Det krävdes en kvinnas mod. Det krävdes Margot Wallström.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20459072.ab

”Hon förbjöds att tala för Arabförbundet och KU-anmäldes i Sverige.

Men utrikesminister Margot Wallström får gott stöd för sin kritik mot Saudarabien i vågsvallet av det uppsagda Saudiavtalet.

”Äntligen ett västland som står upp mot Saudiarabien i frågan om mänskliga rättigheter, skriver ansedda Washington Post.”

”Sedan Sverige sagt upp Saudiavtalet har konflikten med Saudiarabien blossat upp som en världsnyhet. Inte minst sedan Saudiarabien kallade hem sin ambassadör från Stockholm.

Inte nog med att Margot Wallström stoppades från att hålla tal för Arabförbundet, nu har hon också KU-anmälts av Moderaterna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20458919.ab

”Moderaterna har beslutat att KU-anmäla utrikesminister Margot Wallström, uppger TV4 Nyheterna.”

– Det är uppenbart att man retat upp andra länder i och med att man sagt upp avtalet. Det ser vi bland annat genom att de kallat hem sina ambassader. Och dessutom har man blockerat Margot Wallström från att tala.”

Vi känner väl alla igen retoriken? Aja, baja kvinnor – ”reta inte upp” (kritisera inte) män i ”onödan”. Inte ens när de beter sig som primitiva grobianer och ignorerar mänskliga rättigheter och demokrati.

margot

Utrikesminister Margot Wallström

 Men från andra håll trillar stödet in för Wallström och hennes hårda ton mot landet som hon kallat ”diktatur” och ”medeltida”.

Lyfts fram

I en analys i Washington Post lyfts Wallström fram som ett gott exempel av en politiker som står upp mot Saudiarabien och dess brott mot mänskliga rättigheter.

I artikeln lyfts Wallström fram för att hon talar klarspråk och visa en tydlig moralisk ståndpunkt.

Där lyfts också dubbelmoralen i att amerikanska politiker ofta riktar hård kritik mot regimen i Iran, medan den amerikanska bundsförvanten Saudiarabien är långt mindre demokratiskt styrt och dessutom en av den globala terrorismens största bidragsgivare.

Även från EU:s utrikeschef Federica Mogherini kommer stöd till Wallström.”

”Även tunga människorättsorganisationer stämmer in i hyllningskören. Till SvD säger Amnestys Suadiarabien-expert Sevag Kechichian att det är ”helt rätt beslut”, även om han inte tror att Saudiarabien kommer att sluta bryta mot mänskliga rättigheter.

– Men detta kan bli ett prejudikat för andra länder, som nu vågar följa efter Sverige och säga emot Saudiarabien både i ord och handling. Det kan förändra situationen på sikt, säger han till SvD.

Human Rights Watchs Mellanösternexpert Adam Coogle skriver på Twitter att Sveriges uppsägning av Saudiavtalet skickar ett budskap till Saudiarabien att landet inte kan bryta mot mänskliga rättigheter och komma undan med det.”

https://noboytoy.wordpress.com/2015/02/20/det-manliga-hatet-mot-kvinnor-och-barn-maste-utrotas-inte-eldas-pa/ :

Makthavare i de mer jämställda länderna i världen bör, istället för att ytterligare elda på den egna manliga befokningens kvinnohat, utöva starka påtryckningar och kanske till och med införa sanktioner mot de mest antifeministiska, patriarkala mans-diktaturerna i världen som behandlar kvinnor och barn på detta fasansfulla sätt. I Sverige och andra länder som tar emot flyktingar och invandrare, bör vi lägga fokus på att hjälpa främst kvinnor och barn som flyr från mans-diktaturer och manliga krig.

Samtliga länder i världen måste verka för att, en gång för alla, utrota det mycket omfattande manliga hatet mot kvinnor och barn samt verka för att främst erbjuda skydd/asyl åt kvinnor och barn.

Äntligen! Jag är SÅ STOLT över vår utrikesminister Margot Wallström! GO MARGOT, GO!!

Annonser

6 thoughts on “Det krävdes en kvinnas mod. Det krävdes Margot Wallström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s