Feministpepp!

Veckans feminist-pepp:

lettersbyfrida

PARCMONCEAU

Kakan

TREVLIG LÄSNING!

Annonser

19 thoughts on “Feministpepp!

 1. Måste tyvärr rapportera ”veckans feminist-negg” . Ta en titt på When Darkness Falls senaste som jag anser mycket oöverlagda ställningstagande i ”taktiksyfte”. Kontraproduktivt allra högsta grad och en plump i protokollet för denna ofta briljanta skribent tyc
  ker jag. 😦

   • Ver: Antifeministerna kör ju ofta med såna där ”feminister” som påstår att de har bytt sida. Självklart kan även vi feminister ägna våra bloggar åt allehanda ”gästskribenter” som påstår sig ha bytt sida från antifeminism till feminism, då dessa givetvis är fler än det motsatta. Jag skrattar varje gång jag läser i antifeministernas bloggar där påstått ”f.d feminister” skriver att de har vänt ryggen åt feminismen. De är patetiska. 🙂

  • Ninon: Jag har inte hängt med i denna diskussion och när jag skulle försöka sätta mig in i det hela så upptäckte jag att kommentarsfältet hos WDF är raderat…? Det gör det svårt för mig att få grepp om debatten och nu sitter jag här som ett levande frågetecken…?

 2. Idag har hon dessutom raderat hela kommentarsfältet och framför grova felaktigheter om vad som sagts och menats. Blockerat de tre personer som kommit med fullt relevant och inte illvilligt formulerade invändningar. detta bedrövligt att bevittna eftersom det gäller en skribent som jag följt med stort intresse och ofta hejat på. rean härdsmältan att inte kunna diskutera och bemöta en sådan viktig symbolisk och taktisk fråga utan att gå loss på medsystrar på det där viset. Nu har vi dessutom ingen chans att bemöta det hela då vi blockerats. Det har inte förekommit någon ”hatattack som WDF låter påskina. Bara berättigad kritik och frågor som hon kunde bemött utan att ställa till sånt här till anti-feministernas förtjusning! Jeanna som ofta skriver här kan vittna om detta då hon var den som blockerades först utan att ha varit otidig på minsta sätt.

  • Ninon: Det är synd att hon har raderat kommentarsfältet. Jag skulle gärna vilja läsa det för att försöka få grepp om debatten.

   Ingen kan dock tvinga WDF eller någon annan att kalla sig feminist. Det är hennes val och eftersom hon är allt annat än dum i huvudet så förstod hon naturligtvis att detta offentliga ställningstagande skulle väcka frågor och kritik hos andra feminister. Det måste alltså ha varit hennes avsikt med inlägget från första början och jag undrar, precis som du och många andra, varför…?

 3. Ja. Det där blev väldigt fel. Det var aldrig öht frågan om att tvinga någon till något eller ens ifrågasätta valet. Jag är inte heller dum i huvudet så jag fattade att detta inte var något avsteg från ”kvinnokampen” eller vad man nu ska kalla den för om det inte får heta feminism, Precis som du säger uppfattar jag WDF som väldigt intelligent med en djup solidaritet till andra kvinnor så därför blev jag i detta fall rätt chockad över att uppfattas som så nedlåtande och illvillig när detta inte alls var syftet eller känslan jag hade. Det var en undran jag framförde eftersom jag ser att det finnas en del negativa konsekvenser av beslutet och främst ville jag tala om varför jag själv finner begreppet feminism så viktigt att hålla fast vid av symboliska, politiska och historiska skäl. Jag fick saker inlästa i mina inlägg som verkligen inte avsetts och det gick ju inte heller att reda ut det då vi som hade invändningar och ställde frågor snabbt blev blockerade och raderade.

  Att jag sen utmålades som ”skitpratande på andras bloggar” tycker jag också var orättvist då jag verkligen tycker sakfrågan behöver ventileras och utredas och detta ju inte gick på hennes blogg.

  Nåväl. Jag tar inte åt mig så mycket för egen del då jag ju faktiskt vet vad jag har menat och velat och inte menat och velat. Därmed inte sagt att jag kanske kunde ha uttryckt mig bättre för att undvika varje form av missförstånd.

  Efter vad jag har förstått så är det fler feminister som lägger av benämningen för att den skaver och känns obekväm och som ett hinder för deras individualitet. Och alldeles självklart har de sina skäl som bör respekteras. Önskvärt hade dock varit att man hade kunnat resonera och ställa frågor om saken utan den här (enligt mig(onödigt kränkta reaktionen.

  Det var sårande att beskrivas som en illvillig feminismpolis” som jagar oliktänkande med ”hatattacker”. Hujeda mig! Det är allt bra långt från min verklighet det iaf. Suck! Men skitsamma. Missförstå varann på nätet är bara alltför lätt.

  • Ninon: Det tror jag inte heller, dvs att någon har försökt att tvinga WDF att fortsätta att kalla sig feminist. Att hennes ställningstagande väcker frågor och kritik hos många, ser jag som helt naturligt och det väcker frågor och undran även hos mig. WDF har nu skrivit en privat kommentar till mig som hon inte vill att jag skall publicera, där hon bl.a skriver att hon kommer att maila mig och ge sin syn på det hela. Jag kommer att maila dig, Ninon för jag vill gärna höra även din version av hur debatten gick. Jag hoppas att den mailadress som du uppgivit här, fungerar? Det är omöjligt för mig att bilda mig en uppfattning om detta eftersom WDF har dolt sitt kommentarsfält, enligt uppgift i syfte att inte antifeminister skall få ”gotta sig” i ”feministbråket”.

   Jag uppfattar inte att du eller någon annan ”pratar skit” om WDF i min blogg. Hon har gjort ett statement som hon visste skulle följas av frågor, besvikelse och kritik hos alla feminister som beundrar henne och hon bör då också svara på frågor som ställs till henne. Det kanske hon gjorde i sitt kommentarsfält till en början men hon valde sedan att kväsa debatten och dölja kommentarsfältet. Det är inte alls konstigt att/om du och andra feminister vänder er till mig med era frågor, då WDF inte verkar vilja svara på dem i sin egen blogg. Jag undrar själv hur WDF har tänkt här utan att för den skull försöka ”tvinga” henne till att fortsätta att kalla sig feminist. Det är som sagt hennes eget val och feminismen går inte under, bara för att WDF inte längre vill titulera sig feminist. 😉

   Till WDF: Jag kommer inte att censurera feminister i mitt kommentarsfält som kritiserar dig och har frågor om ditt ställningstagande. Det enda jag skulle censurera, är rent skitprat om dig eller personliga påhopp som riktas mot dig men jag har svårt att tänka mig att någon av feministerna här i mitt kommentarsfält, skulle ägna sig åt sådant. Jag ser fram emot ditt mail och hoppas att det kommer att bringa klarhet. BTW – vill du inte kalla dig feminist längre så är det upp till dig och fine med mig. Det vore däremot trevligt att få en förklaring till det hela. Jag tycker att du är skyldig mig och alla dina andra fans och beundrare att svara på frågor men vi kan givetvis inte tvinga dig till det heller. Det vore dock mer hederligt av dig att göra detta, när du nu faktiskt själv har valt att starta en offentlig debatt och då du visste redan innan du skrev inlägget, vilken effekt som skulle komma av det. Som sagt, jag ser fram emot ditt mail och hoppas att du kan bringa klarhet.

 4. PS: Rättelse , givetvi ifrågasätter jag valet att släppa F-ordet. Men inte fasen har jag visat hat eller velat diktera något. Bara redovisat varför jag själv håller fast vid det i ur och skur och i alla modets skiftningar. Jag har ju hängt med i all olika svängar sen 70-talet och inte mycket är nytt under solen. Debatten om ”Identitetsfrågor” versus ”socialförändring” är faktiskt densamma med olika uttryck. Lägger man in en sån bomb på en feministblogg lär det ju bli motreaktioner. Om dessa sedan raderas och alla kommentar refereras till som ”förtal” och ”härskartekniker” och jag vet inte vad bli man ju bara förstummad och ledsen. Jag tänker då inte fortsätta och tjafsa om detta då jag nu fått lätta mitt hjärta i denna sak hos dig.

  • Ninon: Som sagt – det tror jag inte heller att du eller någon annan har gjort. Du och andra feminister får självklart lätta era hjärtan i min blogg och jag förstår varför ni gör det – det finns ju ingen annanstans att vända sig då WDF har slutat att svara på frågor. Ja, hon menar att hon har blivit utsatt för ”härskartekniker” av andra feminister och jag tror på det, först när jag ser bevis på det och det säger sig WDF kunna presentera. Kritik, frågor, sorg och besvikelse som uttrycks av alla de människor som har beundrat WDF länge, är förstås inte samma sak som härskarteknik eller förtal mot henne. Självklart blir det motreaktioner på hennes inlägg och WDF är en vuxen och mycket smart kvinna som naturligtvis visste om från början, att hennes inlägg skulle väcka starka känslor. Det var hennes avsikt med andra ord att väcka starka känslor hos alla de feminister som beundrar henne och läser hennes blogg. Alternativt var detta statement så viktigt för henne, att hon kände att det var värt motreaktionerna som hon visste skulle följa? Jag vet inte men jag hoppas förstås att hon väljer att svara på hur hon tänkte där.

 5. Tack för sans, balans och objektivitet! Jag är bara så sur att jag inte tog en skärmdump men jag var verkligen i helt god tro och fattade ingenting av vart det barkade hän mycket snabbt och i mitt tycke fullständigt omotiverat. Jag är ingen så jag har inte minsta behov av någon slags ”upprättelse” då ingenting står på spel för mig mer än en viss chockskada över hyckleriet i att sitta och skriva långa inlägg om hur hon ” fått ta skit” för sitt mod och sen hyllas för detta förmenta lidande när ingen sådan smutskastning förekommit. Man gör väl som man vill på sin egen blogg såklart men det är väldigt förolämpande och sårande även om man inte är nån bloggkändis att bli beljugen på det här sättet.

  Vad jag inte fattar att man släpper ett sådant statement och går i taket för såpass allmänt principiella invändningar som inte innehållit något nedvärderande om personen. Kan det ha varit nån slags ”förväntansångest”? När man sticker ut hakan väntar man ju sig en smäll och laddar för den och sen överreagerar man måhända lätt på första skeptiska inlägg? Vad vet jag?

  • Ninon: Jag kan inte svara på varför WDF reagerade som hon gjorde. Jag har mycket svårt för att tro på att du eller någon annan feminist har använt en härskande och kränkande ton mot henne i kommentarsfältet och som sagt – jag tror på det först när jag ser det.

   WDF var självklart medveten om att hon släppte en bomb genom påståendet att hon inte längre är feminist och hon förstod naturligtvis att detta skulle leda till reaktioner bland de feminister som läser hennes blogg och beundrar henne. Hon hade knappast förväntat sig att ingen alls, skulle kommentera det hela eller att alla skulle ropa ”hurra” i kommentarsfältet? Kanske var det så att hon hade taggarna utåt från början, redan hade intagit försvarsställning och sedan reagerade på alla cylindrar vid första minsta lilla ifrågasättande? Som sagt – ingen annan än WDF själv kan svara på det. Nu vill hon inte längre ta debatten eller svara på frågor och det får vi acceptera.

 6. I varje fall – jag som sett inläggen innan de togs bort på den aktuella bloggen kan intyga att det inte fanns något förnedrande i dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s