Feminist-bloggpepp!

Tisdag och dax för feminist-bloggpepp igen!

Veckans bloggar som vi vill tipsa om är:

Lisa Mondokanel

Karma är så jävla logiskt

Mias magnifika blogg

Annonser

4 thoughts on “Feminist-bloggpepp!

 1. Hej NBT! Detta har inget med den fina feministpeppen att göra utan en helt annan önskan. Jag undrar om du har följt med nåt i det här vidriga fallet med Dalarö-pappan som eldade upp två av sina barn (den tredje lyckades fly).
  Har tyvärr läst stora delar av FUP:en och det framkommer väldigt tydligt att det rör sig om en sociopatisk (verbal) kvinnomisshandlare och narcissist av värsta sorten. Förstår om du inte orkar sätta dig in i allt (särskilt inte eftersom mycket info finns på internets rövhål: flashback) men om du gör det vore det intressant att läsa din förmodligen skarpa analys av:

  1. Varför ingen av tidningarna verkar fatta att han är sociopat och därmed skiter helt i allas (inklusive sina egna barns) känslor. Tidningarna harvar på med ”huuuuur kan någon göööra nåt sånt – han måste vara sjuuuuk” osv (han har blivit diagnosticerad som frisk i lagens mening) men verkar inte fatta det mest grundläggande. Det är ju liksom solklart att han bara bryr sig om sig själv och tom tycker synd om sig själv.
  2. Hans beteende är klassiskt ”daddy-beteende” där det tydligt framkommer att han inte velat ha vårdnad av barnen (han har flera barn med tre olika kvinnor) för ”då får mamman fritid”, samtidigt som han anklagar mamman för att sabotera umgänge. Han har bland annat hindrat syskonen från att träffas, och familjerna fick snällt foga sig. Om jag inte minns fel har han besöksförbud mot första frun pga misshandel.
  3. Han har skickat flera hotfulla sms till mamman typ ”snart är det dags” och liknande och efteråt ”hämnden är ljuv” efter dådet. Han säger också på den inspelade avskedsfilmen att han gör som han gör för att han inte vill att mamman ska få vara mor. Han straffar kvinnan alltså på det mest effektiva sättet: via barnen. Klassiskt kränkt mansbeteende (extrem variant).
  4. Hans sk självmordsförsök är så jävla fake att det är löjligt. Han låser dörrarna, tar ner stegar etc och tänder eld på huset med tre barn i, och sedan rispar han lite i handlederna för att det ska se ut som ett självmordsförsök. Han blöder inte ens längre när ambulansen kommer så han hade helt klart tänkt överleva detta. Inte nog med att han har i hjäl sina barn på ett ofattbart plågsamt sätt – han kan inte med att göra sig själv så pass illa att det i alla fall ser ut som han försökt ta sitt liv.

  Varför harvar jag på om detta då? Jag vet inte, jag blir så fruktansvärt illa berörd av historien. Har gråtit flera gånger och kan liksom inte släppa det. Tycker medierna missar det uppenbara: mäns våld mot kvinnor och barn!!! Varför skriver de inte om vilken kontrollerande jävla skit han var många år redan INNAN detta hände och hur detta är ett skolexempel på psykopati? Är det för uppenbart kanske? Han ångrar sig inte, det säger han även på filmen, han har ju fått straffa mamman!

  Ursäkta wall of text, villa bars få ur mig det och höra om du har några ev tankar?

  • Sara: Jag har följt fallet om pappan som brände inne sina barn, endast i media. Jag instämmer helt och fullt i din kloka analys av den här pappan.
   Det här är ännu en pappa som använder barnen som vapen för att ”hämnas” på deras mamma. Den här pappan var så fylld av sitt hat till kvinnan, att han till och med tog livet av sina egna barn, i syfte att skada henne på värsta tänkbara sätt.

   Precis som du skriver, så ”missar” massmedia det uppenbara och gör ofta fina omskrivningar i den här typen av fall. Pappor som mördar sina hetero-familjemedlemmar eller som misshandlar sina barn och barnens mammor, beskrivs ofta som en ”familjetragedi” eller ”familjedrama” i massmedia, trots att den rätta beskrivningen är en pappa som begår kallblodigt mord.

   Jag har skrivit om detta fenomen länge i bloggen, dvs hur svensk massmedia benämner brott som män har begått mot kvinnor och barn, ur förövarens/mannens perspektiv. Pedofilers våldtäkter mot barn blir ”sex med barn”. Mäns våldtäkter mot kvinnor blir ”sex”. Mäns våldtäkter mot djur blir ”sex med djur”. Jag har till och med sett massmedia beskriva hebefilers/pedofilers/pappors våldtäkt mot barn som ”förhållanden”. En mans våldtäkt mot en hotellanställd benämns som ”hotellsex” och en manlig lärares våldtäkt mot en elev på skolan benämns som ”elevsex”. En pappas våldtäkter mot hans dotter benämns som ”sex med dotter”. En taxichaufförs våldtäkter mot en förståndshandikappad ung kvinna, benämns som ”sexfälla” när mannen blir påkommen med våldtäkterna. En mans mord på en kvinna i en bil benämns som ”bilmord”. Hur kommer det sig att massmedia väljer att beskriva mäns brott mot kvinnor och barn ur förövarens perspektiv, den kriminelles perspektiv, mannens perspektiv?

   Tack för din informativa kommentar, Sara! Jag har faktiskt tänkt att skriva om den här Dalarö-pappan som brände inne sina egna barn men tiden räcker inte riktigt till för närvarande.

 2. Men vad roligt med nya bloggtips! Har börjat läsa dessa bloggar nu och ska lägga till dem på min länklista. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s