Kriminella män i lyxförpackning

Under den tid som jag har varit borta från bloggen, har jag blivit vittne till hur män – ganska välutbildade, prydliga män och pappor – agerar som kriminella skitstövlar i sin yrkesutövning.

Inte för att jag på något sätt är ovan vid detta – inblick i den manliga världen har jag haft länge, främst genom mitt yrke men jag vänjer mig aldrig. Jag blir lika chockad och förfärad varje gång, trots att ingenting borde förvåna mig längre och trots att jag alltid säger, att ”ingenting förvånar mig längre”. Den manliga världen är ful, smutsig, odemokratisk, full av lögner, manlig feghet, förskingring, bedrägeri, våld, girighet, maktmissbruk och korruption.

”Vanligt” folk tror kanske att Sverige är ett land där allting går rätt och riktigt till – alltid. Det trodde i alla fall den 35-årige mannen som jag har försökt att hjälpa men ack vad han bedrog sig. Jag sade till honom häromdagen:

– ”Oavsett utgång – du har i alla fall fått landa i verkligheten nu. Du har blivit en livserfarenhet rikare och fått inblick i hur illa ”systemet” i landet fungerar. Du har blivit utsatt för bedrägligt beteende och till och med våld, av män som är tänkt att fungera som samhällets moraliska stöttepelare. Män som skall stå för lag och rätt, moral och etik och som i sina respektive yrken har en förtroendeställning, inte bara gentemot inblandade parter utan även gentemot hela samhället. Ulvar i fårakläder. Kriminella män i lyxförpackning. Du är så mycket bättre än dem, glöm aldrig det.”

Jag kan tillägga att 35-åringen fortfarande är sjukskriven och att han inte mår alls bra. Frågan är om han ”håller” hela vägen ut nu, eller om han plötsligt säckar ihop, i en hög av chock…  Han lider av diverse stress-sjukdomar, precis som kvinnor och barn gör, som utsätts för psykiskt och fysiskt våld i sina relationer med män/pappor.

Dessa kvinnor och barn kan inte ”sjukskriva sig” från sina egna hem, män och pappor.

50-åringen (och hans kumpaner) skyller alla sina vedervärdiga handlingar på 35-åringen (skiftar fokus). Han kör omkring utanför 35-åringens hus, i ”byn” där 35-åringen bor i syfte att visa att han ”finns” och att han har ”koll”. Den här typen av män lever på att få andra att må dåligt och då är det viktigt för dem, att göra sig påminda – visa att de finns och fortsätta ta/ha kontakt med sina offer. Om 50-åringen inte fanns eller fick ta kontakt, skulle ju inte 35-åringen behöva må dåligt och då kunde han få tid att vila och återhämta sig. Det är viktigt för den här typen av förövare, att få tid med sina offer av just den anledningen – att kunna upprepa psyk-lekarna i syfte att försöka knäcka, förstöra och rasera en annan människa.

Själv mötte jag 50-årigen i bilen en dag. Han vände fordonet och körde efter mig. Han ville nog visa även mig, att han ”finns” och har ”koll”. 😉

Men vet ni vad jag har funderat på under en längre tid nu? Vi har x antal män här, som använder sig av de mest fega, odemokratiska, kriminella och till och med våldsamma metoder mot 35-åringen. Här kommer det ytterst märkliga i sammanhanget:

De verkar vara STOLTA över sig själva…???!!

Jag undrar vem som har lärt så många män, att de är ”riktiga karlar”, tuffa och starka, duktiga och drivna, företagsamma och smarta, när de ”vinner” genom att fuska, hota, trakassera, bedra, lura och till och med använder sig av våld för att få sin vilja igenom, för att till varje pris ”vinna” över andra människor? Vi ser detta manliga beteende överallt i världen – i hetero-familjerna, i näringslivet, inom politiken, inom rättsväsendet – you name it. Framför allt är det kvinnor och barn som drabbas av detta manliga beteende, världen över.

Män som skryter om hur de lyckas bedra sina fruar och kvinnliga sambos utan att kvinnorna ”märker nåt”. Män som inte kan sälja sina varor och tjänster, utan att lura och bedra sina kunder och som är stolta över dessa ”bedrifter”. Vilka business-men, va? Män som känner sig som ”karla-karlar” när de misshandlar och våldtar kvinnor och barn. Män som är stolta över hur de lyckas gömma undan pengar från sin familj på egna konton, i syfte att ha ett sparkapital om skilsmässa skulle bli aktuellt. Män som är stolta över hur de har lyckats undkomma att betala underhåll för sina barn, dvs som är stolta över att de inte försörjer de barn, som de har satt till världen. Män som inte kan driva sin politik och vinna folkets stöd, utan att ta till diverse odemokratiska metoder, lura väljarna, sitt eget folk. Män som inte på egna ”meriter”, kan få kvinnor och barn att vilja leva tillsammans med män och som därför ser sig nödgade att med propanda, pengar och/eller via lagar och förordningar, tvinga sig själva i lag med kvinnor och barn och som sedan skryter om hur ”livsviktiga” de är i kvinnors och barns liv. Män som lurar och tvingar unga flickor och pojkar in i trafficking, manlig pornografi och prostitution och som sedan skryter om, hur de har lyckats skada unga människor/barn på detta sätt och dessutom skuldbelägger sina offer. Listan kan göras lång….

Jag är feminist och kanske är det pga det, som jag ser på dessa män på ett helt annat sätt…? För mig, framstår de här männen som fega ynkryggar. De är svaga män, de är inkompetenta eftersom de inte kan ”vinna” på egna meriter och dessutom sannolikt gravt psykiskt störda. Mycket troligt, har de alla väldigt små snoppar också, dvs klitoris utvecklades sannolikt i lika långsam takt till en snopp, som deras hjärnor till en ärta, då de var foster i mammas mage. För att inte tala om vad de skvallrar och pratar skit om folk!!

Öl-rep med skvaller-gubbarna.

De här männen, i fallet med 35-åringen, har allihop kvinnliga sambos/fruar och de är också pappor. Jag tänker – vad lär de här primitiva schimpans-hannarna sina barn? Beter de sig likadant mot sina kvinnliga partners som mot mig och 35-åringen?

Mansrollen som män har skapat åt sig själva, är fruktansvärt oattraktiv och bevisligen skadlig för människor och allt annat levande och dött. Konstigt att inte fler män och kvinnor, ser det lika tydligt som jag och andra feminister? Konstigt att inte fler män och kvinnor, inser att hela samhället/världen är uppbyggd på denna skadliga mansroll och att den påverkar oss alla negativt, på ett eller annat sätt?

Det är anledningen till att vi feminister anser, att feminism inte bara är en bisak, ett litet tillägg i protokollet för syns skull, utan snarare själva huvudfrågan i alla sammanhang, både privata och politiska sådana.

 

 

 

Annonser

14 thoughts on “Kriminella män i lyxförpackning

 1. Det är lätt att konstatera att mansrollen inte fungerar, den är inte längre kompatibel med verkligheten. Det som är märkligt är att i stället för att se praktiskt på det hela. – Det här fungerar inte, hur ska vi göra istället? Så springer mansrollen fortare och fortare – åt fel håll. Tyder på en omognad utan dess like.
  Det är ju ett sätt en själv löste problem på när en inte hade kommit så långt i ens personliga utveckling, menar jag. Att om en gjorde något som inte fungerade så gjorde en ännu mer det som inte fungerade i förhoppning om att det skulle bli rätt någon gång, men det kom en ju rätt snart på att det inte var någon lysande idé.

  Det hjälper inte att springa fortare om en är på väg åt fel håll och det hjälper fan inte att vara stolt över att en gör fel heller. Någon borde ha kört med ”ignorera-dåligt-beteende”-grejen med mansrollen för länge sen. Alternativt hackat den i småbitar och kastat den i Domedagsbergets eldar i Mordor.

  • Calle: Visst är det så. Många män lider tyvärr av stor egoism, självupptagenhet, arrogans och noll självinsikt. Många män har tyvärr uppfattningen att, även om deras ”privilegier” är odemokratiskt införskaffade, är privilegierna män väl unnat. Väldigt många män verkar inte bry sig om hur de har fått sina manliga förmåner utan de är stolta över sig själva, även om det innebär att de har behövt stjäla från någon annan, lura någon annan, tvinga/hota/manipulera någon annan eller om de har fått sina förmåner enkom pga snoppen mellan benen.

   Det är såklart ett smidigt sätt för män att slippa undan ansvar för sina handlingar men samtidigt behålla sina manliga förmåner med gott samvete, att inbilla sig själv och andra att de är ”smarta business-men” eller ”stora härskare”. Det ses som positivt i mans-världen, att tillskanska sig saker och ting på andras bekostnad och till och med genom att utsätta andra människor (inte minst kvinnor och barn) för lidande/tvång/hot/manipulation.

   Mansrollen måste definitivt förändras och följa med utvecklingen men precis som du skriver, är väldigt många män ovilliga till förändring. Det är lätt att förstå varför. Förtryckare vill inte ändra på någonting som de själva är upphov till och tjänar på och därför blir det alltid upp till de förtryckta att se till att stoppa förtrycket.

   Det går inte att sitta och vänta på att män skall komma till insikt och sans – det är som vanligt de förtryckta (i det här fallet kvinnor) som måste se till att sätta stopp för förtryckarna, med alla tillgängliga medel.

 2. 35åringens ålder borde väl ha uppgraderats vid det här laget. F d 35åringen alltså …

  • Ver: Jovisst är det så men jag vill inte förvirra mina läsare, utan håller mig till den tidigare benämningen av dessa båda män så att alla hänger med.

 3. Dessa män finns, precis som män som slår och våldtar/köper kvinnor eller flickor, överallt. Det kan var vem som helst, i vilket yrke som helst, i vilken stad som helst, i vilken position som helst, Man kan lura sig och tro att det är ”sjuka” män – det är det inte. Det kan vara företagare, it-tekniker eller poliser. Speciellt illa är det när det är just det sistnämnda – poliser – de som har som yrke att skydda andra och som har tillgång till statligt våldsmonopol ( i fredstid).
  Det är oerhört bra att uppmärksamma och beskriva dessa män närhelst de dyker upp. Det märkliga är att de ”får” fortsätta obehindrat. Åtminstone tror de det själva. Men vi feminister vet att de finns..
  Bra att du uppmärksammar dessa män!

  • Janna: Om jag pekade ut den här 50-åringen och hans ombud för er, så skulle ni förmodligen säga ”Men HAN/DE som verkar vara såååååå trevliga…?”

   De här männen finns överallt, bland kvinnor och barn, i rättsväsendet, på våra arbetsplatser osv. Synnerligen allvarlig blir situationen, när de här männen agerar inom rättväsendet (och politiken), precis som du skriver. ”Lagens män” som inte själva följer lagar och förordningar.

   Förhoppningsvis slutar detta med fängelse och/eller stor ekonomisk skada för 50-åringen.

 4. Det är så märkligt med dessa män för de tycks på riktigt tro att deras agerande är ok och det slår sig för bröstet som en gorillahane och förväntar sig hyllningar och uppskattning. Personligen har jag från tonåren, (då killarna skulle ta till knytnävarna mot allt och alla, till vuxen ålder då patetiska män jagat tjejer/kvinnor i alla åldrar samtidigt som de haft familj hemma, som kör över, lurar, ljuger och förminskar andra) alltid funnit dessa män fullkomligt ointressanta och korkade.

  Jag förstår inte vad dessa män kan lära någon överhuvudtaget och allra minst barn.

  • Ann: Ja, det är ju just det, som är så märkligt med dessa män? I just det här fallet, agerar 50-åringen och hans kumpaner som ociviliserade ap-hannar men de har inte vett att skämmas över sig själva, snarare tycker jag mig ana en viss stolthet hos var och en. Hur kan en man vara stolt över sig själv när han tjuvar, hotar, manipulerar och trakasserar andra, enkom för att gynna sig själv? Detta är en mycket oattraktiv sida av mansrollen och ”manligheten”? Vari ligger det ”manliga”? I fegheten?

   Det skrämmer mig att de här männen är pappor. Vad lär de ut till sina barn och framför allt – hur behandlar de kvinnorna och barnen som delar deras hem?

 5. Vill bara säga helt kort att jag är glad att du är tillbaks 🙂 Det du gör är uppskattat!

 6. Också glad att du är tillbaka!
  Den manliga världen är ful, smutsig, odemokratisk, full av lögner, manlig feghet, förskingring, bedrägeri, våld, girighet, maktmissbruk och korruption.” I allra högsta grad!
  Om det är en arbetsplats med uniformer så sluter dom leden så har det alltid varit och kommer att vara.
  Det är en arbetsplats som fungerar mycket dåligt och snart finns det någon annan dom ger sig på. Det är strukturen. Mobbarna tror själva att nu är vi av med problemet men så fungerar det inte och chefen kanske också finns med i den grupp som mobbar och då är det lönlöst i stort sett.

  Han måste säga upp sig om inte FK hjälper för dom ska stå på den utsattas sida och ska ge stöd och det finns, rehabhandläggare. Jag fick bra rehabilitering genom FK.

  Det ska stå på läkarintyget att han är utsatt för kränkande särbehandling och har PTSD för det får många. Arbetsgivaren avsätter stora summor pengar till just detta. Arbetsmiljöverket också där man kan anmäla..
  När jag var utsatt på Torekällbergets museum spelade jag in t.ex. telefonsamtal med mobbarna och skickade upp banden till dom som mobbade och ett par till. Det blev kaos!! 😀 Jag fick info om detta. Det gladde mig oerhört! Chefen omplacerades, förtidspensioneringar m.m. Jag nöjde mig med det.

  • SQE: Allt finns inspelat på band men det vet inte de fula gubbarna om ännu. 🙂

   Jag ser att vi har god chans att sätta 50-åringen i finkan eller åtminstone åsamka honom stor ekonomisk skada. Vi har gett upp hoppet om ytterligare förhandlingar och nu slår vi till med storsläggan. Så många människor har försökt att få 50-åringen att inse att han begår lagbrott och att han riskerar straffpåföljd men han är en envis (läs: otroligt korkad) man som kommer att falla i den grop som han själv grävde åt 35-åringen. Då kommer att han börja tycka ännu mer synd om sig själv och hävda att han är den ”utsatta” i sammanhanget. Blöj-snopp, vuxenbebis och feg lipsill. Han är fullständigt patetisk.

   • ”Nästa gång jag ser dig sätter jag dig i fängelse” kanske kan vara
    en lämplig hotelse …

   • Ver: Jag hotar aldrig folk. Inte ens kriminella män i lyxförpackning. Jag skrider till handling och låter dem ta konsekvenserna. De vet självklart om, att de begår lagbrott och att det kan få allvarliga konsekvenser för dem. Självklara saker, anser jag mig inte behöva upplysa vuxna män om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s