Länkar till Uppropet!

Här hittar ni länkar till Uppropet!

http://www.skrivunder.com/stoppa_sd-forum_pa_svt

Till facebook:

https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F468735163161936%2F631553170213467%2F%3Fnotif_t%3Dgroup_comment_reply

(Tack Gunnel!)

Annonser

21 thoughts on “Länkar till Uppropet!

 1. Jag tog faktiskt emot ett papper av Gunnel igår. Det var efter ett seminarium i
  ABFhuset, där Maria Sveland, nyss hemkommen från Indien, talade utifrån sin
  bok ”Hatet” under rubriken ”Intoleransens ABC”. Dessutom blev jag stående
  utan sittplats större delen av tiden. Auditoriet bestod mestadels av elever från
  diverse folkhögskolor, för vilka föreläsningen ingick som en del i kursplanen.
  Det kommer alltså mera av den sorten för dem.

  Hade faktiskt tänkt köpa boken (den är ju inte så tjock så t o m jag borde orka
  med att läsa den) men det var alltså ingen försäljning. Så jag får väl fortsätta
  att tugga i mig boken om Thomas Quick (mycket tjockare än Hatet) som jag
  inhandlade härom veckan av författaren själv.

  Det var f ö en ganska snäll och väluppfostrad publik som inte ställde några
  kritiska frågor. Annars hade man nog kunnat gå in på en och annan detalj i
  hennes analogier.

  Jag har dessutom, faktiskt, i ett annat ABFsammanhang hört Sveland föreläsa
  utifrån genombrottsboken.

  • Ver: ”Hatet” är inte så tjock och väldigt lättläst och också väldigt intressant. Alla borde läsa den. Konstigt att det inte var någon försäljning av boken på plats?

   • Tja, folkskoleelever, som dominerade i publiken, antas väl inte ha så mycket pengar.
    Eller så var hon för trött efter Indienresan för att orka släpa med sig några böcker.

   • Skulle förresten kunna tillägga att på väg (promenad) till Sveavägen för
    att lyssna på en feminist passerade jag en möjligen inte fullt lika stor
    feminist, nämligen riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (m), också
    hon ute på promenad, sannolikt på väg från bostaden på Södermalm
    till arbetsplatsen i riksdagshuset. Jag hade m a o kunnat störa henne
    med några dumma frågor men noterade bara att det var hon (väldigt
    lätt att känna igen på frisyren) och lät alltså det hela vara. Undrar ändå
    om det var en slump att man stöter på en tämligen känd anti-feministisk
    kvinna just innan en föreläsning med hennes motsats !

   • Jag har lite fascination för kända människor
    och om man rör sig i Stockholms innerstad är
    det ju lätt hänt att man springer på en och
    annan. Men just den här gången funderade
    jag en smula på att faktiskt inleda en kort
    diskussion men nu blev det inte så. Ett par
    minuters samtal/promenad hade det kunnat
    bli. Hur hade du själv gjort ?

   • Ver: jag mår illa bara av att titta på Maria Abrahamsson så jag hade inte slösat en minut av mitt liv på en den moderata barnporr-förespråkaren.

   • Men, NBT, det hade väl varit ett strålande tillfälle för
    dig att bevisa att du är lika vass i tal som i skrift. Det
    man är som mest medveten om vad gäller Maria A
    är ju manga-frågan men där är jag som bekant en
    smula ambivalent. Konstens frihet och allt det där …

   • Ver: jag måste berätta en hemlighet och det är att jag själv tycker, att jag är betydligt vassare i skrift, än i tal;)
    Inte för att jag hade bemödat mig med att lägga ned tid på en vidrig person som Maria Abrahamsson ändå, men…
    Jag gillar inte folk som förespråkar pedofilporr och det kommer jag aldrig att göra, oavsett vad man väljer att kalla den. ”Konst” och liknande tex.

 2. ”Den amerikanska författaren Susan Faludi slog igenom 1991 med boken Backlash där hon undersökte amerikanska könsroller. I den nya boken Den amerikanska mardrömmen skildrar hon chocken efter 11 september-attentaten och hur politiker och media väckte liv i myten om den amerikanske mannen som beskyddare av de svaga kvinnorna. Brandmännen blev mediehjältar medan brister i radiokommunikationen, som orsakade många brandmäns död, tystades ned. Hur står det egentligen till med den amerikanska mansrollen? Susan Faludi intervjuas av Daniel Sandström.”

  Sveland utgick alltså i princip sin historieskrivning enbart från svenska förhållanden.
  Ovanstående refererar till ett evenemang på Kulturhuset för några år sedan där den
  amerikanska feministen Susan Faludi använde sig av 9/11 för att förklara den backlash
  hon upplevde drabbat feminismen på senare år. Intervjun ägde alltså rum hösten 2008
  och jag var där !

  • Ver: jag tycker att det låter ganska ”normalt” för män och maktmän, att hylla sig själva som ”hjältar” och ”beskyddare” av kvinnor och barn samtidigt som de vill mörka/dölja/tona ned sina mindre attraktiva sidor, särskilt inför sig själva men även inför kvinnor? Så har ju män gjort, världen över under hela vår historia. Samtidigt har män raderat/osynliggjort kvinnor och kvinnors ovärderliga insatser (samt utsatthet), tex under manliga krig, från våra manligt författade historieböcker. Så gör män än idag, inte minst här i Sverige när män inte alls vill kännas vid, att utan män i vår värld, skulle inte kvinnor och barn behöva något beskydd. Det är ju faktiskt gruppen män (och inte rovdjur;)), som skadar och dödar kvinnor och barn i vår värld.

   Jag tycker alltså inte att det låter ett dugg märkligt, att mans-media m.fl framhöll brandmännen under 9/11-attacken som hjältar och beskyddare, samtidigt som de väl dolde mäns tillkortakommanden avseende radiokommunikationen. Vissa människor påstår att första och andra världskriget, var en manlig strategi, bl.a för att sätta stopp för kvinnors frigörelse under slutet av 1800-talet, början på 1900-talet. Kvinnors frigörelse har ju, de facto, alltid orsakat smärre eller större uppror hos män?

   Inte heller har mans-media beskrivit verkligheten kring debetten om den påföljande USA-invasionen.
   Jag skrev en del om detta här:
   http://noboytoy.blogspot.se/2011/09/ungkarlar-ett-hot-mot-samhallet.html

   ”Susan Faludi beskriver i boken ”Den amerikanska mardrömmen: bakhållet mot kvinnorna” (2009), hur kvinnor i USA som motsatte sig invasionen väckte så stark ilska bland män att det ansågs befogat att ”släpa dessa naiva kvinnor i håret till World Trade Center så att de vaknade upp”. Attackerna den 9/11 spädde på genusstereotyperna även i väst, det antogs t.ex. att människorna som överlevt terrorattacken skulle värdera sina liv annorlunda bl.a. genom att ingå fler äktenskap och prioritera familjen, ”nu går vi tillbaka till gamla hederliga värderingar”. Detta ansågs i synnerhet gälla kvinnor.

   ”Att färre kvinnor stöder USA:s invasion har fått långt mindre uppmärksamhet i medier, i kampen mot terrorism finns ingen plats för en lullig och utopisk feminism. Nej, denna kamp är männens kamp om nu (vissa) kvinnor envisas med att vara så motvalls.”

 3. Måste bara dela med mig av denna PÄRLA till inlägg från veckans på SVT-debatt. Det finns ju inte en enda feminist kvar där eftersom alla bojkottar och den rabiat kvinno/självhatande ”Ej Feminist” analysera och samanfattar feminismen inför en gillande publik av misogyna , rektionära herrar… Beredd er på stora ASFLABBET vänner!


  ”Feminism är en motkraft till fascister och fundamentalister som vill kontrollera och ta makten över kvinnors livmödrar och äggstockar.”

  Nej! Feminismen är en grupp osäkra kvinnor som vill ha makt. De vill bestämma om allt och inget. Men vet inte själv vad de vill. De har stora svårigheter att bestämma vilka kläder de ska ha på sig eller vad de ska äta till middag.

  Ang aborterna: De vill leva ett fritt liv med ohämmad sex. De vill inte ta ansvar genom att använda preventivmedel. De vet inte om de vill ha barn eller ej. De vet inte om de vågar föda barn eller ej. De vet inte om de vill vara mammor eller ej. Men de vet att det är de som ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp.

  Feminister är en grupp vilsna själar som inte klarar av att ta beslut men ändå vill bestämma alrt.

  LLLLOLLLL

  • troubariz: MUHAHAHAHAAAAAAA!!
   Tack min vän för denna pärla!

   Det finns inte så många kvinnor eller feminister kvar på SVT Debatt längre. Har de inte tröttnat på att skriva kommentarer som anmäles/raderas av antifeministerna så fort de har postats och därför också blivit blockade/censurerade av SVT, så har de förmodligen gett upp pga mental utmattning. Jag kan tyvärr inte komma och hjälpa till i kommentarsfältet, eftersom SVT Debatt valde att censurera/blocka mig också.

  • troubariz: någon nämnde att män är sexuella analfabeter och det ser vi prov på här.
   ”De vill leva ett fritt liv med ohämmad sex. De vill inte ta ansvar genom att använda preventivmedel.”

   Som vanligt verkar män ha dålig koll på det här med reproduktionen och hur barn egentligen blir till? Vi kvinnor vet ju att vi kan utöva vår sexualitet och till och med få orgasm, utan att det blir några barn alls. Vi vet att det är mäns sperma som är orsaken till att det blir barn. Män som gör kvinnor ofrivilligt gravida med sin sperma borde fundera ett varv till, när det gäller vems ansvar alla aborter egentligen är.

   • I nuläget VILL vi inte ha hjälp i debatten. Vi bojkottar den och låter djungelns lagar gälla på SVT-debatt där det nu står härliga till bland rassar, nassar, högerspöken och sexister och så det häringa lilla kuttersmycket ”EJ Femnist då.” Hon njuter av lugnet. EN anna som njuter av lugnet är en notoriskk kvinnohatare ars-gratia-artis som gärna poserar som antirasist men som får uppskattnng eftersom han är extrajävlig mot just feminister. Han är en riktigt fruntimmersmacchiavelli som försöker spela ut kvinnor mot varandra och väldigt hatiskt på forumets feminister där detta inte lyckats. Han vill framstå som en elegant världsman, bildad, stilistiskt skicklig liberal intellektuell men sitter och myser bland rasister och gubbig höger. När det gäller feminister är han dock helt rabiat, det är TILLINTETGÖRA som gäller och alla medel , lögner, manipulationer, pådyvlanden av åsikter vi inte har, hissy fits . Hatet mot en kvinna är så starkt att han inte dragit sig för att leda rasistiska drev mot henne då hennes sambo är afrikan.

    Han skrev att han nu under den ”lugna tiden” stött på flera förståndiga feminister till skillnad från de galna aggressiva, dvs under bojkotten där alla bara sitter som nickedockor och skriver samma inlägg om och om igen om feminismens ondska och förbannelse, kapitalismens välsignelser, socialdarwinismens eviga sanning och att Sverige riskerar att gå under som nation pga av invandringen osv.

    Jag har scrollat och scrollat men inte hittat några feminister alls utom ett par SD-kvinnor som förespråkar kvinnas särart och vill slopa aborträtten och införa hemmafrulivegenskapen igen.

    Så låt dånkoskackerna som jag kallar gänget skämma ut sig och forumet allt vad de orkar. Så får vi se hur det går när vi fäster den licensbetalande uppmärksamheten på Avpixlatlekstugan SVT-debatt. Alltid ett försök iaf.

   • troubariz: ”I nuläget VILL vi inte ha hjälp i debatten. Vi bojkottar den och låter djungelns lagar gälla på SVT-debatt…”

    Det var exakt så jag tänkte, när jag själv blev censurerad på forumet. SVT Debatt kan gott sitta där med alla sina rassar, nassar, kvinno- och barnhatare, sexister och högerextremister. Det är uppenbarligen så SVT Debatt och Interaktiv Säkerhet vill att kommentarsfälten och ”folkets” åsikter skall se ut. Eller som SVD skrev om sin läsarundersökning – ”läsarna tycker till”. Läsarna var förstås nästan bara män men det talade inte SVD om förstås.

    För övrigt så vet jag precis vad du talar om – de där tröttsamma antifeministiska männen i medias kommentarsfält, som jag (och flera andra kvinnor) har stött på såååå många gånger. De här männen vill tala om kvinnofrågor helt och hållet utan kvinnors inblandning. Feminister och kvinnor som har andra åsikter än antifeministerna/rasisterna/högerextremisterna, anmäles och censureras/blockas från kommentarsfälten.

    Så fungerar patriarkatet i dess allra fulaste, fegaste och mest odemokratiska form.

  • troubariz: jag skall kolla igenom din kommentarer innan jag publicerar men annars behöver du inte oroa dig över eventuella hån mot dig in min blogg, pga felskrivningar eller stavfel. Jag skriver själv fel och stavar fel (många andra också) och det spelar ingen roll.

 4. Nu gör vi ett lite försök med petitionen, David mot Goliath åtmistone ett försök att få SVT:s ledning att lyssna till oss. De flesta som skrivit under uppropet är faktiskt med kvinnor solidariska män som inte vill se systrars, mödrar, döttrar, vänner och partner nedvärderas och deras yttrandefrihet beskäras av kriminella näthuliganer. De är inte kvinnoskrämda utan sunda personer med känsla för vad som är fair och skapar balans i ett samhälle.. Vi hoppas kunna fästa allmänhetens uppmärksamhet på det här grova missbruket av Public Service!

  • troubariz: det är verkligen roligt att höra att det finns män, som nu börjar vakna upp därute och som inser att en värld utan kvinnors röst, är en värld utan demokrati.

   Jag instämmer i att detta är grovt missbruk, inte bara av SVT Debatt (gäller samtliga större tidningars kommentarsfält och många andra forum) och att allmänheten måste få upp ögonen för det här. Jag funderar fortfarande över Interaktiv Säkerhets del i det här. Företaget startade 2006 om jag inte minns fel och är ensamma på marknaden, i sin bransch. Det gick väldigt snabbt för IS att ta över modereringen för i princip hela det svenska och (numera) nordiska internets bloggar, tidningar och de flesta andra forum. Interaktiv Censur som någon kallade företaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s