Sex

Att det har varit tyst i bloggen under en period, innebär inte att jag inte har koll på mina bloggvänner (se länklista), att jag inte har jobbat feministiskt eller att jag har slutat att reagera på vad som händer ute i världen.

Tyvärr måste jag fortsätta att reta upp mig på svensk press som rapporterar om våldtäkt mot kvinnor och barn men kallar det ”sex”. Massmedia, domstolar (och många andra) kallar våldtäkt mot barn för ”sex med barn”. När kvinnor (oftast unga) har blivit våldtagna kallas det också ”sex”, trots att våldtäktsmannen är den ende av de två, som anser sig ha ”haft sex” under sin våldtäkt – kvinnan blev ju våldtagen och hade inte sex. Hon utövade inte sin kvinnliga sexualitet. Våldtäktsmannen tvingade sin manliga sexualitet på henne och hennes kropp och som jag brukar säga –  han runkade av sig i en kvinnas kropp och det har ingenting med ”sex” eller kvinnlig sexualitet att göra.

Jag påstås ha ”haft sex” med män, många gånger i mitt liv. När jag tänker efter så har jag faktiskt inte utövat min egen sexualitet – själv haft sex – särskilt många gånger då jag påstås ha ”haft sex” med män. Männen har oftast utövat sin egen sexualitet och jag har mest bara funnits där som ett redskap för mannens sexualitet. Denna erfarenhet delar jag med väldigt, väldigt många kvinnor. De flesta skulle jag tro.

Härom helgen var jag på kalas och träffade en del avlägsna släktingar och bekanta. Det är släktingar och bekanta som varje gång jag träffar dem, uppvisar en ständig oro över mitt singelliv och som det verkar – en ständig oro över vad de tror är min brist på ”sex”. Hur många gånger jag än har försökt förklara för dem, vill de inte fatta att jag, trots avsaknaden av manlig sexualitet och snopp i mitt privata liv, fortfarande faktiskt utövar min sexualitet, ”har sex” och får orgasm. Jag har dessutom ett betydligt rikare och trevligare sexliv som singel eftersom jag har sex bara när jag själv vill, på det sätt som jag själv vill och jag får orgasm varje gång. 🙂 Jag slipper dessutom en massa sperma-kladd, jag slipper tänka på preventivmedel eller på hur jag ser ut i mannens ögon och jag slipper oroa mig för graviditet, könssjukdomar, cancer och andra sjukdomar, underlivsbesvär och andra obehagliga tillstånd som drabbar kvinnor som har sex med män.

Så här lät det ungefär när en av männen hade druckit tillräckligt mycket alkohol för att våga ta upp sitt problem med mitt sexliv med mig:

Mannen (30+) ler sliskigt och frågar:

– ”Men hur länge sen var det du hade sex egentligen?”

Jag:

– ”Det var inte så länge sedan. Eller menar du att du undrar hur länge sedan det var som jag hade sex med en man?”

Mannen ser förvånad ut:

– ”Öhh….? Ja…..? Eller gillar du tjejer….? Hö hö hö!”

Jag:

– ”Inte vad jag vet. Det var väl kanske 10 år sedan som en man hade sex med mig. Det var ingen omvälvande livs-upplevelse eller något särskilt anmärkningsvärt och är därför ingenting som jag har lagt på minnet.”

Mannen såg alldeles förfärad ut:

– ”Oj, oj, oj! Men shit, asså!! Jag antar att du har en rabbit i byrålådan då, hö hö hö!?”

Här avslutade jag mannens påbörjade diskussion om mitt sexliv genom att vända bort huvudet och börja prata med en annan person vid bordet.

Så här ser det ut. ”Sex” i folks ögon är lika med hetero-sex och oftast penetrationssex. Väldigt många män inbillar sig att kvinnlig sexualitet är beroende av en man och en mans penis, för att ens kunna tillfredsställas. Väldigt många män tror att det viktigaste för kvinnor, som mannen tar med sig in i en hetero-relation med en kvinna är – penisen. Vissa män tror att kvinnor inte mår psykiskt och fysiskt bra, utan snopp i sina kroppar. De männen tror att kvinnors psykiska och fysiska hälsa samt humör kan förbättras (kvinnor blir vänligare mot män, tror män) bara män får stoppa sina penisar i kvinnors kroppar lite oftare. Andra män tror till och med att kvinnors slidor kan ”förmultna”, ”skrumpna ihop” eller ”torka ut totalt”, om inte män får stoppa in sina snoppar där på regelbunden basis. Antifeminister tror att kvinnliga feminister kommer att sluta vara feminister, om bara fler män får runka av sig i dem. Antifeminister tror nämligen att mäns snoppar, allena, kan ”bota” feministiska åsikter. Ja, jag vet – det är ju inte klokt vilka korkskallar det finns!!??

skratt 

När tidningarna skriver om sex, hur vi måste ha ”mer sex”, ”bättre sex”, fler ”snabbisar”, ”boosta våra sexliv”, ”testa nya sex-ställningar” osv så är det förstås hetero-sex som avses och ingenting annat. Det är knappast mer bög-sex, mer onani eller mer lesbiskt sex som tidningarna uppmuntrar till, eller hur? 😉

Vi feminister kallar detta ”hetero-normen”.

En annan allmän sexual-norm och vanföreställning hos både kvinnor och män, är att om en kvinna inte har sex med en man så måste hon ju ha sex med en annan kvinna, dvs vara lesbisk? Det råder alltså en allmän uppfattning om att folk MÅSTE ha sex med andra människor för att ens kunna tillfredsställa sin egen sexualitet. Ligger du inte med män, som kvinna, så måste du ju ligga med andra kvinnor? Om du inte involverar andra människor i din sexualitet så anses du inte ha något sexliv. Alls. Du har att välja på att antingen vara homo, bi eller hetero, PUNKT. Mer om detta märkliga sätt att se på människans sexualitet här:

http://noboytoy.blogspot.se/2013/12/sexuella-laggningar.html

Jag upprepar ännu en gång – sexualiteten är var och ens egen, som en klok kvinna uttryckte det en gång. Varje människa har sin egen sexualitet men vissa människor tror mer än andra, att deras sexualitet är beroende av andra människors deltagande, för att ens kunna tillfredsställas. De tror att de inte kan ha sex, dvs tillfredsställa och utöva sin egen sexualitet utan att involvera andra levande eller döda varelser. De säger sig till och med vara ”beroende” av andra levande eller döda varelser för att ens kunna tillfredsställa sin egen sexualitet. Ett exempel på detta är torskar, som alltså runkar av sig i främmande kvinnor (i vissa fall barn) mot betalning.

Långt ifrån alla människor är homosexuella eller heterosexuella, dvs känner behov av att dela sin sexualitet med andra människor av antingen motsatt eller samma kön. Först och främst är människan ”egen-sexuell” om jag får hitta på ett nytt begrepp för människans sexualitet. Det innebär att alla människor har en egen sexualitet och att långt ifrån alla människor känner lust att dela sin sexualitet med andra människor och/eller delta i andra människors sexualitet (ha sex med andra människor).

Många människor i världen är asexuella, dvs är inte intresserade av vare sig sin egen eller andra människors sexualitet. Många andra människor är auto-sexuella och är intresserade av sin egen sexualitet (onanerar) men inte av andras. Auto-sexuella människor tillfredsställer sin egen sexualitet och är ointresserade av att involvera andra människor i den. De är också ointresserade av andra människors sexualitet och vill inte bli inblandade i den. De åtrår inte andra människor sexuellt, som heterosexuella och homosexuella personer gör.

Det finns alltså fler alternativ för människans sexualitet, men som det sällan talas om.

Det råder som sagt en allmän vanföreställning om att vi människor MÅSTE dela vår sexualitet med och tända sexuellt på andra människor – annars är vi onormala, frigida, sexfientliga och anses inte ha någon sexualitet, någon sexuell läggning, något sexliv eller ”ha sex” alls. Den allmänna sexual-normen innebär att vi MÅSTE tända sexuellt på andra människor, av antingen motsatt eller samma kön – helst motsatt annars är vi ”onormala”. Det finns vissa som påstår att de till och med ”tycker synd om” alla människor i världen som inte delar sin sexualitet med andra och jag antar att det är människor som själva ser det som livsviktigt att utöva sin sexualitet MED/MOT andra människor?

Det är inte positivt ur ett samhällsperspektiv att fortsätta att driva denna märkliga, uppdiktade sexualnorm och (hetero)sexualpolitik från Herr Hedenhös tid. Som så mycket annat i mans-samhället, är det enbart det manliga perspektivet som har fått råda och som fortfarande råder på sexualitetens område. Ingen av oss kan förneka, att denna manligt skapade sexualnorm och framför allt hetero-normen, gör ofantlig skada för främst kvinnor och barn i världen.

”Sex” med andra människor, i synnerhet bög-sex och hetero-sex är långt ifrån riskfritt, sett ur ett fysiskt och psykiskt hälso-perspektiv. ”Sex” med andra människor, i synnerhet hetero-sex, är definitivt inte alltid njutningsfullt, kärleksfullt, ömsint, respektfullt eller en källa till glädje för alla inblandade. That´s a fact!

 

 

 

 

 

 

Annonser

53 thoughts on “Sex

 1. Hopblandningen av ”sex” och utnyttjande i synnerhet från manligt håll upphör aldrig att förvåna och äckla mig. Den här typen av debatter brukar ge tydliga exempel på hur vanlig den inställningen tyvärr är som ett ärkeäckelpucko här som beskriver köperunk som ”en win -win situation , sex och pengar på samma gång”. Otaliga vittnesmål från fd prostituerade går just ut på att torskarna verkar tro sig åtrådda av den köpta och utnyttjade. ”Var det skönt?” En vanlig fråga efter övergreppet.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20277488.ab

  • Flora T: Jag instämmer verkligen. Tack för länken!
   Män är ofta, vilket jag har nämnt ett flertal gånger i bloggen, sexuella analfabeter. Åtminstone när det gäller kvinnlig sexualitet. Torskar köper främmande kvinnor, barn och män att runka av sig i men de tror ofta, på fullaste allvar, att de prostituerade också ”har sex”. Sex med andra människor måste bygga på samtycke och det gör det förstås inte när torskar måste muta/betala kvinnor, barn och andra män för att få runka av sig i dem. För att, som jag tror, döva sina dåliga samveten och dölja sin äcklande primitivism, inbillar torskar sig själva och försöker inbilla alla andra också, att det handlar om ömsesidigt, samtyckande sex för de prostituerade kvinnorna, barnen och männen.

   Inte heller förstår torskar vad de är för något, när de köper en tvångsprostituerad kvinna. En tvångsprostituerad kvinna, man eller barn tvingas ut på gatorna av hallickar för att våldtas mot betalning. Dessa torskar är med andra ord män som betalar för att få våldta. Inte för att de bryr sig, men ändå…

 2. Hej, NoBoyToy och välkommen tillbaka!
  Alla goda krafter behövs inte minst i cyberrymden. En rad dåliga tecken i skyn under de senaste månaderna: I SVTOpinion formulerades ”debattämnet” i torsdags ”Är det dags att skrota sexköpslagen?” Jag orkade inte ens lyssna på skiten men bara det att ämnet formulerades och ”kom upp till debatt” är ett dåligt tecken i i sig; Jämför med ”ska vi avskaffa lagen om barnaga”. Vem skulle komma på den idén idag?

  Ett annat dåligt tecken är när gamla sexistiska 70tals -heterostötar som Staffan Heimersson får skriva nostalgiskt upprörda kolumner i Aftonbladet om ”den gamla goda tiden” vilket skedde i veckan. Ett par smakprov:

  ”Utvikningsflickor blev ett popkulturellt begrepp. (70-talet min komm.) Tidningen Fib-Aktuellt publicerade extra stora sidor – utvik – där avklädda flickor lättjefullt poserade. Det var prestigefylld publicitet. Det var inte slabbigt som i ‘Paradise hotel’.
  Minst två flickor på Aftonbladets redaktion – den ena en framträdande kolumnist, den andra en reporter på kulturredaktionen – väckte vår (grabbarnas) beundran med att platsa i sådan elit.
  Those were the days. Inget eftersträvansvärt. Men inte illasinnat.
  Utvikens konung var fotografen Siwer Ohlsson. Jag spårade honom till en badstrand i Thailand och ringde honom i veckan med frågan: ‘Var det lättare förr att fotografera avklädda tjejer? Hur fick du tag i dem?’
  Siwer, nu 74, svarade: ”Flickornas mammor skickade bilder på döttrarna och sa: ’Se så snygg min dotter är…!’
  Det händer inte nu, va? ”Gör det samma”, svarade Siwer, ”jag fotograferar fortfarande. Men bara motorcyklar och bilar.”

  Tidigare har han uppbragt, i sann patriarkal anda ondgjort sig över hur ”tanter(!) bär sig åt nu för tiden” :

  ”Och olika regler för män och kvinnor! Samtidigt som den stackars fotbollsspelaren släpades till tukthus satt två kulturdamer, Gunilla Brodrej och Martina Montelius, inbegripna i den typ av pladder som kallas podradio. De beställde kycklingwok och – noterade kolumnisten Sam Sundberg på Svenskans kulturavdelning – ‘diskuterade män med liten snopp’.
  Sannolikt går tanterna fria.”

  Tilläggas kan att båda namngivna ”tanter” i kolumnen skulle kunna vara döttrar, den ena t om dotterdotter till krönikör Heimersson.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article20280731.ab

  Alltså NoBoyToy – kampen fortsätter; feministerna har hela världen att vinna – ordets makt och nya generationer visar vägen framåt. ”Feminism är inte målet – feminism är vägen”.

  • Tack Jeanna! Välkommen tillbaka du också – kul att höra av er alla igen!
   RFSU:s rapport och ”utvärdering” av sexköpslagen är något av det sämsta jag har läst. RFSU menar att de TROR att prostitutionen inte har minskat i Sverige sedan lagen infördes men de vet inte och har inga som helst bevis för denna tro. Min fråga – har den ökat? 😉 Knappast.

   Samma sak med människohandeln/traffickingoffer från utlandet. RFSU menar att de TROR att det inte är bevisat att den här typen av våldtäktshandel med kvinnor och barn från andra länder är mindre vanligt förekommande i Sverige tack vare lagen. RFSU menar att de TROR att de studier som finns på området som visar att lagen har en stor effekt MOT människohandeln, inte har tillräckligt med vetenskapliga underlag.

   Vidare TROR RFSU att lagen har orsakat ett större ”socialt stigma” för de prostituerade. RFSU TROR att prostituerade inte vågar berätta för tex sjukvården att de är prostituerade, att de skäms över sitt ”yrke”. Detta menar RFSU skulle bero på sexköpslagen. 😉

   I samma rapport skriver RFSU om allt våld, våldtäkter, hot osv som prostituerade drabbas av i sitt ”yrke”. Hur ett avskaffande av sexköpslagen skulle förbättra de prostituerades livsfarliga situation, förtäljer inte RFSU:s sago-rapport. Det är pinsamt uppenbart att det är torskars ”rättigheter” som RFSU försvarar.

   Usch, jag råkade tyvärr läsa Heimerssons mans-trams i Aftonbocken, om hur han gillar att titta på nakna flickor och hur han tycker att det är helt okej. Han tar sig till och med friheten att tolka bilder på nakna flickor som ”icke illasinnat”. Från mäns sida då, får man anta? Alltså de män och gubbar som runkar till bilderna och fotografen Siwert och alla andra män som tjänar grova pengar på de nakna flickornas kroppar? De menar ju bara flickorna väl, naturligtvis? De är riktiga fadersgestalter som månar om flickebarns bästa? Vilken jävla tönt, alltså?

   Och så hittar Siwert (eller Staffan) på en historia om att det var mammorna som skickade nakenbilder till fotografen Siwert på sina döttrar. Det påståendet får antagligen Siwert att tycka att hans intjänade porr-pengar blir lite ”renare”? Det är ju kvinnor/mammor som bär skulden till att han fick tillgång till unga flickor att fota för Fibban och som Siwert kunde tjäna pengar på? Siwert är en fin man egentligen. Allt var mammornas fel.

  • Det skrämmer mig lite, att dom konservativa börjar få så mycket makt i samhället. Jag är säkert lättare paranoid, men jag tycker det verkar som om dom vinner mer och mer. Jag är seriöst bekymrad…

 3. Du sätter ord precis på problemet och det är ett STORT problem!
  Det här anser jag, berör själva kärnan i förtrycket av kvinnor – hur och av vem sexualiteten definieras.
  Blir så upprörd över att media gång på gång likställer ”sex” med mannens penetration. Själva ordet oskuld betyder ju det – att mannen ska tränga in och inleda kvinnans (flickans) sexualitet.

  Kan du inte skicka det här inlägget inramat till Aftonbladet och Expressen – dom som är allra värst på att förklara att ”sex” är lika med patriarkalt sex?

  • Anna G: Jag har en känsla av att du och jag har bilden klar för oss, vad gäller patriarkatets skapande av kvinnans sexualitet, som patriarkatet föredrar den? Långt ifrån alla feminister greppar detta – de försvarar något som patriarkatet har inbillat dem, är deras sexualitet. Även om jag inte alls betvivlar att det existerar heterokvinnor som tänder lika mycket sexuellt på män, som heteromän tänder sexuellt på kvinnor, eller som via klitoris kan lyckas få orgasm vid penis penetration, så är detta inte särskilt vanligt förekommande. Detta VET man idag och detta VISSTE man redan på 1800-talet. Kvinnor är tyvärr sällan lika sexuellt intresserade av män och penetrationssex, som män är av kvinnor och penetrationssex och det gäller ofta även de kvinnor som kallar sig heterosexuella.

   Ja, kvinnors hela sexualitet förväntas kretsa kring mannens sexualitet och hans penis. En kvinna som inte har (penetrations)sex med en man, antas inte ha sex alls och vissa tror till och med att hon lider oerhört av detta och till och med kan drabbas av psykiska och fysiska skador av att inte ha sex med män. 😉 I själva verket är heterosex för kvinnor faktiskt ett ganska stort risktagande, både psykiskt och fysiskt. Att ta emot en annan människas kroppsvätskor i sin kropp, är allt annat än hälsosamt och riskfritt.

   Det tråkiga idag är att unga människor tror att det är något fel på dem om de inte kan välja mellan de sexuella läggningar som talas om idag. Unga tjejer som blir förvirrade när de inte gillar heterosex och tycker att manlig sexualitet bara är äcklig, inbillar sig att det bara återstår ett alternativ för dem, dvs att de är lesbiska. Det finns ingen lag som säger att folk MÅSTE dela sin sexualitet med andra människor. Det finns massor av människor som aldrig ligger med andra och som trivs med det. Vill man inte ligga med någon i sitt liv så behöver man inte. Ofta har kvinnor bäst och mest sex på egen hand – inte många kvinnor ser det som nödvändigt att blanda in en man för att få orgasm. Tvärtom faktiskt.

   Ett annat problem är ju naturligtvis det du nämner, dvs att både kvinnor och män förväntar sig att det är mannen som skall ha mest kunskap om både sin egen och kvinnans sexualitet. Mannen ser sig själv som en ”inledare” av kvinnans sexualitet och som en absolut nödvändighet i en kvinnas sexliv. Den store och ende ”älskaren”. Jag tror att denna syn som män ofta har på sig själva, är anledningen till att de upprörs över både lesbiska kvinnor och kvinnor som tackar nej till sex med män i sina liv. Deras självbild fallerar om de inte får/kan intressera kvinnor sexuellt och pådyvla var och varannan kvinna sin manliga sexualitet, överallt.

   Vad var det hon skrev, feministen som jag har glömt namnet på? Kvinnan är en människa, vars sexualitet förväntas existera för någon annan – mannen. Något sånt? Det är så sant. Vissa kvinnor och män tror att kvinnor inte har någon egen sexualitet – inte utan mannen. Precis som vissa kvinnor och män tror att kvinnor inte kan skapa ett eget lyckligt liv – inte utan mannen.

   AB och Exp måste ha många manliga journalister, verkar det som? Varje dag skriver de i dessa stora tidningar om heterosex i alla dess möjliga och omöjliga former. 😉
   Heterosex måste alltid framställas som något livsviktigt, en oslagbar ”livs-krydda” för kvinnor och män samt som något mycket positivt för båda parter. Det blir nästan lite löjligt uppenbart hur man försöker pressa kvinnor in i heterosex-träsket eller slampfacket som Solanas skrev. Och nu BDSM-träsket. Femtio nyanser av våldssex för heterokvinnor.

   • Andreas: Jag kan förstå uttrycket. Vi vet ju redan att heterosexualitet till stor del är skapat så vad som egentligen är ”normalt” för människan och framför allt för kvinnan, är svårt att svara på. Jag tror inte att alla kvinnor som kallar sig heterosexuella, är det. Jag menar inte att de är lesbiska – jag menar bara att väldigt många kvinnor inte tänder sexuellt på män, på samma sätt som män tänder sexuellt på kvinnor. Jag tror också att fler män utan att vilja erkänna det, tänder sexuellt på andra män.

   • Du beskriver autosexualitet och den attityd autosexuella ofta möts av så bra!

    Själv är jag nog ganska ovanlig, för jag har alltid haft ganska lätt att få orgasm tillsammans med män men väljer TROTS det oftast att ha sex med mig själv istället.

    Jag ska förklara varför.

    Män som är angelägna om att kvinnor ska få orgasm är ofta sjukt prestationsinriktade, självgoda och fulla av prestige och de kan vara lika jobbiga som de män som skiter i kvinnors orgasmer.

    För det första ”duger” det inte att få en vanlig orgasm.
    Nej, man måste vråla rätt ut, gå upp i brygga, slänga sig i spasmer hit och dit i flera minuter och dessutom helst spruta i en fontänorgasm.

    Varifrån får män dessa vanföreställningar om att det är så kvinnor i allmänhet beter sig under orgasmen?
    Klart att det finns tjejer som sprutar när de får orgasm , men det hör knappast till det vanligaste. Och hur många vuxna människor klarar egentligen av att gå upp i brygga?!

    Jag skulle aldrig komma på tanken att kräva att en man jag smeker , knullar eller ger oralsex ska göra märkliga akrobatkonster eller yla som en marskatt när han får orgasm , men för män verkar det helt normalt att tjata om att de vill ha den här responsen.

    De kan kläcka ur sig saker som att de känner sig som omanliga och dåliga älskare om jag inte beter mig på det här tillgjorda sättet när jag kommer.

    Som om det inte vore nog med det blir jag anklagad för att vara blyg , otrygg och osäker i mig själv och min sexualitet när jag inte beter mig enligt deras vansinniga önskemålnär jag får orgasm!

    Jag är inte alls otrygg i min sexualitet, jag vet precis vad som känns bra och inte bra.
    Det här känns som du kanske förstår sjukt förnedrande och jag avstår hellre från orgasmer tillsammans med män om jag måste göra mig till på det här sättet.

    Jag har ingen lust att spela upp en tillgjord föreställning som bara känns skitlöjlig när jag får orgasm så därför fixar jag hellre orgasmer på egen hand än med män.

    Autosexualitet är sjukt underskattat och jag hoppas du skriver om det fler gånger!

   • Louise: Oj, stor igenkänning i det du skriver. Män tror att kvinnor, men inte män, måste gallskrika när de får orgasm, stöna, vråla och gå upp i brygga. 😉 Detta har män lärt sig i den manliga porr som har skapats åt dem i manssamhället.

    Jag har både hört och läst om män samt träffat män som säger att de ”föredrar” kvinnor som ”låter” och ”stönar” när män runkar av penisen i dem.

    Jag har också blivit anklagad av män för att vara blyg och sexuellt hämmad, när jag inte har skrikit ut mitt nöje av att få penis instoppad i min kropp. I de få fall, jag har lyckats få orgasm under penetrations-samlag med män genom att komma åt att stimulera klitoris, har männen ifrågasatt om jag verkligen fick en orgasm eftersom jag inte skrek och åmade mig likt en kvinnlig porr-skådespelerska under tiden. 🙂

    Du är inte ensam Louise – jag är också dödligt trött på att spela hetero-spelet. Många kvinnor är det. Av den anledningen, har jag numera bara sex med mig själv eftersom manlig sexualitet och manliga sexuella önskemål och hur jag skall bete mig, är ointressant för mig och min sexualitet.

    Jag har faktiskt påbörjat ett inlägg om den, med all sannolikhet, vanligaste sexuella läggningen – autosexualitet. Stay tuned. 😉 Tack för din kommentar!

 4. Tyvärr uppfattar jag mycket av den här ängsliga glorifieringen som män ägnar den egna penetrationssexualiteten som bottnande i en manlig rädsla för otillräcklighet, (de har naturligtvis förstås att något inte riktigt stämmer men det går dåligt men kommunikationen till kvinnor/tjejer). Det är även mycket själväckel/hat som män visar upp i förhållanade till den egna sexualiteten, kroppen , könsorganet. Det förekommer ofta väldigt mycket panik inför åsynen/kontakt med andra mäns könsorgan som i synnerhet i media haussas och framställs som något väldigt komisk i t ex komedier. Jag har svårt reda ut om det är något homofobiskt, eller det rakt motsatta. Det tycks mig man protestera för mycket liksom. Krångligt och outrett är det och jag önskar män kunde bli lite mer reflekterande vad gäller den egna sexualiteten.

  • Flora T: Jag tror att många män har förstått men långt ifrån alla. Jag tror att de förstår att något inte stämmer vad gäller heterosexualiteten som den praktiseras idag men de lyckas inte lägga ihop två och två och få det till fyra. Jag tror inte heller att de vill höra sanningen. Jag tycker mig ha märkt att män, så fort kvinnor talar klarspråk om heterosex, håller för öronen, dunkar huvudet i väggen och skriker i högan sky för att slippa lyssna. 😉 Det verkar som om de trivs med att leva kvar i sina vanföreställningar och det är iofs inte så konstigt.

   Jag har sagt länge, att det är hög tid att ta en grundlig titt på den manliga sexualiteten för den blir inte trevligare med tiden så att säga. Det är hög tid att ta tag i detta men manliga makthavare gör tvärtom – vurmar för köperunk, mer porr, mer sexualisering av småflickor och kvinnor, för heterosexualitet och för faderskap och enskild vårdnad om barnen åt fler fäder. Varje dag kan vi läsa om män i form pappor, lärare, farföräldrar, kusiner, lagledare, äkta makar, arbetsgivare, poliser osv som inte har några som helst sexuella spärrar, dvs som anfaller/tvingar/manipulerar/hotar kvinnor och barn för att våldsrunka av sig i dem. Även allt fler husdjur drabbas av skador av manlig sexualitet, dvs penetration, rapporterar veterinärer.

   Det vore faktiskt konstigt om män inte känner en form av själväckel inför sin manliga sexualitet? Dessvärre verkar de mest fokusera på att försvara sig när problemen belyses eller också låtsas de som om statistiken är överdriven eller att kvinnor, barn och djur, världen över, ljuger om manlig sexualitet och män. Allt för att slippa ta ansvar och stå till svars. Så löses tyvärr inga allvarliga samhällsproblem. Så löses tyvärr inga äktenskapsproblem.

   Män behöver lära sig att lyssna på kvinnor eftersom vi generellt är de mer rationella, medmänskliga, kloka, fredliga och ansvarstagande människorna på jorden.

 5. Till min hemliga kära vän! Jag förstår.
  Trevligt att höra ifrån dig igen! Tack för ditt erbjudande – det är inte omöjligt att jag kanske kan behöva lite hjälp framöver.
  Kram och sköt om dig så länge!

 6. Bevare oss för den manliga blicken

  http://www.imdb.com/title/tt1837636/

  men är kattblicken verkligen så mycket bättre ? ^^

  Jag blir ständigt visad kultur som skall
  vara för mig så att säga och något jag
  finner genomgående är just att denna kultur
  alltid serverar den manliga blicken
  oavsett vilket perspektiv den försöker förmedla
  är det alltid mannen som behöver stöd eller förändring
  lockas in och uppleva

  Kvinnor skall vara tacksamma över att det görs något
  för dem och vänta på att mannen skall förstå
  och därmed ge kvinnan egna upplevelser
  ur hans skål eller

  Mannen gör juhe även gärna gällande att
  det är kvinnans lögn som gör att hon inte njuter,
  om ni minns <<<<<regina lugn*** i den där kärlekens … språk?
  anywho att hon då sas fakar gör att han
  inte kan förstå om hon bara visar vad hon eg känner osv

  men detta ingår i den stora manliga
  förnekelse processen att de av någon anledning
  tänder extremt mycket på att kvinnor "gör motstånd" "passivt"
  här jämför de gärna med djurriket
  sedan glömmer de bort sitt vansinniga sidospår
  och maler på om kvinnans ansvar över sitt eget O runt mannens penis

  Kampen mot facket som bedrivits starkt sen forever
  hur de liberalborgerliga glömmer sitt fackhat i ett nafs
  så fort en hora e i sikte o ba de måste ha rätt att organisera sig,
  betala skatt o.s.v
  att de tror de talar till ointelligenta hjon gör kanske inte saken bättre…

  Aga exemplet är tyvärr alldeles för close to home J,
  det är mkt vanliga ord i debatten om barnaga
  att det lixx oftast eg är ok

  -I SVTOpinion formulerades ”debattämnet” i torsdags ”Är det dags att skrota sexköpslagen?”
  detta att använda (ofullständig, felvinklad) statistik mot oss
  "lagen fungerar inte" något vi tar till när föruft inte biter
  utan någon som helst förankring i de många forskingar som gjorts
  i problematiken i sexköpslagen eftersom poliser (MÄN), åklagare (MÄN) och domare (MÄN)
  helt enkelt SKITER i den (SYSTEMATISKT).
  Om det då är lagen som borde avskaffas eller rättsväsendet som lider av en kris och måste

  omstruktureras från grunden är egentligen ingen fråga.

  (J) "Vägen inte målet" Ty ❤

  RFSU = nambla = sant ? 😉

  NBT lol Äre inte ens lite felriktad statistik som ligger till grunden för deras
  "åsikt" !

  En present till alla svenskar från thailand: http://www.imdb.com/title/tt0307213/?

  ref_=fn_al_tt_1

  om Hermansson vill se nakna flickor kan Hermansson SJÄLV lära sig rita.

  Jag hörde B Ask säga något om "större marginaler" i relation till snårigheter i
  barnrunkfilmsutredningar som jag tyckte var rätt roligt ^^

  Svenska medelklass fruar som brevbombade honom med sina vackra oemotsståndliga döttrar … ?
  OOOSKKKAAAAR

  (MÄN KAN INTE RUNKA.)

  dessa stora älskare brukar även vara svartsjuka på kvinnors onani
  och dessutom systematiskt vägra "höra" kvinnans kommunkation runt
  sexlivet eftersom de helt enkelt egentligen skiter i någon annans sexualitet
  än sin egen
  somliga menar sig tom kunna "läka" kvinnor i in egen avbild

  Men mannen tror att kvinnan har en egen (konturlös —) sexualitet
  men att han Behöver tillgång till hennes Hååååååååål i sin onani
  ofta på ett mycket specifikt sätt (för han har ingen fantasi)
  och förväntar sig att den generösa och hjälpsamma kvinnan
  skall förstå hans enkelspåriga drift

  "inte kan"
  det är juh så här att kvinnor aktivt försöker skapa lyckliga liv
  med och utan inbjudna män och att män oavsett om de lämnas utanför eller ej
  aktivt och högljudt hotar kvinnor med diverse

  vi ber att alla män nu söker sig till närmaste fattig kvinna
  och överlämnar allt utom kläder på kroppen knäböjer
  och väntar på nåd
  (barn räknas)

  Flora¤, den girige skyller gärna på osäkerhet när den vägrar erkänna någon annan människa än

  sig själv som verklig
  narcissus here we go again

  De gör även gällande att alla kvinnor döda djur och barn
  EGENTLIGEN tycker precis som dem och att vi ljuger för varandra
  för narcissus hör bara med det inre örat.

  Precis så NBT cockblockande wetblankets rakt ur livets ord iogtnto …

  *
  *
  *

  Äntligen lite dialog från er ofega klarsynta antimansrättsfilosofer

  Mannen upplever varje ögpnblicket som
  av honom till Gud givet och det är
  kvinnans ansvar att skapa sceneriet till
  hans teater

  Pax (#)

  • O3:
   Kvinnor skall vara tacksamma över att det görs något
   för dem och vänta på att mannen skall förstå
   och därmed ge kvinnan egna upplevelser
   ur hans skål

   ”Ge kvinnan egna upplevelser ur hans skål”. Så jäkla bra formulerat!

   Ja, en kan undra om det är så som någon manlig sexforskare som jag inte minns namnet på, hävdade en gång i tiden? Dvs att kvinnor har ett biologiskt motstånd inför manlig sexualitet och att mannen har ett biologiskt behov av och njuter sexuellt av att bryta ned detta motstånd?

   Vad gäller sexköpslagen så är det ju få torskar som döms. Huruvida det beror på att polisgrisar mfl inte sköter sina jobb utan lägger sina personliga manliga värderingar i sin yrkesutövning, kan jag inte säga men det är mycket sannolikt. Vi ser det bland männen i domstolarna som tex dömer i våldtäktsmål där män är förövare och kvinnor och barn är offer.

   Heimersson kan lära sig att rita nakna flickor istället! Ha ha ha!

   Vad sa B Ask om ”marginaler”?

   Just precis – du fattar precis vad jag menar! 🙂 Mannen vill stoppa in den i andra levande och döda varelser för det är skönast för honom. För att göra allt ”instoppande” okej för de levande och döda varelser som blir penetrerade av honom, vill mannen skapa bilden av att detta är gemensam njutning och inte bara något som så att säga gynnar honom själv. Denna manipulerande retorik använder sig även pedofiler av.

   Jag har tänkt och funderat mycket över en sak som du skrev för ett tag sen – nämligen ditt uttryck om ”kollektiv narcissism”. Minns du? Jag kommer nog att skriva ett inlägg om det framöver men du kanske kan hjälpa mig med lite smarta tankar kring detta?

   ”Kvinnans ansvar att skapa sceneriet till hans teater.” Åh, herregud vad bra! Det är precis så det är.

 7. wow lol tack well de e la egentligen ett skämt på borderline?

  eller nej låtomossutveckla ^^

  Ymningshorn https://www.google.com/search?

  q=Ymningshorn&espv=2&biw=1858&bih=995&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kd3XVK7NHajhywOy7IGQCQ&ved=

  0CAgQ_AUoAw

  Nej det var en av mannens enkelspåriga runkfantasier han snöade in på
  när han begärade att vi skulle göra allt jobb och dessutom kunna andas under vatten

  han du inte minns namnet pås läreljunge gör gärna gällande att det finnes ett överjag
  o att du skall mucka med underjaget
  this is ofc bizzar

  vi ser mkt men eftersom vi alla lever under sharia
  så väger kvinnor o barns vittnesmål lika lite
  som en luffares eller tiggaressss o filma filmarna – – –

  well att snubbarna då skulle titta på tjejer de kunde se va 18? 25? +
  för att förenkla för utredarna att avgöra osv
  du vet kds egna ansvar (BASK)

  ja mannen har penetrationsmani
  men han lider även av fantasilöshet
  och som sagt, narcissism
  dvs att det enda som är verkligt är hans tankar och hans känslor och hans känsel
  (ev knappt en det)

  ***

  det finns då psy kiatriiiker som gör gällande
  att män då ”statistiskt” lider mkt oftare av narcisstistiska störningar
  och kvinnor av så att säga emotionellt-instabila störningar
  för en person som kan tänka och läsa blir det här mkt underhållande
  skrattretande kanske o ordet för tiden är hibernalstråhatt?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Klorpromazin

  vad har sex med borderline att göra?
  jo hela grejen botnar juh att våra känslor är fel
  och våra ord om dem subjektiva
  de gör gällande att dem eller deras insutitioner skulle veta
  bättre än vi och även att deras så kallade sinnessjukdomar alla kommer
  med genidrag och våra med psykotiska drag
  sen har de börjat erkänna då att män kan vara horor
  även om kvinnor på intet sätt, varför vi nu i hela fridens namn skulle vilja detta,
  kan bedriva kollektiv bestraffning . . .

  sluta torka rumporTM sittstrejka.nu knäböjnåd*

  vad vill då narcissus?
  han vill med öppna ögon ha ögon slutna
  han vill se dig reagera på varje töm o smeka var knapp utan begär
  att din brunn skall vara outtömlig 😉 dvs att andas under vatten
  svälja kiss och gurgla förhud
  osv yawn
  (även gäärna tjäna pengar)

  Låt oss fundera lite på teatern och den stora traditionen som kvinnan bär
  och mannen som dyrkar döden och vägrar bidra till …modern
  att modärna män frågar sig om inte ”allt är kärlek”
  i sann gudsbarnsanda

  well fienden: satanisten, i alla hans försäljande vrångskhet

  vår debatt är iaf centrum och det escalerar allt 😉

  mot hysteriker och våldsmän
  för fri kärlek där NEJ väger tyngre
  där stockholm briner och the biodome
  samtalar

  motsatsen till fantasi är inte verklgheten

  VISA TUTTARNA!

  TW uggla

  —->>>>>>>>>>>

  Shinin skrev om … hämnden?
  https://www.poeter.se/Medlem?author_id=6366

  Spegel spegel på väggen där

  Kalla mig gärna blodtörstig
  om du vill

  Kalla mig gärna hämndlysten
  om du vill

  Kalla mig mordisk, rå, farlig, våldsam

  Om du vill

  Skillnaden mellan mig och Ricky Rodriguez
  -eller, för att vara noga;
  skillnaden mellan mina handlingar och hans är
  motivationsnivån
  och, kanske färre ärr i empatin
  Jag har tänkt onda tankar
  varit nära handlingar jag
  säkert skulle ångra
  gjort saker jag faktiskt ångrar
  men det står jag för

  Jag har lärt mig hat
  Jag har lärt mig rädsla
  Jag har lärt mig att ibland
  är det bäst att slå först
  Jag har lärt mig att fly fort
  ha upp garden, lyfta skölden
  när det känns

  Och jag har lärt mig att jag inte är ensam
  Jag har lärt mig att värme finns att få
  (utan att det bränns)
  Jag har lärt mig att ibland är det bättre att inte slå alls
  att ibland är smärta en del av livet
  och jag har lärt mig att jag inte dör av att det gör ont

  och visst sitter vissa läxor bättre
  visst glöms vissa läxor lättare bort

  Och jag saknar dig Ricky, fast vi aldrig har träffats
  Jag hade gärna tagit en öl med dig
  stått på barrikaden bredvid dig
  kanske till och med laddat din pistol
  och du kanske skulle ha laddat min
  men Ricky?
  Jag hoppas att det skulle varit sena nätter med
  katharsisdikter och erkännande av svärtan
  så den inte stannar kvar
  gråt och kramar och efteråt en skön renhet

  För även om min barndom inte var din
  så känns det som jag känner igen mig
  men du dog

  jag lever

  Och ni kan kalla mig vad ni vill

  Du kan kalla mig vad du vill
  bara du lyssnar
  lyssnar, läser

  och förstår

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Familjen_%28samfund%29

  En kan lätt luras att tro att detta är ett ensklit fenomen
  men i själva verket har solanas mer än rätt i sitt cresendo av humor
  hippien är det ultimata uttrycket för ”män”

  (#) Hotep 😉

  • O3: Kvinnors och barns vittnesmål väger lika lite som en luffares. Ja, så är det. Flera kvinnor kan säga samma sak och ha samma erfarenheter av en man men ändå är det mannens utsaga som tex domstolar tror på. Det finns tydligen någon allmän föreställning om att män generellt är mycket ärliga, dvs även de män som står anklagade för brott…? Mycket lustigt. Att misstänkta gärningsmän ljuger och inte vågar stå för vad de har gjort, är ju i själva verket mer regel än undantag.

   Jo, att fler män än kvinnor är psykopater och narcissister känner jag till sedan tidigare. Frågan är om manssamhället och det uteslutande manliga perspektivet i samhället har gjort att män har utvecklat någon form av kollektiv narcissism? 😉 Om du växer upp med att du som man är ”bättre” än majoriteten av jordens befolkning så är det kanske sannolikt att du får en mycket skev självbild? En imbecill självbeundran och ett oattraktivt dominansbeteende över de människor som du inbillar dig är lägre stående än du själv?

   ”Familjen” har jag faktiskt aldrig hört talas om. Jisses – de dårarna verkar även här i Sverige…? Vilka otroligt skruvade människor. Vad är det för fel på dem?

   • Barn syns inte alls. Deras ord är värt precis ingenting. De fabulerar, agerar utifrån sina

    egna självcentrerade reaktiva lättmanipulerade motiv och behöver stryk inte uppmärksamhet av

    en domstol det får dem ba o tro att de e nåt
    tig o ät (ditt silver så blir du stark ;))

    — såhär ser vuxna på barn: http://www.dn.se/nyheter/sverige/vakt-dunkade-nioarings-huvud-i-

    stengolv/

    alla vet juhe att om en med kameraficklampa belyser monstret
    var det vi (så!) som skapade denna demon med vår perspektiva offermentalitet
    den stod inte där i skuggan utan vi förförde den fram ur ickeexistensen
    med vår kofta
    dessutom står vi också i mörkret (vilket är vårat ansvar, mannen
    kan inte förväntas lysa utom som ironisk comeback)

    HAHA det gör vi inte alls det vi har vittnat genom århundradena med båda fötterna på brunnen

    och stolt bevarat vårt spårk, vår tradition, vår humor och vår dröm

    Men ni har la hört de har uppfunnit barnet och flickan
    snart kommer la barn, flickor och hon-pojkar bara för att mannen
    är så generös och liberal
    (ja, så är det?, pojkar skall få vara barn … eller pojkar

    men flickor, eller tjejer eller då pojkflickor—flickpojkar? ja pojkar som då ”accepteras”

    som lamm, är en råvara ett urmedel o har ph värde nr 164 på periodiska tabellen när hardcore

    industrin maler dem till chicho-paow

    ja queer teori är så himla svårt att förstå alltså…

    Rajraj befriade mig från paradisehotel precis som noor från ett lifs av mäns usla försök till

    humor då i vårt mediamonopol men det visade sig spela mkt liten roll, rent praktiskt, det där

    med monopolets betydelse, för att valet stod och står! mellan buskis och lata libertiner som

    bara skämtar på andras bekostnad (ja hag, luuk, lindström, rehborg precis er menar vi här)

    blev juh till flepofrukt o alla andra mobbare som mobbare tycker är roliga
    – tillsammans med paow o den överväldigande sorg en känner
    *kalles totala brist på verklighetsförankring när han gestaltar alla sina totalt skadade

    mönster var bara kul två gånger-
    (peter dalle var sveriges coolaste en stund, men ja tänkte inte på det ;))
    Ja i namnet då som dessa manegerare väljer ingår juh direkt ett erkännande om lusten till lamm

    eller ”killing i manegen” ? ^^

    men nej inget har en mening och vi pratar bara för att det låter coolt – – –

    detta går igneom alla klasser, mannens oförmåga (olust!) att ens se barn
    om de inte är föremål för hans prevesioner, empatistört är bara förnamnet

    Ja snart vill de väll tattuera in ”1 hål”
    ”2 hål” i pannan på oss för att va på den säkra sidan
    (men the brocode clearly stipulates that the manrapist is not a whore, it is only the she(fe)

    male who fills this criteria in the brotherhoods nasty hairy alliance av

    penetrationssamvaromani)

    Ja vill våga påstå att statistik logik förnuft offer monologer konst vittnesmål och

    inspelningar av alla dess slag för längesedan avslöjat mannen utan pardon
    men det finns mer såklart och många fler individer och unika situationer
    som väntar på belysning :/
    en kan iallafall konstatera att inte på någon nivå går vi på mannens kollektiva förnekelse av

    sitt eget ständiga brott
    vi vet att han vet och vi har planer på att utrota honom
    vi tycker att utgå ur sortimentet när en är en agent för ondskan
    och dessutom knappt bidrar är något mycket manligare än att rasande klamra sig
    fast vid ett liv som förgör annat liv

    mannen bör inte ta livet av sig, det skulle utsöndra så mkt jävla skit
    nej istället skall han fasta leva veganskt på majs och ljummet örrte
    där han vilandes på båda sina knän inväntar nåden
    här har han sitt val och det är barnens eller kvinnornas nåd han litar till
    ja, han kan lugnt slappna av i förvissningen att den levande kreativa majoriteten sköter

    efter det efterlängtade slutet på hans tortyrfacistiska mansrättsogrundade runkmördarrike

    Ja och alla vet juh att om en bara från början e snäll mot psykopaten
    o ger han saker e han såå nyttig för samhället

    en kan undra vad borderlän tjejerna i deras ögon behöver förrutom lithium
    för att enligt deras blick bidra

    har ni tänkt på hur –förståelse-törstig den där ”mannen” är?
    typiskt beteende för symptomatiska egeninvesterande lögnare

    Vuxnarenessansmän behöver fortfarande en förklaring rakt ur mammas kjolar, eh?

    manlig grooming och
    jag tänker på en djupare nivå av mansplaning överjaget och kriget mot drömmen, underjaget

    allt å sidosatt för att äta köttet fort så en inte känner att en blir mätt
    mannen är alltid undantaget och varje ögonblick hans undantag
    hans beteende däri helt undantaget, nästan unikt och han kan därför löjligt defensivt
    inte hållas ansvarig eller förklara, detta ögonblick saknar all form av sammahang med honom

    själv dåtiden samtiden hans relationer eller osv
    men framförallt inte följa några (andras) regler (andras) gränser eller (andras) lagar

    eftersom detta är hans unika stund och han är den unika individen som just nu förtjänar …

    han kan inte förstå varför vi inte bara spelar vår roll i hans pjäs
    och flippar ur totalt när någon inte respekterar hans regler, har övernaturlig förståelse för

    hans gränser och/eller bryter hans ord lagen
    när han standaliserat idiotförklarar sin omgivning med sin
    mansplainande dagisfröken nivå (men så fort gruppen skall göra något tillsammans äre juh alla

    tanter som får leka dagisfröknar)
    ”börje de är din tur att läsa tp frågan”
    ”varför låter du så sur?” >

    STOPPA MOBBINGEN BIRRO BUDKAVELN ÄR DIN NU
    http://www.politism.se/genusfolket/mitt-namn-ar-my/#post-7486

    ¤¤

    Badhusen är rövhål för gubbslemmen som vill runka i barn 😦
    Det var någon manlig badvakt som scizofrent och i typisk manlig psykotisk
    monologanda påstod att han som badvakt på personers blick (flackande, skämmig) kunde se

    pedofilen och var han rörde sig (bla ”strömmen”)

    jag kräver rätten till sideboob o vanlig jävla tisdagsskjorta o att det ska få va fkin kallt

    ute
    HÖHÖHÖ

    2

    Jag tycker också det är roligt att det
    på något sätt lyckats slå
    i människor att
    somliga inte förtjänar ett hem
    och att en utblottad fattig människa som
    flyr in i någons hyresrätt eller whatever
    måste hora för att få bo där och inte kan få
    ekonomiskt stöd
    för sådan är den, kärleken
    – den är sådan att kvinnans största berusning
    (av makt då, något som gör mannen till ett okontrollerbart sexuellt monster)
    skall vara att i kärlek få sälja sin kropp

    den genetiska rensning som präglat mannens relation till kvinnan
    där vi fått släpa kunskapen och traditionen
    (arbetarrätten http://www.sydsvenskan.se/sverige/vittne-talar-ut-om-valdsam-vakt/
    (detta får mig att riva mitt hår)

    Pax (#)

   • (fk nu kanske? Jag är alldeles för kär i att leka med tecken xD)

    Barn syns inte alls. Deras ord är värt precis ingenting. De fabulerar, agerar utifrån sina egna självcentrerade reaktiva lättmanipulerade motiv och behöver stryk inte uppmärksamhet av en domstol det får dem ba o tro att de e nåt
    tig o ät (ditt silver så blir du stark ;))

    — såhär ser vuxna på barn: http://www.dn.se/nyheter/sverige/vakt-dunkade-nioarings-huvud-i-stengolv/

    alla vet juhe att om en med kameraficklampa belyser monstret
    var det vi (så!) som skapade denna demon med vår perspektiva offermentalitet
    den stod inte där i skuggan utan vi förförde den fram ur ickeexistensen
    med vår kofta
    dessutom står vi också i mörkret (vilket är vårat ansvar, mannen
    kan inte förväntas lysa utom som ironisk comeback)

    HAHA det gör vi inte alls det vi har vittnat genom århundradena med båda fötterna på brunnen och stolt bevarat vårt spårk, vår tradition, vår humor och vår dröm

    Men ni har la hört de har uppfunnit barnet och flickan
    snart kommer la barn, flickor och hon-pojkar bara för att mannen
    är så generös och liberal
    (ja, så är det?, pojkar skall få vara barn … eller pojkar

    men flickor, eller tjejer eller då pojkflickor—flickpojkar? ja pojkar som då ”accepteras” som lamm, är en råvara ett urmedel o har ph värde nr 164 på periodiska tabellen när hardcore industrin maler dem till chicho-paow

    ja queer teori är så himla svårt att förstå alltså…

    Rajraj befriade mig från paradisehotel precis som noor från ett lifs av mäns usla försök till humor då i vårt mediamonopol men det visade sig spela mkt liten roll, rent praktiskt, det där med monopolets betydelse, för att valet stod och står! mellan buskis och lata libertiner som bara skämtar på andras bekostnad (ja hag, luuk, lindström, rehborg precis er menar vi här) blev juh till flepofrukt o alla andra mobbare som mobbare tycker är roliga
    – tillsammans med paow o den överväldigande sorg en känner
    *kalles totala brist på verklighetsförankring när han gestaltar alla sina totalt skadade mönster var bara kul två gånger-
    (peter dalle var sveriges coolaste en stund, men ja tänkte inte på det ;))
    Ja i namnet då som dessa manegerare väljer ingår juh direkt ett erkännande om lusten till lamm eller ”killing i manegen” ? ^^

    men nej inget har en mening och vi pratar bara för att det låter coolt – – –

    detta går igneom alla klasser, mannens oförmåga (olust!) att ens se barn
    om de inte är föremål för hans prevesioner, empatistört är bara förnamnet

    Ja snart vill de väll tattuera in ”1 hål”
    ”2 hål” i pannan på oss för att va på den säkra sidan
    (men the brocode clearly stipulates that the manrapist is not a whore, it is only the she(fe)male who fills this criteria in the brotherhoods nasty hairy alliance av penetrationssamvaromani)

    Ja vill våga påstå att statistik logik förnuft offer monologer konst vittnesmål och inspelningar av alla dess slag för längesedan avslöjat mannen utan pardon
    men det finns mer såklart och många fler individer och unika situationer
    som väntar på belysning :/
    en kan iallafall konstatera att inte på någon nivå går vi på mannens kollektiva förnekelse av sitt eget ständiga brott
    vi vet att han vet och vi har planer på att utrota honom
    vi tycker att utgå ur sortimentet när en är en agent för ondskan
    och dessutom knappt bidrar är något mycket manligare än att rasande klamra sig
    fast vid ett liv som förgör annat liv

    mannen bör inte ta livet av sig, det skulle utsöndra så mkt jävla skit
    nej istället skall han fasta leva veganskt på majs och ljummet örrte
    där han vilandes på båda sina knän inväntar nåden
    här har han sitt val och det är barnens eller kvinnornas nåd han litar till
    ja, han kan lugnt slappna av i förvissningen att den levande kreativa majoriteten sköter efter det efterlängtade slutet på hans tortyrfacistiska mansrättsogrundade runkmördarrike

    Ja och alla vet juh att om en bara från början e snäll mot psykopaten
    o ger han saker e han såå nyttig för samhället

    en kan undra vad borderlän tjejerna i deras ögon behöver förrutom lithium
    för att enligt deras blick bidra

    har ni tänkt på hur –förståelse-törstig den där ”mannen” är?
    typiskt beteende för symptomatiska egeninvesterande lögnare

    Vuxnarenessansmän behöver fortfarande en förklaring rakt ur mammas kjolar, eh?

    manlig grooming och
    jag tänker på en djupare nivå av mansplaning överjaget och kriget mot drömmen, underjaget

    allt å sidosatt för att äta köttet fort så en inte känner att en blir mätt
    mannen är alltid undantaget och varje ögonblick hans undantag
    hans beteende däri helt undantaget, nästan unikt och han kan därför löjligt defensivt
    inte hållas ansvarig eller förklara, detta ögonblick saknar all form av sammahang med honom själv dåtiden samtiden hans relationer eller osv
    men framförallt inte följa några (andras) regler (andras) gränser eller (andras) lagar eftersom detta är hans unika stund och han är den unika individen som just nu förtjänar …

    han kan inte förstå varför vi inte bara spelar vår roll i hans pjäs
    och flippar ur totalt när någon inte respekterar hans regler, har övernaturlig förståelse för hans gränser och/eller bryter hans ord lagen
    när han standaliserat idiotförklarar sin omgivning med sin
    mansplainande dagisfröken nivå (men så fort gruppen skall göra något tillsammans äre juh alla tanter som får leka dagisfröknar)
    ”börje de är din tur att läsa tp frågan”
    ”varför låter du så sur?” – detta kan en kalla narcissus uppriktiga förvåning över varför du inte skulle vilja vara restaurang till hans imbillskt perfekta guldlemm
    och varje gång halvstöna fram ett tack älskling för att du är så fullkomlig (och utplånar mig – min ständiga längtan) och gud va gulligt och snällt det vore om du ville läsa anna en tp fråga eftersom det är hennes tur att svara.
    några minuter senare
    ”var är tändaren”
    ”i din ficka”
    ”varför låter du så sur jag ba fråga” fiskar upp tändaren
    en minut senare
    ”har du lust att komma ihåg att … bla bla bla”
    den aldrig sinande monologen, mannen inbillar sig att hans pappegojjepladder
    ens går att jämföra med kvinnors språkliga historia kanaliserad genom våra moderna manifestationer.

    jag vill helt enkelt, dam dam dam, andlös tystnad, göra gällande
    att mannen saknar förmåga(redskap) till inre dialog och att även hans tankar
    är mansplaining

    Familjen har vi samtalat om!: ”guds barn”
    men en skall fan inte luras att tro att de e mer än en liten ring på vattnet
    men det vet juh alla vi här –

    jag läste denna avhandling
    TW (slaveri, omänsklighet)
    http://www.lai.su.se/polopoly_fs/1.163972.1390476450!/menu/standard/file/Thomasson%20-%2032%20Piskrapp%20vid%20Quatre%20Piquets.pdf

    iaf så skickade svensken i sin koloni dansken denna förfrågan –
    st thomas enkäten:”TILLÅTA LAGARNE ÄGAREN EFTER GODTYCKO BELÄGGA SIN SLAF MED JÄRN OCH LÅTA HONOM GÅ IKRING GATORNA DÄRMED ELLER KASTA HONOM I PRIVAT FÄNGELSE ELLER LÅSA ELLER SMIDA HONOM FAST I SITT HUS ELLER HÄNGA UPP HONOM ELLER LÅTA PISKA HONOM UTAN ALL RESTRICTION ELLER UTAN VÅLD DÖDA HONOM?”
    vilket tyder på att det egentligen inte kommer naturligt för de allra flesta människor
    att förslava någon annan, eller? ^^

    STOPPA MOBBINGEN BIRRO BUDKAVELN ÄR DIN NU
    http://www.politism.se/genusfolket/mitt-namn-ar-my/#post-7486

    ¤¤

    Badhusen är rövhål för gubbslemmen som vill runka i barn 😦
    Det var någon manlig badvakt som scizofrent och i typisk manlig psykotisk
    monologanda påstod att han som badvakt på personers blick (flackande, skämmig) kunde se pedofilen och var han rörde sig (bla ”strömmen”)

    jag kräver rätten till sideboob o vanlig jävla tisdagsskjorta o att det ska få va fkin kallt ute
    HÖHÖHÖ

    2

    Jag tycker också det är roligt att det
    på något sätt lyckats slå
    i människor att
    somliga inte förtjänar ett hem
    och att en utblottad fattig människa som
    flyr in i någons hyresrätt eller whatever
    måste hora för att få bo där och inte kan få
    ekonomiskt stöd
    för sådan är den, kärleken
    – den är sådan att kvinnans största berusning
    (av makt då, något som gör mannen till ett okontrollerbart sexuellt monster)
    skall vara att i kärlek få sälja sin kropp

    den genetiska rensning som präglat mannens relation till kvinnan
    där vi fått släpa kunskapen och traditionen
    (arbetarrätten 3)
    kan jag knappast förminska till kollektiv manlig narcissim
    som för övrigt stämmer mkt dåligt in på mäns beteende
    psykopater, självupptagna ja, men män framstår oftare för mig
    som borderline, både emotionellt narcisistiskt störda och psykopatpsykotiska

    något kan sägas om mannen han bryr sig inte ett skit
    om kvinnor och barns egentliga bild av honom

    ”Män använder mer än 80% av hushållets inkomster”
    lol ungefär så många av alla män befinner sig nog i ett djupt gränspsykotiskt tillstånd och bör behandlas med elchoker och gips
    (ja hörde ni om personal i växjö som gipsat en självskadande femtonårig tjejs arm i FLERA månader så att hon skadades?)
    (eller att enligt färska undersökningar ^^ 80% av avpixlat, fb osvs hatare är män)

    männen ”är läkare”, men saknar fullkomligt insikt eller historia eller kulturellt arv för detta yrke
    det krävs en oerhörd talang hos en man för att i nuläget ha förmågan till att faktiskt
    utföra detta arbetet på nästan alla nivåer

    Mannen skall omedelbart lämna alla humanistiska yrken (och dess förberedelse, utbildningar) eftersom han har kollektiv sympatistörning

    och de kvinnodominerade humanistiska högskoleutbildningarna skall få
    rättvis funding och inte kvotering dvs mindre än sina påstått tekniska
    kusiner som då får cash för att kompencera för att kvinnor utbildar sig
    och helt enkelt är intelligentare och kompetentare än män

    gez who coulda guessed …

    Det är just här i sympatistörningen, överjagets mansplainande krig mot det undermedvetna, som ointelligensen blir en pilpyramid ner i mannens kropp i avsaknad av relationsförmåga, förmågan att relatera
    går han på i sin villfarelse om att han är den enda som egentligen är verklig
    självdistansTM

    ja de gör gällande att det är vi som skall kliva tillbaka konstant för mannen
    och de största anledningarna är kapitalism, vinst – liberalism
    arbetaren är slav, kvinnan en sak och när en man träffar ett barn, vad
    händer då i honom? Jo precis som överallt annars är detta THE UNDANTAG MOMENT och
    han är som alltid helt hög på sin egen betydelse och skall då givetvis mansplaina
    något profound till barnet eftersom ”precis varenda ett av barnens ögonblick är skyddslöst, oförankart, betydelsefullt” så därför behövs min profoundity … not

    ja se de daltas alldels för mkt med den känslige mannen
    han borde härdas precis som han påstår utvecklar honom
    vi kvinnor utvecklas inte på det sättet och är egentligen inte intresserade
    av hans oupplysta dark ages analyser av någonting alls faktiskt
    han rapar ofta bara upp de en annan man sa som var korkat oftast osammanhängande
    eller uppåtväggarna feltolkat

    jag menar de kan inte följa instruktioner, handla, hjälpa andra i de mest basala saker, arbeta eller ta några initiativ, bygga några scener eller ens släcka och tända en lampa

    ps om jag inte haft mor hade jag svultit ihjäl: https://noboytoy.wordpress.com/2014/01/31/kons-skillnader-i-konsumtion/

    da rabbit ? lol det finns ELDRIVNA vibratorer för noll o inget
    va fan skulle ja med en ful jävla plast felkonstrukt uppfunnen av
    psykotiska män till
    (ja de e så typsikt män att hitta på saker som de tycker borde fungera och påstå sig vara inovatörer, i sin insiktsbrist på tvivel tvekar de aldrig en sekund på att detta är PROFOUND och relevant och utan att testa eller lyssna kastar de ut de och ler stolt klapp på magen mannen, uppfinnaren, ger presenter till den behövande kvinnan och han är så inne i sin fåtölj fantasi att han inte märker hur han äter sitt navelludd och/eller att det snart finns oändligt med material som visar honom att hans inovation egentligen bara var hans overklighet)
    – inte ens heteromän kan ha någon nytta av en sådan patetisk och
    ofungerande skapelse
    som alla tjejtidningar givetvis omedlebart orgasm garanterade alla
    även unga flickor i t.ex veckorevyn (hur gamla är tjejer som läser veckorevyn tänker vi oss eg?)

    precis flora verkligheten är full av kvinnors vittnesmål om hur de förväntas arbeta gratis
    något vi vet att män inte alls har fått för sig att de bara kan kräva av andra män
    och ja precis så där sluta dalta med den odugliga (lögnaren!) xD

    (sluta jaga knarkare, börja jaga torskar 😉 xD)

    även ——–> http://www.sydsvenskan.se/sverige/vittne-talar-ut-om-valdsam-vakt/
    (detta får mig att riva mitt hår)

    Pax (#)

   • o3: Jag har skrivit tidigare om hur män i allmänhet verkar ha väldigt liten förståelse för barn, vad barn ÄR och hur en handskas med barn. Män i allmänhet verkar inte förstå att barn är barn och återigen ser vi bevis på detta – vakten som misshandlade en liten pojke. Män verkar inte ”se” barn som du skriver.

    Ja, jag har tänkt många gånger på hur ”förståelse-törstig” mannen är och särskilt när han har betett sig illa. Mannen har i regel svårt för att be kvinnor och barn om ursäkt – istället vädjar han om deras förståelse och förlåtelse. När mannen har fått det, känner han sig nöjd med att han kom undan, blev ”förstådd” och förlåten och fortsätter som vanligt.

    Det verkar som om mannen inte bryr sig ett skit om kvinnor och barn och framför allt inte vad de tycker om honom?

    ”bör behandlas med elchoker och gips” – Ha ha ha ha!!!

    Jag tror att mannen ser på både kvinnor och barn som hans undersåtar och framför allt kvinnan, är hans slav. Hon skall jobba för honom, assistera honom, dalta med honom och agera som en kombination av hushållsslav och hora i heterohemmet. Som jag brukar säga – få män ser på kvinnor som sina bästa vänner. Män ser i regel inte ens på kvinnor som sina jämlikar.

    Enligt den antifeministiske mannens syn på mannen, måste han naturligtvis lämna alla humanistiska yrken och alla former av yrken som kräver kontorsarbete. Mannen måste flytta ut ur Rosenbad. 🙂 Mannens muskelstyrka måste utnyttjas bättre – han skall vara ute i skogen och bära stockar och liknande.

    De flesta av oss, hade nog svultit ihjäl utan våra mödrar. Utan bröstmjölk och med en basdiet på färdigmat som män brukar ”laga”, hade vi nog varit många som dukat under tidigt i våra liv. 😉

    JA! Sluta dalta med mannen! Det skriver jag under på!

 8. Ska tipsa om
  brudarsolglasklart.tumblr.com
  IVK skriver ett bra svar till Frida Lind - hon som inte ville se gubbande bröst i badhusen

 9. Har du funderat på att ingå skenäktenskap, NBT ? Om inte för annat så kanske
  du kan få slut på de fåniga frågorna …

  • Ver: Ha ha ha! Vilken bra idé! Ja, jag börjar bli ganska trött på frågorna eftersom jag de senaste 10 åren har deklarerat att det inte blir några fler män i mitt privata liv. 😉

   • Och som du säkert vet är det här äktenskapsingåendet inte till
    för att reglera vad som händer inom detsamma utan tar fastmer
    sikte på vad som skall hända när det upplöses genom naturlig
    avgång eller liknande så du bör ju kunna ha din frihet kvar samt
    ett litet arv att hämta om du spelar dina kort rätt …

   • Ver: Det får bli en riktigt gammal farbror då så att den naturliga avgången sker snabbt? 😉
    Skämt åsido – min frihet är inte till salu. Jag svälter hellre ihjäl.

 10. LLLLOLLL Jag vill gärna ingå ett ”resonemangsparti” med NBT, Men eftersom jag blir fattigpensionär pga av alltför mkt vabb och ensmaförsörjande för mina tre kära skilsmässoongar så blir det inget fett arv….Kanske vill hon ha mig ändå? EN kan ju alltid hoppas.

  • troubariz: Tack för länken! Uppenbarligen har RFSU inte lyssnat på de prostituerade som de påstår sig ha gjort. Surprise.
   Jag har inte orkat läsa kommentarerna under artikeln för jag förväntar mig, precis som du, att köpe-runkarna anfaller för att försvara sin ”rätt” att runka av sig i andra människor. Verkligen äcklande.

   • Ja det tycker jag. Alltid varit svag för män som läser då de ofta brukar visa upp en mer nyanserad tankeverksamhet och emotionellt register än de som inte gör det. Jag är boktroende! Valet av litteratur är naturligtvis viktigt. Det läses ju väldiga mängder deckare och skräp. Men det är kul att läsa kvinnornas kommentarer om VAD det är han läser och deras njutningsfyllda spekulationer i övrig. Objektifiering? Ja, kanske men fasen så mycket mer sympatisk och med glimten i ögat än den gängse.

   • troubariz: Jag funderar på om jag har träffat några män som läser böcker…? 😉
    Skämt åsido men jag kan faktiskt bara minnas EN enda.
    Jag skulle gilla män som läser mer kvinnolitteratur, tex Scum, Det kallas kärlek, Maktens slavar och liknande. Jag upplever att män är i stort behov av att sätta sig in i kvinnors liv, vilket de i regel vet väldigt lite om. 😉

 11. Nu, jag vet inte helt om jag ska berätta om min egen sexualitet eller inte. Den är nog lite annorlunda, som du redan vet… Men jag är heller inte den sortens person som är vulgär, så… Om du vill kan jag berätta lite om min egen sexualitet och tankar runt det. Men det måste i så fall vara något du ber om.

  • Andreas: Det vore väldigt kul om du ville beskriva din egen sexualitet. Jag känner inte dig men mitt intryck är att du inte är riktigt som många andra män. Kanske inte din sexualitet heller, då? Det vore nog intressant för fler än mig, om du ville berätta om en annan manlig sexualitet än den som vi (kvinnor) är vana vid att stöta på.
   Please! 🙂

   • Det är ett lite personligt tema, självklart, men… Så lite osäker på hur mycket jag ska berätta.

    Jag tänder mer på att ge än att få, som i att, jag tycker mer om att fokusera på henne än på mig själv. Alltid gjort. Har inte med något politiskt att göra, jag har varit sådan, haft dom tankarna, fantasierna, den sexualiteten, så länge jag kan minnas, även som barn.

    Min sexualitet ligger inte mellan mina ben, för min del. Jag får inte så mycket ut ur att komma. Jag njuter långt mer av att få någon att komma. För mig är vällyckat sex när hon kommer, och allra bäst om det inte är något fokus på mig, bara på henne.

    Problemet är, som jag har varit inne på förut, att många kvinnor, i alla fall av dom jag varit bort i, har ett enormt fokus på min… heh, sorry, pick. Och det märks att det inte är jag som person som är viktig, det är det att se den spruta som är viktig för många kvinnor, gör den det, då har sexet varit ”bra”, för då ser hon för sig att hon har gjort det ”skönt” för mig. Det är också viktigt, för många av dom jag mött, för att känna en eller annan sorts acceptans. Många (heterofila) kvinnor lägger för mycket själv-värde i mannen. Detta gäller även feminister…

    Den första gången jag hade sex var det bara hon som var i fokus. Och andra och tredje gången också… Första gången jag låg med någon kom jag inte. Ändå mins jag det som helt fantastiskt… Både som i fint, vackert, men också som i skönt, som ett minne som jag verkligen är glad jag har för livet.

   • Andreas: Jag förstår. Jag känner mycket väl igen det där med att vi kvinnor ofta fokuserar på mannen. Vad det beror på, är en svårare fråga.

    För min egen del, har jag blivit uppfostrad (som de flesta andra flickebarn, gissar jag?) att vara osjälvisk och att det är fult att vara egoistisk, tänka på sig själv, roffa åt sig själv och ”ta för sig”. ”Ta för sig” i det här fallet med sex, genom att ”utnyttja” någon för att få någonting själv. Förstår du vad jag menar? De flesta kvinnor, vågar jag påstå, har många gånger känt sig utnyttjade av mannen under sex och det är sällan något som vi vill utsätta någon annan för.

    En annan sak som säkert påverkar, är att heterosex ofta är mycket tidspressat. Vi kvinnor lär oss tidigt att det är bråttom, bråttom för mannen. Av med kläderna, in med snorren, sprut och slut. Jag har i alla fall nästan alltid känt stress/press under heterosex. Mannen är dö-kåt, väldigt ivrig och ofta helt okontrollerad och knappt kontaktbar. När mannen befinner sig i detta tillstånd, kan han framstå som väldigt skrämmande för han blir ofta hårdhänt, framfusig och liksom vräker sig över en. På nåt sätt tänker en som kvinna, att det är lika bra att han får utlopp för sin okontrollerade lust och gärna så snabbt som möjligt, eftersom en själv ändå inte kommer att få ut nånting av det hela.

    Detta hänger ihop med att få kvinnor får orgasm vid bara penetrationssex, naturligtvis. Det mesta heterosexet som utövas är penetrationssex och väldigt få män förstår, att klitoris samtidigt måste stimuleras på de allra flesta kvinnor. Det blir alltså sällan särskilt lockande för kvinnor att ”ha sex” med män, när de inte själva får ut någonting av det.

    Män undrar varför kvinnor inte är lika intresserade av att ha sex med dem, som män är av att ha sex med kvinnor och detta är anledningen. Kvinnor törs inte säga detta rent ut för då tycker mannen att de är ”frigida”, ”onormala” och liknande så istället skylls det på att hon dubbelarbetar och därför är ”trött”, att hon ”tappade” sexlusten pga p-piller eller barnafödande och liknande.

    Grejen är, att om du tycker att heterosex är fantastiskt skönt och du får orgasm av det så vill du ha mer, eller hur? Tycker du inte om det och om du inte får ut någonting av det så blir det bara ännu en ”syssla”, som du ställer upp på för någon annans skull och det är din kropp som skall ”användas” av någon annan och för någon annans sexualitet. Detta gör att kvinnor känner sig utnyttjade på värsta sätt av mannen och ofta känner vi oss utnyttjade av honom redan innan så att säga. Då vill man bara att det skall vara snabbt överstökat. Heterosex är inte över förrän mannen har kommit, alltså måste vi se till att han kommer snabbt så att vi får det överstökat. Det kan alltså bli extremt jobbigt med män som medvetet skall ”dra ut” på det hela.

    Utöver detta så tror jag faktiskt inte, trots att forskningen säger emot mig, att kvinnor har lika stark sexualdrift som män. Kvinnor prioriterar inte sin sexualitet på samma sätt som män gör. Men – de flesta kvinnor onanerar ganska regelbundet så sexlust finns ju och orgasm får kvinnor vid onani. Det är inte där problemet ligger – det ligger (till stor del, till största delen) i HUR heterosex praktiseras. Det praktiseras enligt mannens önskemål och utgår ifrån manlig sexualitet.

    Dessutom tror jag att det är svårare för kvinnor att slappna av med män som de inte känner så väl, vilket jag ser som helt naturligt. Som kvinna befinner du dig i en otroligt utsatt position under heterosex. Du ligger där helt naken, mannen GLOR och vill GLO på varenda litet skrymsle på din kropp, ofta sliter mannen i både dina armar och ben, frustar och pustar och blir hårdhänt. Rent fysiskt är du i ett sådant underläge att mannen i princip kan göra vad han vill. Du har inte en chans, ingenting att sätta emot när han är dubbelt så stark, väger dubbelt så mycket, är vrål-kåt och i princip icke kontaktbar.

    Nu påstår jag inte att ALLA män är på det här sättet i sängen men jag påstår att de allra flesta kvinnor, har råkat ut för den här typen. Ofta mer än en gång i sina liv och det är sällan en trevlig upplevelse för kvinnor.

    För att män skall förstå det här lite bättre så kanske ni kan föreställa er att ni är gay? Ni förväntas vara den i gay-förhållandet som alltid skall penetreras och ni bör ställa frågan till er själva hur ni då skulle vilja bli behandlade av den andre mannen. Respektfullt och försiktigt, förmodligen? Troligen skulle ni inte heller vara nöjda med att den andre mannen fick orgasm/utlösning varje gång, medan ni själva aldrig fick det? Ni skulle med all sannolikhet känna att den andre mannen utnyttjade er som ”hål”?

    Hur skulle det kännas när en dubbelt så stor och stark man slänger runt er i sängen, sliter och drar i era armar, ben och hår, arrangerar era kroppar i olika ställningar och juckar så hårt som han själv väljer, i alla era kroppsöppningar? Fundera över det ett tag. 😉

    Som sagt – ALLA män beter sig inte på det här sättet men vi kvinnor vet inte, när vi träffar nya män, vem av dem som kommer att göra det och inte. Det finns känsliga, goa och snälla män, som i sängen förvandlas till värsta sadisterna och tvärtom. Det vet man aldrig innan och för min del så överlåter jag åt andra kvinnor att försöka hantera män i sängen. I´m done! 🙂

  • NBT, det faktum att jag har haft och har läsande män i mitt liv är en för mig väldigt försonande faktor som gör att ett par av dem faktiskt finns kvar i mitt liv. Att nån skulle läsa SCUM är en avlägsen dröm men jag har lyckats pracka på dem klasssiker som Elin Wägners ”Väckarklocka”, Wolstonecrafts ” A Vindication of the Right of Women”, Virgina Woolfs ” A Room of Ones Own” samt FAKTISKT Maria Svelands ”Hatet”. Ett underverk har t om läst Thomas Thorild ”Om kvinnokönets naturlig höghet” samt Almqvists ”Det går an”, visserligen rör dig sig om littvetare men ändå , vackert så….

   Min yngste son skulle läsa med SCUM med stort intresse, han är min främsta diskussionspartner när det gäller litteratur, politik, feminism, filosofi mm. Bara 18 år! Oerhört glad och stolt för det! Han älskar min bokhylla för så fort han letar efter nåt som inte finns on-line eller på bibblan hittar han det som regel hos mig, Nu vet jag vad han ska få som överraskningspresent snart för mitt gamla pocketutgåva har försvunnit och vill läsa om den själv.

   Ett stående skämt hemma hos oss är ”Jag VET mamma, du läste boken på originalspråket INNAN DEN KOM UT I SVERIGE”. LOL! Han skulle lätt platsa på den där sajten med de läsande killarna…. Omåttligt stolt! 🙂

   • Flora T: Är du säker på att de verkligen har läst böckerna och inte bara låtsas att de har gjort det? 😉

    Jag sitter här bakom skärmen och blir mäkta stolt över din son, jag också! 🙂
    Vilken fantastisk kille!

 12. Ja, det ÄR faktiskt sant! ;):):) Men jag har jobbat på det där med läsningen hela ungarnas uppväxt. Tror jag har läst högt för dem i snitt ett par timmar per dag. Vi hade inte bara godnattsaga utan också godmorgonsaga. Jag brukade sitta och läsa för dem under frukosten. När jag jobbade eller var upptagen med annat brukade min pappa läsa för dem. Alltid samma bok som aldrig tog slut , Robinson Crusoe i originaluppgåvan med ett mkt ålderdomligt språk med den oändliga, trista uppstarten med Robinssons affärsresor innan han kom till ön.

  Ungarna muckade aldrig, tror de precis som jag tycket det var trevlig att lyssna till morfars röst. Det var han som lärde både mig och dem att läsa i femårsåldern ur sitt gamla ex av Folkskolans Läsebok. Väldigt kära minnen!

  Flickan idrottade mycket så det var pojkarna som blev bokmalar, det är först nu när hon är över tjugo som hon börjat ge sig tid att öppna en bok annat än skolböcker. Det intressanta är att hon ändå fått ett väldigt utvecklat språk utan att ha läst så mycket ”själv” och detta tror jag beror på min maratonhögläsning faktiskt.Läsandet kommer mer och mer naturligt även för henne härligt nog! 🙂

  • Flora T: Jag tror stenhårt på högläsning för barnen. Själv älskade jag när fröken hade högläsning i skolan ur Anne Franks dagbok.

   Tänk att dina barn satt stilla under tiden morfar läste ur en bok med så pass avancerat språk? Jag försökte tvinga lillsyrran att lyssna på min högläsning ur Ronja Rövardotter då hon var i fyraårs-åldern men det var för avancerat för henne och hon kunde inte sitta stilla.

   Jag tror som sagt att det är jättenyttigt för barnen att föräldrarna läser för dem och uppmuntrar till eget läsande. Du har gjort ett mycket bra jobb med dina barn där! Otroligt bra! Jag önskar att jag hade haft sådana föräldrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s