Män och dockor

Om ni har tid så tycker jag att ni skall titta på den här dokumentären som handlar om män som lever sina liv med dockor – ”Guys and dolls”.

För vissa människor (läs: män) kan det vara svårt att finna en partner (läs: kvinnlig partner) och för vissa män är det nästan omöjligt, påstås det i dokumentären. För de här männen finns andra alternativ – nämligen skräddarsydda dockor som påstås erbjuda de här männen ”kärlek och sällskap som inte riktiga kvinnor kan.” Till att börja med kanske vi skall konstatera att de här dockorna inte är kvinnor och inte ens ser ut som kvinnor. De är gummidockor, vars utseenden är skapade utefter varje enskild manlig köpares egen fantasi.

Den amerikanske tillverkaren av de här dockorna, säljer i snitt 7 st dockor i veckan och männen som köper, kommer från hela världen. Männen/köparna kan fritt välja hur dockorna skall se ut, t.ex hårfärg, hudfärg, ögonfärg, vikt, bröststorlek, löstagbara tungor, asiatiskt utseende osv. Olika tillbehör säljes också till dockorna, t.ex utbytbart pubeshår i olika färger och storlekar.

De manliga beställningar, som har orsakat störst förvåning hos de anställda på dock-fabriken, är t.ex män som efterfrågar dockor som ser ”gravida” ut eller män som efterfrågar dockor som ser ut som 80-åringar. Vissa män efterfrågar ”könshår” på dockorna som sträcker sig ända upp till ”naveln” på dockorna. Den manlige dock-tillverkaren säger:

– ”Att ha sex med en gummidocka som ser ut som och känns som en riktig kvinna, är bättre än inget sex alls.”

En kan ju ifrågasätta vad ordet ”sex” skulle betyda i det här sammanhanget, som alltid när män använder ordet ”sex”. I det här fallet handlar det naturligtvis, som så många gånger annars när män talar om (hetero)”sex”, om män som runkar av sig, dvs män som masturberar/onanerar. Dockorna har ju liksom inte ”sex” med männen, precis lika lite som t.ex våldtäktsoffer har haft ”sex” med sina förövare. Med ordet ”sex” försöker män göra sin manliga sexualitet gemensam med den person/sak/djur/barn/lik, som män runkar av sig i. Självklart ser inte heller dockorna ut som, eller ”känns” som människor av kvinnligt kön. Ordet ”sex-docka” blir alltså lite galet i sammanhanget, i alla fall om en ser det ur ett annat perspektiv, än det manliga perspektivet.”Runk-docka” är ett mer passande ord.

I dokumentären får vi möta män som har inhandlat sig var sin (i vissa fall flera stycken) runk-dockor.

Davecat:

”Davecat” är en man som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. Hans föräldrar tycker att hans beteende med dockan och runk-dockan i sig är kuslig. Föräldrarna är ”creeped out by dolls” och det är anledningen till att Davecat förvarar sin docka inne på sitt eget rum den mesta tiden. Davecats docka har en löstagbar tunga och han har tre olika tungor till sin docka med olika ”struktur” som han kan byta ut efter önskemål. Davecat säger, att när han köpte dockan och fick den levererad så var det till en början bara ”sex, sex, sex” (läs: hysteriskt runkande i dockan). Davecats docka börjar efter 6 år bli utsliten, lite lös i ”lemmarna” och han måste skicka dockan på reparation. Reparationen kommer att ta cirka tre veckor och Davecat säger:

– ”Vi kommer att sakna varandra. Det kommer att bli som en andra smekmånad när ”hon” kommer hem igen”.

Davecat pussar sin docka hej då.

Everard:

Everard är en man i 50-årsåldern. Han säger sig ha haft en ”trevlig morgon” med en av sina dockor och han visar dockan där den ligger ”naken” i hans säng och han säger att dockan ”fortfarande sover”. Everard säger att hans dockor är ”good fun” och ”bättre än inget kvinnligt sällskap alls.” Everard åker runt med sina dockor i bilen och tar med dem på utflykter. Everard gillar att fotografera sina dockor och fotografierna blir nästan som till ett, vad han kallar ”familjealbum”. Everard menar att dockorna har ”förbättrat hans liv” och han vill ha flera olika dockor eftersom han gillar ”kvinnor” av olika typ. Everard packar sina dockors handväskor med saker som han tror att de kan komma att behöva – t.ex hårspray och läppstift och han klär också på sina dockor och sminkar upp dem.

Mike:

Mike är en man som har köpt hela 8 st dockor som han förvarar överallt i sitt hem. Mike handlar, precis som de andra männen, både peruker, smink, kläder, hårspray, handväskor och dylikt till sina dockor. Mike har även handlat äkta svenskt pubeshår till en av sina dockor. Mike menar att han har ”sex” som hobby och precis som de andra männen har Mike ”döpt” sina dockor – ”Lexi” är Mike´s favorit-docka. Mike säger att det är okomplicerat med runk-dockor, på så sätt att han kan vakna upp klockan tre på natten, känna sig kåt och gå ut i garaget och hämta en docka för att runka av sig i mitt i natten, vilket han menar inte alltid går att göra med ”riktiga kvinnor”. Mike står framför en av sina runk-dockor som han har lagt i soffan, grimaserar och viftar med handen framför näsan och säger att dockan är så väl använd, att den har börjat lukta ”fisk” mellan benen.

Mike har en ny flickvän som han har träffat på nätet – Jody. Jody känner till Mike´s intresse för runk-dockor men säger sig vara sexuellt fördomsfri och ”öppensinnad”, även om hon inte ännu har förstått omfattningen av det hela – hon har inte ”träffat” dockorna ännu. Mike bjuder därför hem Jody på sin födelsedag och han har lagt upp en av sina runk-dockor i soffan. Dockan har inga kläder på överkroppen och Mike har placerat dockan i en utmanande ställning. Jody utbrister: ”Oh, my god, oh my god… Mike…?! I need a beer!” och verkar alltså till en början bli en aning chockerad men Jody upprepar sedan återigen, hur ”sexuellt öppensinnad” hon tycker att hon är och att så länge Mike väljer henne framför dockorna så har hon inga problem med sin pojkväns ”intresse”. En vecka efter födelsedagskalaset gör dock Jody slut med Mike.

Gordon:

Gordon jobbar på fabrik och säger sig vara en enstöring. Han går till jobbet men tillbringar det mesta av sin övriga tid, hemma i sin bostad. Gordon säger sig inte kunna få en flickvän pga sitt utseende. Han menar att han har finnig hy, dåliga tänder och är alldeles för mager. Gordon har köpt två stycken runk-dockor och han menar att ”sexet” är mycket bättre och att fördelen med dockor jämfört med riktiga kvinnor är att han slipper tänka på bl.a graviditet och könssjukdomar. Gordons dockor har, som många andra runk-dockor, ”krokar” i nacken för upphängning. Gordon menar att mänskliga relationer/förhållanden är ”tillfälliga” men att dockorna ger honom stabilitet och ”lugn i sinnet”.

Dock-reparatören:

Davecat´s docka har anlänt till reparatören. Han har, under cirka 10 års tid, specialiserat sig på att ”laga” mäns runk-dockor och t.ex byta ut dockornas utslitna ”tänder, armar, vaginor, anus” etc. Han konstaterar att Davecat´s docka, inte är i alltför dåligt skick men menar att många dockor är det, när de levereras till honom. Han säger:

– ”Sex är nästan som en våldsam handling”

och..

– ”Dockorna kan hantera mycket fysisk misshandel.”

Dock-reparatörens flickvän intervjuas och hon säger att hon till en början blev mycket obekväm med att hennes pojkvän lagar mäns runk-dockor. Hon blev obekväm i sin egen kropp och lite avundsjuk på dessa dockor som såg ut som ”perfekta varelser”. Hon konstaterar dock, att hon numera förstår att dockorna är fejk och att inga riktiga kvinnor ser ut på det sättet. Hon tror inte att hennes pojkvän har haft ”sex” med någon docka och hon tror inte att han blir kåt på dem och genast tänker att han skall ”slicka deras f*tta”.

Själv säger dock-reparatören under intervjun, i frånvaron av sin flickvän, att han visst har haft ”sex” med flera dockor – han kallar sitt runkande i dockorna för ”amazing”. Han förklarar upphetsat hur mycket han uppskattar ”friktionen” i dockornas ”vaginor”, hur ”realistiska” han tycker att dockorna är, samt hur fantastiskt stimulerande ”sexet” med dockorna är för honom (och andra män). Han kallar det för en ”high form of masturbation”.

Läs gärna kommentarerna under klippet. 🙂

Antifeministiska män tycker förstås som alltid, att det är kvinnors och i synnerhet feministers ”fel”, att de här männen ”måste” utöva sin manliga sexualitet mot dockor, istället för mot riktiga kvinnor. Det kan ju i alla fall inte vara männens eget fel, eller hur? 😉

Det är uppenbart att förfärande många män, ser kvinnor som ansvariga för att tillfredsställa mäns sexualitet åt män, annars är kvinnor ”jätte-dumma” mot män som fråntar män deras ”rättighet” att runka av sig i kvinnors kroppar. Uppenbart är alltså, att många män i första hand ser på kvinnor som sexuella redskap för manlig sexualitet men att män gärna benämner detta manliga fenomen med lite finare ord som t.ex ”kärlek” eller ”sällskap”.

 

 

 

Annonser

27 thoughts on “Män och dockor

 1. Ja du. Det här säger väl allt om hur sjuka i huvudet patriarkatet gör män. För även om det här känns extremt så är det inte särskilt långt ifrån hur ”normala”, ”snälla” män ser på kvinnor. En sak att runka av sig i. En fitta utan hjärna. Varken mer eller mindre.

  • WDF: det ultimata beviset för det, är att när en heteroman inte ”får” sex av sin heterokvinna längre, så är hetero-förhållandet och hetero-kärleken ofta över. Eller som en kollega till mig sa en gång: ”Män flyttar ihop med kvinnor av två anledningar – mannen förväntar sig en kvinna som ”pysslar om” honom och han förväntar sig fritt och regelbundet ”sex” av kvinnan.

 2. Helsjukt de där borde tas in för tvångsbehandling. Hur ska de kunna fungera i ett normalt socialt sammanhang, t ex på en arbetsplats?

  • Jeanna: Tre av männen har jobb och fungerar tydligen ute på arbetsplatser. Jag tänker – männen är nog inte riktigt friska i huvudena men å andra sidan så skadar de ingen annan människa. 😉

 3. Haha jag försökte tänka mig en kvinna som köper en mansdocka! Hon sätter den framför teven med en öl och snacks. Sen får dockan en avsugning. På helgen får dockan gå på krogen med sina dockkompisar medan kvinnan är hemma och oroar sig. Precis som en riktig karl!! Haha det finns en anledning till att kvinnor köper reborns (naturtrogna barndockor) och inte mansdockor! Att ha en karl är inte så jävla lockande, bättre med vibrator och barn.

  • honungsbi: Haha! Näe, jag tror inte heller att det finns någon marknad där kvinnor skulle köpa mans-dockor. Däremot så finns det runk-dockor som är avsett att likna män med snopp och stjärthål och köparna är förstås gaymän.

   Självklart är barn mer lockande än en man, för vilken kvinna som helst. 😉
   Jag aldrig förstått vad en kvinna egentligen skall ha en man i sitt hem, till?

   • Nu gör du mig besviken, jag som bara älskar Courtney, kanske speciellt
    då CDn ”Celebrity skin” där hon tonat ner aggressiviteten en smula men
    där spydigheten i tonfallet finns kvar.

   • ”Kan inte sjunga” är ungefär samma sak som Monica
    Antonsson brukar säga om Håkan Hellström och då
    har man kanske inte riktigt förstått vad saker och ting
    handlar om, nämligen att förmedla en känsla och ett
    stämningsläge.

   • Ver: Jag tror att det är du som är tondöv. 😉
    MA vet vad hon talar om – hon är ju själv sångerska och själv har jag faktiskt också sångröst. Eller ”hade” iaf. 🙂

 4. Det är så sjukt, det bara visar hur galen kvinnosyn dessa män har. Riktiga kvinnor är inte tillräckliga ”objekt”, eftersom vi har känslor, tankar och en egen vilja. Då är det bättre med ett riktigt objekt som en kan misshandla och runka av sig i som en vill. JAG DÖR.

  • agneshak: Ja, exakt! Riktiga kvinnor kan inte agera som enbart runk-objekt för män eftersom vi har en egen vilja och är egna individer. Det verkar som om vissa män föredrar en menlös kropp, till och med gjord av gummi, att tillfredsställa sin sexualitet med och de kallar dockor som inte kan vare sig prata, röra sig eller tycka och tänka för ”kärlek” och ”sällskap”. Torskar kallar sitt köpe-runkande för detsamma.

 5. Jag har sett den dokumentären i SVT tror jag att det var. För mig är detta helt OK. Dom gör ju ingen skada. Lika är det med män som älskar sina bilar och kör i avgasröret. Det finns alla möjliga riktningar en del älskar med träd.

  Så länge dom inte skadar någon så är dom helt oförargliga. Det är män som inte klarar av dagens samhälle och någon uttrycker väl det också i dokumentären. Vuxna män ”leker” med dockor. Ett slags fetischism. Dom är dyra dom där silikondockorna från 60.000:- och uppåt.

  Det är riktigt kul när en skaffar sig sällskap irl och hon och alla dockorna sitter runt bordet. 🙂

  • SQE: Jag instämmer – jag tycker att det är bättre att de här männen tar ut sin sexualitet (och sitt sexuella våld) på dockor, än på riktiga kvinnor. Jo, män runkar ju av sig i/på allt möjligt – träd, djur, termosar med köttfärs, dammsugare, avgasrör osv.

   Jag kom just på en ny affärsidé! Jag tror att jag skall köpa in ett antal av de här dockorna och öppna dock-bordell åt män. Det kommer att bli succé och det är lagligt också!

   Haha, tänk att bjuda hem flickvännen på middag (eller föräldrar och vänner) med dockorna sittande runt bordet? Vilken syn! 🙂 🙂

   • SQE: Hahah! Eller hur? Jag skulle bli miljonär ganska snart och kunna använda pengarna jag tjänar på manlig sexualitet till kvinnorörelsens verksamhet. 🙂

 6. Jag använder silikon dockor nästan varje dag!
  Har inga åsikter om vad folk tycker om det!
  Det är ett sätt att njuta av sex med ett objekt som jag tänder på med 100 %
  Har 3 st uppblåsbara och en silikon docka.
  Kläder,prruker och avcesoarer köper jag på nätet.
  Tex använda trosor av tjejer.

  • Flunken: Helt underbart! Fler män borde runka av sig i dockor istället för i kvinnor.
   Vill du köpa några använda trosor av mig?

   • Absolut!
    Vad tänker du ta för dom?
    Gärna strumpbyxor med om du har?

   • Flunken: Jag har strumpbyxor i bl.a nylon. Ge mig ett bud. Som riktlinje kan jag säga att jag har sett män bjuda typ 500 för ett par använda trosor och jag tror att strumpbyxor kan ligga något högre i pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s