Tisdag! Feministblogg-Pepp!

Nu är det sköna tisdag igen och hög tid för veckans feministblogg-pepp:

Villkoren

Majses – din dröm

Veronica Svärd – Intersektionen

Läs och njut!

Annonser

9 thoughts on “Tisdag! Feministblogg-Pepp!

 1. Åh, gud vad jag behöver feministpepp i dag!!! Det startar äntligen en lokalgrupp för F! i stan den här veckan och jag blev så sjukt glad (efter att ha först irriterat mig på att det inte fanns någon lokalgrupp här innan dess! Jag var bombsäker på att det redan fanns och att jag skulle kunna kila dit på möte så fort jag hade tid, typ).

  Jag hörde i alla fall av mig till tjejen som startat gruppen och sa att jag ville komma, varpå hon bad mig sprida det till fler, vilket jag gjorde. Lite likes, men inte en enda intresserad person har hört av sig.

  Min sambo varnade mig försiktigt för ”haters” och såg orolig när jag la ut inbjudan, men jag viftade bort det då jag verkligen bara har vänner och bekanta på Facebook och inte en massa random personer som skulle kunna vilja mig illa på något sätt.

  Men tro på fan att en skulle sticka upp sitt huvud ändå. Gissa vem? Jo, min egen pappa. Den sista på jorden som jag vill ha en politisk debatt med – i synnerhet på Facebook där det är synligt för alla! Så jag skrev att jag inte lade mig i vad han röstar på och att det var dags för honom att göra detsamma för mig… Ändå lade han upp två inlägg till, ett om att Schyman är kommunist och ett om att liberala kvinnor inte kan identifiera sig med Schymans politik. Jag raderade båda. Inte för att mörka hans och andras åsikter, utan för att jag bad honom att låta ämnet vara och han respekterade inte det. Som sagt – det var inte en diskussion jag ville ha på Facebook.

  Han tyckte även att om jag vill engagera mig i jämställdhetsfrågan så borde jag göra det via ett parti som även har en ”seriös partipolitik i övrigt också”. Vilket skulle det vara? Jag har sett partier kalla sig feministiska, men samtidigt ha de luddigaste åsikter kring jämställdhet och aldrig ha debatterat kring jämställdhet på något uppmärksammat sätt. Jag har till och med varit inne och snokat noga på mitt förra partis hemsida för att se om jag missat något, men icke. Lika jävla luddigt fortfarande.

  Jag är så sjukt irriterad över att inte ha rätt till min egen åsikt, mitt eget val, utan att ifrågasättas av just pappa. Att han inte ens kan respektera att jag ber honom lämna ämnet därhän – för det kommer inte leda till något positivt att vi diskuterar just detta. Jag kommer inte övertala honom och han kommer inte övertala mig, så vad kommer hända? Jo, det kommer skära sig mellan oss.

  Jag ville bara skriva av mig innan jag f-ing sprack. Har du tips på något feministiskt forum där en kan ventilera med andra?

  Sorry, att jag tog upp plats i ditt kommentatorsfält, men som ensam i min övertygelse inom min umgängeskrets så kände jag att jag behövde (om än en såhär liten) kontakt med någon som inte verkar helt brutalt olik mig själv.

  • Jag har också känt mig feministiskt ensam men måste faktiskt erkänna att det finns fördelar med Internet… Här har jag hittat likasinnade, pratat feminism i kommentarsfält och framför allt lärt mig massor. Dessutom hittat andra medsystrar som jag har kontakt med även i den riktiga världen.
   Vad bra att det har startat en lokalgrupp där du bor, även om ingen av dina bekanta hänger med kommer du säkert att hitta nya bekantskaper där. Systerskapet förenar och en får plats även om en känner sig liten, rädd och okunnig.
   Det finns feministiska forum på nätet men jag har inte hängt på något så jag kan tyvärr inte rekommendera något. Får du inga tips här så får du prova dig fram.
   Bloggar du själv? Då FeministPeppar vi dig gärna!
   Vad gäller din pappa så är det bra att du är tydlig med att du inte uppskattar att han förser dig med åsikter du undanbett dig. Det är en jobbig sak med att vara feminist och det är att det tycks anses vara fritt fram att köra ner sina oombedda idiotåsikter i halsen på oss. Sjukt jobbigt och irriterande. Det är bara att lära sig att säga NEJ. Med magstöd.
   SysterPepp!

  • Sarah: Jag känner igen mig i din frustration. 😉

   Jag har ju skrivit om, ett flertal gånger, att män har en förmåga att vilja ”tillrättvisa” kvinnor, tolka åt kvinnor, tala om för kvinnor hur kvinnor skall agera, se ut, rösta på, kolla på för filmer, läsa för böcker, vilka väninnor som är bra och dåliga för kvinnor att umgås med, osv, osv. Många män inbillar sig helt enkelt och utgår ifrån, att de alltid har rätt när de debatterar mot kvinnor. De ser på sig själva som den mer ”vettiga, förståndiga, kunniga” när de umgås med kvinnor.

   Din egen pappa är alltså en sådan man. Han förstår inte bättre och han utgår ifrån att det är hans uppgift, som den store ”fadern”, ”läraren”, den ”förståndige” att få dig på andra tankar, dvs tankar som bättre passar hans egen agenda. Många kvinnor går på detta och låter sig övertalas, manipuleras och ”sättas på plats” av fåniga män. Andra kvinnor, som du, kan fortfarande tänka självständigt och inse att en debatt med din pappa, inte kommer att leda till någonting annat än konflikt och ovänskap. Det här ständiga tjafsandet som män ägnar sig åt, i syfte att ”få” kvinnor till ditt och datt, bara för att det passar män bra/bättre och gynnar män. Många män har enbart egoistiska syften med allt de säger/gör.

   Det finns bara ett feministiskt parti i Sverige (och världen?) – Feministiskt Initiativ. De svenska partier, som säger sig ha en feministisk inriktning, vet inte vad feminism är och det syns i deras partiprogram och hörs i de åsikter som de yttrar. Fi växer så det knakar och även i din stad, tydligen? 🙂

   Du får gärna ”ta upp” mitt kommentarsfält, Sarah. De absolut bästa forumen på nätet för att diskutera feminism är, enligt mig, i de feministiska bloggarna. Därtill kan en söka upp feminister i sin vardag för att göra sitt privatliv och fritid lite roligare med intressanta feministiska diskussioner om livet och politiken. Jag avråder starkt ifrån att ens göra sig besvär att försöka diskutera feminism med antifeministiska män, som t.ex din far. De fattar inte vad feminism är och det märker man ofta redan efter att de har rapat ur sig sin första mening i ämnet feminism.

   Min lillebror sade en gång:
   ”Åh, du och ditt ständiga tjat om kvinnor och barn och hur synd det är om dem.”

   Jag svarade:
   ”Jo, jag förstår att du känner dig kränkt av att jag värnar om kvinnor och barn och deras rättigheter.”

   😉

   • Tack så mycket för era svar, Calle och NBT.

    Efter att ha varit på mötet blev jag även inbjuden på ”feministfika”, vilket behövdes! Så en ny dörr och ett nytt forum öppnades för mig där och då! Jag kunde ventilera lite och slapp vara ensam med min frustration i några timmar, vilket behövdes. Dock är det väldigt skönt att kunna sätta ord på sina tankar genom text, också, så ni lär nog höra av mig emellanåt i kommentarsfält ^^ Det är nästan extra kul när någon annan lyckas sätta exakt ord på mina egna tankar i sina texter – då blir det så tydligt att jag inte är så ensam om dem, trots allt!

    Du beskriver min pappa på pricken, NBT 😉 Han kallar till och med sig själv ”den store fad’ren” emellanåt X’D Han har skarpa åsikter om det mesta och är en väl bevandrad debattör, men när det gällde just mig och mitt val av parti så var det som att något brast. Hans argument var mest irriterande och inte övertygande – de hade ingen tyngd, för han visste inte vad han talade om. Det var så tydligt. Nu hoppas jag bara att vårt framtida umgänge inte ska bli politiskt, utan att han kan låta det bero. Jag tycker att politik ska hållas utanför familjen. I alla fall vår familj som är färgad i varenda politisk nyans. Nu även rosa 😉

    Calle: Jag har tänkt tanken att starta en feministisk blogg. Dock anonymt då jag har läst så oerhört mycket om hemska hot som feministiska bloggare får skickade till sig. Jag förundras över fem-bloggares mod typ 5 gånger om dagen och är rädd att jag själv skulle vara konstant skraj om jag startar upp en blogg. *fegis*. Å andra sidan är jag ju nu synlig i F!-sammanhang. Jag är faktiskt lite nervös, men samtidigt blir jag så satans arg när jag tänker på de eventuella hoten för det BORDE INTE VARA SÅ! Den dagen jag tar mod till mig och startar en liten anonym blogg så lovar jag att kika in hos er och säga till. Tack för att ni finns, i alla fall, ni som bloggar. Ni behövs ^^

  • Anna Len: Lisa Magnusson är en så kallad (hetero)- ”sex-positiv” feminist. Jag har skrivit om de här feministerna/kvinnorna och deras oförstånd fler än en gång i bloggen. http://noboytoy.blogspot.se/2013/04/say-hello-to-sexpositive-feminism-and.html
   😉

   ”Kvinnor ”är bara till för mannens njutning”. Vad kan det vara för sexistisk tölp som hävt ur sig detta? Jo, det är Stina Svensson, företrädare för partiet Feministiskt Initiativ och kandidat i EU-valet, som uttalar sig i Aftonbladet om porr: ”Kvinnorna framställs inte som människor utan objektifieras och är bara till för mannens njutning.””

   ”Men innehållsmässigt är det en glidning som betyder allt, eftersom den ifråntar kvinnor deras egen sexuella vilja. Denna glidning genomsyrar Feministiskt Initiativs hela partiprogram.”

   Varför LM blandar ihop ”kvinnors egen sexuella vilja” med manlig porr, vet jag inte? Manlig porr definierar oftast inte vare sig kvinnlig sexualitet eller kvinnlig sexuell vilja, precis lika lite som mäns torskhandel gör det. Självklart är det män som framställer, finansierar och också konsumerar nästan all porr som vi ser idag i samhället. Dessa män gör det, med sitt alldeles eget perspektiv på heterosexuell samvaro och kvinnorna i den manliga porren, skådespelar mot betalning. De här kvinnliga skådespelarna brukar själva vara mycket noga med, att skilja på sin egen sexualitet och den hetero-sexualitet som de skådespelar i den manliga porren.

   ”I programmet buntas porr och sexarbete ihop med trafficking.”

   Här ser vi det mest tydliga exemplet på hur s.k (hetero) ”sex-positiva” feminister uttrycker sig. ”Sexarbete”. De kallar alltså prostituerade kvinnor, män och barn, som torskar betalar för att köpe-runka av sig i, för ”sexarbetare”. Samma sak här – prostituerade män och kvinnor brukar vara mycket noga med att skilja på sin egen sexualitet och den heterosexualitet/homosexualitet som de skådespelar och får betalt för i den manliga torskhandeln. Lisa M vill inte lyssna på dessa prostituerade kvinnor och män och vad de själva säger, tydligen? Hon kallar det, att de har ”sex” och jämställer torkars köpe-runk och sexualitet med de prostituerades sexualitet. Det har inte med varandra att göra, lika lite som när en våldtäktsman påstår att han hade ”sex” och hans kvinnliga offer också förutsätts ha haft ”sex”, bara för att våldtäktsmannen definierar sitt våldsrunk i kvinnan på det sättet.

   Feministiskt Initiativ är emot torsk-handel, trafficking och den manliga pornografin, åtminstone som den framställs idag:

   Fi ska verka för att en lagstiftning mot könsdiskriminerande reklam införs.
   Fi ska verka för att strippklubbar förbjuds.
   Fi ska verka för att hotell ska vara porrfria.
   Fi ska verka för att myndigheter och statliga bolag inför riktlinjer för porrfria hotell, mot porrkonsumtion samt sexköp i samband med tjänsteresa.
   Fi ska verka för att lagstiftningen kring pornografi ses över och att möjligheten att begränsa spridningen av pornografi utreds.
   Fi ska verka för att barn under 18 år inte får utnyttjas i något pornografiskt sammanhang. Lagstiftningen ska ses över och skärpas så att det handlar om faktisk ålder och inte är en bedömningsfråga.

   LM är förmodligen en av alla de där hjärntvättade kvinnorna som har vuxit upp i ”Sex and the city-generationen”.

   • LM skriver:
    ”Ingen funderar över hur män som gör porr mår. Ingen bekymrar sig heller över manliga sexarbetare.”

    Vi inom Feministisk Initiativ gör det. Vi nonchalerar inte alls, hur män och de allt yngre pojkarna mår, som konsumerar allt mer manlig porr och hur detta påverkar deras liv och hälsa. Inte heller undantar vi män från gruppen prostituerade – vi är fullt medvetna om att torskar köperunkar även i män och oftast unga pojkar.

    För övrigt skulle man kunna fråga här, hur LM skall ha det? Varför skulle någon fråga hur män inom prostitutionen mår, när LM anser att de och torskarna bara har skönt ”sex” tillsammans? Hon menar ju att det bara är ”arbete” och att prostituerade män bara utövar sin egen sexuella vilja och sexualitet när de låter torskar köperunka i dem mot betalning?

 2. Satt igår på ett forum (med ett antal punkter) där en kvinna som en gång varit
  med och startat F! yttrade sig några gånger från en publikposition. Numera är
  hon miljöpartist och sitter tydligen i en och annan nämnd ! Så kan det gå !

 3. Sarah: Starta en blogg du! Och glöm inte att säga till!
  Hoten och hatet går att kontrollera genom att inte ge antifeministerna en chans. Kommentarer går att moderera och det går även att blockera folk som inte förstår de grundläggande principerna i vad det innebär att vara (med)människa.
  Jag är visserligen anonym här på bloggen men inte i mitt lokala feministiska engagemang och hittills har det fungerat. Jag hoppas det ska göra det för dig också. Om inte annat betyder stöttningen från medfeminister att en får kraft att skita i idioterna.
  Om du inte vill starta en egen blogg såhär bums idag så är du välkommen att skriva ett gästinlägg på min blogg eller på FeminisFikabloggen (http://feministfika.wordpress.com/), det vore roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s