Feminist-pepp!

Så var det tisdag igen och dax för veckans feministblogg-pepp! Veckans bloggar:

http://lortjanta.wordpress.com/

http://enkeltomfeminism.wordpress.com/

http://myllerlivet.blogspot.se/

TREVLIG LÄSNING!

 

Annonser

4 thoughts on “Feminist-pepp!

  • Carre: Jag har läst även om detta fall i tidningarna och jag vet snart inte vad mer jag kan säga, om svenska domstolars uppenbara iver att fria våldtäksmän som har förgripit sig mot kvinnor och barn. Här är en våldtäktsman som av domstolen anses som icke trovärdig. En våldtäktsman som har erkänt via sms att han har våldtagit flickan (tidningarna skriver ”kvinnan”). Jag utgår ifrån att flickan är under 18 år då hon har varit i kontakt med Bup efter våldtäkten. Jag har inte läst domen.

   ”Fastmera skulle det förhållandet att målsäganden lagt sig bredvid den tilltalade i dennes säng kunna grunda ett antagande att målsäganden inte varit ointresserad av intim kontakt med den tilltalade”, skriver hovrätten i sin dom.”

   Hovrätten gör som vanligt – de tror sig veta att en flicka, som påverkad och berusad lägger sig ned i en mans säng, per automatik vill ha sex med honom. Att flickan själv säger att hon inte ville, spelar ingen roll för Hovrätten. Hovrätten utgår som vanligt ifrån att kvinnor och barn inte vet vad de själva vill. Flickan säger – ”jag ville inte”. Hovrätten säger – ”det ville du visst”. Hur är det ens möjligt att Hovrätten får uttala sig om vad de tror att människor ”vill” och bygga ett domslut på det?
   Läs detta inlägg:
   http://noboytoy.blogspot.se/2013/07/manligt-tolkningsforetrade-om-kvinnlig.html

   Vi får nog inse, en gång för alla, att makthavarnas agenda är att avkriminalisera sexualbrottslagstiftningen (i princip redan gjort), då kvinnor och barn är offer. Det räcker inte med teknisk bevisning, det räcker inte med erkännande och det räcker definitivt inte med kvinnors och barns egna ord om vad de har utsatts för.

 1. Hej!
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/fraga-psykologen_3711724.svd?sidan=1
  här får Du se ett typexempel på en man som skiter i allt och alla utom sig själv och psykologen skyller allt på kvinnan, att hon tom. måste börja i terapi och ”jobba med sig själv”. Vill bara spy på sånt svar!
  Tänk vad många kvinnor med samma problem(läs män) läser denna spalt och psykologens svar och börjar tvivla på sig själva, förändra sig, trycka ned sig själva osv.

  Tack för en grym blogg, en riktig ögonöppnare!

  • Marika: Den här typen av man är mycket vanlig i heterohemmen. Jag tror att alla heterokvinnor känner igen sina män i den här mannen.
   Psykologens svar får att vilja kräkas, som sagt. Mansproblem läggs alltid över på kvinnor att lösa. Allt är kvinnors fel. Vi ”måste” lära oss att träna på att ha sex med män på mäns villkor, vi måste stå ut med lata och bekväma män, män som inte kan ta hand om sina barn, män som slösar bort familjens pengar, män som super osv osv. Vi måste lära oss att ”förstå” mannen och ha tålamod med mannens alla nycker.

   Psykologer, familjerätten, socialen, domstolar, poliser mfl är utbildade i att verka för att bevara heterofamiljen till varje pris, även om detta sker på kvinnors och till och med barns bekostnad, liv och hälsa. Det är inget nytt – så har samhället styrts i flera hundra år. Varje kvinna bör vara medveten om det, för att behålla självförtroendet när det görs försök från alla håll (tom myndigheter) att manipulera kvinnor i mannens riktning och för mannens bästa.

   Tack för din kommentar och den intressanta länken, Marika och välkommen hit! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s