Feministblogg-pepp!

Natten till måndag var jag ute och nattsuddade. Ni har förhoppningsvis sett en del rosa stolar, utplacerade på strategiska platser i er stad? 😉

Idag är det i alla fall tisdag och vad passar bättre i sammanhanget, än en feministblogg-pepp?

Veckans bloggar är:

Sara Strömvall

Mot könshandel

Honungsbi

Mycket trevlig läsning!

Annonser

15 thoughts on “Feministblogg-pepp!

 1. Har inte sett de rosa stolarna, men jag älskar kampanjen! Har ni gjort det i många städer? Och feministpeppen är lika inspirerande som vanligt! 🙂

  • AG: Det är en nationell kampanj så i de städer där Fi är etablerade, skall det iaf ha ställts ut rosa stolar. Våra stolar togs dock bort ganska snabbt, vilket iofs inte var oväntat. 😦

   Kampanjen är mycket smart. Den krävde inte alltför mycket ideellt arbete och för ett mycket fattigt parti, är det en relativt billig kampanj.

   Feministpeppen är också en bra kampanj. 🙂

   • Passerade förbi upptaktsmötet på Mynttorget för några dagar sedan. Noterade
    de 2.3 % i någon opinionsmätning. Lite grand som gamla tiders Kristdemokrater.

   • Ver: Ja det går väldigt bra för Fi nu. Opinionsmätningarna ser bra ut och vi bara växer och växer i medlemsantal. 🙂

   • Vad kan du erbjuda som motprestation om jag röstar på dig,
    eller i vart fall ditt parti sista söndagen i maj ? I och för sig
    skulle jag kunna nöja mig med din eviga tacksamhet, men
    kan man inte tänka sig något mer substantiellt ?

   • Ver: Skall jag tolka din kommentar som att du kräver någon form av personlig ersättning av mig, för att du skall rösta på Fi? Jag är inte representant för Fi (ännu) och kohandlar förstås inte om väljares röster, även om jag så vore. Det är ytterst odemokratiskt och ingenting som seriösa partier sysslar med.

    Varför skall du rösta på Fi? Varför röstar jag själv på Fi?

    1. Om Fi kommer in i riksdagen, blir det ett oerhört viktigt ”statement” inför övriga världen och i synnerhet för de mest patriarkala och enväldigt mansstyrda staterna, där kvinnor och barn behandlas som mäns boskap.

    2. Världen kommer att förändras, måste förändras och den här gången är det viktigt att kvinnor får vara med och fatta beslut om vår gemensamma planet. Det har tydligt visat sig att män inte klarar av den uppgiften på egen hand. Maktens män har skapat en värld full av brottslighet, ekonomisk obalans/kaos, krig, förstörelse, våld, sexuellt våld och tvång mot människor – till och med människoslakt och mänsklig slavhandel.

    3. Det finns bara ett parti som driver den, i vissa människors ögon, ”extrema” idén om människors lika värde, dvs att alla människor skall ges samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter i världen. Partiet är Feministiskt Initiativ och inget annat parti besitter denna feministiska kunskap om jämställdhet och jämlikhet.

    4. Barnen är allas vår framtid. Maktmän i Sverige har lika lite förståelse för kvinnors och barns levnadsvillkor som övriga maktmän i världen. Barns och deras mammors hälsa och välmående sätts på spel i Sverige och världen idag, av den enda anledningen att maktmän vill hävda ”fadersrätten” och behålla mannens skapade ställning som ”överhuvud” i kvinnors och barns familjer. Fortfarande driver maktmän sin manliga tes att ”familjen” dvs heterofamiljen, är hela ”samhällets/världens grund”. Maktmän och män i allmänhet, drar sig inte för att kränka kvinnors och barns mänskliga rättigheter, av det enda syftet att skydda varje liten man och hans ställning i samhället/världen/”familjen”. Det är av yttersta vikt, att vi får in fler kvinnor/feminister på beslutsposterna runt om i världen, eftersom vi kvinnor/feminister förstår barn och kvinnor och ser till deras bästa, framför manliga egon. Det kan inte män. Uppenbarligen. Maktmän är rädda för att skapa ”motsättningar” mellan kvinnor och män och det är av yttersta vikt för dem, att hålla män ”lugna” i samhället, även om det sker på kvinnors och barns bekostnad och ett hänsynslöst kränkande av kvinnors och barns mänskliga rättigheter.

    5. Som Schyman en gång sade: Feminism är folkbildning. Människor måste skolas in i tankar om människors lika värde, hur självklart detta än kan tyckas så är det inte självklart för alla. Den feministiska skolningen, dvs tanken om jämställdhet/jämlikhet mellan könen och människor måste påbörjas omedelbart eftersom världen nu står inför en omvälvande förändring. Den feministiska skolningen kommer att slå igenom på alla områden – brottsbekämpningen, våldsbekämpningen, världsekonomin, miljön, utbildning/forskning, djurs rättigheter, maktkoncentrationen och snedfördelningen av världens resurser osv, osv….

    Ja, det här är några av alla anledningar till att jag själv röstar på ett nytänkande och modernt parti som Feministiskt Initiativ.

   • Skulle mycket väl kunna tänka mig att personkryssa
    Gudrun men hon är ju inte med på EUlistan. Och i
    riksdagsvalet är det betydligt mera allvar.

   • Och redan på 1:a dagen har jag röstat, dock inte på Gudrun
    för det lät ju inte sig göras …

   • Jag kan ju inte göra våld på min valhemlighet. Men jag kan
    säga att valet var personrelaterat. Och strax efteråt gick
    jag till ”ett annat ställe” och röstade på ett antal kvinnor
    och inga män ! Inte för att det spelar så stor roll men ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s