Att plågas och behöva betala för det

Det borde vara förbjudet att behöva betala – för att plågas.
Idag skall jag till den otäcka tandläkaren så nu måste jag…..

Annonser

17 thoughts on “Att plågas och behöva betala för det

 1. Alice Cooper är möjligen inte i din smak även om han gjort den
  fantastiska ”Only women bleed”, inspelad även av t ex Lita Ford.
  Men på samma LP finns också låten ”Unfinished sweet” som
  handlar om ett besök hos en otäck tandläkare och då händer
  bl a nedanstående :

  ”He looks in my mouth and then he starts to gloat
  He says me teeth are O.K.
  But my gums got to go”

  Hoppas det går bättre för dig, NBT ! Själv kom jag faktiskt undan
  med minimisumman (den är inte så låg) i januari, dvs inget att
  laga, bara röntgen och lite puts och undersökning förstås.

  • Ver: Tandläkaren rånade mig på 1200 spänn för tre kvarts misshandel av min mun. Röntgenplåtar, tandsten och puts. Ingen karies (som vanligt). 🙂

 2. ”What do people mean when they say, ‘I am not afraid of God because I know He is good’? Have they never even been to a dentist?”
  — C.S. Lewis

   • Andreas: Jag vet inte hur det har sett ut i skolorna i Norge genom årens lopp men här i Sverige försöker man framställa pojkars sämre skolresultat som ett nytt fenomen. Det är det inte – pojkar har alltid (generellt) presterat sämre än flickor i skolorna. Detta faktum ledde förr till att man tvingades kvotera in män på de högre läroverken, för att dessa inte helt och hållet skulle domineras av kvinnor.

    Länken, artikeln som du postar, säger samma sak som forskningen här i Sverige, dvs att pojkar helt enkelt inte är lika idoga i skolarbetet som flickor. Det råder en ”antiplugg-kultur” bland pojkar, vilket gör att de inte avsätter lika mycket tid som flickor till bland annat läxläsning. Detta har ännu inte lett till några större problem för män och pojkar eftersom de som grupp, fortfarande och trots lägre utbildning än kvinnor, har högre inkomst än kvinnor och har lätt att ”ta sig fram” ute på arbetsmarknaden. I förlängningen kan det förstås uppstå problem för män och pojkar.

   • Ja, stackars oss vita, undertryckta män. 😉
    Du har nog ett poäng i att det råder en ”anti-plugg-kultur” bland killar. Och dom som faktiskt läser på ses på som ”nördar” och hamnar gärna lite utanför. Det är inget nytt kan jag berätta… Heller inte något säregent fenomen varken för Norge eller Sverige.

   • Andreas: Ja, det är tråkigt att pojkar har skolats in att det är lite ”fult” att vara en ”plugg-häst”, dvs att sköta sitt skolarbete men än så länge är det ingenting som drabbar pojkar och män negativt på arbetsmarknaden eftersom de trots lägre utbildning än kvinnor, har lätt att få jobb, heltidsjobb och dessutom bra löner.

   • Andreas: Det här förvånar inte mig ett dugg.

    ”Rapists try to justify their actions, suggesting that women lead men on, or want sex even when they say no, and there is clearly something wrong when people feel the sort of language used in a lads’ mag could have come from a convicted rapist.”

    ”But are teenage boys and young men best prepared for fulfilling love and sex when they normalise views about women that are disturbingly close to those mirrored in the language of sexual offenders?”

    Tack för länken Andreas! Det är intressant att läsa frågorna som ställdes. Det positiva är att få av männen VILLE identifiera sig själva med sexualbrottslingar och sexualbrottslingars ”resonemang”, även om de gjorde det. Jag måste nog skriva ett helt inlägg om det här..

   • Första provet vi hadde i min åttonde klass var ett matteprov. Jag gjorde det inte bara strålande, jag var bäst i klassen. Min fröken blev så imponerad att hon skrev ett brev hem till min mor. Men… Inte bra. Jag hadde problem med att få vänner (ny skola) till att börja med. Efter att det blev känt att jag fick bäst resultat blev jag mobboffer nummer ett i klassen. So, yesss… Så är det.

   • Andreas: Har jag ett matte-snille på tråden? 😉

    Jag tror att det ofta börjar i högstadiet – så var det för mig också. Det var i högstadiet som glåpord som ”jävla plugghäst” och liknande började hagla. Inte bara mot mig utan mot alla elever som låg i topp. Jag kan inte säga att jag har blivit ”mobbad” i ordets rätta bemärkelse för att jag blev kallad ”plugghäst” men det förvånar mig inte alls, att vissa mobbare vänder sin avundsjuka till mer extrema former av mobbing.

    Det är alltså avundsjuka det handlar om, hos dessa mobbare. De lider av fruktansvärda mindervärdeskomplex, vilket gör att de ständigt måste jämföra sig med andra och när denna jämförelse inte faller ut till deras egen fördel (de är ”sämre”), blir de elaka och missunnsamma mot den/de som är ”bättre”.

    Jag tror nog att denna antiplugghäst-kultur drabbar pojkar värre än flickor eftersom pojkar vill bli ”en i pojk-gänget” och att pojkar kan ta till ganska drastiska metoder för att frysa ut andra pojkar från ”gänget”. Jag hörde i alla fall aldrig några flickor i skolan, kalla mig för plugghäst och när killarna gjorde det, brydde jag mig inte eftersom jag hade mina tjejkompisar kvar ändå.

   • Min är så trevlig så. 🙂 Hon är faktiskt svensk. Barntandläkare egentligen. Säger alltid ifrån om allt hon gör i min mun så jag på något sätt känner lite kontroll över situationen ändå.
    Tandsten är bra! Alltså, inte som i att det är bra att ha för mycket av för länge. Men som i att det betyder att det är mindre fara för att tändernas emalj går sönder. Tänderna tål mer och håller längre. 🙂

   • Andreas: Min kvinnliga tandläkare är fruktansvärt omild och skillnaden märker jag, när hon ibland låter tandsköterskan ta över rengöringen av min mun. 😉

    Jaså? Är tandsten bra för tänderna? Jag trodde att det var tvärtom.

   • Tandsten är en sorts ”kalk”. Det betyder att ditt spott (saliv) är bra på att neutralisera den syra som skapas av socker och annan skit. Nackdelen med tandsten är att bakterier kan komma in i mellan tanden och tandköttet om det blir för mycket tandsten. Så vet du det! 🙂
    Oh… Och apropos, det är inte något specielt i tuggumi som är syreneutralisernade. Tuggande av tuggumi producerar saliv, som i sin tur är den bästa syreneutralisator som man kan ha i munnen. 🙂

   • Andreas: Jag har haft tandsten i hela mitt liv och också fått höra av tandläkaren sedan barnsben, att det kan bero på min saliv. Inte trodde jag att det fanns något positivt med att ha tandsten och ett saliv som mitt. 😉

    Jag tuggar tuggummi ganska ofta och jag tolkar dig som att det är positivt eftersom det producerar mer saliv, vilket i sin tur neutraliserar syran i munnen och bryter ned socker och ”annan skit”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s