Men JAG, JAG, JAG är inte förtryckt!

”Men JAG, JAG, JAG! …känner mig inte förtryckt.”

Låt gå för det – var och en får leva i sin egen fantasi men är det för mycket begärt av er kvinnor, att visa empati, medkänsla och solidaritet med era systrar i Sverige och världen? Jag kan nämligen lova er EN sak och det är, att om inte kvinnor börjar visa solidaritet med varandra, så kommer maktmännen i världen inte att börja bry sig om kvinnor och barn. Om du är av åsikten att du inte är, och aldrig har varit förtryckt – vem har du att tacka för det? Män, maktmän och patriarkatet….?

Tillåt mig att kasta huvudet bakåt och vråla ut ett asgarv.

Är ni nöjda med att kvinnor som grupp i Sverige (inte ni själva då förstås) tjänar cirka 3,5 miljoner mindre än män, under en livstid? 4500 kronor mindre i månaden? Tycker ni kanske att era döttrar är värda så mycket mindre inkomst, än era söner? Är ni lika nöjda med detta som maktmännen är, som har skapat detta orättvisa ”lönesystem”?

Skit i alla andra kvinnor och flickor – bara DU har ”rätt” lön eller åtminstone tror dig ha det?

Är ni kvinnor nöjda med att barn tvingas umgås med pappor som våldtar och/eller misshandlar dem, deras syskon och deras mammor? Fäders umgängesrätt går idag före barns rätt att slippa umgås med pappor som våldtar/misshandlar sina barn, är grava missbrukare eller sitter i fängelse. För att göra det hela riktigt rysligt för er – tänk om det vore er egen 4-årige SON, som ni tvingades skicka iväg varannan helg/vecka till en pappa som våldtar pojken? Tänk om det var NI som förlorade vårdnaden om ERA barn till pappor som är pedofiler och barnmisshandlare? Vilka tror ni har skapat den här synen hos sociala myndigheter och i domstolarna, att fäder är livsviktiga för sina barn, oavsett hur illa de behandlar dem?

Tja, inte är det vi feminister i alla fall och inte FAN I HELVETES JÄVLAR, är det vi feminister som sitter i domstolarna och på socialkontoren och dömer barn till detta helvete!

Om du själv hamnar i den sitsen, dvs råkar välja en pedofilpappa eller våldspappa till ditt barn – vem tror du kommer att hjälpa dig och dina barn? Mans-samhället? Rättsväsendet?

Tillåt mig att skaka på huvudet och betrakta dig som en imbecill.

Låt mig gissa – ni är väl också supernöjda med att ni, om ni blir mammor en dag, får ta det mesta av försörjningsansvaret för era barn, plus det mesta av allt annat ansvar för barnen, trots att ni faktiskt var TVÅ vuxna personer som valde att skaffa barn? Är ni lika nöjda med detta system som män/pappor är när de, efter separation, samlar alla sina pengar på banken och ni och era barn får leva på blodpudding sju dagar i veckan? Eller, ja just det – JUST DU har ju förstås en så hög lön att du fixar att försörja dina barn på egen hand, utan en mans inkomst?

Vad gör ni när abortlagstiftningen inskränks eller abort och preventivmedel till och med totalförbjuds? Tror ni på fullaste allvar att det aldrig kommer att kunna hända i Sverige, trots att det var verkligheten för alla kvinnor förr i tiden, trots att det är verkligheten för många kvinnor i världen i nutid, trots att makthavarna i nutid har detta uppe till debatt och att de planerar att ”anpassa” svensk abortlagstiftning till resten av världen, t.ex USA? Vem skall stoppa alla dessa män i världen som är emot kvinnors aborträtt? Vi feminister har ju inte ert förtroende att göra det och själva kommer ni inte heller att göra någonting åt saken så…? Vad tror ni kommer att hända om inga kvinnor/feminister protesterar? Alla ”fina” svenska män kommer väl, enligt er, att protestera högljutt?

Fakta:

”Enligt Unicef har var tredje kvinna i världen någon gång varit utsatt för våld. Var femte har blivit våld­tagen eller utsatt för ett våldtäkts­försök. Och det här tysta, nästan organiska våldet mot kvinnor och flickor har skördat FLER offer än alla väpnade konflikter under 1900-talet. Och då är de två världs­krigen inräknade.

Och våldet hittar finurliga vägar:
”Ett axplock: 100 miljoner kvinnor i världen har ”försvunnit” genom aborter. 500 000 kvinnor och tonårsflickor dör varje år i graviditeter som de ofta inte bett om. Och då handlar det om våldtäkter eller tvångs­äktenskap, där kvinnor inte får använda preventiv­medel. I ett globalt perspektiv är graviditeter den största risken för tonåringar och kvinnor i fertil ålder. I Afghanistan dör en av åtta gravida kvinnor.
Miljontals kvinnor dör i hiv/aids. Och i krig och väpnade konflikter ökar våldet mot kvinnor.”

”I Sverige ser det ut så här:
Under en 30-årsperiod har anmälan om sexualbrott fördubblats fem gånger. I en tredjedel av de anmälda våldtäkterna är offren under 15 år.
Enligt BRÅ anmäls endast 23 procent av sexualbrotten till polisen.
Av de våldtäkter som anmäls går ca 8 procent till åtal.
Under 2011 har kvinnojourernas hjälp till kvinnor och barn ökat med 57 procent.”

”Varje år dödas mellan 1,5-3 miljoner flickor och kvinnor pga sitt kön. Det motsvarar en ”Förintelse” vartannat till vart fjärde år, som hela världen blundar för. Det börjar med selektiva aborter och fortsätter genom livet med våld, hot och tvång som inskränker kvinnors rättigheter på alla plan. Våldet pågår i freds- och krigstid, i privatlivet och i det offentliga. Action Aid.
60 miljoner flickor utsätts varje år för sexuella övergrepp i skolan, eller på väg till skolan. Action Aid.”

”Unicef uppskattar att ca 2 miljoner barn är engagerade i prostitution. Män är köpare.
Mer än 90% av världens vuxna prostituerade är kvinnor och återstående manliga, betjänar i huvudsak män. Man vet inte exakt hur många prostituerade det finns. Använder man Tyskland som ”mall”, där ca 400 000 prostituerade ”betjänar” 1,2 miljoner män dagligen, så skulle man landa på en siffra på ca 30 miljoner prostituerade, världen över.”

Som ni säkert vet, lobbas det även för att kvinnor skall prostituera sig för män, att sexköpslagstiftningen skall avskaffas samt att det skall upprättas lagliga bordeller i landet åt män. Ni kommer väl att söka jobb där då förstås? Eller tänker ni er att andras unga döttrar skall vara sperma-slaskar åt kåta män på bordellerna eller ute på gatorna?

Säkerligen vet ni också att politiker på hög nivå lobbar för att mammor skall ”få” ge bort och/eller sälja sina barn till ”barnlösa” par, tex homosexuella män. Men det är klart – JUST DU är ju en så stark kvinna och JUST DU har ju så mycket stöd av några andra män och något annat manssamhälle (vilket?), att du skulle klara av att tacka nej till detta ”erbjudande”, även om din man/pojkvän håller pistolen mot din tinning och hotar att ha ihjäl dig och/eller dina andra barn, om du inte säljer din nyfödda till högstbjudande?

Åh, just det – JUST DU är ju så himla stark att du genast kommer att springa iväg till farbror polisen, för där finns ju massor av ”trevliga män” som lyssnar på JUST DIG, värnar om kvinnor och barn och som kommer att göra ALLT för att hjälpa JUST DIG och DINA barn om ni blir våldtagna, hotade, trakasserade eller misshandlade av en man? Skall jag fortsätta…?

Tillåt mig att lägga huvudet över toalettstolen och kaskad-spy i ren frustration.

Annonser

11 thoughts on “Men JAG, JAG, JAG är inte förtryckt!

  • Flora T: Att visa solidaritet med kvinnor i Sverige och utomlands, är tydligen för mycket begärt för många svenska kvinnor. I dessa fasansfulla sammanhang (och det är inte allt), sitter svenska kvinnor och oroar sig över mäns ”känslor”. Det är absurt och det är hög tid att vakna nu innan det är försent för oss allihop.

   Faktum är att världen håller på att globaliseras alltmer och målet är en ”världs-stat”. EU är ett exempel på det och EU:s olika samarbetsavtal med USA är ännu ett exempel på det. Det innebär att att även lagar, regler och normer skall anpassas och bli mer lika för alla länder. Som exempel har flera mans-styrda EU-länder mer stränga abortlagar än i Sverige och i vissa av dem, samt i USA är abort totalförbjudet. Med förbud mot abort, brukar alltid diskussioner om förbud av preventivmedel att följa som ett brev på posten. Så hur kommer det att bli? Kommer Sverige att behöva anpassa sig till resten av världen eller kommer de att anpassa sig efter oss? Vem vinner? De fåtal länder som har kommit längst med jämställdhetsarbetet mellan män och kvinnor eller flertalet länder som är långt ifrån jämställda? Hur ställer sig svenska män och maktmän till detta? Kommer de att stå upp för sina svenska kvinnor och demokrati eller kommer de att falla för grupptrycket från omvärlden?

   Vilka är det i Sverige, som har sett till att nästan inga våldtäktsmän och barnvåldtäktsmän döms i våra domstolar, precis som i USA? Svenska män.

   Vilka är det som har sett till att följa USA:s riktlinjer om att barn måste umgås med våldtäktsmän och barnmisshandlare, bara för att de är barnens pappor? Svenska män.

   Vilka är det som vill inskränka kvinnors aborträtt a la USA och andra länder? Svenska män.

   Vilka är det som har väckt debatten om surrogatmödraskap i Sverige? Svenska män.

   Vilka är det som upprätthåller kvinnors lägre löner och kvinnors större försörjningsansvar över barnen? Svenska män.

   Vilka är det som vill avskaffa sexköpslagen så att vi kommer att få hit en ström med tvångsprostituerade unga kvinnor från andra länder som liksom tiggarna, kommer att stå i varenda gathörn i Sverige och bli våldtagna av (svenska) män? Svenska män.

   Vilka medborgare i Sverige är det som köperunkar i prostituerade kvinnor och barn i Sverige? Svenska män. Vilka köperunkar i barn och kvinnor utomlands? Svenska män.

   Osv, osv, osv…

   Det är i alla fall inte feminister som pushar på den här utvecklingen. Vi försöker motarbeta och stoppa den för kvinnors och barns skull samt för att skapa demokrati i världen, även för kvinnor. Tack för länken, Flora T! ❤

  • Fin sång. Har faktiskt varit i t ex Saudi Arabien och fått förmånen att prata lite med kvinnor i rum dit män inte har tillträde. Finns såklart de som backar patriarkatet där eftersom det är där makten finns. Men även upplevt systerskap och en ”vi” känsla/ömsesidig förståelse kvinnor emellan.

   • Emelie: Jo, även kvinnor backar upp patriarkatet. Ofta för att de tror att de själva tjänar på det och kanske oftast för att den patriarkala hjärntvätten lyckas bättre med vissa kvinnor, än andra. Vissa är mer mottagliga än andra, såklart. Vi såg tex i mitt inlägg om de manliga antifeministerna på nätet, hur de vänder sig till mammor med söner för att de är lättare att övertyga/intala än andra kvinnor, om att deras söner kommer att lida av ett jämställt samhälle och feminism. 😉

 1. Oj vad jag håller med dig. Vill bara tillägga att den dagen man som kvinna blir gravid och sedan som mamma blir man översköljd med pekpinnar och rygghugg av framförallt andra kvinnor som går patriarkatets ärenden. Istället för att som i vissa andra kulturer hjälpas åt att hjälpa och stödja nyförlösta kvinnor och informera om vikten av lugn och ro för att återhämta sig och knyta ann till barnet och bilda mjölk om mamman vill amma och ett nummer att ringa om hon drabbas av den rätt vanliga åkomman förlossningsdepression. Istället har efterkontrollerna slopats på många håll och eftervården fokuseras på att en bb-sköterska betonar att pappan kan ”köra på som vanligt” med sex direkt vid hemkomsten från bb bara han ”drar på en kondom först”. BVC rum är tapetserade med uppmaningar att delta ”MammaBootcamp” för att snabbt krympa ner till för mannen aptitlig storlek igen. Mamma hälsovården efter förlossning består av att BVC kollar in din häck och antecknar hurvida du gått ner till en viktklass som passar in i rådande skönhetsideal. Hurvida mamman är direkt självmordsbenägen eller inte spelar ingen roll. Det viktiga är att mannen inte drabbas av eventuellt sexbortfall eller annat oaptitligt.

  Internet är fyllt av kvinnor som backstabbar andra kvinnor för att de pga fysiska orsaker relaterade till förlossning/amning inte har samma sexlust längre och de kallas ”sjuka”.
  Många nyblivna mammor står helt ensamma och rådvilla mitt i en sörja av krav och helt ovetenskapliga ”goda råd” ofta baserade på en rest av 60-70 talens manliga läkare som hittade på tokerier som man nu vet är felaktiga. Som att spädbarn bara skulle äta var 3-4 timme, barn skulle läggas i egen säng och inte tas upp när de skrek osv. Det tragiska är att man lyckats i sitt uppsåt. Få bland den äldre generationen vet hur man t ex helammar och vilket jobb det är. Länken av kvinnokunskap bakåt är bruten och massor av kvinnor är utelämnade till turen att hitta någon erfaren kvinna som kan hjälpa och stödja dem den där sköra tiden som nybliven mamma. Manliga läkare/psykologer ger ”tips” om vikten av att ”lära barnet sova själv” underförstått så att pappan inte ska bli irriterad över att dela mamman nattetid.. Hur kunde vi hamna så fel?

  Se t ex diskussionen i den här tråden mellan mig och psykolog Niclas Anderson (inte samma som blogginnehavaren.)
  http://detkänsligabarnet.se/2013/det-kom-ett-brev-om-somnmetoder/

  ”För mig finns det ett några skäl till varför barn ska sova själva. För det första så tycker jag att det är viktigt att man som förälder får lite tid själv, även om tiden i sängen främst sker i sovandes läge. Många avstår till exempel från sex när man har barn i sängen, vilket kan framkalla frustration och irritation hos antingen den ena eller den andra parten.”

  Är inte konspirativt lagd men tycker mig se ett tydligt mönster här. Nyblivna mammor+Männensbehov före kvinnor och spädbarns+understödda av en del andra kvinnor som ”jag hade minsann sex tre dagar efter nedkomsten/storstädade med foglossning/tog hand om 10 barn utan att besvära mannen med hjälp…” bla bla bla.. Phu. Blev långt. Du får ta bort det om du inte tycker det passar in i inlägget..:)

  • Emelie: Tack för din kloka input. Det du tar upp, passar bra på mitt inlägg om ”Moderskap”.
   https://noboytoy.wordpress.com/2015/02/23/moderskap/

   ”Det viktiga är att mannen inte drabbas av eventuellt sexbortfall eller annat oaptitligt.”

   Just det. Vi ser den här retoriken överallt, dvs att till och med när heterosexuella kvinnor blir mammor, skall mannen ”ha sitt”. Det verkar som, som jag skrev i Moderskap, att heterosexuella mammor har blivit främst ett sexobjekt/redskap för män, trots att mammors primära instinkt är att vara mödrar och ta hand om och sörja för ett annat litet liv.

   Vi ser även prov på hur den manliga hjärntvätten av kvinnor rent allmänt går till, när vi läser Niclas kommentar. Mannen får inte ”skuffas undan” när den heterosexuella kvinnan blir mamma och många män (och kvinnor) lever utefter den här föreställningen, vilket jag menar bör påverka relationen mor-barn, negativt. Jag vill mena att de flesta mammor har en naturlig instinkt och VET hur de skall reagera och agera men massiv hjärntvätt kan få de flesta människor att lägga sin naturliga instinkt åt sidan och gå emot sig själva och vad de egentligen VET är rätt och fel, så att säga. Jag tänker tex på barnuppfostran och/eller hur spädbarn skall tas bäst omhand och hur fel allting riskerar att bli, när mannen lägger sig i sånt som han inte begriper och sätter sitt eget välbefinnande före sina egna barns.

   Det här manliga sättet att ”övertyga” kvinnor och flickor (hjärntvätta dem till att gå emot sin naturliga instinkt), för att skapa en bättre värld för män, ser vi överallt i samhället. På BVC, inom psykiatrin, på socialkontoren, på familjerådgivningen, på polisstationerna osv, osv.

   Tack igen för din kloka och informativa kommentar, Emelie!

 2. Förutom de kvinnor som inte orkar eller inte vill bry sig om den feministiska kamp som har hjälpt dem och inte inser att den dag de behöver hjälp kommer endast kvinnor som bryr sig hjälpa dem, så finns det något som är ännu mer djävulusiskt; att patriarkatet utnyttjar kvinnor som förtrupper.

  Vare sig det gäller löner eller bolagsstyrelser så är det kvinnor som i media går ut och säger att kvinnor ska kunna göra ”självständiga och bättre val” och att kvinnor inte ska ”nedvärderas” genom att kvoteras, eller om det är antiabortrörelsen och prostitutionsförespråkare så är det kvinnor som går i täten för mäns rätt att tvångsbefrukta kvinnor och att dessa våldtäktsmän som i en vanligare vokabulär brukar kallas torskar, ska ha rätt till kvinnokroppar. Männen/patriarkatet pekar på dessa frontkvinnor och så ska ”vi” alla känna oss lite förvirrade.
  Kvinnliga domare och kvinnliga poliser gör som patriarkatet har lärt dem under utbildningen och när de är ute på arbetsplatsen. Sedan säger man att det är ju kvinnor som friade våldtäktsmannen och det är ju en kvinnlig polis som tror att kvinnor ljuger. Det är det mest djävulska tycker jag.
  Patriarkatet fixar inte bara sin förmåner; de ser till att förmånerna upprätthålls av kvinnor. Ungefär som de kvinnliga självmordsbombarna som män ser till att skicka fram.

  • Anna G: Kvinnor som förtrupper till patriarkatet. EXAKT.
   Det finns män som inser att det blir lite löjligt för dem att tala i kvinnors sak ÅT kvinnor. De använder sig därför av förtrupper av kvinnor för att få mer ”tyngd” i vad de påstår om kvinnor (och barn).

   Det är ganska vanligt att män blandar in kvinnor som ”förkläden” när de har begått brott också. Deras mödrar, systrar, ex-flickvänner/fruar samt nya flickvänner/fruar kallas in till rättegångar, socialkontor, polisstationer och liknande för att ”intyga” att männen ”faktiskt” är normala.

 3. Mycket bra b beskrivning på en verklighet inte många vill veta av eller se med öppna ögon. Gör som jag gjort förr och lånar hela inlägget 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s