Antifeminismens ideologi, del 4

Fortsättning på detta inlägg om antifeminismens ideologi som går ut på att motarbeta kvinnorörelsen.

Jag kan inte annat än tolka era diffusa svar, som att antifeminister anser, att mäns våld och mäns sexuella våld i världen inte skulle vara något större problem för kvinnor och barn? Jag konstaterar i alla fall, att antifeminister inte har någon handlingsplan för att komma tillrätta med dessa samhällsproblem, som kostar oss skattebetalare enorma summor pengar och alla offer för manligt våld och sexuellt våld, ett oerhört lidande, ofta livslångt sådant? Låt oss gå vidare. Ni antifeminister brukar hävda att män diskrimineras och förtrycks av kvinnor, i vår värld. Kan ni ge exempel på hur detta kvinnliga förtryck mot män skulle se ut?

– Tja, män lever kortare tid än kvinnor och män söker ofta inte vård i tid och dör därför i onödan. 

På vilket sätt menar antifeminister, att kvinnor eller samhället skulle förtrycka och diskriminera män, pga kön, så att män dör tidigare eller inte söker vård för sina sjukdomar i tid?

– Jamen nu tolkar du ju helt galet!! Vad är det för dumheter du håller på med? Sluta genast upp med dina härskartekniker, din manshatare!

Tycker antifeminister, att män diskriminerar och förtrycker kvinnor, när kvinnor röker mer tobak än män och av den anledningen, kanske drabbas oftare av lungcancer? Eller tycker antifeminister att män diskriminerar och förtrycker kvinnor, när kvinnor lider av regelbundna svåra menssmärtor?

– Nämen självklart inte! Grejen är ju att män lever i tron att de måste vara tuffa och starka och söker sig därför inte till vården i samma omfattning som kvinnor. 

Men nu blandar ni antifeminister äpplen och päron hej vilt. Ni måste ju skilja på vad som är rent förtryck/diskriminering pga kön och vad som är sociala könsroller. Det är ju den manliga sociala könsrollen som du talar om här, vilket jag finner märkligt, då ni antifeminister är uttalade motståndare till genusvetenskapen, dvs motståndare till att kvinnors och mäns respektive sociala könsroller granskas och synliggörs? Ni kanske menar, att det bara är mäns sociala könsroll och hur den kan drabba män negativt, som får granskas?

När vi feminister talar om hur kvinnors sociala könsroll kan drabba kvinnor negativt, så svarar ni ju alltid att ni tycker att det är ”kvinnors egna val”. Då borde det även vara mäns egna val, att inte söka läkare i tid? Din retorik är ju hämtad direkt från genusvetenskapen och feminismen, som alltså granskar hur de socialt skapade könsrollerna påverkar både pojkar och flickor, män och kvinnor. Att män inte söker vård i tid, betyder ju naturligtvis inte att de inte blir likabehandlade, att de skulle bli förtryckta eller diskriminerade pga sitt kön, vare sig av kvinnor eller samhällets lagar. 

– Du är ju rent ointelligent och kan ju inte ens ha gått ut grundskolan? Jag förstår inte vad det är som är så jävla svårt att fatta?

Okej, antifeminist – jag är ointelligent och ditt resonemang är fullt logiskt, hehe. Låt oss byta ämne. Hur vill antifeminister komma tillrätta med den ekonomiska orättvisan mellan kvinnor och män, dvs det faktum att kvinnor som grupp, trots högre utbildning än män som grupp, tjänar flera tusenlappar mindre i månaden än män och under ett arbetsliv 3 miljoner mindre än män, lägre pension ej inräknat?

– Det är kvinnor som väljer lågavlönade yrken! De väljer att jobba inom t.ex vården där lönerna betalas med skattepengar och därför blir lönerna lägre.

Men om vi feminister hävdar att kvinnor väljer yrken inom vård och omsorg pga den skapade sociala könsrollen, precis som män inte söker läkare i tid…?

– Det är skillnad för det är kvinnlig biologi att vara vårdande.

Vad vet du om det – du är ju man? Eller har du någon form av forskning bakom ditt påstående, att kvinnor skulle välja vissa yrken utefter sin ”biologi”? De kvinnor som t.ex jobbar som bilmekaniker eller tekniker – är de biologiskt missbildade på nåt sätt då?

– Asså du är ju dum i hela huvudet, jävla feminist-fitta! Gå ner på knä och sug lite kuk så ska du se att du mår bättre!

Ni antifeminister hävdar, att lönerna är lägre inom t.ex kommun och landsting, eftersom skattebetalarna så att säga står för löne-notan. Kan ni då förklara för mig, som är dum i huvudet och en jävla feminist-fitta, hur det kommer sig att t.ex en sop-gubbe utan utbildning, har högre lön än en utbildad sjuksköterska? Sop-gubben har vi skattebetalare tydligen råd att betala men inte en utbildad sjuksköterska som jobbar oregelbundna tider och ansvarar för människors liv?

– Det beror på att sop-gubben får jobba i alla väder och han måste lyfta ganska tungt också. 

Muhahahahaa! 🙂  🙂

Vi kommer nog inte särskilt längre, utan jag nöjer mig med att konstatera, att antifeministiska män tror att löneskillnaderna mellan män och kvinnor, världen över, inte heller är något problem för kvinnor? Ni tror i alla fall inte att kvinnors lägre löner i världen, beror på att de diskrimineras pga sitt kön? Antifeministiska män tror att det är kvinnors egna val, genom att välja låglöneyrken, helt utan yttre påverkan som t.ex en socialt skapad könsroll? Frågan är ju då, hur kvinnor skulle kunna välja att bli t.ex sop-gubbar istället och få mycket högre lön, eftersom antifeministiska män tror att det går emot kvinnors ”biologi”? 

– Återigen visar du prov på din ointelligens, NBT! Ni feminister är tamigfan inte kloka i huvudet. Jävla psyk-fall, hela högen!!

Är det inte så att antifeministiska män helt enkelt inte vill ha jämställdhet mellan kvinnor och män? Jag menar, det förhållningssättet har ni ju haft under hundratals år, då ni har tagit er rätten att bedriva ert antifeministiska och enväldiga manliga styre. Ni antifeministiska män, vill helt enkelt inte komma tillrätta med kvinnors lägre löner, mäns våld och sexuella våld mot kvinnor och barn etc? Ni trivs ganska bra med era liv som de är, och vill inte förändra någonting om det inte förbättrar för er själva?

Snarare vill ni gå tillbaka till 50-talet, som är en period som ni antifeminister ofta romantiserar, då kvinnor var hemmafruar och totalt beroende av sina män, för sin egen och sina barns överlevnad? Det är anledningen till, att er ideologi inte består av något annat än att motarbeta kvinnorörelsen, eller hur? Antifeministiska män vill helt enkelt inte att kvinnor skall ha samma rättigheter och möjligheter som män, att själva kunna styra sina liv? Ni män vill så gärna fortsätta med det, utan inblandning från kvinnor själva? 

Här blir jag blockerad från att kommentera vidare och alla mina skrivna kommentarer raderas per omgående av antifeministerna.

 

 

 

 

Annonser

13 thoughts on “Antifeminismens ideologi, del 4

 1. Mäns reaktioner när de blir bemötta med bra argument och när en ifrågasätter deras märkliga resonemang är ibland obetalbara 🙂 ska man skratta eller gråta liksom? Pratade för ett tag sedan med en manlig granne, en av de få som tar hand om sina barn efter separationen. Vi kom in på ämnet kvinnomisshandel och så klart kontrade denna man med att ”kvinnor slår också”, nu var det ganska lätt att få tyst på hans korkade svar. Sedan började han att klaga på barnens mamma som om hon tjänade rent ekonomiskt på att leva utan man och då jäklar kom din text ”pappafjäsk” flödande och mannen stod gapande som en dum fisk…he he…det kändes gött. Ett tag efteråt fick jag veta att mannen ifråga var spelmissbrukare och hade i princip satt hela familjens tillvaro på spel så jo ser en det utifrån det perspektivet så fick säkert hans fd kvinna det bättre på mer än ett sätt.

  • kommunalarbetare: Det är just det, som jag tycker är lite läskigt, nämligen att samma retorik som män använder sig av på nätet, har spridit sig till män IRL. ”Kvinnor slår också”, ”skillnaden mellan könen håller på att suddas ut”, ”kvinnor falskanmäler våldtäkt” etc, etc…

   Jag har också använt mitt inlägg ”Pappa-fjäsk” vid debatter med män men även för att informera kvinnor. Jag brukar också använda inläggen under ”fakta” som argument.

   Män har en tendens att överdriva sina egna förmågor så att det nästan blir löjligt, samtidigt som de ofta döljer sina rätta jag under en mycket arrogant och stöddig fasad. I själva verket tar de här männen inte ansvar för vare sig hem eller barn, är otrogna, spelmissbrukare, alkoholister, kvinnomisshandlare eller bara genuina kvinnohatare men som ändå klänger kring kjolen på varje kvinna som finns tillgänglig för dem. Män har alltid tvingat sig själva på kvinnor, dvs kvinnor fick inte välja själva förr i tiden om de ville leva med män eller ej och det säger en del om hur desperata män är efter kvinnligt sällskap. De drar sig inte för att tvinga sig på kvinnor sexuellt och de drar sig inte för att skapa lagar som gör att de får möjlighet att tvinga sig på kvinnor (och barn) heller. Vad kvinnor själva vill, är ointressant för män. Det är ett mycket sjukt manligt beteende.

 2. Angående sopgubbars tunga lyft. Det är historia. Dagens soptunnor har hjul. En slags robot, lyft eller hävertarm lyfter och tömmer tunnan. De tunga lyften är sedan länge borta.
  Stora tjocka tunga gubbar på sjukhus som regelbundet ska lyftas och vändas på finns emellertid kvar. Gissa vilka som har de tunga lyften?

  • Monica: Jo, jag försökte förklara även detta för antifeministen. Han vet naturligtvis om det men skulle bara tramsa för att försöka ”bevisa” att sop-gubbar förtjänar högre lön än utbildade sjuksköterskor. 😉 Det är så tramsigt att det inte är klokt. Vuxna män, liksom…?

   Sjuksköterskor och undersköterskor har förstås mycket tunga jobb.

 3. Otrolig intressant serie med inlägg om antifeminismen! Här finns alla dåliga argument de brukar komma med, och bra svar på dem. Ska komma ihåg att återvända om jag någon gång får för mig att diskutera med idioterna.
  Tack!

  • helena: Visst är det talande för hur löjlig antifeministers retorik är? De är inte bara löjliga – jag tror faktiskt att de är ointelligenta. På riktigt alltså. Eller också spelar de dumma?

 4. Sjukskötetskor och renhållningsarbetare har inte ens samma arbetsgivare staten resp kommun. Dessutom tjänar en renhållningsarbetare inte alls mer än en sjuksköterska.
  Som vanligt är du inte påläst utan bara riktigt pinsam.

  • grete: Ahahahahahahaaaaa!!!
   De flesta människor i landet, har åtminstone grundläggande kunskap om hur vårt samhälle är uppbyggt och vilka löne-notor som betalas med skattemedel av arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting. Din kommentar publiceras i ett enda syfte – som ett studieobjekt i, hur antifeminister inte ens besitter grundläggande samhällskunskaper och på vilket sätt ni projicerar denna, er nästan skrämmande obildning, på andra människor, kvinnor och feminister.

   I vanliga fall, är din och andra antifeministers kunskapsnivå och intelligenskvot alltför låg (se din egen kommentar) för att jag skall tycka att det är värt, att ens ödsla min dyrbara tid på att bemöta er. Jag gör som sagt ett undantag idag, i syfte att låta antifeminister, så att säga, bevisa sig själva. Det gör du med bravur! Stort tack för din kommentar, den är sannerligen passande för inlägget. 🙂

   Angående sop-gubbars lön:
   http://www.aftonbladet.se/debatt/article11651739.ab

 5. Hej NBT! Hoppas du haft en trevlig sommar. =) På antifeministfronten intet nytt uppenbarligen… Samma gamla trötta gnäll från deras sida som alltid. Och att de aldrig kan lära sig att de bara får sig själva att framstå som ännu mer korkade än de redan gjort, när de väljer att gå till personangrepp. De blir alltid tillintetgjorda och måste blocka, eller slutar bara att svara – säger inte det dem något…?

  • AG: Jag tänkte på dig häromdagen!! Undrade vart du har tagit vägen? Så kul att höra ifrån dig igen!
   Åhåjaja – det är samma visa från antifeministerna. År ut och år in. Antifeministernas klagan har ju pågått i några hundra år nu. De är outtröttliga.

   Vi kan i alla fall glädja oss åt feministiska framgångar inom politiken. 🙂
   Jag hoppas bara att det håller hela vägen nu i höst. Vi har inte råd att vänta längre. Situationen har varit akut länge men nu är den mer akut än någonsin. Det måste till en förändring men antifeministiska män gillar inte förändringar – de är som stora bromsklossar som vägrar att flytta på sig och de drar sig inte för mycket. Så jäkla fed-up på dem och deras metoder.

   Min sommar har tyvärr inte bestått av så mycket ledighet men eftersom jag inte gillar sån här extrem värme, så har det inte gjort så mycket. Jag längtar efter riktigt bitande kyla och mycket snö. 🙂 Hur har du haft det? Har det lugnat ned sig för dig? Du hade mycket att stå i ett tag? Saknar dig och din blogg.

   • Jaså, det gjorde du? =) Jag lever och frodas och har väl inte fullt lika mycket att göra nuförtiden, men på något sätt tappade jag bort bloggandet även fast jag fick mer tid… Men jag har tänkt på er feministbloggare också, och tittat in lite då och då.

    Ja, de tycks vara outtröttliga. Argumenten är desamma, inget förändras, och de hittar alltid nya vägar att motarbeta. Angående valet känner jag hur många som helst som kommer rösta på Fi. Men jag tycker det är svårt att bedöma om siffrorna kommer gå fram överlag, eller om det bara är så att jag umgås med feminister…? =) Vi får väl se.

    Den extrema värmen har varit extremt jobbig, men jag längtar inte efter kyla heller. Jag tycker det är ganska bra just nu faktiskt. Annars är allt bra, har jobbat och grillat typ. Jag ska inte säga att jag kommer blogga (för det har jag sagt förr, och så har det inte blivit så), men kampen fortsätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s