Tutti-nutt lille man

Vi kvinnor är så himla duktiga på att ge män stöd, uppmuntran, service och uppmärksamhet. Vi finns ständigt till hands för män och vi finns ständigt där för att kn*lla mäns redan uppblåsta egon och ofta tänker vi inte ens på det själva. Vi till och med ljuger ibland och förminskar oss själva, bara för att män skall få känna sig lite bättre än vad de är.

Vi ligger där i sängen med mannen efter vår fejkade orgasm, ler och försöker se nöjda och sexuellt tillfredsställda ut, enkom i syfte att inte rubba mannens tro på sig själv som en ytterst kompetent älskare åt en kvinna. Vi gjorde samma sak med våra före detta älskare, eftersom vi vet att det är viktigt för alla män att de får fortsätta att tro, att de är störst, bäst och vackrast av alla män som vi har satt på.

– ”Nä, jag kom inte, men det gör ingenting. Det (du) var jättebra ändå, jättemysigt. Verkligen.”

När en man tilltalar oss, är vi kvinnor redan beredda på att rikta vår uppmärksamhet mot mannen, trots att vi kanske är involverade i ett viktigt samtal med en kvinna eller har något viktigt att göra. Ni känner kanske igen scenariot?

Två kvinnor, Eva och Molly sitter och samtalar i Evas vardagsrum. Evas man kommer in, ställer sig mitt i kvinnornas synfält, höjer rösten för att avbryta de två kvinnornas samtal och ställer med myndig stämma en, för honom mycket viktigt fråga till Eva, tex var ”hon” har lagt saxen. Eva tvekar inte en sekund. Hon riktar genast, utan att blinka, sin uppmärksamhet mot mannen, trots att hon är mitt inne i ett viktigt och intressant samtal med Molly och svarar på mannens fråga per omgående. I bästa/värsta fall, reser sig till och med Eva upp från soffan, rusar till sin mans undsättning ut i köket för att hjälpa honom att leta efter saxen. Ensam kvar i soffan sitter Molly, som Evas gäst i huset.

Eva och Molly kan också tala i telefon med varandra. Molly hör i bakgrunden, att Evas man påkallar Evas uppmärksamhet trots att Eva sitter i telefon med Molly. Eva reagerar blixtsnabbt, instinktivt på sin mans stämma, säger åt Molly att hänga kvar i luren så att Eva kan rikta sin fulla uppmärksamhet mot mannen och kanske till och med lämnar Molly ensam kvar i luren i några minuter, för att skyndsamt rusa till sin mans undsättning.

Sen har vi de där kvinnorna med änglars tålamod, som inte bara orkar sitta och lyssna dagarna i ända på sina mäns ohyggligt korkade tjatter om ditt och datt, männens skryt om hur förträffliga de är och hur mycket bra de tycker sig ha åstadkommit under dagen eller under sina liv, utan som också peppar männen med kommentarer som ”du är så smart” eller ”guuud, det där skulle jag aldrig klara av”.

För att inte tala om de där kvinnorna som har män som måste ”argumentera” och diskutera precis allt mellan himmel och jord som de inte ens begriper, på det mest barnsliga sätt och som inte tål att de har fel. En man påstår tex att jorden är platt och kvinnan, som givetvis vet att mannen har fel, säger med mjuk och len röst (istället för att gapskratta åt honom som män hade gjort):

– ”Men Alex, jag tror nog att jorden är rund men jag kan ha fel…? Äsch det spelar ingen roll om jorden är rund eller platt.”

Om Alex står på sig (väldigt vanligt bland män) och fortsätter att hävda att jorden är platt men kvinnan lägger fram tydliga bevis på att jorden är rund, så inser kvinnan att hon inte får göra det på ett sätt så att hon riskerar att håna mannen eller orsaka att han på något sätt känner sig underlägsen henne. Kvinnan måste då linda in det hela och absolut inte börja älta om hur fel mannen hade och definitivt inte tvinga fram ett erkännande från mannen, om hur fel han hade. Kvinnan kan då tex förminska sig själv för att höja mannen, få honom att känna sig lite bättre och för att han inte skall framstå som lika okunnig som han är:

– ”Alex, jag trodde faktiskt själv en gång i tiden att jorden är platt, du är absolut inte ensam om att tro det och det är lätt att ta miste.”

Alternativt framtvingar Alex ett scenario där kvinnan måste ”erkänna” att de faktiskt har lite rätt och lite fel, båda två. Jorden kan ju faktiskt vara oval, menar Alex? Trots att både Alex och kvinnan vet, att hon har rätt och att han har fel så ”erkänner” kvinnan till slut, att de nog kan ha lite rätt och lite fel, båda två.

Eller de där kvinnorna som tycker att det är otroligt taskigt av feminister att påpeka och belysa hur illa många män beter sig i världen mot kvinnor och barn? De där kvinnorna som genast skyndar till mäns ”försvar” och måste tala om för feminister hur dumma vi är mot ALLA män och hur illa ”vanliga, snälla” män faktiskt kan ta vid sig, av att ens tvingas lyssna till hur illa män i världen beter sig. Hur illa kvinnor och barn far, pga män i världen, är ingenting som intresserar män eller de kvinnor som försvarar män. Det är viktigare för vissa kvinnor och män samt manssamhället, att skydda män från att framstå som ”dåliga” eller ”farliga”, dvs ”farliga” för kvinnor och barn, än att skydda kvinnor och barn från livsfarliga män.

För att inte tala om de där kvinnorna som försvarar sina män med kommentarer som:

– ”Men Bosse hjälper FAKTISKT till hemma, han är jättebra på så sätt. Visst – jag gör ju det mesta men han är i alla fall bättre än Lisas man för han gör INGENTING.”

Underförstått: jag måste i alla fall vara tacksam över att Bosse orkar göra nåt och jag har det ju faktiskt bättre än Lisa?

Hur väluppfostrat beter sig  inte många kvinnor, när främmande män påtvingar dem deras manliga sexuella fantasier? Män som raggar på flickor som är hälften så gamla som de själva och flickorna som är rädda för att säga ifrån på skarpen, eftersom de har fostrats till att inte såra gamla gubbars sexuella självförtroende och att ”respektera” män, oavsett hur männen beter sig. Hur många kvinnor skrattar inte med i mäns sexistiska ”skämt” eller ”skämt” om andra kvinnor, deras kroppar och utseenden bara för att de inte vågar tala om för männen, hur jävla dumma de är?

Kvinnor gör ofta så här, eftersom de vet att många män blir arga, ilskna och bittra av att ha fel eller av att  ”förlora” mot en (simplare) kvinna. Män kan känna sig ”förnedrade” av att tex förlora debatter eller i spel mot en (simplare) kvinna. Män kan till och med känna sig förnedrade av att bli nonchalerade och ignorerade av (simplare) kvinnor. Män kan känna sig förnedrade av att bli kritiserade av (simplare) kvinnor.

Kvinnor gillar generellt inte när män är arga, eftersom arga män skrämmer många kvinnor (och män). Det är därför viktigt för kvinnor (och mans-samhället) att försöka hålla män lugna, att inte förarga män, förnedra män, förminska män, kritisera män eller provocera män (hur korkade män än är) – annars vet en ju aldrig vad män kan ta sig till. Förnedrade, kritiserade, förminskade och arga män kan nämligen bli livsfarliga för sin omgivning och framför allt för kvinnor och barn.

Annonser

7 thoughts on “Tutti-nutt lille man

 1. haha säkert en del eller mycket som stämmer
  Så man får väl vara tacksam för att kvinnor är väluppfostrade och sitter hemma och håller grytan varm, samt särar på benen för en tömning…

  Ska inte klaga, det är faktiskt rätt gott att vara en man..
  ps
  jodå jorden är platt, kolla kartan och kolla kartboken!! Det är lättare att se jorden som en yta och inte krångla till det med kvinnlig rundhet.. Män har inbyggd kompass till att hitta rätt. Det kallas för snopp o gör att vi hittar rätt i navigationen mellan två lår! Ibland blir det fel och vi hamnar i 2,an. Men skit i det för då är det också gött…
  Naturens gång och det kan aldrig någon feministisk jantelag ändra på.

  Toyboy
  Hur män är.. är antagligen ett stort problem för dig! Men det är ditt problem och dina bekymmer som du äger!!!
  ds
  /dominans

  • ”Ska inte klaga, det är faktiskt rätt gott att vara en man..”

   Jag förstår det.

   ..”jodå jorden är platt, kolla kartan”

   Tror du att jag tänker ödsla tid på att argumentera emot dig? Du får gärna tro att jorden är platt, det spelar inte mig någon roll att du vill framstå som obildad.

   ”Män har inbyggd kompass till att hitta rätt. Det kallas för snopp..”

   Lille man – du har ingen snopp. Du har en förstorad klitoris.

   ”Ibland blir det fel och vi hamnar i 2,an”

   Själv tror jag att män väljer tvåan. Det säger en del om mäns sexuella preferenser.

   ”Men skit i det för då är det också gött…”

   Bingo!

   ”Naturens gång och det kan aldrig någon feministisk jantelag ändra på.”

   ”Naturens gång”? Du menar att män gillar tvåan? Nej, det kan inte vi feminister ändra på. Män som gillar att packa bajs på varandra är naturens gång – så har män gjort i alla tider.

   ”Hur män är.. är antagligen ett stort problem för dig! Men det är ditt problem och dina bekymmer som du äger!!!”

   Stjärtpojken: Jag ser inte män som ett problem för mig personligen, eftersom jag inte lever med en man och inte heller delar min sexualitet med män.

   Så ligger det till, duminans.

 2. Det är en obehaglig tanke att det bland annat därför kvinnor/barn ”ska” vara så undfallande mot män – för annars finns ett hot om våld. Usch 😦

  • helena: det finns väl alltid ett underliggande hot om våld, i de familjer där en man bor? I de flesta heterofamiljerna vet ju nämligen alla familjemedlemmar, vem av dem som både är argast och starkast och vem som ”bestämmer” även över den andra vuxna?

 3. ;D

  Mjo det är sant, jag har väl inte bara velat se det så, jag har tänkt (eller blivit itutad snarare) att det är speciella, sjuka män som kan vara en fara, inte ”vanliga män”. Men börjar lära mig att det nog inte behöver vara så :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s