Vem är ”människan”?

Det finns tillfällen då mannen ser på Kvinnan som en människa, dvs som någon som är som han själv och någon som han har allting gemensamt med. Denna syn på Kvinnan intar mannen, när mannen inte vill ha Kvinnans fokus på mannens dåliga handlingar och negativa egenskaper. Mannen påstår då saker som t.ex att ”människan” är dum, ”människan” krigar, ”människan” är våldsam, ”människan” våldtar, ”människan” dödar, ”människan” är grym och inte minst – ”människans” sexualitet.

Här talar alltså mannen om sig själv men försöker göra sina dåliga handlingar och sämre egenskaper gemensamma med Kvinnan.

I många andra avseenden, brukar det vara viktigt för mannen att se på Kvinnan som ”den andra”, dvs som någon som inte är som han själv, som han inte har någonting gemensamt med, någon som inte är ”människa” och som han därför kan behandla som avskum, någon som är hans raka motsats och någon, vars (sämre) egenskaper han absolut inte delar. Mannen inbillar sig själv att han är ”människan” och att Kvinnan bara är något slags (sämre) bihang till den ”unike” och därmed ”överordnade” mannen.

Alla vi andra vet att Kvinnan, Modern, i själva verket är ”människan”, dvs upphov till allt mänskligt liv på Moder Jord (även mannens liv), att Kvinnan är själva ursprunget i allt mänskligt liv samt upphov till allt gott som t.ex intelligens, humanitet, kärlek, ordning, medmänsklighet, stabilitet, respekt, generositet, sunt förnuft, moral och etik, osjälviskhet, godhet, mod, trygghet, lugn, saklighet, oberoende, vänskap, empati och lojalitet.

 

Moder jord

Moder Jord

 

 

 

Annonser

12 thoughts on “Vem är ”människan”?

 1. Just precis!

  Jag blir numera vansinnigt arg när tex någon intervjuare i radio säger (om något våldsdåd av män). ”varför gör människor så här?” DET ÄR INTE MÄNNISKOR- DET ÄR MÄN har jag lust att skrika rätt ut:)
  Det spelar ingen roll att alla dessa skolskjutningar begås av män, alla ca 100 krig i världen startas av män och upprätthålls av män, att fotbollshuliganer är män, att ”gängkrig” är män som är våldsamma, osv det blir alltid omvandlade till människor! MÄNniskor.
  Vi kanske ska börja säga KVINNIskor som i Egalias döttrar när vi pratar om kvinnor?
  Likadant fattar inte media att MÄN utnyttjar kvinnor och barn för sina syften tex som självmordssprängare – det är handlar fortfarande om MÄNS VÅLD.

  Skönt att få avreagera sin frustration lite.

  • Anna G: Samma sak med ”människan är egoistisk”, ”människan är djurplågare”..
   Jag blir också skit-irriterad på att mannen försöker osynliggöra sina ruttna handlingar, genom att göra dem gemensamma med Kvinnan. Vadå ”människan”? Pyttsan! Var och en får stå för vad den själv gör! Blanda inte in mig och andra kvinnor i mans-vansinnet!

   Jag har märkt samma sak i relationer med män. Om heteromannen t.ex har skrivit fel i en gemensam blankett så är det ”vi” som har gjort det. Om det är heterokvinnan som har skrivit fel på blanketten så är det ”hon” som har gjort det. 😉

   Det här leder bara till att människor tappar tron på att saker och ting kan förändras. De tror att det är ”människan” som liksom bara ”råkar” vara våldsam, mordisk, pedofil, krigisk, hatande, sexuellt våldsam osv och på så sätt skall alla tro att det är någon slags ”slump” att det har blivit på det här sättet i världen.

   Det är ingen slump – det är MÄN som väljer att begå de här handlingarna mot kvinnor, barn och andra män i världen. Det är MÄN som måste ändra på sig och ta tag i sin vansinniga och fullständigt galna mansroll.

 2. Det påminner mig om Monica Sjöös bok, ”The Great Cosmic Mother”. Där hon skriver om en god del av dom poäng du tar upp här. Jag tror du skulle ha nytta, och inte minst glädje, av att bläddra lite i den.

  Hon tar upp just detta, hur konstigt fokuserad all filosofi, all religion, all politik, är med mannen som universets centrum. Samtidigt visar hon också hur absurd detta är. Och hon har en lång lååång rad med goda poäng.

  http://www.amazon.com/The-Great-Cosmic-Mother-Rediscovering/dp/0062507915

  Utdrag: http://goo.gl/9oZ6gn

 3. I min gamla engelska grammatik fanns bl a exemplet ”Woman was created to be the
  companion of man”. Those were the days minsann !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s