Alliansens standarssvar

Jaha. Nu har jag plågat mig igenom SVT:s utfrågning av Annie Lööf också. Suck…

Standardsvar från alla Alliansens partier:

Hur avser ni att komma tillrätta med att arbetslösheten och sjukskrivningarna har ökat sedan ni tillträdde för åtta år sedan?

Alliansen:

– ”De rödgröna har inte klarat av… bla, bla…”

Men nu pratar vi om ER politik – hur tänker ni komma tillrätta med…?

Alliansen:

– ”Nu har vi tillsatt en utredning… bla, bla….”

Ni  har haft åtta år på er och NU som först, inför valet, tillsätter ni en utredning…?

Alliansen:

– ”Vi har precis börjat titta på det här nu och de rödgröna har ju inte bla, bla…”

Vi pratar fortfarande om ER politik nu och inte de rödgrönas. Det är ju ni som har haft makten i åtta år. Hur tycker ni då att ni har lyckats med…?

Alliansen:

– ”Vi har satt oss ned nu i dagarna faktiskt och börjat granska det här…”

Nu som först, har ni förstått att detta är ett problem och bara häromdagen satte ni er ned och började granska det här, alltså…?

Alliansen:

– ”Vi har en lång lista på vad vi vill göra nu. En papperslista som Reinfeldt visade upp i tv men de rödgröna hade inte med sig någon papperslista i tv, eller hur?”

Men fortfarande pratar vi ju om Alliansens, dvs ER politik och inte de rödgrönas, eller hur?

Alliansen:

– ”Jamen vi har gjort ett litet häfte nu om hur vi ska bygga Sverige i framtiden.”

Nu inför valet har ni gjort ett litet häfte…?

Alliansen:

– ”Jamen de rödgröna har i alla fall inte gjort nåt häfte.”

Annonser

10 thoughts on “Alliansens standarssvar

  • Andreas: Samma beslut kommer med all sannolikhet att fattas även här i Sverige. Kristdemokraternas ledare, Göran Hägglund, fick frågan om han tycker att kvinnor skall få inseminera sig och han gav samma svar: ”Vi anser att det bästa för barn är att de har TVÅ föräldrar” (av motsatt kön). I det läget önskade jag att jag var programledare för jag ville slita åt mig mikrofonen och ställa följdfrågor till Hägglund. 😉

   Kristdemokraterna tycker ju tex inte att det bästa för barnen, är att deras pappor också är föräldrarlediga med dem. Jag undrar ju också hur de ställer sig till det faktum att så många barn med separerade föräldrar, bor hos sina mammor? Vill de inte, ”för barnens bästa”, tvinga fram växelvist boende också? Hur tänker de komma tillrätta med alla pappor som helt enkelt skiter i de barn som de har satt till världen? Vill de inte tvinga pappor i lagstiftningen, att umgås med sina barn som de tvingar barn att umgås med pappor som de inte vill ha med att göra, tex kriminella, våldsamma och pedofila pappor?

   Det här handlar förstås om att antifeministerna vill behålla kontrollen över kvinnor genom att bevara faderskapet. Samma inställning finns inom EU, som predikar om att grunden i hela samhället skall vara (hetero-) familjen.

   Och som ett litet brev på posten: Nu som först, när barnbidraget skall delas mellan föräldrarna, kommer förslaget att HÖJA barnbidraget. (!)

   Feministiskt Initiativ är medvetna om den här inställningen och föreslår därför att öppna upp lagstiftningen på ”familje-området”. Vi anser att det bästa för barn är trygghet och att trygghet nödvändigtvis inte skapas av just två vuxna av motsatt kön som kn*llar med varandra eller som har kn*llat med varandra. Vi vet att hetero-hem inte alltid är den bästa miljön för barn att växa upp i, av flera skäl. Våld, alkoholism och sexuellt våld är ganska vanligt förekommande i hetero-familjer. Vårdnadstvister bedrivs ofta av hetero-pappor som bråkar om barnen i domstolarna, år ut och år in. Ojämställda heteropar (de flesta är ojämställda) uppfostrar också pojkar och flickor ojämställt samt skapar en bild av ojämställdhet mellan könen som barnen apar efter.

 1. Fasiken vad roligt! Jag har inte sett ett dugg på alla dessa debatter. Folk blir ju bara kollriga. Det räcker med det en scrollar sig förbi snabbt som ögat. Det VAR bättre förr och det var roligare med Sträng och gänget. Det var hårda ord men ingen pratade i mun på varandra och det var INTE den smutskastning som det är nu. Då redogjorde dom på ett klart och tydligt sätt vad dom stod för och DOM var roliga!

  Detta med Snövit och dom sju partiledarna var kul.

  Nu verkar ingen läsa några partiprogram längre utan bara lyssnar på allt Valfläsk då dom lovar runt och håller tunt. Såg du Reinfeldts fem meter lista och vad innehöll den. Men jag anar att det var någon skit. Det verkade urlöjligt iallafall. Tomtens önskelista från alla barnen i Tomteverkstaden. Snart är eländet över och vi får hålla tummarna för att F! kommer in i Riksdagen. Valkvällen ska jag titta på för det har jag gjort i alla år.

  • SQE: Annie Lööf ser ut och låter som en alltför media-tränad, ständigt leende robot. Programledarna sade åt henne, vid åtminstone ett tillfälle som jag minns det, att hon skulle sluta prata om de rödgröna och fokusera på sin egen politik. Annie Lööf kom lika lätt undan i utfrågningen som Reinfeldt, om en jämför med utfrågningen av Fridolin.

   Reinfeldts långa papperslista som han visade upp i AB:s partiledardebatt, var en lista över Alliansens nya (OBS: Nya) förslag till jobb-skapande åtgärder som jag minns det. Han frågade var Stefan Löfvéns lista var? Fruktansvärt barnsligt och folk i publiken skrattade, får jag hoppas, ÅT honom snarare än MED honom. Stefan Löfvén och de rödgröna är betydligt mer väluppfostrade dessutom. De gjorde tecken till den kvinnliga programledaren när de ville prata och bad alltså om ordet, medan Alliansen och i synnerhet Björklund pratade rakt ut när han själv kände för det. De beter sig som omogna antifeministiska småpojkar.

  • WDF: Alliansen har mycket gemensamt med antifeministerna, som vi vet nu? 😉 De är experter på att kontra och skylla ifrån sig. Det började med den jäkla tårtreklamen i tv där Alliansen pratar mer om vad de kallar de rödgrönas politik, än vad de pratar om sin egen. De låter som småungar i sandlådan. Typiskt antifeminister, som sagt.

 2. Om man hade något som helst förtroende kvar för Centerpartiet så är det i alla fall raserat nu. Det är tydligen helt ok att länka till ett klipp med en före detta Ku Klux Klan-ledare och påstå att det han säger är fakta. http://expo.se/2014/riksdagskandidat-for-centern-spred-judehat_6621.html
  Man skulle ju kunna tro att det var en riksdagskandidat från SVP eller möjligtvis SD, men nej, det är tydligen ok inom Centern också. Alliansen är läskig!

  • Erika: Det här har jag inte sett så tack för länken! Ja, Alliansen har mer gemensamt med Sverigedemokraterna än vad de vill att folk skall tro. Fy fan för såna makthavare.

   • Ångrar så att jag inte printscreenade hennes första ”ursäkt”/förklaring. Nu har hon avgått och skriver att Duke upplevs som kontroversiell. För att använda ett populärt uttryck bland min generation: Say whaaaat??! Upplevs som? Nej men han är säkert ”jättetrevlig”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s