Varning kvinnor och flickor!

Nu skall barn-sadisten, sexual-sadisten, våldtäktsmannen och barnvåldtäktsmannen, den före detta högt uppsatta polismannen Göran Lindberg (född 1946), även känd som ”Kapten Klänning”, släppas ut på gator och torg och få springa lös bland kvinnor och barn. Varning för den här mannen, utfärdas till alla kvinnor och flickor därute!

lindberg

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/advokat-min-klient-kanner-obehag_8927042.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/goran-lindberg-slapps-fran-fangelset_8925378.svd

”I helgen släpps förre polischefen Göran Lindberg fri, efter att ha suttit av fyra år för en lång rad grova sexbrott.
Frisläppandet sker trots att Lindberg bedöms riskera att begå nya brott – och trots att rehabiliteringen inte fungerat.

Han släpps fri trots att en psykologisk bedömning som Kriminalvården gjorde våren 2013 visar att ”bedömningen av hans begränsade mottaglighet i behandling inte varit lyckad samt att risken för återfall i sexuellt våld inom en överskådlig framtid är klart förhöjd”, uppger SVT.

Lindberg greps i januari 2010, med en väska full av avancerade sexleksaker, på väg att träffa en 14-årig flicka. Därefter framkom hur han våldtagit kvinnor, köpt sex och förmedlat kvinnor till andra sexköpare.

Han utsatte bland annat en 17-årig flicka för grova övergrepp, beskrivna av rätten som ”sadistiskt sexuellt våld”. För planerna på mötet med 14-åringen åtalades han även för förberedelse till grov våldtäkt mot barn, men friades på just den punkten.

Avslöjandet av Lindbergs dubbelnatur blev en stor skandal, särskilt inom polisen. Han var känd som en jämställdhetskämpe och talade innerligt om respekt, betydelsen av kvinnliga chefer och mot sexuella trakasserier, mobbning och härskartekniker. Han var rektor för Polishögskolan 1989-1997 och länspolismästare i Uppsala 1997-2006.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/goran-lindberg-doms-till-6-5-ars-fangelse_5062729.svd

Mer om rättsväsendets mycket märkliga hantering av fallet Göran Lindberg här:

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/05/26/5453273-lindberg-slapp-passera-ga-kumla/

http://suspicio.wordpress.com/2010/05/21/fokus-pa-goran-lindberg/

”Sedan finns en rad frågetecken om hur det egentligen gick till när Göran Lindberg bad om pension i december 2009. Som vi skrivit tidigare så uttalade sig Leif GW Persson om att ”någon jävel” hade förvarnat Göran Lindberg. Det verkar varken långsökt eller osannolikt och en dag kommer sannolikt hela sanningen fram även om den saken som mycket i annat i den här sörjan.”

http://suspicio.wordpress.com/category/kapten-klanning-2/

Annonser

27 thoughts on “Varning kvinnor och flickor!

 1. Japp, bara ett i raden av många MÅNGA bevis för att kvinnors och barns väl och ve har prio 900 000 på listan över Viktiga Saker Att Ta Hänsyn Till, nästefter Ska vi ha blåa eller röda kulor i granen i år eller både och?

  • WDF: män och manlig sexualitet måste alltid tas hänsyn till, före både kvinnors och barns hälsa och liv samt mänskliga rättigheter. Det vet vi ju nu?:)

 2. Varför släpper man en av Sveriges värsta förbrytare fri? Han är dessutom klassad som en återfallsrisk. Låt honom ta Sture Bergwalls psykvårdplats;.

  Dock inte på Säter – den ”vårdinrättningen” bör stängas snarast.

  • Jeanna: ja, varför släpper svenskt rättsväsende nästan alla misstänkta våldtäktsmän och barnvåldtäktsmän fria öht? Den här jävla snusk-gubben fick i alla fall ett straff även om 4 års fängelse, är långt ifrån tillräckligt för att sona vad han har utsatt de här barnen och kvinnorna för, med sitt pitt-svineri.

   Jag bryr mig inte om var fanskapet sitter eller om han lever eller är död. Skitsamma, så länge han bara inte ges tillfälle att skada fler barn och kvinnor.

   • Åååh precis så känner jag med. Jag skiter i var han sitter, om han lever eller dör, ta bort honom från kvinnor och barn!!! Det är det enda jag bryr mig om.

   • WDF: exakt? Men den här typen av män vill ofta att andra skall tycka synd om dem, när de blir hatade för sina handlingar. Göran Lindberg och hans kumpaner tyckte inte synd om barnen och de unga kvinnorna som de gav sig på, med sin sadistiska och våldsamma manliga (gubbiga) sexualitet.

    Fuck off, äckliga gubbjävlar! De kan gå och dö i hålorna som de kom ifrån, ingen jävel bryr sig. Men det är de ju för fega för.

   • Jag tänker likadant som du. De här männen visade no mercy för sina offer och sen räknar de kallt med att omvärlden ska känna medlidande för dem. Det är klart att vi måste ha ett fungerande rättsväsende men att kvinnor hatar såna här män och firar med tårta och champagne när de dör är faktiskt inget konstigt alls.

   • WDF: jag instämmer. Varför skulle människor visa de här männen empati, när de inte själva visar empati, ens för BARN? Om någon slår dig på käften så klappar du väl inte fint tillbaka? Kvinnor kanske gör det men absolut inte män.

   • Precis. Och vi kvinnor förväntas klappa snällt och förlåta och förstå alla de vidriga män som gör kvinnor och barn illa. Det är så det fungerar i ett patriarkat. Vi som inte gör det får så otroligt mycket skit att det är helt sinnessjukt. Det är ENORMT skönt att sätta ner foten ibland och ge igen med samma mynt. Det rekommenderar jag fler kvinnor att göra!

   • WDF: jag har känt länge, att det får vara slut på mans-fjäsket nu. Vissa har tyckt att det har varit viktigare att kasta skit på mig, för min ”alltför hårda ton” mot stackars våldtäktsmän, barnvåldtäktsmän, kvinnohatare och annat dylikt mans-pack. Kvinnor måste resa sig upp och visa lite ryggrad och KRÄVA respekt istället för att sitta och tycka synd om stackars vita, kränkta män. Det har de ingenting för och vi vuxna kvinnor måste också visa de yngre kvinnorna/flickorna hur de skall handskas med dessa manliga vuxenbebisar samt när enough is enough.

 3. Visst, instämmer i vad du säger – men Lindberg har blivit en symbol för övergreppskulturen mot kvinnor. Frigivningen av honom visar tillståndet inom det som borde vara ett rättssamhälle – det som har kallats ”världens mest jämställda land”. En ren provokation!

  Uppmanar alla till påskrift av petitionen på facebook om samtyckeslagen på facebook Att en sådan lag över huvud taget ska behövas visar hur långt vi har att gå för att få ett samhälle där halva befolkningen är fullvärdiga medborgare i verligheten, inte bara på papperet.

  • Jeanna: han är inte bara en symbol för våldtäktskulturen utan även en symbol för rättsrötan i vårt land. Lindberg har åkt gräddfil och inte nog med det – hans manliga kumpaner i hela denna härvan, har inte ens blivit uppringda eller kallade till förhör hos polisen. Detta är ännu en mörkläggning för att skydda maktens män.

   Det är märkligt att det skall behövas en samtyckeslag för heterosex, i ett modernt land som Sverige där många män säger sig vara jämställda och se på kvinnor som sina jämlikar? När det gäller heterosex, har de uppenbarligen en annan åsikt och framstår mest som sexuella analfabeter. Det blir väl kanske så, när den manliga porren, är mäns främsta utbildningscentra?

 4. Han fick sex år och släpps villkorligt efter tre år!? Rättssystemet i Sverige idag är rena rama bananrepubliken. Har man fått sex år så ska det vara sex år och inget annat!

  Han är farlig och han har kontakter och han kommer säkert att börja igen med övergrepp. Han är så känd idag men han kanske har bulvaner som fixar unga tjejer. Jag tror att han är farligare än någonsin nu och också mer försiktig kan jag tänka. Han kanske åker till Asien och förgriper sig på kvinnor. Bara tanken på att det svinet kanske inte kommer att sky några medel skrämmer mig. För jag är säker på att han redan är på gång. Villkorligt betyder säkert inget för honom. Han kanske blir en groomare. Han kanske till och med kommer att hämnas på dom tjejer som fick honom på fallrepet, ”den fastbundna flickan”. USCH! vad tankarna far åt alla håll.

  • SQE: Lindberg släpps efter 4 år som jag har förstått det, dvs efter 2/3 av tiden eftersom han har skött sig ”exemplariskt”.
   Det är mycket hög återfallsrisk för sexualbrottslingar och Lindberg är naturligtvis inget undantag. Jag tror precis som du, att han är minst lika farlig som innan, bl.a eftersom han har kontakter, förmodligen både inom polisen, socialtjänsten (där det finns unga, känslomässigt skadade flickor att tillgå) och kriminella kretsar.

   Som Shedlight skriver, fick Lindberg också åka på en liten räkmacka inom Kriminalvården, vars GD på den tiden var Lars Nylén. Nylén fick, sedan han tvingats avgå som GD för Kriminalvården, en ny tjänst på regeringskansliet.
   http://www.regeringen.se/sb/d/14754/a/169498

   Jag vet inte om Nylén är kvar där än, men om det handlade om någon slags ”tjänst” eller vänskapskorruption mellan Lindberg och Nylén så inser vi att Lindberg har goda kontakter ända upp i högsta instans, så att säga.

   Lindberg har med all sannolikhet suttit och fantiserat i fängelset om att piska, slå och förnedra fler unga flickor och barn och påtvinga dem sin sadistiska, manliga och våldsamma sexualitet. Han verkar inte ha varit särskilt engagerad i den psykiatriska behandlingen av honom heller, enligt vad jag kunde läsa mig till? Det dröjer nog inte särskilt länge tills han är i full gång igen. Kanske förflyttar han sig utomlands, som du skriver och våldtar barn och unga flickor i andra länder istället.

   Det vore iofs skönt för hans offer här i Sverige, eftersom de förstås är rädda för att han skall ”hämnas”. Väldigt många män tänker ju så? De väljer att skada kvinnor och barn men ser sig sedan tvungna att ”hämnas” på offren, pga att offren har polisanmält männen och männen har hamnat i finkan. Män väljer att begå brott, får ta sina straff för de brott som de har valt att begå, men ser sig sedan tvunga att ”hämnas” på offren, pga att männen har hamnat i finkan pga sina egna val. ???

   Så funkar hjärnan på psykopater.

  • Uppenbart är i alla fall att det behövs en sådan lag om samtycke. Framför allt för normens skull. Jämför med barnagalagen av 1979 och argumenten mot den. Vem vågar idag ens gå ut och säga att man är emot den lagen? Vem vågar säga” litet smisk skadar inte” – ett mantra som tuggades då.

   Beatrice Ask fegar, kryper bakom just det argumentet ”att det inte behövs eftersom det är så självklart”. När har kvinnofrid blivit självklar?

   Moderaterna är nu det enda parti som stretar emot och t o m SD har backat och säger sig ”försiktigt positivt”. Antagligen spel för gallerierna – rädda att de kvinnor de har i partiet ska lämna det ruttna skeppet.

   • Jeanna: jag instämmer. NÄR har kvinnofrid någonsin varit något självklart för kvinnor (och män)? Möjligen i något av de få historiska/nutida matrilinjära samhällena som Erik Rodenborg brukar skriva om.

    Beatrice Ask företräder ett mansparti och präglas naturligtvis av detta. Jag förstår inte hur man kan rösta på den här typen av antifeministiska, kvinno-diskriminerande manliga partier, om man samtidigt säger sig värna om kvinnors (och barns) lika rättigheter?

    Jag tror att SD nu vänder kappan efter vinden för ”syns skull”, som du skriver. De är ju kända för att inte ha så många kvinnliga väljare, bl.a pga de antifeministiska och förtryckande idéerna de har och som är tänkt att drabba kvinnor. Det blir ungefär lika lögnaktigt och falskt som när de påstår sig inte vara rasister. Moderaterna är precis lika lögnaktiga men det hedrar dem, att de i alla fall visar var de står i fråga om kvinnors fulla rätt att slippa våldsam/tvingande/påflugen/ovälkommen manlig sexualitet.

   • Jeanna: sen skall vi komma ihåg vilka det är som har skapat hela den absurda situationen som råder i rättsväsendet angående sexualbrott som drabbar kvinnor och barn. Varför ser det ut som det gör? Det är förstås våra politiker som har styrt det så.

 5. NoBoy Toy,

  ”Varför ser det ut som det gör”?

  Tja, .få se nu – hmmm: . . . Finns det inte något som brukar kallas ”Det patriarkala systemet”, som verkar genom könsmaktsordning? Där ena hälften av mänskligheten betraktas som ”Det andra könet”?

  • Jeanna: bra svar! Det patriarkala systemet som verkar överallt. Inom politiken, rättsväsendet, massmedia, genom tv-apparaterna, i reklamen, på familjerådgivningen, socialtjänsten, arbetsplatserna, näringslivet, hetero-familjerna osv, osv, osv, osv….

   • Van att bli motsagd – därför slog jag mig på retorik . . . 😉

    Allvarligt talat – detta är ett faktum och måste ständigt påpekas i alla sammanhang men kanske med ett något varierat ordval.

   • Jeanna: det skall nog mycket till för att du skall bli emotsagd i den här bloggen;)
    Jag instämmer i övrigt, vi kan inte upprepa detta nog. Folk fattar tydligen inte själva utan suckar och talar om ”hur samhället har blivit”. Ja? Men vilka är det som styr samhället/världen och vilka är det som alltid har gjort det? Vi kanske skulle börja med att förändra/variera styrningen, mans-makten då?

 6. I varje fall – det är skönt att samlas vid vattenhålet och få bekräftelse, eller hur? 🙂

  Sedan på’t igen!

   • På banan igen – nu samlar vi namn inför målgången på vårt upprop för bättre moderering av åtminstone public serviceforumet SVT Debatt. Sedan blir det uppvaktning av ansvariga.

    Tack för friskt vatten, det piggade upp – och stort tack för att du ställt upp så förnämligt på din blogg för vår petition!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s