Genom sig själv känner man andra

Ni vet de där antifeministiska, ofta lite manhaftiga, mans-fjäskiga kvinnorna som alltid snackar skit om andra kvinnor, till och med om små flicke-barn, dvs som ägnar all sin tid åt att snacka skit om sitt eget kön…? De här antifeministiska kvinnorna är minst lika duktiga på att snacka skit om feminister och kvinnorörelsen.

Den här typen av kvinnor, kan t.ex kläcka ur sig påståenden om våldtäktsmäns offer, som:

– ”Men det finns faktiskt många kvinnor och barn som ljuger om mäns våldtäkt- de är bara ute efter att skada män och sätta helt oskyldiga, ”fina” män i fängelse.”

Eller om män/pappor som misshandlar kvinnor och kvinnors barn:

– ”Det är aldrig en´s fel att två träter och kvinnor kan vara nog så jävliga att ha att göra med.”

Ja, ni har ju hört kacklet förut? Som ni förstår, talar de här antifeministiska kvinnorna enbart utifrån sin egen erfarenhet, dvs hur de själva beter sig, tänker, är och agerar som kvinnor. Det är alltså de själva som är jävliga att ha att göra med, som ljuger mycket och som gillar att skada andra (kvinnor). Det är sig själva, de talar om. Den här typen av projicering, brukar annars vara vanligast bland män.

”Projicering: en term som betyder att man lägger sina negativa egenskaper på andra människor och sin omgivning för att på det sättet slippa hantera dem. Det är en slags försvarsmekanism som de anti-sociala, däribland psykopater, använder sig av för att slippa ta på sig skulden för sina egna ord och handlingar. Genom sina insinuationer och lögner om andra så ”rentvår” våldsverkaren sig själv från skuld och misstankar.”

Dessa antifeministiska kvinnors illvilliga tankar, beteende, insinuationer och lögner om andra kvinnor är alltså ingenting som vi vanliga, normala kvinnor ägnar oss åt. De här antifeministiska kvinnorna har bara mer gemensamt med män, manliga egenskaper och manligt beteende, än med andra kvinnor.

Det finns till och med ett ordspråk som beskriver de här antifeministerna: 

Genom sig själv känner man andra

”Man tror att andra tänker på samma sätt som man gör själv; vanligen negativt – när man (felaktigt) förutsätter att någon kommer att agera oärligt eller egoistiskt i en situation så visar det att man själv tänkte i de banorna.”

Annonser

11 thoughts on “Genom sig själv känner man andra

 1. Feministpepp xD: http://www.amra.nu/2015/02/12/du-ar-sa-modig-som-overlevt-allt-detta-det-hade-jag-aldrig-klarat/ — detta tyckte jag var relevant och bra.

  här sitter nåra av dem i tv o dricker champagne och pratar om bla det här:
  http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=2266975

  högaktuella army of lovers som tycks vara totalt motsatta till the army of survivors … (libertinska satanister! enligt egen utsago om vi nu tro på att stureplanscenterpartisten och pedofilmodellen bard är ideologen)

  • o3: Mycket intressant text, det där. Jag har aldrig tänkt på överlevnad och lidande på det sättet förut. Hur vi ”glorifierar” detta. Tack för länkarna min vän!

   Jag har ingen bra magkänsla när det gäller Bard (Baard?) och det har jag aldrig haft. Typiskt för ”liberaler” som Bard verkar vara att de ser på utnyttjande av andra människor, att skada andra människor som en ”rättighet”. De skall ha ”rätt” att göra vad de vill i sina liv och skit samma hur många människor eller andra levande varelser som de trampar på och skadar, på vägen.

  • Andreas: Dina kommentarer hamnade plötsligt bland skräpposten och av den anledningen tog det en stund innan de publicerades.
   Tack för länken, haha! Det verkar bli allt vanligare bland män att tänka på figuren, att försöka vara ”sexiga”, vältränade och välklädda? 😉

 2. Bard ”är” satanist och libertin.

  Jag är själv hyffsat liberal och det vill jag göra gällande generellt inte är något problem så
  länge en har ett socialistiskt perspektiv i grunden men libertarianer det är något helt annat.
  Jag skulle tro att han är någon slags lavey satanist och inte en djävulsdyrkare som letar
  efter tor och oden (det finns många fler typer, enligt dem själva)
  att han faktiskt inte är religiös öht, som somliga är, utan bara dyrkar sitt
  eget mobbar jag.

  Kindberg-Batra beskriver sig sjäv som libertarian.

  http://nogsamt.blogspot.com/

  *

  min kommentar på om modet och överlevaren:
  (((Skitbra (#)

  Dessutom är överlevare inget du kan skriva på ditt cv
  i praktiken skiter folk i att du överlevde
  och de tycker även att eftersom vi inte observerat
  att hen därborta kolappsar så är du egentligen bara
  halvbra och nu när du mår lite bättre skall du
  ägna all din tid åt att rädda andra,
  eftersom, reasons
  (men det ges inte direkt resurcher till detta)

  Vi som inte kunde leva vidare blir jämförda med
  individer som påståts ha klarat allt

  eller de som har de allra sämst

  vi skall skämmas för att vi går på knäna
  för andra har i alla tider bara tagit
  smärtan och fortsatt gå

  Vi som överlevt bör rimligtvis by default vara experter
  på en hel del relaterat till just detta
  men de är de som aldrig ens behövt överleva
  som är utbildade experter med vilkor

  Sicket jävla dåligt skämt*

  Pax
  o3)))

  det är jag som skall tacka för jag använde din länklista som utgångspunkt 😉

  https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1503041

  ps det finns inget jävla överjag och ta hand om ditt undermedvetna ❤

 3. Hej! Äntligen är Du tillbaks! 🙂
  På mitt kontor jobbar jag tillsammans med 3 kvinnor(2 av dem i 40-års åldern och en i 20-års åldern) som snackar så mycket skit om kvinnorna i alla åldrar(och ja, även om små flickebarn och tonåringar och till och med om sina egna döttrar!) och om kvinnor de inte ens känner! Mestadels snackar de kvinnornas utseende och skrattar överlägset om ngn inte ser ut eller inte agerar enligt normen. Eller bara pratar bakom ryggen på ngn kvinnlig kollega på vårt andra kontor. Har inte orkat ta striden med dessa kvinnor, de skulle ändå hålla ihop alla tre och börja hacka på mig och det skulle vara ju jävligt ojämlikt. Om de snackar mycket skit om kvinnorna allmänt varför skulle de inte göra samma sak om mig då jag inte är närvarande?
  På mitt kontor jobbar även några män och herregud vad de tre kvinnorna fjäskar för dessa män! ”Du som är så duktig på det ena och det andra” ocs. Vill kräkas.

  • Marika: Tack – välkommen ”tillbaka” du också! 🙂

   Oj, vad jag känner igen den där typen av kvinnor. Med all sannolikhet är de antifeministiska och gravt patriarkalt hjärntvättade.

   De snackar självklart skit bakom ryggen på dig också, när du inte är där.

   Jag deltar inte i diskussioner där antifeministiska kvinnor snackar skit om andra kvinnor, tex om andra kvinnors utseende. Om jag hör kvinnor som gör det, brukar jag bara flika in korta kommentarer ibland, som t.ex att jag ”inte visste att de har utsett sig själva till stil-poliser?” Eller: ”Alla kan ju inte vara lika snygga/vackra som du, Lotta”.

   Att på detta sätt påpeka för dem, hur de skryter med sig själva och med hur snygga de själva tycker att de är, för det är ju det de gör när de hackar på andra kvinnor, kan vara en ögonöppnare för dem.

   Det är mycket vanligt att den här typen av kvinnor ”mans-fjäskar” nåt alldeles förfärligt också. Det beror på att hela deras liv och personligheter kretsar kring män. De ”är” inte någon utan män och utan manlig ”bekräftelse”, så att säga.

   Du borde ordna lite feministiska kurser åt de här gravt hjärntvättade kvinnorna, Marika. 😉 Skrämmande att ”mogna” kvinnor i 40-årsåldern inte har kommit längre i sin personliga utveckling.

  • det roliga me de här människorna är att de tror att andra inte pratar o att alla bara går runt alldeles knäpptysta haha du vet männen är som sladdertackor me vetebrö i käften ba rinner orden på som en ström aldrig strid xD

 4. Marika: Usch vad osund atmosfären på denna arbetsplats verkar. Är så tacksam att jag på min arbetsplats som domineras av kvinnor med ett relativt stort inslag av män trots allt förekommer det ingenting sådant alls. Men detta verkar vara lika ovanligt som ett jämställt heteroförhållande. Iaf en blessing to count som gör att jag trots sjukdom orkar jobba så mkt som jag gör. Sånt energitjuveri som du beskriver är hemskt att bli utsatt för!

 5. NBT&Flora:
  Jo, det är rätt så tröttsamt att jobba ihop med dessa kvinnor.
  PS. Bor ju inte i Sverige så att det är tyvärr mycket vanligt i landet jag bor i med antifeministiska kvinnor i alla åldrar. Jo, det stämmer at sådana kvinnor känner att de är ingeting utan männen. Jag tror de är så rädda att bli av med privilegier och status de har fått genom att skaffa en ”rik man” och därför gör de vad som helts för att bibehålla sin status. De är sk ”riktiga kvinnor som vet sin plats”. Jag hatar sådana kvinnor för de är de största förrädare och inte männen.
  Tack för era stöd! 🙂

  • Marika: Det är aldrig lätt att umgås med antifeministiska kvinnor pga deras okunskap om patriarkatet, strukturer, könsmaktsordning och allt annat som vi feminister talar om. 😉

   Jag har aldrig förstått hur det kan anses vara ”status” för en kvinna att leva med en man? Inte ens om han är ”rik”, vilket väldigt få män är. 😉

   Du får försöka pränta in lite feminism i dina arbetskamrater. Lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s