Antifeminismens ideologi, del 3

Ni har väl förmodligen inte kunnat undgå att se Alliansens ”tårtfilm” i tv-reklamen? Den är ett typexempel på så kallad ”countering” eller ”kontra” som jag skrev om i inlägget om hjärntvätt.

2. Countering – Kontra

”Misshandlaren argumenterar ständigt emot kvinnans tankar, känslor, åsikter och upplevelser utan att samtidigt berätta vad han själv tycker och tänker. Genom att kontra förnekar misshandlaren partnerns upplevelse av verkligheten.”

I Alliansens valfilm, ägnas det mesta av reklamtiden åt att argumentera emot, vad Alliansen vill påstå, är de rödgrönas politik. Filmen avslutas med en kort mening om Alliansens egen politik, dvs det gamla vanliga tugget om att de tycker sig kunna skapa ”fler jobb”. Om ni lyssnar på Fredrik Reinfeldt (M) i debatt, så kommer ni snart att märka att han är en mästare på countering, dvs att gå till attack mot det som han menar, är andra partiers politik och på så sätt, helt undvika att tala om vilken slags politik han själv vill föra och vad han själv tycker i olika politiska frågor.

Detta är alltså en slags attack-retorik som syftar till att smutskasta motståndaren, tvinga motståndaren in i försvarsställning och också, allt som oftast, ett sätt att undvika att tala om vad man själv har för förslag/politik/argument att komma med. Med tanke på vilket samhälle som Alliansen vill skapa, är det lätt att förstå att de inte vill, vågar eller kan tala klarspråk om sin politik och vad de själva tycker och tänker. 😉

Fredrik Reinfeldt (M) är en uttalad antifeminist, vilket ni säkert känner till och den här typen av retorik, är mer regel än undantag inom antifeminismen. Antifeminismen har ju ingen egen ideologi (åtminstone ingen som de vill tala högt om) och därför måste de ägna all sin tid åt att kontra feminismen och feminister, dvs gå till löjeväckande attack mot feminismens alla argument, forskning, tankar, fakta, statistik, åsikter etc, istället för att tala om för folk, vilket samhälle de själva vill skapa.

Antifeminismens ideologi, kan alltså sammanfattas som att man är emot kvinnorörelsen, dvs man är motståndare till att kvinnor och män organiserar sig och verkar för jämställdhet mellan kvinnor och män samt jämlikhet mellan olika människogrupper i världen. Detta stämmer väl in på antifeminismens långa, pinsamma och unkna mans-historia. Vi har alla levt i en antifeministisk värld under hundratals år och den har ju, som vi alla vet, visat sig vara allt annat än jämställd och jämlik.

Ni som har följt antifeministerna på nätet, vilket jag har gjort under flera års tid nu, känner väl till att antifeminister aldrig talar om vad de själva vill göra för att uppnå jämställdhet och jämlikhet i världen. De ägnar istället all sin tid åt att försöka ”slå hål på” feministers argument (kontra) och vissa av dem uttalar, att de till och med vill utrota kvinnorörelsen, dvs de är motståndare till att feminister överhuvudtaget skall få ha organisationsfrihet i landet.

Genom att studera antifeministers attack-retorik mot feminister, kan en ändå få en ganska klar bild av vad de tycker, tänker och anser om saker och ting. Antifeminister hävdar t.ex ofta att de ”självklart” är för jämställdhet och jämlikhet mellan människor i världen. Antifeminister vill bara inte att kvinnor inom kvinnorörelsen, skall få definiera vad jämställdhet och jämlikhet är. De vill inte heller att genusvetenskapen skall få studera vidare, på vilket sätt vi behandlar och uppfostrar flickor och pojkar olika utefter deras kön. Antifeminister är alltså motståndare, även till genusvetenskapen. Vem/vilka som antifeministerna tycker, istället skall få göra detta arbete för jämställdhet och jämlikhet i världen, framgår inte.

Vissa antifeminister vill hävda, att kvinnor och män redan är jämställda i världen. Om det är så antifeminister uppfattar världen så får vi väl kanske bara acceptera, att antifeministers upplevelser är deras egen verklighet och att vi andra inte har någon som helst rätt att frånta antifeministerna dessa, deras upplevelser? På samma sätt bör ju då antifeminister acceptera, att andra människor inte ser på världen på samma sätt som antifeminister gör? Det gör de ju förstås inte, när de ägnar all sin tid åt att, på de mest bisarra sätt, försöka argumentera emot forskning, statistik och fakta som säger att antifeministers upplevelse av en jämlik och jämställd värld, inte överensstämmer med verkligheten.

Jag har vid ett flertal tillfällen, försökt att få antifeminister att svara på (de som anser att det trots allt inte råder någon jämställdhet mellan kvinnor och män i världen) hur de tänker sig att jämställdhets-arbetet skall bedrivas och hur de vill gå tillväga, för att komma tillrätta med ojämställdheten som råder mellan kvinnor och män? Antifeminister har tyvärr visat sig vara mycket ovilliga att svara på raka frågor, om hur de tänker bedriva jämställdhetsarbetet och ägnar sig, som sagt, bara åt att kontra feminister, dvs peka på fel som de tycker att kvinnorörelsen gör.

Det är ju ett tämligen bekvämt sätt, att förhålla sig till problem som måste lösas? Förkasta alla andras förslag till lösning och argumentera mot dessa in absurdum, men inte själv komma med några som helst idéer eller förslag till lösning? Alternativt låtsas som att problemen inte ens existerar. 

Jag tänkte därför, på grund av antifeministers ovilja att redogöra för sin ideologi, redovisa hur antifeminister resonerar när vi feminister ställer frågor till dem. Mina frågor är i blått och antifeministens svar i rött nedan.

Hur tänker sig antifeminister, att vi skall lösa problemet med mäns våld i världen?

– Kvinnor slår män också!

Är det ditt svar på hur vi skall komma tillrätta med mäns våld, t.ex mot kvinnor och barn i hetero-hemmen?

– Du svartmålar män när du kallar det ”mäns våld mot kvinnor”! Det heter partnervåld för kvinnor misshandlar män också!

Men det är ju inget svar på min fråga, antifeminist? På vilket sätt tänker sig antifeminister att vi skall lösa världsproblemet med mäns våld? Det är ju fakta och absolut ingen ”svartmålning” av män, eftersom vi vet att män begår nästan allt våld i världen.

– Män är faktiskt de som är mest utsatta för våld i samhället!

Och frågan kvarstår – hur tycker antifeminister att vi skall komma tillrätta med män som begår våld mot män, kvinnor och barn?

– Byt ut ordet ”män” mot ”invandrare” så kanske du fattar själv vilken manshatande slemfitta du är!

Suck. Okej, vi går vidare. Hur tycker antifeminister att vi skall komma tillrätta med mäns sexuella våld i världen?

– De flesta män våldtar inte!

Alltså, min fråga till dig, antifeminist, var ju hur ni tänker er att komma tillrätta med mäns sexuella våld mot främst kvinnor och barn i världen?

– Kvinnor våldtar män och barn också!

Kvinnors eventuella sexuella våld är knappt mätbart, medan mäns sexuella våld är ett gigantiskt samhällsproblem. Frågan kvarstår – hur tänker ni antifeminister gå tillväga för att stoppa det manliga sexuella våldet i världen?

– Kvinnor falskanmäler män för våldtäkt!

Du vill mena att allt sexuellt våld som kvinnor och barn säger sig ha blivit utsatta för av män, är rena lögner från kvinnors och barns sida? Över hela världen, i alla länder, ljuger kvinnor och barn om mäns sexuella våld mot dem och alla män är egentligen helt oskyldiga?

– Mammor indoktrinerar barn till att berätta om våldtäkter som aldrig har begåtts!

Du menar att barn över hela världen också ljuger om att män, oftast deras pappor, våldtar dem? Varför skulle kvinnor och barn ljuga om sådana allvarliga saker, menar du?

– För att sätta dit män såklart! Kvinnor har haft ångersex eller dåligt sex och mammor tvingar barnen att hitta på att deras pappor har våldtagit dem, för att mammor ska få vårdnaden om barnen.

Om jag uppfattar antifeminismens ideologi rätt, så menar ni att det egentligen inte finns något sexuellt våld i världen som begås av män men kvinnligt sexuellt våld, menar ni existerar? Det finns ingen anledning, enligt er, att försöka komma tillrätta med problem som ni anser inte existerar?

– Nämen det är klart att det finns våldtäkter i samhället. Invandrare är överrepresenterade.

Det är alltså invandrare i olika länder som begår allt det här sexuella våldet i världen, enligt antifeminister? Innebär det att svenska män som t.ex flyttar till Thailand, är överrepresenterade i sexualbrottsstatistiken där? De är ju invandrare då? Eller menar antifeminister att det är någon särskild typ av män, som skulle begå alla våldtäkter mot kvinnor och barn i världen?

– Muslimer.

Antifeminister tror alltså att, om män nu överhuvudtaget har begått några våldtäkter i världen mot kvinnor och barn eftersom ni tror att kvinnor och barn ljuger för att skada män, så är det muslimska män som har gjort det? Vilka män begick våldtäkterna mot kvinnor och barn innan Sverige hade några invandrande muslimer, tänker ni? Tror ni kanske, att det inte fanns något manligt sexuellt våld mot kvinnor och barn på den tiden? 

– Asså, det går ju inte och resonera med såna galna tokfeminister som dig! Jävla manshatare! Du är ju bara ute efter att smutskasta män! Vad har du varit med om eftersom du är så skadad och hatisk mot män egentligen? Eller har du nån slags bokstavsdiagnos? Sök hjälp, för fan!

Inte för att mitt privatliv på något sätt angår dig, antifeminist men nej – jag är vid god fysisk och psykisk hälsa. Fullt frisk! Men hur står det till med din psykiska hälsa, egentligen? Du är väldigt förvirrad och ologisk i ditt resonemang? Eller har du rökt på idag?

Antifeministen ropar genast på sina antifeministiska vänner för att använda min kommentar som bevis för hur ”galna” feminister har mage att uttrycka sig mot män och vilken ”dålig ton” feminister använder sig av i debatten. Antifeministen låter en kvinna dra vapen åt honom och försvara honom mot den hemska kvinnan/feministen, som ställer jobbiga frågor till honom och dessutom, som han upplever det, behandlar honom mycket illa och respektlöst. Antifeministiska Tutt-Lisa rusar genast till mannens försvar:

– Men, NBT – hur tror du att någon ska kunna ta dig på allvar när du använder dig av såna härskartekniker och går till personangrepp mot honom på det sättet? Lite god ton i kommentarsfältet, tack!

Men, Tutt-Lisa…? Nu har jag ju blivit kallad både slemfitta och annat här, men du menar alltså att du tycker att jag måste behandla den här mannen bättre, än vad han behandlar mig? Nänä, en kan inte förvänta sig att bli respektfullt bemött, när en inte själv bemöter folk på ett respektfullt sätt.

– Asså (slänger med håret och bullar upp silikon-tuttarna) – det är därför jag inte gillar feminister. Jag gillar inte hur ni tar debatten och hur ni uttrycker er om män. 

Och här brukar vi feminister på allvar börja fundera över, om alla människo-kroppar verkligen har blivit utrustade med hjärnor?

Fortsättning följer…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

5 thoughts on “Antifeminismens ideologi, del 3

  • kommunalarbetare: Ja, vi känner alla igen den antifeministiska och mycket patetiska retoriken. Kvinnorna som faller in i detta är förmodligen hjärntvättade. Men, men precis som det fanns svarta människor som ställde sig på de vitas sida (mot sitt eget folk och mot sina egna rättigheter och frihet) och som det fanns judar som ställde sig på nazisternas sida, kommer det alltid att finnas kvinnor som ställer sig på mäns sida.

   Föraktet för dessa människors feghet kan lätt ta överhanden men det finns många anledningar till att vissa människor lierar sig med ”fienden”. I Sverige vet vi t.ex att vissa feminister har fått betalt av både sexindustrin och antifeministiska organisationer som t.ex Timbro för att propagera för att kvinnor skall sälja sina kroppar åt män eller för att smutskasta feminismen. Dessa feminister har alltså fått betalt för att ”byta sida”. I NaziTyskland fick säkerligen vissa judar betalt eller tilldelades vissa förmåner som ersättning för att de skulle vända ryggen åt sitt eget folk och de valde att skydda sig själva.

 1. Nu är jag besviken på dig, riktigt ordentligt!
  Här tänkte jag nu läsa ALLT det du skrivit och sagt och gjort började med att ta lite lättare punkter det blev ämnet: Godis!

  Åh vad i hela…! GUBBAR! både på längden och tvären. vilken besvikelse, bild efter bild bara gubbs när kommer det gottiga?Och jag som hade sett framför mig smaskiga chokladfondyer ja, jag hade ett rejält sug i kroppen efter socker,fett och massor av snabba kolhydrater och man kan frossa i recept det är ett litet självplågarnöje. Kaka, chokladsaker o.s.v.
  Haha! Jag var tvungen att skratta åt mig själv och skoja lite med dig. GUBBAR hahaha!

  Det blir dykning i arkivet och läsa och fundera.

  • Jättealbatross: Hahahaaaa!! Jag förstår att du blev besviken. Får kvinnor välja mellan en gotte-påse och en naken, hårig karl så väljer de flesta naturligtvis gottepåsen. 😉 Men, men lite omvänd sexism skadar inga män. Notera att inga män kom till skada under videoinspelningarna!

 2. Pingback: Antifeminismens ideologi, del 4 | NoBoyToy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s