lärt mig att andelen elaka, våldsamma verkliga skitstövlar är oerhört mycket lägre bland kvinnorna. I bloggvärlden blir det ju ofta politik och konkurrens om utrymmet, uppmärksamheten, anhängarna, makten – ibland har ju detta t om med pengar att göra. Kvinnor kan vara nog så jävliga, falska och osolidariska i bland men som sagt ska man förlita sig på ”the kindness of strangers” så är oddsen starka att du blir bättre bemött av en kvinna än en man även om det finns lysande undantag.

  • Maria: Jo jag har också märkt det tyvärr. Det finns för lite solidaritetstänk tyvärr, och som du skriver får man (den som orkar ”ta debatten”) stå ensam i sin kamp.
   Känner mig lite skyldig eftersom jag undviker typ Aftonbladets kommentarsfält för att jag helt enkelt mår för dåligt av att bemöta allt bajs som står där. På feministiska bloggar kommenterar jag inte så mycket iofs (förutom denna som jag tydligen spammar varje dag :)) för att jag sällan tycker man få svar av bloggaren och i bland bara antifeministisk skit tillbaka. Jag blir så himla arg och det tar för mycket energi helt enkelt.
   Har förståelse för att storbloggarna inte alltid hinner svara osv i sina kommentarsfält, men jag har sett samma tendens som du, dvs någon stackare får ensam tampas med VKM/MRA. Tror vissa kan haka upp sig på enstaka ordval eller formuleringar som gör att de inte vill stötta ”den kämpande” eftersom många har en tendens att plocka i sär varje litet ord av vad en feminist säger för att misskreditera.
   Om hen inte kan står för 100% av det du säger kan hen inte stötta dig, ungefär. Fattar du vad jag menar? Så resonerar ju inte män som du vet, de stöttar oavsett liksom, men jag har sett i flera debatter hur feminister liksom nästan läxar upp varandra pga fel ord, arg ton eller så. Astrist!
   Tyvärr blir man straffad från alla håll när man är obekväm, både kvinnor och män.

   • Oja, jag vet precis vad du pratar om. Sist det hände mig var hos LD. Och bara några dagar innan hos Charlotte Hit och dit. Ingen av dem lägger sig i när andra debatterar i deras kommentarsfält och låter kvinnor få hur mycket föraktande skit som helst av rötäggen utan att säga ifrån. Jag blev t o m ombedd av Charlotte att inte provocera när jag informerade om vad ett av rötäggen där brukar skriva på andra feministbloggar, en person som förövrigt lämnade ett antal kommentarer hos mig av typen jävla fitta du är gammal och ful bla bla bla.

    Ja, det är deras bloggar och vill man hålla till där får man respektera deras regler osv men vad detta förhållningssätt leder till är att kvinnor som faktiskt har något intelligent att säga slutar kommentera hos dem. Kvar blir bråkstakarna och anti-feministerna. Det är så det blir, det finns det otaliga exempel på.

   • Jag känner igen det där. Det är feminister som inte har förstått att de själva har problem med att behandla kvinnor och män lika och utefter samma förutsättningar. Det ”låter” mer illa för dem, om en kvinna förnedrar en man än tvärtom. En antifeminist skriker ”f*tta” åt dig och du kanske bara förnedrar vederbörande tillbaka, genom att vara sarkastisk och hånfull i ditt resonemang vilket retar upp, inte bara antifeministen utan också den feministiska bloggägaren.:) DU blir uppmanad att ”inte tjafsa”, att inte ”provocera” och sedan blir dina kommentarer bortplockade medan antifeministens får ligga kvar.

    Så funkar det inte i den här bloggen, som sagt.;)

   • Maria: Exakt. LD har jag tyvärr inte så stora förhoppningar om. Hon är riktigt dålig i bland tycker jag, både i sin argumentation/åsikter och hur hon bemöter sina läsare (och som du skriver, inte ”skyddar” dem).
    Charlotte vet jag var med på nån feministiskt forum på facebook som jag också var med i, och betedde sig nästan jämställdistiskt imo. Tråkigt.
    Onewaycommunication är också en sån som jag blivit besviken på. Bemöter antifeminister med världens tålamod, men har tydligen inte samma attityd mot sina medsystrar. Fanny älskar jag, men hon brukar vara snabb med att försvara SIG men inte alltid andra som jag sett.
    Så, nu fick jag ösa lite också 😉

 6. Hej! Ny läsare här! Hemskt att läsa om det ni varit med om 😦 får fan ont i magen, det är som att leva i krig? Blir ledsen för alla systrars skull.
  Håller med om att vi måste hålla varandra om ryggen.Det kan kännas tomt på stöd i vissa kommentarsfält, det gör mig också ledsen. Skriver en lite styltig kommentar. Känner mig lite dränerad på energi. Vill säga att jag är glad att jag hittat hit, och att jag också saknar Marias blogg!

  • Välkommen helena! Kul att du har hittat hit!
   Visst är det som att leva i krig för många systrar (barn och vuxna, därmed också våra små bröder) i Sverige och världen. De som gör det, uppvisar också samma symptom på stress-sjukdomar som krigsfångar gör.

   Ja, vi måste stå upp för varandra. Det är ingen annan som gör det, nämligen.
   Maria är på G igen.

 7. Jag tycker detta inlägg är så himla bra. Känner inte till någon kvinna som inte har blivit ”drabbad” av ett flertal män under sin liv. Härskande eller frånvarande pappor, otrogna eller kontrollerande pojkvänner, grooming, tafsning, våldtäkter, näthot, kränkande utseendeskommentarer osv osv. Jag har också mött en del översexualiserade tjejer och nästan alltid har de övergrepp i bagaget. Så sorgligt…

  • AG: Man kanske skulle ställa sig frågan hur många kvinnor man känner som INTE har blivit drabbade av män, på ett eller annat dåligt sätt? Det blir nog tyvärr inte så många. Du nämner mycket av problemen men listan kan göras lång. Det är verkligen sorgligt och ännu mer sorgligt är det, när vissa kvinnor inte ens förstår vad som drabbat dem och kanske till och med skuldbelägger sig själva eller andra kvinnor, istället för mannen.

 8. Jag tror att rädslan för insikten att man inte är/har varit älskad av den man man hängivit sig till , gett sin fulla tillit är avgrundsdjup. Många väljer att leva i nästan vilken livslögn som helst hellre än att inse sig inte älskad. Det stora problemet är ”programmet” att du inte fått lära dig en sund självkärlek/självuppskattning från början. För många flickor /kvinnor är tillvaron en enda lång räcka av kritik från alla håll, som internaliseras till konstant malande självkritik. Det finns alltid något du kan/borde förbättra hos dig själv. Det är ALDRIG något/någon annan fel. DEN tanken är Det Mest Förbjudna för en kvinnlig varelse. Den förkättrade ”offerkoftan” ni vet som vi all tycker är så missklädsam. Den dagen du klara att tycka mer om dig själv hittar du också mer att tycka om hos andra, ofta andra kvinnor när du inte längre desperat och ängsligt trängtar efter manligt godkännande och ”kärlek”. Den enda kärleken som i någon mån håller är den du själv hyser, inför dig själv och de du väljer att älska..

  • Flora T: Jag känner inte alls igen den där bilden av kvinnor iklädda ”offerkoftor” som antifeministerna beskriver den. Jag ser bara kvinnor som biter ihop, står ut och offrar. Självuppoffrande kvinnor, kryllar det av i samhället. Självuppoffrande män är sällsynta – möjligen ”offrar” de sig om de själva tjänar på det.

   Jag håller med om att kvinnor överlag i samhället utsätts för ständig kritik och utmålas som bovar trots att de i själva verket är offer. Som vi ofta ser, är det män som skyller sina egna tillkortakommanden på kvinnor, som lägger över sitt ansvar på kvinnor, som ställer orimliga krav på kvinnor osv. Kvinnor har lärt sig att lägga skulden på sig själva. Kvinnor hamnar ofta i försvarsställning, säger förlåt och ber om ursäkt inför män trots att ingen annan än mannen skall stå till svars och be om ursäkt.

   Nej, jag tror inte på heterokärlek. Det finns ingen villkorslös kärlek mellan man och kvinna.

 9. Nej, nej, jag menar inte heller att kvinnor ÄR ”offerkoftor”. Det är ett fult epitet som klistras på den som klagar av kvinnofientliga män. Självklart! Kvinnor r tuffa, t om hårdföra när det gäller att klara av sina liv på ofta hårda villkor Jag både tror och vet att heterokärlek KAN finnas och att män är mäktiga en självuppoffrande , ömsint kärlek. Utan att vilja idealisera har jag min egen far som främsta exempel och hans kärleksfullhet ger eko in i mina barns av båda könens liv och personligheter till min stora glädje. Det är bara det att den är så sällsynt och svåruppnådd att den inte bör basuneras ut som det vi normalt har att förvänta och bör sträva efter av masskulturen. Det är en skickligt genomförd bluffindustri. Vi behöver vidga vårt kärleksbegrepp anser jag.

  • Flora T: Du VET att villkorslös hetero-kärlek existerar. Jag påstår mig veta att det inte gör det så vi får vara oense om detta. 😉
   Jag har aldrig räknat med att en man kommer att älska mig, utan att jag uppfyller vissa av hans krav. Vilka manliga krav som ställs, kan dock variera från man till man.

   I det stora hela, anser jag att både kvinnor och män har orimliga förväntningar på och fantasier om hetero-relationer. Väldigt många blir besvikna och det är inte så konstigt när de vägrar att se sanningen för vad den är.

 10. Hahahaha! Det jag syftar på ‘r kanske inte HELT villkorslöst. Det är viktigt att se till att förhandla fram sjyssta villkor. Och jag har lagt ner både hoppet och försöken och tar livet som det är vilket skänkt mig det som mest likanar äkta lycka och tillfredsställelse med det liv jag nu lever med mödor, vårtor och allt.:) Så vi är nog mer än tämligen överens. Att jag tror mig veta att kärlek mellan man och kvinna KAN existera är att jag bevittnat den. Det gör mig ännu mer lack på patriakatet då männen faktiskt inte kan skylla ifrån sig hela egoskiten på biologin. ”Evolution ate my home work” liksom. Så min devis ”sanningen , vart den än för mig”.

  PAradoxlat nog gick jag på pumpen med männen för att jag hade en så väldigt kärleksfull och god far som införlivat det bästa hos kvinnligheten.
  n i sin manlighet. Jag tror det beror på att hans slaver till pappa dog ung (lämnande en mängd sk ”växlar” efter sig som änkan, fyrabarnsmamman, min farmor fick slita hela livet med att betRaka med nattarbete vid sin symaskin och med pappas hjälp.

  De som hjälpte, styrde och stöttade upp var pappas ogifta fastar så man kan säga att han växte upp i ett slags minimatriarkat och det avspeglade sig i hans känsla för ”kvinnokönets naturliga höghet”, det var faktiskt pappa som samtidigt med sitt slitiga nattarbete läste littvet för njutningen och bildningstörstens skull som introducerade mig för Thomas Thorild.

  Tyvärr var jag pga av den gode fader illa förberedd på hur männen i det verkliga livet skulle uppträda. Jag trodde de var frihet och rättviseälskande som han, hjälpsamma och ansvarsfulla som han, vänliga, kärleksfulla och generösa som han. Det var liksom normal manlighet för mig.

  Det har varit ett långt och smärtsamt uppvaknande från den illusionen. men ÄNTLIGEN vågar jag nog betrakat mig själv som FULLSTÄNDIGT VAKEN och ÄNTLIGEN FRI! 🙂

  • Flora T: Ja, det handlar ju faktiskt om det? Förhandla fram schyssta villkor. Män brukar vara duktiga på det medan kvinnor tror att de blir tjocka och goa, bara på en mans ”kärlek”. 😉 Inte konstigt att ”alla kvinnor är så magra och svultna nuförtiden”, som en man sade.

   Jag upplever att den kvinna som jag berättar om i senaste inlägget, har samma issues som du, dvs hon är uppvuxen i en traditionell heterofamilj med en pappa och mamma av äldre årgång. Hennes åldrade pappa har förmodligen ingen som helst koll på moderna mans-fenomen, som tex internetporr, otrohetssajter och liknande. Han är troligen uppvuxen med äldre ideal och med en helt annan mansroll än den vi ser idag. Hon trodde förmodligen att alla män är på samma sätt som hon upplever att hennes egen pappa är.

   Kvinnokönets naturliga höghet. 🙂 Det skall jag lägga på minnet.

   Du är vaken nu men du ser inget för all imma i köket. Det finns ju folk som får betalt för att laga mat! 😉

   • ja har ett läkarcitat femtonårig tjej får höra att hon har ”hypokondri” för att hon då har ”inte gått ner tillräckligt i vikt” ja se manliga läkare och deras ständiga föreställningar framförallt om denna bluff psykologi behaviourismen eller kognitiv beteende terapi – – – mansplain – ”svenssonsjukan”, uppgiven utmattad kulturarbetande man får propavan … jag kan rekomenderaq ljung te i lagom mängd för det verkar som johannesört lugnar
    nästan trettio busschafören vänder sig om ”min tjej säger att jag har ärstörningar”
    vi varför då? ”jag äter massor ibland och sen spyr jag” ”
    euhm ja det är en ätstörning …

    ted gärestad mina franska kort?

   • o3: Psykiatrin är inget bra ställe för unga flickor. Jag vill varna alla mammor för att skicka sina döttrar dit.

    Ljung-te? Det har jag aldrig druckit. Jag har lite ljung som växer här ute i djungeln, dvs min ”trädgård”. 🙂

    Även killar och män kan få ätstörningar. Det blir nog allt vanligare, i takt med att allt mer fokus läggs på mäns utseende och kroppar. Shit vad vältränade, muskulösa och välvårdade alla unga killar är idag? De är verkligen måna om att se så bra ut som möjligt.

   • lol nej de svenska psykiatrikerna är misstänkt dåliga både på engleska, tyska
    franska och något annat språk its so funni its puketime (#)

    sömngivande, insomning, som någon slags naturmedicin men som sagt verksam
    effekt som johannisörten då så kroppen skall rena ut den är för oroliga som
    behöver men om en inte vill dricka kan en elda lite lavendel eller ta ett mjukt
    lavendel och kanske tallbarr eller granskotts bad o ev dricka lite sprängticka?
    xD (¤)

    A men massa snubbar vill va apsmala. Det är skitwierd. Somliga helbiff många
    korta slååss ggrrrrr osså äre skitskrajja för smärta jadu hejja män lixx

    o psykiatrin är knappt ett bra ställe för någon
    deras mediciner är bevisat inte bara overksamma utan skadliga

   • o3: Jag är mycket skeptisk till psykofarmaka. Den verkar mest vara ett sätt att droga ned folk för att på så sätt lindra symptom. Ungefär som att självmedicinera med alkohol. Finns det nån människa som någonsin har blivit botad med psykofarmaka? Lindring kanske men knappast bot?

   • jag är mycket skeptiskt till både behaviourism och mindfulness mansplaining för fulla skrik tjommar kognitiv beteende terapi det är bara att göra anorlunda haha så blire bra lol du va roli du min vän du e lite konstig i brallan svennesjukan kanske? bad guy? imdb? att du då skall observera som den enda mansplainande gude rakt ner lalala med ögonen se åt ett hål 😉 jag hör många tomtar och troll och knytt o svampar o bakterier 😉 ❤

 11. PS: Ögonen mer suddiga än vanligt trots jag korrat ser jag fel. Suck. Det är immigt i köket där jag precis håller på med en hjortstek. Nä, ha inte nedlagt hjorten själv. Veckans erbjudande från Von Lidl.:)

 12. XD

  jag tänker ofta på min mormor som skrev brev till alla oavsett
  ofta på rim och med skrivstil, slarvig sådan
  sedan mamma som skriver brev med en moderniserad skrivstil
  oavsett

  Listan med övergrepp är så tokigt lång så jag har ingen ände att ens börja nöta
  ut alla trasiga barn inklusive mig själv som jag vandrat rakt in i.
  Jag satt på golvet i en sommarbyggd alvryd stuga och ducktales kusin säger till

  mig att hennes … morbror? ev. kanske farbror, det där är svårt att minnas! 😉
  varit på henne och hennes … syster? alternativt kusin. (som barn)
  Jag har mött henne vid ett annat tillfälle but nother story

  iaf sitter den gröna lassie och berättar hur hennes storebror och alla hans
  kompisar tvingat in snopparna i munnen på henne när hon var typ elva o de va
  sjutton arton.
  axlock. Men detta va samma event om än inte samma moment, så att säga.
  Alla vet mammor är bäst ❤

  Det vi här måste komma ihåg är att män gör även så här mot andra män
  alltså "lär dem runka" osv euhm?
  This is what men dont want men 2 know u know 😛

  En straffad välkänd äldre herr nedlusad brukande får barn med polisdotter och
  drar o ägnar år av smutskastning osv blir han någonsin ifrågasatt?
  nej verkligen inte och det isberget har många turer
  lets just say the tip är ett och ett halv år 22 sms+ 45 om dagen "din jävla
  hora" och liknande kreativa konstnärliga poem

  Jag träffade en äldre pojke med downsyndrom som talade med sin mamma om något
  mamman orkade inte riktigt med pojken och jag gav pojken det sneda leendet då
  sken han upp och skrek och pekade på mig "flickan vet flickan vet"
  mamman bestämde sig för att gå av bussen och kvar satt jag stum

  jag kommer ihåg debatt om downsyndromare en hipsterblatteskribent säger jag
  tycker en lär sig massor av downsyndromare och en rullstolsbunden
  franskbultterier liknande …jag har ALDRIG sett en så svårt downsyndromare and
  ive been around Alot som tittar in i kameran och "varför vill ni döda oss" som
  ett south park moment. . .

  Det här med lojalitet är viktigt och byteshandel. Det är två saker som köpslås
  med öppet på förgreningsmarknaden och det är inte så konstigt att de sköna
  tjejerna tar avstånd från alla lebbiga lebbar? 😉

  Det finns många studier i att mobbaren är driven av avundsjuka och vill
  försökta i sin torrets kopiera sin utvaldas personlighet.

  Jag tror inte många män har respekt för varandra heller. Jag har en teori om
  att män egentligen hatar varandra och tycker andra män är aptråkiga.

  Jo män som hatar män är en stor och sorlig ensam uttråkad grupp som behöver
  komma ihåg vad ett skämt är. Jag var lite glad ändå åt gubb-etc-lindström
  sparken jag menar tyckte något att små små jävla gurkor på burk eller var
  roligt?
  … jag menar, hassan? kom igen. busringa? 7år. sju.

  http://www.etc.se/kronika/vart-ar-vi-pa-vag-svt

  jag tänker på liberalfeminister död åt avskummen
  libertinfeminister? nej tack. jag har fortfarande ej funnit svaret på hur en
  tror en skall kunna föra en seriös debatt med en snubbe som väljer att kalla
  sin blogg för "daddy".

  Många män som hatar kvinnor? Nja jag ser många män som hatar, framförallt andra
  män av alla dess upptänkliga själ. Kvinnor, de tror jag knappt män ens funderar
  så mycket på. Runkverktyg har de juh uppfunnit så det är helt autonoma nu vid
  det här laget höhö

  Män får inte lära sig att det är ok med dialog med sig själv så därför
  mansplainar deras överjag till dem allt som de skall göra och säga sen blir det
  knas för under sådan totälitarism kan inget gro
  Ja mobbarna och deras fan klubb alla är så rädda för the n word joke att det
  inte ens går att snacka taktik 😉

  va sägs om att om en inte säger arier oftare än "n" eller whatnot är du rasist?
  osv
  "Vaddå snöboll? Men jag vill säga Arieboll! Kränkt neger kräver!"
  https://www.poeter.se/Medlem?author_id=6366

  Jag blev ombedd att förstå att jag absolut var tvungen att som trettonåring
  besöka min far eller omedelbart ge en rimlig motivering annat än nej
  och detta var odiskutabelt och oförhandlingsbart … ? jasså
  träslöjd ❤ 😉

  jag tänker ofta att allt för många av de som hamnat fel aldrig haft något
  verkligt ljus eller inspiration att tro på alltför många har –tourettssyndrom
  och vet inte vem de skall vara lever i myter om hur deras yrkesliv eller osv
  skall bete sig kanske även övertygelser förmodligen personliga
  typ dam dam dam nu är jag "försäljare" som batman typ osså gör jag såhäääär
  undra hur de går sen går jag hem och berättar om det på skype för min
  runkpolare sen tvåan på lågstadiet.
  I can get alot lower, ofc ^^

  Jag vet en man som oavsett allt osv mycket speciell tragisk allt före efter i
  guess om en skall se det så men iaf trekant typ sexton inte Direkt första
  grejen men lixx ja två snubbar o bruden då osså hon som pekar och säger
  haha small xOx
  en till vaddå två brudar cheerleaderuniforms kakelplattor? yawoll och en sådan
  där "jock"! osså handukspisk och tjejfnitter usch fy fan hur kan ett gäng
  sjuttonåringar göra så mot en elvaårig pojke?

  stejk. arbetarstrejk nu. religiös strejk nu. studentstrejk nu. osv.

  kultur, humanism, vetenskap jawoll?

  ja att själv göra sig till slav under sin egen mobbare dont resist ur
  resistance osv …

  Detta att hålla god ton jag är helt facinerad av att det får stå folk och hylla
  det som vi akademiskt vetenskapligt vet är så att säga fusk i den retoriska
  debatten som "vinst" och "god retorik" god ton är för fan inte det viktigaste
  men att lita på experterna det är en bra fucking jävla början sen kan en kanske
  också föra ett samtal våga debattera osv ta debatten som det så fint heter har
  de juh aldrig varit intresserade av de vill bara trycka dåliga memes om hur det
  är jämförbart att vara fet och att våldta. Ironin dryper verkligen …
  att som politiker över huvud taget få svara "inga kommentarer" är bizzart, de
  skall givetvis enligt lag kunna svara på alla frågor som rör deras arbeten,
  framförallt om det kommit fram att de suttit o varit arier tillsammans med
  andra ariska ministrar vid ett ariskt möte och ätit arierpraliner och
  ariererat. Det finns alltså konsencus, en kan t.ex läsa platon, för att studera konceptet retorik, god-retorik, hur en vinner retoriskt och en tävlar i retorik med regler som politiker givetvis borde rådfråga som experter, lixom journaliseter och andra, när de bedömmer debatter.

  asså killlolcatz leve rosa 😛

  DING god tro cyklar får du icke köpa i god tro upp sååt lalala en skall förstå bättre äru blåst ällär? född Bakom feskekörka? trålpråmdum? ^^

  för vem e ba bäst: http://ladydahmer.nu/man-vill-inte-bli-behandlade-som-
  kvinnor-av-when-darkness-falls/

  så länge de är på internet och alla andra arbetar överallt i alla verkliga
  arbeten så äre ba hej på dig din fula gurka xD
  bolla runt dem först så de inte vet ut eller in.
  oj mediciner herr men ja är en så virrig höna?
  va nittonhundrasexitotre men jag
  är inne på österländsk fantasy animerat ? wtf lixx
  nämen nisse tror du på gud varför gör du det? jag är vuxen och jag är här hej
  på dig barnen omkring mig vad tänker du har du några frågor vill du spela spel
  vem är rolig att spela spel med? 😉

  http://blogg.mama.nu/cissiwallin/

  ?

  ja har lite svårt för freelovingintersex istället för queerfeminism … osv 😉

  https://www.google.com/search?q=%C3%A4tbara+bl
  %C3%A5klockor&espv=2&biw=1685&bih=926&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=r
  JroVLq2Gae2ygPak4DQBQ&ved=0CAcQ_AUoAg

  traditionen, den stora, bärs av kvinnan och kärleken är sann även pappans
  kärlek till barnet rent neurologiskt jag tycker det är fett tragiskt att så
  många män verkar gå runt och tro att de är de enda som är avskiljda i och med
  då kan en tro the mansplainer pyramid överjaget som ba skriker och bråkar på
  dem.

  Äsch ja e outröttlig på massor med sätt hej 🙂

  usch ab är juh ba som betald underhållning ja e inte ens säker de finns på
  riktigt come on 😛

  svara its open source ? xD

  Jag tycker det finns mobbare, lixx. Mycket tankar runt det har jag.

  A "obekväm" jag tycker vi kan straffa de tråkiga o de dumma m.f ^^

  Atmosphere saknar även jag din blogg gör ❤

  medusasskratt* Karin Ljungman Det är hårt att vara hund?
  "va är det som gör att en får slå ihjäl älgar när en inte får slå på sin egen
  lillebror"
  "i grisarnas land finns det bara potatis alla får äta så mycket dem vill,
  ärumepåden"

  jag är intresserad av den här humanismhjärntvätten, oavsett hur köpt och
  nedlusad och berikande den är så tycker jag den skymmer hela den verkliga
  barnhjärntvätten osv hur fruktansvärt mycket det är som en int får berätta för
  de yngre generationerna den och den osv i all oändlighet ?

  Jag hängde med en snubbe utan armar o knän så vi ska på krogen typ sent sommar
  och han är skitnojjig för han inte har sitt lägg han e från annorstädes

  utomlandet osv osså ja ba
  -hey u no one will ask u for ur fucking leg i probmise
  han såg på mig med ett snett leende och när vi kom fram tittade vakten mig i
  ögonen och sa på vaktiska "han är arton?" vi dog såklart "hes twentytwo"
  svarade jag och vi gled in

  A detta med att lägga beslag på begreppet kvinnlig och frigörelsen av begreppet
  kvinnlig, hm?
  något du såklart nbt är fkin genial på (#)

  offerkoftor finns inte haha det är något som mobbare kommit på för att göra
  gällande att deras mobb-offer inte existerar eftersom de säger jag tycker inte
  om att den mobbar mig och att det skall få ett genomslag det kan de som arbetar
  inom humanism verkligen dra svärd ur sten på

  oord osv "offerkofta" är ett riktigt oord. Ingen är en offerkofta, det är ett
  funkfobiskt uttryck som heterduga. Offer är något någon annan gör mot en då och
  inte alls ett val och det är inte härdande utan hämmande för oss alla att
  trycka undan allt utom meridianen, osv 😉 den starkes rätt att bräka som fan

  när blev alla så tråkiga? Inte ni då, jag menar generellt. Nej just det ja, det
  var alltid så det var, att gubbig humor var den där benny hill haha jag kan
  ändå tycka att clease dead parrot alltid kan svara med om du säger att du inte
  har den här ostsorten också så skjuter jag dig är mycket charmigt och får mig
  att skratta men om en bara skall räkna topparna … ja hm kvinnor är jämnt
  presterande genier till skillnad från män som bara gör saker i mansplainad
  grupp som får ni vet och i stötar tänk er en hummer i tidvattnet.

  jag skall måla hela världen lilla mamma cover ? ! ^^

  • o3: En sak vet vi i alla fall om mammor och kvinnor. Det tar oftast livslångt ansvar för sina barn och de utsätter mycket, mycket sällan sina egna barn och andras barn för våldtäkt och sexuella övergrepp. I de familjer där ingen man ingår, är våldtäkt och misshandel mot barn knappt ens mätbart.

   I övrigt tror jag att mäns våldtäkter mot barn kommer att öka markant, både inom och utom hetero-familjerna. Det finns starka krafter inom samhällets ”mans-topp” som gör vad de kan för att göra mäns våldtäkt mot barn till ”sex” med barn, så att säga ”normalisering”. Pedofil-porren på nätet är en gigantisk industri och ingenting pekar på att mans-samhället kommer att göra någonting åt den.

   ”Jag har fortfarande ej funnit svaret på hur en
   tror en skall kunna föra en seriös debatt med en snubbe som väljer att kalla
   sin blogg för ”daddy”.”

   Nej, det går inte. Inte för att bloggen heter Daddy utan för att Daddy är en idiot. 🙂

   ”Jag blev ombedd att förstå att jag absolut var tvungen att som trettonåring
   besöka min far eller omedelbart ge en rimlig motivering annat än nej
   och detta var odiskutabelt och oförhandlingsbart”

   Det brukar låta så på socialkontoren. Barn tvingas till umgänge med pappor som de, av mycket giltiga skäl, är livrädda för. Jag hoppas att staten kommer att få stå till svars för hur de har behandlat alla de här barnen, någon gång i framtiden. Kan samhället betala ut miljoner och åter miljoner kronor till män som suttit häktade för brott men som rättsväsendet inte vill eller lyckas sätta dit, så kan samhället betala ut miljoner till alla de stackars barn som myndigheterna har utsatt för den här typen av trauman under deras barndom. Det fjäskas för både pappor, pedofiler, kvinno- och barnmisshandlare och andra kriminella män på myndigheter som är tänkt att skydda barn. De skyddar män.

   Vi saknar väl alla Athmosphere Girl? Fantastiskt klok kvinna.

   Ja, offerkofta är ju något som förövare använder för att osynliggöra vad de utsätter sina offer för. De projicerar sin egen skuld på de som de skadar – antagligen pga att de inte står ut med sig själva, vad de är och vad de har gjort mot andra. De är fega, helt enkelt.

   Haha, Benny Hill kommer jag ihåg. En fet, flintis liten gubbe och bara en massa avklädda brudar i bikini. Det måste ha varit en man som kom på det?

   Män som mansplainar styr hela världen – det är viktigt att komma ihåg. Hur de kan tycka att de gör ett bra jobb, utan att samarbeta med halva jordens befolkning och deras barn, vet jag inte? Faktum är ju att det inte har gått så bra för det manliga, enväldiga styret.

   Jag skall måla hela världen lilla mamma – den låten finns här i bloggen nånstans. 😉 Love it.

   • Jag vill även tillägga att i princip alla kvinnor som begått övergrepp på barn
    gjort det i relation till män med män i kommunikation med män runt det.
    Det kan vara svårt för utsatta att se detta men välkommen in i kyrkan sitt ner
    och be en bön för alla barn.

    Jag tror tyvärr att samhället länge varit korrupt men jag är hoppfull på att vi
    går mot en minskning i och med att somliga är fett trötta å då menar jag du ska
    inte tro det blir sommar en schysst rulle hm 😉

    den där (tw? för alla stackars superkänsliga killar har en hört)audition,
    kanske ? miike

    nej för att bloggen heter daddy en kan inte öht inte ha sett en tidning, tv,
    talat med andra människor, missat internet och precis all media osv det går
    inte det faller på sin even orimlighet
    enucker är ett fett coolt släkte xD

    hur kan en döpa sitt barn till ”marijuana” ? det är mig obegripligt att denna
    människa sedan arbetar som socialsekreterare för kul för att vara sant, inte
    sant?

    De betalade för en del för inte så länge sedan i någon slags advokatarvodecash?
    Massor med fosterhemsplacerade barn som blivit sjukt illa behandlade detta
    verkar helt borglömt i både historien, livet, samtiden och dommen då va? ^^
    betalaförsvenskafinaadoptivbarn? örebro?!

    KRITIK FRÅN FN fan

    ja män tänker ”män ljuger” därför tror de kvinnor ljuger men de förstår inte
    riktigt läget its black humor verkligen 😉

    Jag har sett mången män flippa över o gå in i väggen av insikterna om hur läget
    ligger till med andra män, barn och kvinnor. Jag tror det är därför så många
    män tar livet av sig, i förhållande, då!

    Kasta tårtor på varandara lolo

   • o3: ”Jag vill även tillägga att i princip alla kvinnor som begått övergrepp på barn
    gjort det i relation till män med män i kommunikation med män runt det.”

    Stämmer. Det är oftast en man inblandad i de fallen.

    ”Jag tror tyvärr att samhället länge varit korrupt men jag är hoppfull på att vi
    går mot en minskning i”

    Samhället är korrupt – hur kan det inte bli det när nästan bara män styr? Män från näringslivet, politiken, massmedia, rättsväsendet osv som slickar varandras pinnar i bastun. ”Om du slickar min pinne så slickar jag din.” 😉

    Vilka fosterhemsbarn tänker du på? Ett gammalt fall…?

    Män vet att andra män ljuger som hästar travar och de förutsätter att kvinnor gör likadant. Kvinnor fattar sällan hur mycket män ljuger – de tror att män är som kvinnor.

    Jag tror inte att män skulle ta livet av sig för kvinnors och barns skull. Sån tur har vi inte. Ha ha ha ha! Ursäkta min galghumor.

   • o3: ”Jag vill även tillägga att i princip alla kvinnor som begått övergrepp på barn
    gjort det i relation till män med män i kommunikation med män runt det.”

    Stämmer. Det är oftast en man inblandad i de fallen.

    ”Jag tror tyvärr att samhället länge varit korrupt men jag är hoppfull på att vi
    går mot en minskning i”

    Samhället är korrupt – hur kan det inte bli det när nästan bara män styr? Män från näringslivet, politiken, massmedia, rättsväsendet osv som slickar varandras pinnar i bastun. ”Om du slickar min pinne så slickar jag din.” 😉

    Vilka fosterhemsbarn tänker du på? Ett gammalt fall…?

    Män vet att andra män ljuger som hästar travar och de förutsätter att kvinnor gör likadant. Kvinnor fattar sällan hur mycket män ljuger – de tror att män är som kvinnor.

    Jag tror inte att män skulle ta livet av sig för att skona kvinnor och barn från sig själva. Sån tur har vi inte. Ha ha ha ha! Ursäkta min galghumor.

   • Du vet hur du inte skall veta om att just där hände din morbror kusin kompis
    pojkvän och den gjorde de osv right?
    ”barntvätt”? 😉

    Ah men män är verkligen måna om barn det är helt absurt hur mycket män känner
    inför barn de tycker barn i alla dess former och uttryck är som solen och utan
    dem inget raj raj ?`

    kultur betyder ingenting ingen menar något allt är bara coola oord 😉

    ja vare femtiosextiosjuttionioishbarnen? som lixx gickihop sig de som kunde o
    stämmde stod i tidningen dvärglotty? den där gargameladvokaten ? hm

    i amerikatt är en så att säga källvatten stämplad flaska ofta från en
    grundvattendipå uppe i bergen djupt in och ner liksom xD som skall reglera allt vatten i området
    lol …

    men det tror jag jag tror mannen är sinnessjukt narcissistisk och det är så här
    att experter i frågan har faktiskt påstått att det vanligaste är att i terapi
    de killar som åker fast då så att säga begår suicidförsök även unga det är en
    mycket sorglig del som det givetvis finns expertis men många försöker sedan
    glömma återgå till de vanliga
    en riktig våldtäktsman? 🙂 kataarina! 😉 iaf är det helt klart en massa fler killar som mobbas och det vet vi är en mycket vanlig orsak till att folk tar sitt liv och inte står ut

   • o3: Ja, hjärntvätt av barn. Barntvätt.

    Var inte den där barnhems-härvan i Kungsbacka/Göteborg eller liknande på 50-talet? De fick väl lite skadestånd i slutänden som jag minns det?

    Ja att åka fast tycker ju inte män är kul. De tycker bara det är kul fram till dess, så att säga. Många av dem mår bara dåligt för att de blir påkomna – inte över vad de har ställt till med för andra människor.

   • Ja mena då bokstavligt läste i lokaltidningen om ett skitroligtfall
    som även refererade till ett annat fall örebro nånstans då
    ja det refereade till fallet handlade om att på falska premisser ta mycket små
    barn från ensamma unga mammor och så att säga sälja dem ariskt vitt till ett
    glatt barnlöst ”fosterpar” euhm?
    iaf så hade en tjej då ”stulit” sitt eget barn hon var olämplig
    eftersom den sjumånader gamla bäbin bedömdes som ”apatisk/deprimerad”
    fick se på en disney film lämnad ensam i säng för tvättmaskin passad av granne och
    sen fram och tillbaka mor o dotter o dotterdotter o hela fadderullan hur de då
    ”kiddnappar” sitt barn från de ”nya” föräldrarna

    nej fosterfamiljssystem i guess eller var det barn på psyket ? var går
    skilnaden, hm.

    barnsgodamänniskor barn har inte sekretess låt barn tala!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s