Veckans feminist-pepp!

Idag är det ännu en tisdag och det innebär, som ni vet – FEMINIST-PEPP!

Veckans bloggar som vi vill puffa för är:

REAKTIONISTA

Sister Disco

33 anledningar

TREVLIG LÄSNING!

7 thoughts on “Veckans feminist-pepp!

 1. Fast nog är det väl lite feministDEPP också …

  Läste f ö om F!s förstanamn på Stockholmslistan idag.25 år,
  boende med partner i hyrestrea på Södermalm som hon fått
  via familjekontakter. Nästan så man blir avundsjuk …

  • Ver: Det viktiga är det blev regeringsskifte men visst är det synd att Fi inte lyckades den här gången heller.
   En del föds med guldsked i mun och vi andra får jobba. 😉

 2. Bästa NoBoyToy, med feminist-bloggvänner,

  Jag tar mig friheten att på denna sida, skicka in mejlet nedan till kommentarsfältet, något OT här under denna bloggrubrik; ett mejl som jag i helig ilska skickade till mina mejl/feministvänner efter att ha hört Täppas Fogelbergs avskyvärda kvinno/feministhån i dagens sändning av Ring P1. Att det finns idioter i Sverige som ringer till den här typen av program vet vi, men programledarens roll är att balansera inte elda på och överträffa inläggen i uppkastningar.

  Lyssna på länken nedan – bli upprörda/förbannade och skriv och klaga – det gjorde jag idag och krävde att Täppas imorgon ber om ursäkt för sitt offentliga magplask i direktsändning. Jag har alltid tyckt att Täppas Fogelberg varit en kul, litet uppfriskande, otvungen, antiauktoritär, för att inte säga smått anarkistisk programledare – men idag sjönk han som en sten i mitt anseende.

  Mejlet till min feministvänner:

  ”En gammal militär ringde till Ring P1 och började med att utgjuta sig över de subkjektivt upplevda oförskämdheterna i F!:s partiprogram. ”Han hade aldrig blivit så kränkt” i hela sitt liv” – han som ömmat för kvinnor och barn i sin utlandstjänst, hjälpt till i flyktingläger etc” Han ville helt enkelt att F! skulle förbjudas. Avslutningsvis som lök på laxen drog han till med det öknamn Gudrun Schyman tydligen fått i hans militära kretsar . Och var gör dåTäppas – försöker han komma med sakliga motfrågor, vilket är programledarens uppgift; inte minst när det handlar om rent idiotiska inlägg av tydlig SD-karaktär. Nej – i stället eldar han på med ännu värre kommentarer, offerretorisk ”ironi”, helt i SDs anda: ”Män är ju beskaffade på ett sämre sätt än kvinnor, det vet ju alla” och – ”unga killar som går med feministmärken gör ju det för att få ligga mer” Militären satt och fnittrade som en lågstadieunge, hörbart förtjust under programledarens kvinnofientliga utspel.

  Spyfärdig satte jag mig vid datorn och skickade en ren utskällning till Täppas under mitt verkliga namn. Kommer knappt ihåg vad jag skrev i upprördheten men avslutningen var att han borde be om ursäkt imorgon i sändning om han ville ha kvar någon som helst respekt eller något anseende; han som en av få haft modet i media och gå ut och kalla SD ”brun sörja” gjorde sig nu skyldig till samma sexistiska skit som de näthatare vilka allmänt fördömts av alla anständiga media . Jag har ingen förhoppning om detta men har en vädjan till er:

  Skriv och klaga på just detta kvinnofientliga inslag – mothugg i opinion är det enda som biter på media idag. Militärens inlägg kommer ca 15 min in i programmet.”

  Länk:

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120

  Agera , skriv och klaga, låt inte detta generalangrepp på kvinnor få passera obesvarat!

  Med feministisk kamphälsning

  Jeanna

  • Jeanna: Ha ha ha!
   Nu har jag lyssnat på Mikael Larsson från Halmstad som samtalade med Täppas i svensk radio. Män spekulerar. 🙂

   Mikael Larsson ringde till radion för att säga att han ”aldrig har känt sig så KRÄNKT” som när han läste Fi:s försvarspolitik. Han hävdar upprört att Fi:s försvarspolitik ”KRÄNKER MÄNNISKOR!”

   Täppas börjar prata om något helt annat än Fi:s försvarspolitik. Han svarar lite ironiskt att ”män begår bara planlösa våldshandlingar” och måste därför betala ”mer skatt” än kvinnor. Täppas vet tydligen inte om att bl.a S-kvinnor lade fram förslaget att män borde betala mer skatt?

   Täppas tycker sedan att det framstår som om ”män är sämre än kvinnor”. Det är jätteviktigt för många män att inbilla sig att de är bättre än kvinnor, för vad är de annars bättre än..? 😉

   Mikael Larsson från Halmstad stämmer in i den manliga gråtlåten och säger att han tycker att män ”inte får vara män” utan att män bara är någon slags ”hunsad sak som får leva på andras villkor” och här får vi anta att han menar att män måste leva på kvinnors villkor? Vilket land i världen talar han om, där män tvingas leva på kvinnors villkor? Mikael Larsson säger sig vara berest så han måste ju ha hittat det här landet nånstans? Jag vill flytta dit!

   Mikael Larsson anser sig vara en ”riktig karla-karl”.

   Ha ha ha ha! Tack för tipset, Jeanna – jag skrattade så att jag nästan dog! Män är för roliga! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s