På riktigt coola brudar

Jag skrev i ett tidigare inlägg, att en grundregel för kvinnor är att göra tvärtemot, vad män säger åt kvinnor att göra, vad män vill att kvinnor skall göra, vad män förväntar sig av kvinnor, vad män vill styra kvinnor till att göra, tycka, tänka och så vidare.

Framför allt unga tjejer idag, uppmuntras till att ”ligga runt” med killar för att, som det heter – ”bejaka sin sexualitet”. Jag vill inte moralisera över detta och jag kan inte moralisera över detta, eftersom jag själv ”låg runt” en del när jag var ung (yngre).

Låt mig bara säga så här – jag blev inte vare sig gladare, lyckligare, stoltare, mer tillfreds, mer sexuellt tillfredsställd, friskare, mer sexuellt kunnig/erfaren eller ”coolare” av det. De enda som blev gladare, lyckligare, mer sexuellt tillfredsställda, stoltare och ”coolare” i både sina egna och andras ögon, var killarna.

Frågan som kvinnor måste ställa sig här, är alltså om det verkligen är deras egen kvinnliga sexualitet som de ”lever ut” genom att ligga runt med diverse män? Eller är det i själva verket manlig sexualitet som kvinnor deltar i och hjälper män att leva ut…?

Vi hör ofta unga tjejer, som har ställt upp på nakenbilder i så kallade ”herr-magasin” och liknande, säga att de tycker att de är ”sexuellt frigjorda”, när de gör det. Jag förstår inte riktigt vad det har med kvinnlig sexualitet och kvinnlig sexuell lust att göra, att glädja världens heterosexuella män med nakenbilder på sig själv? Blir de här unga tjejerna kåta av, att låta sig fotograferas nakna? Blir de kåta av, att se naken-bilder på sig själva i herrtidningarna eller blir de kåta av, att diverse heterosexuella män i varierande åldrar runt om i världen, runkar av sig till deras nakna kroppar? En sak är säker – män blir i alla fall kåta och får leva ut sin manliga sexualitet.

Själv föreställer jag mig, att det istället handlar om att tjäna lätta och snabba pengar samt någon slags bekräftelse-behov hos de här tjejerna och inte alls om deras egen sexualitet. De får några slantar för att delta i manlig sexualitet och tillhandahålla ”sexuellt nöje” åt världens alla heterosexuella män med sina nakna, poserande kroppar. I slutänden är det förstås männen som äger tidningarna, som blir rika på tjejernas nakenbilder. Tjejerna blir inte mer ”coola” i sina egna eller andras ögon, mer sexuellt tillfredsställda, rikare, stoltare, lyckligare eller mer tillfreds med sig själva för det, men det blir ju definitivt män.

Sen har vi alla de här dokusåpa-tjejerna i tv-program som t.ex Paradise Hotel och Big Brother. De manliga ägarna till tv-stationerna och de ofta manliga producenterna, de manliga tv-tittarna samt de manliga deltagarna, har förväntningar på att tjejerna skall visa sig nakna och sära på benen åt killarna framför kameran. De räknar med och förväntar sig, att tjejerna skall ”ha sex” med så många killar som möjligt eftersom nakna kvinnokroppar och kvinnokroppar som ”har sex” med män, genererar höga tittarsiffror och därmed mycket pengar åt männen, som står bakom den här typen av tv-program. Tjejerna i den här typen av tv-program – får en säga – lever verkligen upp till männens förväntningar på dem men tjejerna själva, blir inte vare sig rika, ”coola” i sina egna eller andras ögon, lyckligare, stoltare, mer sexuellt tillfredsställda eller gladare för det, men det blir ju definitivt män.

Så vad hade varit ”coolt” på riktigt?

”Coolt” på riktigt, hade varit om tjejerna som blir inbjudna att delta i den här typen av tv-program, gjorde tvärtemot vad männen förväntar sig av dem. I nästa Paradise Hotel, skulle jag t.ex vilja se coola tjejer som vägrar att visa sina nakna kroppar framför kameran, som vägrar att ”ha sex” med de manliga deltagarna och som istället nonchalerar de kåta runk-pellarna totalt. Föreställ er t.ex scenariot, att det kommer in en sån där tjej i programmet som killar och män brukar beskriva som en riktig ”pang-brud” men som fullständigt ignorerar och nonchalerar alla killars försök till sexuella inviter och som vägrar, att klä av sig naken framför killarna och kameran? Föreställ er ett gäng coola brudar som istället värnar om systerskapet mellan varandra och som vägrar, att låta killarna lura in dem i ”svartsjuke-draman”, manliga ”sexorgier”, ”spritfester” och liknande? Föreställ er frustrationen hos de manliga deltagarna och frustrationen och besvikelsen, hos de manliga ägarna och producenterna när tjejerna gör tvärtemot, vad männen/killarna vill och förväntar sig av dem?

”Det bidde inget ”sex” eller ens något kvinno-naket i programmet – dumma, elaka brudar! Buhu.”

Detta är jag övertygad om, skulle göra tjejerna både lyckligare, mer tillfreds, gladare, stoltare och dessutom coola PÅ RIKTIGT, i både sina egna och andra människors ögon. 

 

 

 

Annonser

12 thoughts on “På riktigt coola brudar

 1. Jag såg första säsongen av BB för 100 år sen typ och tyckte då att det var avskyvärt. Och det verkar bli värre för varje säsong som går. Det går inte att undvika att se när man läser tidningarna. Och detta tittar småttingarna på och ska härma.

  Jag har tittat på några avsnitt av ”The valleys”. Likadant där. Jag vill inte vara någon moraltant men finns det inga gränser?

  Vad händer med våra döttrar som tittar på detta och vill bli likadana och säkert gör likadant var dom nu kan tänkas hålla till. Och vad händer med dessa kvinnor i serien när strålkastarna har slocknat? Männen går fria som alltid kan jag tänka. Killar blir aldrig några ”slampor” eller ”horor”.

  Det känns som en förlorad generation kanske två plus allt annat som händer i samhället där folk ”drogas” på olika sätt t.ex. mobilen tycker jag är en typ av drog som gör många ungdomar deprimerade då dom aldrig får lugn och ro m.m. Vuxna som struntar i sina barn då dom har näsan hela tiden i mobilen. Jag har sett några skräckexempel på det.

  • SQE: Jag fattar inte heller hur det kan vara eftersträvansvärt hos vissa av våra ungdomar att bete sig likadant som de värsta dräggen och töntarna i dokusåporna? Det finns förstås undantag – min lillebrorsa är lika äcklad som jag. Han säger: ”Haha, de är ju helt sinnesjuka!”.

   Nej, det är inte många som lyfter på ögonbrynen över killarna som ligger i tv, flåsar, stönar, grimaserar och frustar som kåta älgtjurar och visar sina nakna, håriga guppande stjärtar och kroppar eller super ned sig så att de inte vet vad de gör. Tjejerna får all skit, som vanligt men de uppmuntras av många till att ”bejaka sin sexualitet” på det här sättet. Tjejerna är grundlurade och i kulisserna springer männen bakom programmen, skrattande hela vägen till banken.

   Med tanke på all hjärntvätt som våra unga utsätts för idag, ständig uppkoppling via datorer och mobiler och all kropps/utseendefixering, befarar jag att de kommer att vara utbrända innan de ens hunnit fylla 40.

 2. Jag vet vem du är, NBT. Vem kunde ana att du driver en feministblogg. Söt och intelligent som du är (och ett geni på språk).

  Där ser man.

  • Pytteliten-snopp Patrik/kuko: Själv är du så dum att det måste ryka ur öronen på dig. 🙂 Jag är alltså inte ditt ex, ditt jävla pucko.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s