Det verkar som om heterosexualitet bara funkar åt ett håll

Jag har funderat mycket över heterosexualitet genom livet. Det kanske märks? 😉

Jag har alltid undrat, varför jag en gång i tiden fick för mig att jag var heterosexuell?

Hur kom jag fram till detta, när kom jag fram till detta och vilka andra alternativ, förutom onani, hade jag egentligen testat?

Jag finner ingen annan orsak, än att samhället och min omgivning har förutsatt detta av mig och att jag därmed också förutsatte själv, att jag skulle vara heterosexuell.

Jag brukar ju säga att heterosexualitet, bara verkar funka åt ETT håll och då tänker jag på att det aldrig har varit jag, i ett heterosexuellt förhållande som har klagat över ”för lite” gemensamt sex och det är jag långt ifrån ensam om, som kvinna. Inte heller har det varit jag som har tänt sexuellt (fått tung andhämtning, blivit jätte-våt mellan benen och rödrosig i ansiktet/på halsen) på mina mäns nakna kroppar eller deras kroppar överhuvudtaget. 

Mina mäns totala fokus på, och väldiga intresse för min (nakna) kropp, har därför känts väldigt konstigt för mig eftersom jag inte har känt samma sexuella upphetsning ”tillbaka”, om ni fattar vad jag menar? Mannen har blivit sexuellt upphetsad av min kropp men jag har inte blivit sexuellt upphetsad av hans. Tvärtom – jag har ofta tyckt att mannens nakenhet och hans manliga sexualitet, har varit smått sexuellt avtändande för mig.

Vi kan ta föregående inlägg som exempel här. Det var ju inte jag, som slet och drog i killens kläder, i min iver att få se honom naken och det var ju inte jag, som envist försökte stoppa ner handen i hans brallor för att gräva frenetiskt efter hans könsorgan. Inte heller hade jag, om han då hade föst undan min hand, nonchalerat hans vilja och försökt tvinga ned min hand i hans byxor. Inte heller hade jag slitit i hans armar och ben för att ”arrangera” honom i ställningar som jag gillar att se honom i eller slitit tag i hans hand, tvingat ned den mot mitt könsorgan och bönat om att han skulle tillfredsställa mig sexuellt. Inte heller hade jag vräkt mig över hans kropp som en ångvält.

Vi hör ofta heterosexuella män som klagar över att de har svårt att ”få” sex av kvinnor men vi hör sällan heterosexuella kvinnor klaga över detsamma. Vi hör aldrig talas om heterosexuella kvinnor som groomar tonårspojkar på nätet eller som åker till Thailand och betalar unga, fattiga pojkar för ”sex”. Inte heller ser vi heterosexuella kvinnor, som springer på strippklubbar för att kåta upp sig själva till dansande, unga och nakna män. Vi ser heller aldrig heterosexuella kvinnor uttrycka åsikten, att unga män skall prostituera sig för dem. Var finns alla medelålders heterosexuella kvinnor som springer runt på stan och tafsar på unga killar? Varför är heterosexuella kvinnor inte lika intresserade av hetero-porr som heterosexuella män? Hur kommer det sig att så få heterosexuella kvinnor får orgasm av penetrationssex med män men att detta ändå är den absolut vanligaste sexuella praktiken bland heterosexuella par?

Ja, ni kan säkert fylla på här…?

Det verkar faktiskt som om den där heterosexualiteten bara funkar åt ett håll? Eller vad beror det annars på att heterosexuella kvinnor visar så mycket mindre sexuellt intresse för män, än vad heterosexuella män gör för kvinnor?

 

 

Annonser

59 thoughts on “Det verkar som om heterosexualitet bara funkar åt ett håll

 1. Intressanta frågor. Du sätter ord på exakt det jag tänker men aldrig lyckas formulera. Vad är egentligen sexualitet, närmare bestämt heterosexualitet, eller närmare bestämt, vad är egentligen kvinnlig sexualitet? Hur gör kvinnor lixom? Hur hade de/vi gjort om patriarkatet inte hade format oss som det gjort? Jag finner mig konstant hörnad av min partner där han kräver av mig att jag ska ”ta för mig”, ”visa honom, berätta”. Problemet är att jag inte kan visa eller berätta. För jag vet inte. Det enda jag vet är vad jag INTE gillar och det är typ allt som han gillar… 🙂 porrskadade man… 🙂 Han undrar också om jag inte tänder på honom längre eftersom jag sällan vill (detta började efter barn). Och nej, jag gör ju faktiskt inte det om man ska vara rent krass, jag tänder inte på honom så som han tänder på mig. Jag tänder mer på situationer, speciell beröring, tankar, inte på hans nakna stjärt eller mage. Därmed inte sagt att jag inte älskar honom eller vill ligga med nån annan än honom. Jag har aldrig tänt på en man på samma sätt som en man tänder på en kvinna. Han vill ofta att jag ska klä ”upp” mig (klä ut mig) i sexiga underkläder och hävdar bestämt att han skulle göra det för mig, vad som helst jag bad om. Men problemet är ju att det finns inget liknande han kan göra för mig, för det det funkar lixom inte så för mig… Jag tänker mer och mer på hur jävla inkompatibla vi är (kvinnor och män) eller för att vara mer subjektiv och inte dra alla över en kant, jag och min manliga partner. När man var ung så köpte man allt jävla bullshit som serverades men nu är det lixom stop, det går inte längre. Det har kommit så långt att det är ”an eye for an eye”, alltså en jävla millimeterrättvisa som jag kräver. Hela tiden. Och det är jobbigt som fan att hela tiden gå och ”mäta” allt. Nåväl. Jag har hittat till din blogg nyligt och läser nu månad för månad från början, lite som en bok 🙂 Du ger mig styrka!

  • Egon: Jag känner igen mig väldigt väl, i dina erfarenheter. Det verkar nästan som om kvinnor förväntas, inte ha någon egen sexualitet och att kvinnlig sexualitet existerar enbart för mannens sexualitet? Som en forskare skrev (kolla mitt inlägg: ”vad är heterosexualitet”):

   ”En kvinna är en varelse som identifierar sig med och identifieras med en vars sexualitet existerar för någon annan. Denne någon annan är socialt konstruerad som man. Kvinnors sexualitet och genus är lika med kapaciteten att skapa begär i denne någon.”

   Jag har alltid upplevt det där, med att jag förväntas vara ett sexobjekt för manlig sexualitet, som otroligt jobbigt och helt onaturligt för mig. I mina egna ögon har jag aldrig varit ett sexobjekt (för män) men jag förväntas liksom spela det, om jag har sex med män och de behandlar mig som ett. Jag förväntas i första hand tillfredsställa mannens sexualitet med min kropp och min ”sexighet” och det blir liksom lika med MIN sexualitet? Jag förväntas ta på mig kläder som mannen tycker är ”sexiga”, agera, tala, gå och prata ”sexigt”.

   Ofta har jag hört män säga att de tycker att jag är ”sexig” när jag tex rör mig på ett sätt som är helt normalt och inte alls sexuellt för mig. Eller män som tycker att det ser ut som om jag är ”kåt”, när jag i själva verket sitter och tänker på ärtsoppa. Alltså…? Vi verkar leva i helt olika sexuella världar, män och kvinnor? Mäns verklighet tror både kvinnor och män är den ”rätta” verkligheten. Är det därför som unga tjejer tror att de är ”sexuellt frigjorda” när de skickar nakenbilder, där de poserar sexuellt för män, till män? Det är ju manlig sexualitet som de anspelar på och inte sin egen sexualitet.

   Det verkar som om många män tror att vi kvinnor uppfattar oss själva, på samma sätt som män gör? Män kanske tror att vi går runt på stan och känner oss ”sexiga” för män, bara för att män själva tycker att vi är ”sexiga”? Män kanske tror att vi ser på våra bröst som lika ”sexiga” som män gör? Mina bröst är liksom inte mer ”sexiga” för mig än min vänstra tumme – en kroppsdel som vilken som helst.

   Eftersom jag aldrig har sett på män på samma sexuella sätt, som de har sett på mig (gäller de flesta kvinnor), har jag börjar undra hur ”heterosexuella” kvinnor egentligen är? Det är befriande att det finns fler än jag, som har funderat över detta. Du ger mig därför styrka tillbaka genom din kommentar! Tack för det! 🙂

   • Tack! Ja men precis! Just det här med dom här beskrivningarna av en själv: ”Du är så sensuell” eller ”du ser så porrig ut, vet du hur porrig du är?” Och där sitter jag typ och tuggar på min kind och tänker på vad jag ska laga till middag… Jag blir ibland rent av äcklad av såna beskrivningar om mig. Nästan som självklara definitioner. Jag ba: nej jag är inte porrig. och han ba: jo det är du visst det! Alla män skulle hålla med. Som om hans ögon är världens spegel, och som om alla mäns åsikt betyder nåt för mig. Jag hatar också att ses på som ett sexobjekt. Jag är inte lika med sex, jag är en person. Jag gillar inte heller komplimanger om mitt utseende, för det betyder inget för mig. Ingenting längre. Däremot om nån säger att jag är smart, vass, duktigt på mitt jobb, bra förälder, det kan få mig att gå igång på personen ifråga. Och precis det där, hur heterosexuella är kvinnor egentligen? Jag tänker på det du har skrivit i de inlägg jag hunnit läsa, detta med att penetration inte ger kvinnan nån större tillfredsställelse. Jag tillhör den majoritet som inte får orgasm genom snopp i snippa (därmed inte sagt att det är helt otrevligt heller). Jag har funderat mycket på varför ”naturen” har gjort det så? För mig har det iaf varit så med båda mina barn att jag, när jag väl fått den lilla i min famn, känner att mannen lika gärna kan dra och lämna mig ifred. Och en helt ogrundad tanke har börjar gro i min hjärna, är vi egentligen byggda för att leva ut vår ”riktiga”, alltså vår njuta-sexulitet, den som inte har med reproduktion att göra, med andra kvinnor? Jag menar, vem vet bättre hur man tillfredsställer en kvinna än en annan kvinna? Är det kanske så att när männen drar ut på ”jakt” och kvinnorna lämnas i grottan med varandra och barnen, så är det det meningen att kvinnorna ska leva ut sin sexualitet med varandra och vara varandras flock? Och vi ska egentligen inte tycka att penetration är så jäkla trevligt för att vi inte ska få allt för många ungar? Är vi egentligen lurade att hela tiden ”tända” på män? Lurade till heterosexualitet? För det sexuella begäret mot en man hos mig har en tydlig koppling till min ägglossning. I övrigt är det inte så jäkla viktigt, jag kan lika gärna ta hand om mig själv. Nu är det ju inte så direkt att jag nånsin tänt på nån kvinna, men kanske det beror på att jag är hjärntvättad? Kanske är det meningen att kvinnor ska leva med kvinnor och barn och (de heterosexuella) männen är dömda att begära kvinnor för att föra sin säd vidare till så många som möjligt? Som sagt, vill inte prata för alla och kan inte göra en generell bedömning på egen erfarenhet, men tanken känns inte helt långsökt 🙂

   • Egon: Jag tror tyvärr inte att det är menat som en komplimang till dig, att kalla dig ”porrig”. Jag tror inte att män, generellt, tycker att ”porrig” är en bra/fin/respektfull benämning av kvinnor. MEN – frågan du skall ställa dig är VARFÖR mannen har behov av att låta dig få veta, att han tycker så om dig (vilket jag iofs inte tror att han gör).

    Jag tror att mannen har behov av att nedvärdera dig och dina talanger. Kanske är du självsäker, har gott självförtroende, är mentalt stark, duktig på ditt jobb, intelligent, kompetent, en riktigt bra mamma och dessutom ”snygg” i manliga ögon? Allt som han själv inte är och har? Såna här kvinnor brukar nämligen ge män mindervärdeskomplex och då känner många män behov av att trycka ned kvinnan, ”ta ner henne på jorden” och bäst gör de det, genom att försöka skapa en dålig bild i kvinnans huvud av henne själv, som inte stämmer med verkligheten och som avser att förminska henne – hjärntvätt. För att ge extra kraft åt sin löjliga definition av dig, skapar mannen bilden av att ”alla män” tycker likadant som han själv. (han har många på sin sida som tycker som han). Bullshit.

    Majoriteten av jordens befolkning tycker inte att du är ”porrig” eller ”ser porrig ut”, kvinnor och barn vet ofta inte ens vad detta ord betyder, eftersom det är ett manligt påhitt.

    De flesta kvinnor kan inte få orgasm, bara av penis-penetration – du är alltså helt ”normal” om ”normal” är lika med ”en klar majoritet”. All orgasm hos kvinnor utlöses via klitoris och det VET forskarna idag. Det finns heller ingen som har kunnat bevisa att det finns något ”område” inne i slidan som skulle kunna framkalla orgasm, av att en penis juckas in och ut. Du är som de allra flesta kvinnor, alltså.

    Detta får en att börja fundera, eller hur? 😉

    Precis som du, undrar jag hur kvinnlig sexualitet hade sett ut om den hade fått vara ifred från manlig påverkan under flera hundra år. Det finns ju egentligen ingen poäng för kvinnor att ha penetrationssex med män om de inte vill bli gravida? Att det finns en poäng för män, förstår vi alla men för kvinnor orsakar detta sätt att utöva manlig sexualitet, bekymmer och besvär. Risk för ofrivillig graviditet, sjukdomar, underlivsbesvär och jag är säker på en sak – all information, om hur manlig kroppsvätska/sperma i kvinnors kroppar påverkar kvinnors hälsa, har vi inte.

    Själv tror jag att kvinnor och män främst är autosexuella. Som jag. Ens egen sexualitet är grunden. Att män pga sin biologi ser andra människor som ett bra ”redskap” för manlig sexualitet, är inte så konstigt. Män vill ”stoppa in den”. Kvinnor delar inte det här ”behovet” med män så män har försökt att göra sken av att kvinnor njuter lika mycket sexuellt av att få mäns penisar ”instoppade”, som män själva gör av ”stoppa in”. Det är en bluff. Av den anledningen tror jag att kvinnor främst är autosexuella och att det, för många kvinnor, inte ens finns ett behov av att blanda in andra människor i sin sexualitet.

    Jag kan bara säga med all säkerhet att JAG SJÄLV har blivit lurad av manssamhället, till heterosexualitet. Det är inte något som jag själv ”valde” pga att jag hade ett stort sexuellt intresse för män och manlig sexualitet eller penetrationssex. Mitt ointresse för män och manlig sexualitet, har förklarats bort av mig själv och andra med att ”det blir bättre”, ”testa nya ställningar”, ”slappna aaaaaav”, ”mannen vill visa dig sin kärlek genom sex – stå ut”, ”den vaginala orgasmen KAN uppstå en vacker dag”, ”orgasm är inte viktigt för kvinnor”. Ja, du vet..? Vi kan hela repertoaren? 😉

    När det gäller klitorisstimulans, som de flesta kvinnor behöver för att få orgasm så förstår jag inte varför hetero-kvinnor tror att män skulle vara nödvändiga för det? Det kan en lika gärna göra själv och den som inte vill det, borde ju istället låta kvinnor göra det eftersom kvinnor vet hur det skall göras. 😉 Spelar det egentligen någon roll, vilket kön personen har som ger kvinnor klitorisstimulans? En människa med penis skulle göra detta bättre, än en människa som själv har en klitoris? Knappast?

    Det här blev en lång kommentar men du väcker så många intressanta frågor att jag kom igång rejält här… 😉

   • NBT: Bara kul med lång kommentar! Tycker det är fantastiskt med en bloggare som tar sig tid att reflektera med sina läsare som du gör. Dina inlägg väcker också så mycket tankar och idéer hos mig! Måste säga som en annan kommentator här, först LD, sen Fanny och nu har jag hittat dig.. Vilken jäkla lycka! Det är som att ha tre mentorer som hjälper mig att förstå mina egna omständigheter. Och ändå har jag varit radikalfeministiskt övertygad i snart 15 år…

    Ja, jag håller med om att det är nån form av mindervärdeskomplex många män har. Njutningen i att behandla en annan männika som ett objekt. Att öht tända på objektifiering. Och att de tycker det är konstigt att en inte finner det sexigt att bli tittad på/bedömd av andra män?? (har fått den frågan) Jag vägrar gå ut i utmanande kläder. Vägrar. Gjorde det en gång bara av ren nyfikenhet. Min partner var så nöjd och jag ba, never again och han kunde verkligen inte fatta varför jag inte uppskattade det. Han ansåg att det skulle vara nån form av styrka, nån form av trygghet i MIN EGNA SEXUALITET att gå runt i rupmkorta shorts och njuta av mäns kåta blickar… Eh… Det var det mest bisarra jag gjort i mitt liv..

    Och alltså ja, alla dessa ”det blir bättre med tiden”… Lixom en borde ju ha sagt tack men nejtack redan efter den första tafatta in-ut-sprut upplevelsen och gått tillbaka till självsex. Att bli av med sin oskuld… vilket skämt. Och alla de påföljande gångerna, där tafatt tonårskille ”masturberar” i ens kropp så att kondomen går sönder, dagenefter-piller flera gånger per månad och jag tycker det är heeelt normalt?? Såna övergrepp man begick på sig själv.. Visst blir det bättre med tiden, men att det ska behöva övas på på detta förnedrande sätt… Övas öht? En bättre övning skulle då isåfall vara att anamma en feministisk analys och på den vägen faktiskt hitta styrka att finna sin egen sexualitet… Fortsätta onanera istället för att ge sig i kast med heterosex för att ”det är så det ska vara”.

    Jag fick min första orgasm som 17åring med en kille som hör och häpna ”insisterade” på att ge mig oralsex och jag tyckte det var så SJUKT pinsamt att jag skulle ”få” nåt bara så där? WTF? Och han tyckte det var så märkligt att jag inte tyckte att det var självklart att jag skulle komma vid sex.. (hade nog ändå tur med denna pojke som trots sina unga 17 år var så ”kunnig”, får tacka hans ex för det ;)). Men trots detta så hade jag ändå uppfattningen att min orgasm var nåt slags undantag. Nåt som var på nåder, OM det nu var så att killen kanske själv mot all förmodan skulle, så att säga, ”insistera”. Man vill ju inte besvära dem med sina småäckliga kvinnliga lustar… (Så tänkte jag alltså i många år) Att jag skulle komma var inte riktigt sex lixom. Det var bara penetration som räknades..

    Det är nog först nu som jag börjar känna mig mer trygg med att jag öht HAR en sexualitet. Att det inte är nåt äckligt hos mig. Så sjukt. Och alla jävla problem det medför… Jag skulle kunna orera om det hela dan 

    Jag menar, OM jag hade haft din blogg att läsa som tonåring, 20åring eller 30-åring för den delen! Mitt liv idag hade sett så annorlunda ut… Så många misstag jag hade sluppit göra. Jag har en dotter och en liten son och jag tänker ofta på hur jag ska förmedla dessa insikter till särskilt min dotter, så att hon slipper göra samma misstag som jag har gjort. Hur ska jag lära henne att hon faktiskt inte behöver män i sitt liv när hela samhället (inkl jag själv då jag lever i en heterorelation) skriker motsatsen? Jag märker ju själv hur svårt det är att bryta tvåsamhetsnormen och den heterosexuella doktrinen. Och barn gör ju sällan som vi säger utan de gör som vi gör… Och den lilla pojken. Att han ska växa upp till en stor hårig karl är beyond me. Nåväl. Förhoppningsvis kanske jag lyckas fostra en av framtidens män. En som jobbar för rättvisa och mänskliga rättigheter istället för att sprida kvinnohat och objektifiera människor…

   • Egon: Era kommentarer är det bästa med att blogga. Jag får bara mer bekräftelse på att jag inte är ensam om mina erfarenheter och tankar och mina kloka läsare ger mig nya inputs och föder tankar till nya inlägg etc, etc. Ni är guld värda och jag läser alla kommentarer. Jag läser alltid Fannys blogg, nästan alltid LD:s och sen har jag en hel del andra favoriter i min blogglista.

    Vilken otrolig besvikelse det var för mig, att ha sex med en man första gången och de nästkommande 15875959 gångerna. Det blev nästan som en chock för mig, för jag hade verkligen förväntat mig orgasmiska fyrverkerier av penis allena. 😉 Det är ju vad som utlovas i ”reklamen” om heterosex, särskilt på den tiden då jag började med denna meningslösa sysselsättning. Jag minns inte när jag fick min första orgasm med en man men det var, med all säkerhet, efter 25 års ålder. Då mötte jag en man som stimulerade min klitoris med tummen, under tiden som han juckade i min kropp.

    Det där med att heteromän ser kvinnor som sex-objekt, som sexuella ”leksaker” för dem…? Hur kommer det sig att heterosexuella kvinnor inte ser på män och unga män på samma sätt? Det är såna frågor som jag vill ha svar på. 😉 Varför sexualiseras inte män av heterosexuella kvinnor i samhället? Den lilla, pyttelilla sexualisering av män som görs, görs av bögar och stoppas ofta snabbt av manssamhället, tex på youtube (som jag har skrivit om).

    Jag har nästan börjat överkompensera (åt andra hållet) den där ”nakenheten”, ”sexigheten” som förväntas av kvinnor överallt, genom att klä mig i tyg från topp till tå (liten överdrift). Jag pallar inte längre med, att diverse kreti och pleti män på ett sexuellt manligt sätt, studerar minsta lilla detalj på min (nakna) kropp. Det äcklar mig, att det finns främmande män som drömmer om, hur det skulle vara att stoppa sina snoppar i min kropp.

    Jag njuter faktiskt också av att hindra dem tillträde till min kropp, både visuellt och sexuellt. Ofta, mycket ofta får jag höra saker som: ”Men gud, vad mycket kläder du har på dig, ska du inte ta av dig – det är ju varmt.” Eller: ”Du har ingenting att skämmas för, du behöver ju inte vara blyg så varför täcker du din kropp?” Folk blir alltså ofta provocerade av kvinnor som har mer, eller lika mycket kläder på sig som män och det roar mig att de blir så provocerade av att inte få titta på min (halv)nakna kropp. Jag skrev i något inlägg, att alla kvinnor borde testa detta för att själva få uppleva folks reaktioner. Trist att säga, men jag upplever att jag också får en helt annan respekt bland män på så sätt även om åldern säkert också spelar in. Det är lättare för män att se på 15-20-åriga tjejer som sex-objekt för dem.

    Usch, du är inte ensam om att ha begått våld på dig själv med mäns goda hjälp. Jag kan ärligt säga att mina heterorelationer, ALLTID har inneburit att jag måste begå mer eller mindre våld mot mig själv. Sexuellt och intellektuellt.

    Jag har knaprat p-piller, satt in p-stav, ätit minipiller, satt in spiral och jag har ställt upp på mäns ”mini-våldtäkter” mot mig genom att, mot min egen sexuella vilja, ha sex med dem för husfridens skull.

    Jag har fejkat 99% av mina ”orgasmer”, bara för att inte såra mina pojkvänners sexuella egon och bara för att få ett snabbt slut på deras, för mig, ofta mycket äcklande sexuella aktiviteter med MIN kropp. Jag har ätit sperma och nästan spytt av densamma men varit en duktig kvinna och lyckats dölja detta för männen. Jag har haft blödningar i underlivet efter sex med män, jag har fått dålig lukt i underlivet efter sex med män, jag har fått sprickor i slidöppningen efter sex med män (ingen svamp eller STD tack och lov), jag har ätit dagen-efter-piller och… tja, snacka om att göra våld på sig själv och då har jag knappt ens bott ihop med några män.

    Jag har under en lång tid trott att det var ”fel” på mig som inte kunnat få orgasm på annat sätt, än vad som är helt naturligt för kvinnor, dvs genom klitorisstimulans. Jag har dumpat den ene, snygga killen efter den andre, på jakt efter den där ”vaginala” orgasmen som jag numera vet, inte existerar och i jakt på det fantastiska sexliv med män, som samhället utlovade mig. Jag har med tiden förstått, att själva ”kittet” som skall binda samma kvinna och man är – hetero-sex. Utan det, är relationen ingenting värd och utan det, är JAG heller ingenting värd för mannen för främst, är alla kvinnor en sexuell leksak för män.

    Jag skulle också kunna orera om detta, hela dan. 😉

    Min avsikt med den här bloggen, var en gång i tiden att tala sanning om heterosex som motvikt till den bild av heterosex som män sprider i sitt samhälle, ofta med ekonomisk sponsring från den manliga så kallade ”sexindustrin”. Jag önskar inte unga tjejer att behöva genomlida vad jag och många, många andra kvinnor med mig, har utsatts för i våra heterorelationer med män. Jag önskar att jag, som ung tjej, hade haft kvinnliga förebilder att tala med, kvinnliga förebilder som vågade säga sanningen till mig om män, kvinnliga förebilder som var på MIN sida och inte på mäns sida.

    Om jag hade haft en dotter hade jag haft mycket svårt att stå för, inför henne, vem jag egentligen är och vilka värderingar jag har, om jag samtidigt hade levt i ett heterosexuellt förhållande med en man. Som jag skrev i tidigare inlägg om moderskap – jag hade velat vara och framstå som en moder åt min lilla tös och inte främst som ett tillgjort och våpigt sexobjekt för hennes pappa. Jag hade också velat uppfostra henne till att bli självständig, inte låta sig hunsas av män och lära henne att hon är jämlik män, jämställd män. Hur jag skulle lyckas med detta, i ett heteroförhållande med en man, vet jag inte. Jag skulle inte lyckas. Det är jag 100% säker på.

   • Ja, precis det där har jag också funderat över, det där med varför män inte sexualiseras av kvinnor på samma sätt. Om nu vi vore heterosexuella by design så skulle vi väl åxå pilla på snippan till nakna manskroppar i sexiga poser? Sprida bilder på nakna utmanande män, gå igång på att objektifiera dem… Göra porrfilmer och köpa sex av män i större utsträckning. Men det handlar ju snarast om makt än om sexuell åtrå. Objektifieringen alltså.

    Jag tänker, precis som du, att kvinnor helt enkelt inte har samma intresse av män som män har av kvinnor, för vi har inget intresse av att utöva makt över andra människor på det sättet. Må det bero på att vår sexualitet är annorlunda, eller har varit undertryckt och skammad så länge, eller att vi helt enkelt inte har så mycket tid över för sådant strössel med det arbete vi ständigt utför gratis och betalt, men allt tyder ju på att intresset för att objektifiera andra människor inte ligger så högt på kvinnors lista. Vilket jag tycker är bra. Ingen människa ska bli objektifierad, oavsett syfte.

    Jag har personligen inte ännu gett upp hoppet på min egna #heterosexualitet#, eller snarare, jag har fortfarande nån sorts tro på det förhållande jag har idag. Kanske beror det på att jag inte haft så många förhållanden i mitt liv, eller så beror det på att den man jag valt, trots sin manlighet, är en progressiv människa som intresserar sig för mig, mina teorier, feminismen, och driver vår känslomässiga relation framåt. Plus att jag finner honom intressant förstås 😉 Efter mitt vilda tonår, där jag mer eller mindre tog kål på mitt självförtroende och självkänsla i det heterosexuella spelet, blev jag mer eller mindre äcklad av män. Och de relationer jag haft efter 20 års ålder (totalt 2,5 inkl nuvarande) har varit relativt ”bra” ändå, kanske mycket pga att jag upptäckte feminismen så pass tidigt.. Med relativt menar jag förstås att jag ändå har gjort våld på mig själv i många situationer, trots bra män…

    Men jag har tex aldrig haft ett one night stand, eller nån casual dejting-relation. När jag var singel sist, i ca 3 år, så försökte mina väninnor peppa mig att ”ta för mig”. Jag kände inte riktigt att jag levde ut mitt singelliv som jag borde, alltså, jag gav mig inte ut på den socialt accepterade köttmarknaden och erbjöd män min kropp, så som kvinnor idag uppmuntras till att göra. Och tänkte ofta att det är nåt galet med mig. Men alltså, nej. Jag tycker faktiskt att random män är äckliga. Varför ska jag dra hem en fullgubbe från krogen och låta honom penetrera mig med sin sladdriga vinballe? Ser ingen poäng i det. Hur ska det på nåt sätt stärka min egen sexualitet? Fy och usch. VARFÖR kallar man detta för kvinnans sexuella frigörelse när det egentligen är samma vidriga patriarkala bullshit som sker? Bara att det nu är ”på kvinnans villkor”? Att det är hon som tar för sig? Tar för sig av vad?

    Män måste ju vara överlyckliga att det nu finns en massa kvinnor som ”knullar runt”, alltså erbjuder kropp till män helt utan att männen ska behöva anstränga sig, allt under parollen frihet och jämställdhet? En sexuell frigörelse skulle ju snarare betyda att kvinnor frigör sig från den manliga sexualiteten, har sex med sig själva, varandra, har sex med män där män inte får ut nåt av det alls, eller inte har sex alls utan att bli dömda som moralister eller frigida för det? Istället uppmuntras kvinnor att ligga runt, ta för sig av män, men ve dig kvinna om du tar för dig av fel man och råkar illa ut, då får du stå där med skäggbiffen i brevlådan och bli ifrågasättas för ditt fria leverne…

    Och det där med att sexet är nåt slags kitt i en relation är jag oerhört bekant med. Det är så jäkla typiskt att vi, trots att vi VET hur det förhåller sig med den sexuella lusten i heterorelationer, fortsätter att tjata om att ”jobba på våra sexliv” genom att den som har mindre lust till att ha gemensamt sex gör allt för att öka den. Alltså, smaka på ordet ”sexliv”. Va fan betyder det egentligen? Jag kan tycka att sex är ett jävla svagt kitt att hålla ihop en relation med! Vad hände med vänskap, respekt, ömsesidighet, övrig intimitet? Delat ansvar, delade sorger och glädje, gemensamma projekt? Jag menar, hur många barn hade inte sluppit genomgå jobbiga separationer, gräl och tvister om fundamentet för ”familjen” skulle bygga på nåt mer stabilt än flyktig sexuell attraktion mellan två ojämställda vuxna som i förlängningen manifesterar sig som ett vidrigt maktspel? Men nej. Sådana familjekonstellationer premieras inte. Vi får aldrig alternativen presenterade för oss. Leva i kollektiv med vänner/andra kvinnor? Ensamhushåll? Särboskap? Och sexuell kärlek nåt som man lever ut på sidan om, om man vill, när man vill? Om sådana saker skulle underlättas och inspireras till genom tex bättre samhällsplanering, mindre heteropropaganda, slopande av kärnsfamiljsidealet både politiskt och ekonomiskt? Men nej. Våra familjer, våra barns fundament, ska bygga på ”sexliv” och heterosexuell tvåsamhet. Och har vi inget sexliv (på mannens villkor) så är vi ju bara vänner, då har vi ingen ”relation” och då är det fritt fram att kasta bort respekten, intimiteten, kärleken, söndra varandra och då finns inte familjen längre.

    Ja, nej, jag håller med dig. Det är svårt att stå för sina ideal inför sina barn när man lever heterosexuellt. Det är en motsägelsefull situation. Det är en ständig inre kamp. Jag försöker ändå visa för mina barn med hela mitt väsen att jag ständigt gör motstånd i smått och stort och att mannen i mitt liv också anpassar sig till mig och utvecklas. Om den utvecklingen inte skulle finnas, stagnera, om han vägrade att förändra sig och ifrågasätta sig själv, ja då skulle det nog sett annorlunda ut… Men en sak vet jag, att om relationen med denne man inte håller, då kommer jag aldrig mer att ha en käreksrelation, med nån…

    Du har för övrigt inspirerat mig till att skaffa en anonym blogg 🙂 Så jäkla skönt att få skriva av sig utan att nån vet vem man är!

   • Egon: Ja, det är konstigt det där? Manlig sexualitet verkar ha ett ganska stort inslag av makt och överordning, precis som i alla andra sammanhang i manssamhället? Jag tror helt enkelt att kvinnor är mindre intresserade av sex med män, pga att heterosex som det oftast utövas (penetration), inte ger kvinnor sexuell tillfredsställelse – orgasm. Det blir meningslöst för kvinnor.

    Dessutom tror jag att kvinnlig sexualitet funkar på ett helt annat sätt än manlig. Manlig sexualitet är ofta impulsiv, snabb och kan triggas igång av så lite som en bild på en naken kvinna – pang, bom – han är svin-kåt. Kvinnor går inte igång sexuellt av att titta på en naken man och kvinnor är mer långsamma i den sexuella reaktionen. Faktum är ju också att heterokvinnor tänder mer sexuellt på nakna kvinnokroppar än på nakna manskroppar, precis som lesbiska kvinnor.

    Frågan man alltså kan ställa sig är varför män anses vara bäst på att tillfredsställa kvinnlig sexualitet, när det bevisligen inte är så? Män är faktiskt helt ur-usla på att tillfredsställa kvinnlig sexualitet och att få igång kvinnor sexuellt. Väldigt många heterokvinnor lämnar heterosexet utan att ha fått sexuell tillfredsställelse – orgasm.

    Dessutom kan en fråga sig varför många människor ser faran för gaymän att bli penetrerade av andra män men att denna fara inte skulle finnas för kvinnor? Vad skulle skillnaden vara? Uppenbarligen sprids en väldig massa död och sjukdom bland heterosexuella människor och kvinnor är särskilt utsatta eftersom de tar emot mäns kroppsvätskor/sperma i sina kroppar. Sperma som kommer från mäns prostata och innehåller slaskprodukter från prostatan, ofta blod och urin.

    Det där med att kvinnor måste ”leva ut” sexuellt är ganska skrattretande. Då skulle vi ju dra hem diverse karlar från krogen och sätta oss på deras ansikten men så går ju sällan krog-sexet till. Det är manlig sexualitet som levs ut i heterosex och vissa kvinnor vill inte framstå som ”offer” utan utmålar sig som ”sexuellt frigjorda” när de används av män som mäns sexuella redskap. 😉 Kvinnors självbedrägeri, alltså…?

    Det är alltid den som har minst sexlust i ett heteroförhållande som måste jobba på att få mer sexlust? Inte talar sexexperter om för män att de måste jobba på att minska sin sexlust, inte ens när vi vet att manlig sexualitet ställer till med mycket elände i världen? Om vi fokuserade på att istället minska mäns sexlust så skulle vi komma tillrätta med alla de problem som manlig sexualitet ställer till med i världen.

    Att bygga upp familjer på att barnens vårdnadshavare skall vara två vuxna personer av motsatt kön som har sex med varandra, är ju ganska märkligt när man tänker på det? Barn mår alltså bäst, enligt våra makthavare, om de bor ihop med två personer som har sex med varandra? Som om det är viktigt för barn att mamma har sex med en man?

    Vi kvinnor ges inga alternativ, även om de finns tillgängliga för oss. Detta pga normer och samhällstvång. Ekonomi, sexualitet, fadersrätt.

    Ja, det måste vara svårt att uppfostra sina barn jämställt i en heterorelation? Det måste vara svårt att framstå som den starka kvinna, som man vill skall vara förebild för ens dotter? Mannen medför ju ofta diverse utseendekrav för kvinnor – bantning, rakning, sminkning, sexiga kläder osv. Hur tillfredsställa mannens diverse krav på en i en heterorelation, utan att överföra detta till sin dotter? Ofta är pappor också duktiga på att uppfostra sina döttrar till vad de tycker är ”riktiga” kvinnor.

    Jippi!!! En ny bloggvän!! Jag länkar till dig med en gång! 🙂 🙂

 2. Jag älskar din blogg! ❤ Började läsa den förra året och känner igen mig såå väl, förr tänkte jag att hetrosexualiteten var en läggning jag var född med. Nuförtiden tycker jag mest det är en livsstil som man blivit matad med sen barnsben om att hitta den rätta att man behöver men i sitt liv för att vara lycklig/lyckad osv. Har aldrig haft en nära killkompis och sen ca 2 år tillbaks inte heller haft någon relation med män och jag mår bättre än någonsin 😀

  • Maja: Och jag älskar mina läsare! ❤ Roligt att du har följt mig så länge!
   Jag håller med dig – jag har heller aldrig varit tryggare, lugnare eller mer självsäker sedan den dagen jag bestämde mig för att inte ha mer med män att göra i mitt privatliv. Det var en befrielse för mig, på alla plan.

   Jag förstår inte heller den här "heterosexualiteten" som mest verkar vara en manlig konstruktion för kvinnor? Bevisligen, har ju män en gång i tiden och fortfarande i vissa länder, ansett sig behöva TVINGA kvinnor till att leva med män och ha sex med män. Faktum är ju också, att när kvinnor gavs mänsklig frihet och möjlighet till större oberoende av män, i tex Sverige, ökade ensamboendet och de heterosexuella skilsmässorna/separationerna markant. Hur skulle kvinnor välja att leva, om de gavs FAKTISK möjlighet, att bli FULLT oberoende av män? Om män fråntogs makten över kvinnlig sexualitet i samhället, om män fråntogs makten över kvinnors barn och om män fråntogs den ekonomiska makten över kvinnor? Tydligt är, att män och manliga makthavare inte vågar släppa kvinnor helt fria och låta dem välja själva.

 3. Jag undrar om mänskligheten är uppdelad i folk som åtrår andra och folk som blir åtrådda.
  Har själv aldrig ansetts som speciellt sexig (hyfsat normalt utseende på pappret men sticker kanske ut lite i verkligheten), men har varit enormt attraherad av de pojkar/män jag har haft sexuella förhållanden med. Även om jag inte varit så forcerande som du beskriver att de varit mot dig så har jag absolut bett dem ha på sig vissa kläder, röra sig och posera på sätt som tänt mig. Och jag har absolut tänt på deras kroppar eller bara vanliga normala rörelser.
  Då kan jag iofs säga att jag har valt partners i stort sett enbart efter om de har varit sexiga och vi har haft bra sex tillsammans. Ska jag vara helt uppriktig tycker jag inte att män har speciellt många andra positiva kvaliteter att erbjuda i ett förhållande (en insikt som det tyvärr tog lång tid att komma till).
  När det gäller yngre, så har jag något av en fetish för yngre män. I mitten av 20-årsåldern var jag oroad över att dragningen till tonåringar skulle bestå upp i medelåldern, men som tur var blev det inte så, det hade jag tyckt varit förnedrande.
  Det har också hänt att män har tyckt att jag är ”som en kille” eller ”bög”, så det förstärker det du beskriver.
  Jag vill med det här absolut inte nedvärdera din upplevelse, bara beskriva min egen. Din blogg är mycket bra och inspirerande, tack för din uppriktighet och att du orkar gräva i allt elände!

  • åhh 🙂 Det är så skönt att ha energi och ge till till sina tjejkompisar där det är väl investerat istället på att slösa på men som ändå inte uppskattar mig. Och jag dras inte till tjejer heller och det är bra att förtydliga det, för annars så att män tror men att det inte handlar om dom utan min läggning.Vill att män ska förstå att det helt enkelt är jobbigt att vara kompis med/bo med/ha barn med/ osv.

   Ja hetrosexualitet gynnar i stort sätt bara män hade det inte varit lika självklart att just kvinnor och men skulle vara tillsammans och att det fanns andra alternativ skulle nog få kvinnor välja en hetrosexuella cis man. Och då skulle männen få skärpa sig ordentligt ifall dom ville få vara med en kvinna 🙂 Eller vara ihop med varan och flytta till månen skulle inte vara helt fel heller hehe.

   • Maja: Gud, vad bra skrivet! Män tror ofta att det handlar om sexuell läggning och inte om män själva och hur ointressanta de är för många kvinnor att umgås med? Det kan ju liksom inte vara män det är fel på – då måste det ju vara kvinnors sexuella läggning det är fel på? 🙂

    Flytta till månen, tycker jag är en mycket bra idé! Män har ju redan varit där och hälsat på så.. vad väntar de på?

    Jag tror inte heller att män hade varit kvinnors första-hands-val att leva med, om kvinnor hade fått välja fritt, dvs helt utan påverkan av manssamhället och männen i det.

   • Vad lyxigt att ha den insikten vid 20! Grattis! Du kommer att slippa en massa elände.

   • Önskar att jag hade varit lika klok som Maja när jag var 20. Det hade besparat mig mycket elände, som sagt…

  • Anna: Ja, det verkar inte bättre? Kvinnors sexualitet utmålas som att den består enbart av att bli åtrådda (av män)? Det är naturligtvis inte sant. Vad män åtrår sexuellt är deras business och det har ingenting med kvinnlig sexualitet att göra.

   Jag ser det inte som att du ”nedvärderar min upplevelse”, eftersom jag inte bara beskriver mina egna erfarenheter, utan också hur det ser ut i världen med kvinnlig, respektive manlig sexualitet. Heterosexuella kvinnor ÄR i regel inte lika sexuellt intresserade av män, som heterosexuella män är av kvinnor. Det är fakta och inte bara ”mina upplevelser”.

   Det du beskriver, är däremot dina egna upplevelser och inte för att nedvärdera dem men jag tror att du är ganska ensam om dem. Kvinnor går i regel inte omkring och blir våta i trosan, av att se naken mans-hud på stan. Det är en sak att uppfatta människor som attraktiva och en annan sak att bli kåta på dem.

   Jag tror också att det ligger i kvinnlig modersinstinkt, att se barn som barn och inte som sexuella objekt. Att du påstår att du har tänt, eller tänder (?) sexuellt på tonårspojkar, vet jag därför inte riktigt hur jag skall besvara? Detta är ännu en upplevelse som du inte delar med många kvinnor. Jag tolkar det som att ditt sexuella begär till pojkar har gått över nu när du är i medelåldern? Det är ju tur det, i så fall, och annars bör du nog söka hjälp för denna hebefili. Jag börjar faktiskt tro att du driver med mig här eller att du är man, eller nåt…? 😉

   • Jag håller absolut med om att det inte är kvinnlig sexualtet att finnas till för männen, inte som jag ser det. Däremot så lever vi ju i ett samhälle där kvinnor lägger ner betydligt mycket mer tid och energi på att se attraktiva ut och sexualiseras konstant. Om män ville locka fler kvinnor skulle de kanske kunna lägga ner mer tid själva på att behaga kvinnor med sitt utseende och sätt?

    Det är möjligt att jag är ganska ensam om mina upplevelser, har ju hört från männen, att det inte är vanligt. Men, jag blir inte våt av att se naken manshud på stan, utan det är när jag är med en som jag har ett sexuellt förhållande med. Eller vill ha, men det behövs en ömsesidig flirt eller relation, jag går inte runt och projicerar på folk jag inte känner eller inte klickar med.

    Ja, jag skriver inte så mycket kommentarer i bloggar, är inte världsbäst på att uttrycka mig tydligt, ledsen om det blir klumpigt. Jag var attraherad av tonåringar (äldre tonåringar) till ungefär mitten av 20-årsåldern och var då orolig över att det skulle sitta i, men det var sisådär 20 år sedan och gick som tur var över. Jag ser absolut tonåringar och killar i 20-årsåldern som barn nu. (ok, vet att 20+ inte är barn, men för unga för att vara ens sexuellt intressanta för mig)

    Vad jag egentligen försökte säga med mitt inlägg var att jag tror att många flickor/unga kvinnor tidigt blir påtvingade manlig(pojklig) sexualitet och föremål för mäns projektioner och åtrå. Jag blev aldrig utsatt för det, fick längta länge efter sexuella möten och därför fick kanske jag växa till mig och bli säkrare på mig själv och vad jag tände på. Så i denna kultur där det anses så viktigt för kvinnor att vara allmänt sexuellt åtrådda av män var det en stor fördel för mig att inte vara det.
    Ok, inte så kul som kåt ensam tonåring, men destå roligare när jag väl fick till det.
    Jag hade heller ingen ide om att jag var tvungen att ha en pojkvän för att duga som människa, utan det var att jag ville ha sex med en = ingen annan fördel, social eller annan än just sexet.

    Och nej, jag är absolut ingen man, (har fött barn) men har aldrig sett speciellt sterotypt kvinnlig ut. (smal, nästan inga bröst, kort hår etc.)

   • Anna: Det är klart att kvinnlig sexualitet inte är lika med att vara åtrådd av män. Då skulle ju alla kvinnor vara heterosexuella och det är ju långt ifrån alla kvinnor i världen.

    Om du blir våt i trosan, får tung andhämtning och alltså blir kåt, bara av att se din kille i kalsonger eller näck, så är du nog ganska ensam om dina upplevelser. Det finns forskning som visar att kvinnor blir lika lite sexuellt upphetsade av en bild på en naken mans-kropp, som av en bild av ett landskap. 🙂

    http://www.expressen.se/halsoliv/kvinnor-tander-mer-pa-landskapsvyer-an-en-naken-manskropp/

    Annars kunde en ju tro att du kanske är en ”äkta” heterosexuell kvinna som alltså har samma typ av sexualitet som män, fast tvärtom? 🙂 Inte för att jag inbillar mig för en sekund att du är så kåt på män att du kan tänka dig att betala för att få prostituerade mäns penis instoppad i dig, att du skulle gå runt på stan och kåta upp dig sexuellt på unga män i tajta kläder och därför tafsa dem mellan benen, eller att du skulle betala tonårspojkar på nätet, för att klä av sig nakna för dig medan du klittrar och liknande, som många heterosexuella män gör mot kvinnor.

    Jag ber om ursäkt om du känner dig förolämpad av mina svar men dina kommentarer är så… ”okvinnliga”, om jag får uttrycka mig så? Som sagt – kanske beror dina ovanliga upplevelser på, att du är en ”äkta” heterosexuell kvinna och därför har mer gemensamt med den manliga synen på sex med motsatt kön, än vad de flesta kvinnor har?

    Din upplevelse av att vara en ”kåt tonåring”, längta efter sex med motsatt kön, bara vilja umgås med motsatt kön för sex samt tycka att det var ”desto roligare” när du väl ”fick till det” sexuellt med en man, låter också som en typiskt manlig kommentar. Jag har faktiskt aldrig hört kvinnor uttrycka sig på liknande sätt.

    Härligt iofs att du så tidigt, lyckades hitta en man som lyckades göra hetero-sexet sexuellt tillfredsställande för dig och att du har lyckats med det fortsättningsvis också. Det är inte vanligt annars, att män har koll på klitoris och hur man stimulerar kvinnor till orgasm – statistik visar tyvärr att många hetero-kvinnor sällan/aldrig får orgasm under hetero-sex. Du är verkligen lyckligt lottad och verkar ha hittat de, bevisligen väldigt få män som har kunskap om kvinnlig sexualitet, kvinnlig orgasm och kvinnlig anatomi. Grattis, Anna och lycka till med allt! 🙂

    PS. Om du får minsta lilla sexuella begär för tonårspojkar igen – lova mig att du söker professionell hjälp med det. DS

 4. Jag blir inte förolämpad, mer frustrerad över hur svårt det är att uttrycka sig så att det förstås. Men det är klar, vi känner ju inte varandra. Jag har läst hela din blogg och då har jag en illusion av att jag känner dig men du har ju ingen aning om vem jag är.
  Och, nej, jag gillar samtycke, tycker prostitution är väldigt osexigt och människoovärdigt.
  Ja, jag hade tur med mina första sexuella erfarenheter. Och det var oralsex=orgasmer för mig. Jag kunde då inte ens förstå varför tjejer skulle ha omslutande sex- klitoris satt ju utanpå (som vi blev itutade på den tiden). Trodde det var någon sorts grej en gjorde för att bevisa kärleken till killen.

  • Anna: Ja, det är frustrerande ibland att uttrycka sig i skrift så att alla förstår vad man menar. Jag om någon, vet vad du talar om.

   Ofta är det nog så, att vi kvinnor har blivit i-tutade att det är ”kärlek” från både vårt och killens håll, att ha penetrationssex. Vi kvinnor skall se mannens penis-penetration som ett bevis på hans ”kärlek” och penetration skall vi tillåta, för att visa honom ”kärlek” tillbaka. Hehe.

   Det finns många absurda förklaringsmodeller till varför mannens penetration skall vara viktig för kvinnor men vi vet ju alla, för VEM den är viktig. 😉

 5. Det är mycket tack vare din blogg och även Lady D WDF och Fanny Åström som jag blivit så klok
  och kan sätta ord på känslor jag känt många gånger när jag umgås med män, eller om jag inte trivs i ett förhållande med en man så har jag hört att jag bara inte hittat den rätta eller att man ska kämpa vidare osv. Kämpa för vad??? halvdåligt/gränsöverskridande sex eller att umgås med en tråkig självupptagen empatilös människa? Nej tack! I dag vet jag att det inte finns en ända rätt man 😉
  Och fast det visste jag redan att tjejer/kvinnor/tanter är bäst ingen protest ❤

  • Maja: Haha! ”Tjejer och tanter är bäst – ingen protest.”
   Man hör ofta från psykologer, familjerådgivare, sexexperter och annat löst folk 😉 att kvinnor/tjejer måste ”kämpa” om de har relationer med män. Som du skriver – varför må dåligt och behöva kämpa i en ”kärleksrelation”, när man lika gärna kan strunta i att ha relationer med män? Mycket enklare och mer välgörande för en själv.

 6. Jag har aldrig kommit av bara penetration. Har också hört från tjejer som kommit vaginalt att det inte var så wow att klitoris orgasmer är mycket bättre. Men när jag var i ett förhållande ville jag ändå ha hetrosex rätt ofta inte för att det så skönt utan för att jag då trodde om vi inte låg med varann så mycket betydde det att förhållandet inte var bra på den tiden var sex som ett kvitto att vi fortfarande tyckte om varann.

  • Maja: De tjejerna kommer inte ”vaginalt” – de kommer klitoralt. Att lyckas få orgasm som kvinna, när en har penetrationssex med män är alltså inte samma sak som att det uppstår en orgasm inne i slidan – vaginal orgasm. Orgasmen hos kvinnor uppstår ALLTID i klitoris. Vissa penetrationsställningar underlättar för klitoris att stimuleras och då kan kvinnor få orgasm om de har tur, men orgasmen uppstår aldrig ”vaginalt” utan i klitoris.

   De enda människor, som har någonting inne i ”kroppshålen” som kan framkalla orgasm, är män. De har en valnötsstor knopp i stjärten (prostatan) som, om den tex stimuleras via anal penetration, kan ge män härliga orgasmer/utlösning utan att penis ens vidrörs.

   Jag har också haft sex med killar bara för att hålla dem nöjda i vårt förhållande. Precis som du, är jag ganska säker på att många heterosexuella ser på förhållanden med lite eller inget gemensamt sex som ”dåligt” och ofta ”dax att göra slut”. Själv hade jag detta sextvång hängande över mig hela tiden, typ: ”Okej nu har vi inte haft sex på en vecka så nu börjar han bli otålig.” Detta har killar lärt mig, genom att t.ex påminna mig om det har gått ”för lång” tid mellan sexet. ”Länge sen vid hade sex nu, du..?”

 7. Jag uttryckte mig nog lite fel förlåt, som jag har förstått att ca 20% av tjejer kan få orgasm utan att vidröra den yttersta delen av klitoris. Men det är alltid klitoris orgasmen kommer ifrån men några få tjejer kan vidröra klitoris med enbart penetration om jag förstått det rätt?

  Haha det är ju i och för sig lite komiskt många killar upplever aldrig den orgasmen. Allt som dom tror kommer av eller tycker är skönt är egentligen saker dom själva kommer av.

  Ja men precis för alla vet har man inte har hetrosex är man inte längre kära eller
  attraherade av varann…Ja den där stämningen när man vet att det har gått ”för lång tid” sen sist och som du säger ens kille tar upp det och är missnöjd då känns det mer som en plikt för att förhållandet inte ska ”förstöras” istället för något kul och lustfyllt.

  • Maja: Cirka 20 % kvinnor UPPGER, i en av de största svenska studierna (sex i sverige) att de kan få ”vaginal orgasm”. Det är sannolikt att tro, att de kvinnorna (20 av 100) likställer ”vaginal orgasm” med, att de har fått orgasm vid penetrationssex med män. 2 av 10 stycken kvinnor uppger alltså att de kan få ”vaginal orgasm”. Eftersom det inte finns någon ”vaginal orgasm” hos kvinnor får vi anta att de kvinnorna, under penispenetrationen, har lyckats komma åt klitoris och/eller klitorisnerver under penetrationen, som alltså har framkallat deras (klitorala) orgasm. De tror förmodligen att orgasm under penetrationssex är lika med ”vaginal orgasm”. Den finns inte.

   Huruvida dessa 20 % kvinnor kan få, vad de tror är ”vaginal orgasm”, även av att tex penetrera sig själva med en dildo, framgår inte av studien, som jag minns det iaf. I själva verket, vet vi att kvinnor sällan onanerar med dildos inne i vagina för att försöka framkalla någon slags ”penetrationsorgasm” – majoriteten kvinnor stimulerar ENBART klitoris och en lägre andel kvinnor stimulerar klitoris och vagina samtidigt.

   Du kanske skall fråga dina tjej-polare om hur de onanerar? Jag kan sätta mitt huvud på att de stimulerar klitoris för att framkalla orgasm och inte genom att föra nåt slags föremål (tex en dildo) ut och in i, inne i själva slidan. 😉

   Just det, Maja! Utan hetero-sex är ju attraktionen borta och då är ju heteroparet inte kära längre? Därför brukar jag säga, att sex i heterorelationer, ALDRIG är ”frivilligt” för kvinnor – det är alltid ett mer eller mindre tvång för kvinnor.

 8. Hmmmmm…..det ar verkligen underbart att lasa dina inlagg, kommentarena och diskussionerna.
  Har tankt pa mycket du tar upp dom senaste dagarna. Har i Las Vegas finns det en stor gata som heter ”Tropicana”, pa den gatan finns det en liten del dar prostituerade gar oppet aven pa dagen men mest pa kvallen. Den delen kallas ”the ho stroll”.
  http://www.reviewjournal.com/columns-blogs/john-l-smith/teenage-prostitutes-part-vegas-vice
  Jag sa det till min vaninna haromdagen att aldrig i livet skulle jag ens en gang fa en tanke pa att ga och kopa nan kille o sen ha sex med honom i bilen eller pa nat hyrt rum nagra minuter senare. Aldrig. Och sa satt vi och pratade om hur sjuka man ar…….vad ar det for fel pa dom liksom?
  Men det kanske finns kvinnor som koper sex av man? Jo, nu kom jag pa en film jag sag om det. Den heter ”Paradise : Love”.
  http://www.imdb.com/title/tt1403214/reviews

  Men tror du att det inte finns forhallanden overhuvudtaget da kvinnan inte vill ha sex med sin manliga partner? Jag forstar att oftast sa vill mannen mer an kvinnan (har egna erfarenheter av detta) men ibland ar det tvartom. Och visst kan kvinnor njuta av sex och vilja ha sex (med man), aven om jag haller med av mycket av det du sager nar du beskriver heterosex.
  En av mina gifta vaninnor har inte haft sex med sin man sen December 2013…..han vill inte, hon vill. Och for henne kanns det viktigt att ha sex regelbundet med sin man.

  Onskar att dessa bloggar (din och andras) fanns nar jag var tonaring och vaxte upp. Jag spenderade alldeles for mycket dyrbar tid pa att trana efter killar, vara ledsen for att nan kille inte gillade mig, forsokte fa nan killes uppmarksamhet osv……
  Vad jag har lart mig ar att det basta en kvinna kan gora med sitt liv ar att vara OBEROENDE!

  • Tatiana: Det är en klar skillnad mellan heterosexuella män, deras sexuella intresse för kvinnor och heterosexuella kvinnors sexuella beteende och sexuella intresse för män.

   Om heterosexualitet funkade åt båda håll, så att säga, skulle vi se lika många kvinnor som män, gå till prostituerade. Vi skulle se kvinnor springa runt och tafsa på män på stan och komma med ständiga sexuella ”inviter” mot män, överallt i samhället. Vi skulle ha lika många strippklubbar och bordeller för kvinnor i världen, som det finns för män. Vi skulle höra lika många män klaga över husfridssex och sextjat från kvinnor. Vi skulle ha lika många kvinnor som anmäls för våldtäkt och sexuella övergrepp mot pojkar och män, som det omvända. Män skulle vara lika sexualiserade som kvinnor i samhället på film, bild och i reklam. Etc, etc, etc…

   Så ser det bevisligen inte ut. Vad beror det på att heterosexuella kvinnor inte är lika sexuellt intresserade av män som heterosexuella män är av kvinnor? Hur kommer det sig att heteromän tänder sexuellt visuellt på kvinnors kroppar och att heterokvinnor inte tänder sexuellt visuellt på mäns kroppar? Jag talar inte om att kvinnor kan tycka att mäns kroppar är ”vackra” – jag talar om ren kåthet.

   Jag tror inte att jag har sett filmen Paradise Love.

   ”Men tror du att det inte finns forhallanden overhuvudtaget da kvinnan inte vill ha sex med sin manliga partner?”

   Jag förstår inte riktigt frågan? Om jag tror att det finns heteroförhållanden där kvinnan inte vill ha sex med mannen….? Tror inte du det, eller vadå? Jag tror inte. Jag VET, forskningen vet och statistik visar, att det finns många heterokvinnor som är trötta på husfridssex och sextjat och helst skulle vilja slippa den sexuella biten i sina förhållanden. Jag förstår inte om du menar, att DU tror att det INTE finns många sådana heteroförhållanden…? Du måste väl tex ha hört talas om ”vita äktenskap”? Självklart finns det också heteroförhållanden där mannen inte vill ha sex med kvinnan men detta är förstås mer ovanligt. Din väninnas man kanske äter ute? 😉

   Ingen här har påstått att kvinnor inte kan njuta av sex med män…? Här påstås att kvinnor inte kan få orgasm inne i slidan, det som brukar kallas ”vaginal” orgasm. Penis-penetrationen är alltså ”onödig” för de flesta kvinnor och de (ganska få) kvinnor som blir sexuellt tillfredsställa av sex med män, får orgasm genom att klitoris stimuleras vid penetration eller genom att klitoris stimuleras med händer/tunga. Sen finns det förstås kvinnor som menar att det kan vara skönt med penetration, tex för att de tycker att det skapar en ”närhet” för dem till mannen och olika penetrationsställningar kan ju också genomföras så att kvinnan kommer åt att gnugga klitoris samtidigt.

   Vad vi alla vet, är att penetration är viktigt för mannens sexualitet – han vill ”stoppa in den”, runka av sig i andra levande och döda varelser. Mannen vill framställa denna ”nödvändighet” för honom, som en ”nödvändighet” också för kvinnor men penetrationssex orsakar snarare mycket skada och ohälsa för kvinnor.

   Fast detta vet ju antagligen redan, Tatiana? 😉

   Det finns alltid undantag som bekräftar regeln. Faktum kvarstår dock – heterosexuella kvinnor i regel inte är lika sexuellt intresserade av män som heterosexuella män är av kvinnor. Det är det jag säger i inlägget.

   Jag önskar också att det hade funnits bloggar som min, när jag växte upp. Å andra sidan, vaknade jag nog kanske tidigare än många andra kvinnor och jag har heller aldrig varit speciellt imponerad av män. Jag har inte beundrat män, sett dem som några som kan/skall bestämma över mig, som ”överordnade” mig och inte heller känt någon respekt för dem, i deras egenskap av män. Jag har aldrig sett på mig själv som en osjälvständig människa som ”behöver” en man i mitt liv som tar hand om mig – snarare har jag uppfattat män som att de vill bli omhändertagna av mig. 😉

  • Tatiana: Hur män kan komma sig för, att betala främmande, prostituerade unga kvinnor för att få runka av sig i dem? Jag tror att torskar intalar sig själva att det är ”sex” för båda parter. Jag tror att torskar och män tror, att penis-penetration i slida, ger kvinnor sexuell njutning per automatik. Jag tror att många män tror, att kvinnors sexualitet är lika med att män åtrår dem och att det ger kvinnor sexuell njutning, att tillfredsställa män sexuellt. Torskar inbillar sig att sex för dem, också blir skönt ”sex” för de prostituerade kvinnorna, barnen och männen som de köpe-runkar av sig i. Det är inte ”sex” – det är män som runkar. Manlig onani med andra människors kroppar som redskap.

   De torskar som har viss självinsikt och inser att de runkar mot betalning i andra människors kroppar, bryr sig helt enkelt inte. Deras sexuella njutning, nöje och tillfredsställelse är viktigast för dem.

  • Tatiana: Det finns förstås människor som kan få orgasm av att penis stoppas in i något kroppshål – män. Män kan få orgasm/utlösning av att penetreras analt, då prostatan stimuleras inne i stjärten (analen) och kan ge män anal orgasm/utlösning utan att penis vidrörs. ”Mjölka prostatan”.

 9. ”vita äktenskap” vet inte vad det ar. Nej, jag tror inte min vaninnas man ar otrogen, hon var daremot otrogen (med grannen) pga av att hon ville ha sex. Och inte far det av mannen trots att hon har forsokt.
  Ja, jag vet allt det dar om orgasmer, klitoris o prostata osv. Men du namner inte g-spot? Vissa sager den finns, andra tror inte pa det. Jag har ingen asikt om det, har personligen inte hittat min egna g-spot, om jag nu har en.
  Nej, jag har aldrig latit nan snubbe bestamma over mig heller, det ar inte min personlighet jag ar alldeles for sjalvsaker, daremot har jag haft flera omogna pojvanner som har velat bli omhandertagna (samma som du sager).

  • Tatiana: ”Vita äktenskap” är äktenskap där parterna inte har gemensamt sex.

   Är det inte bättre att din väninna skiljer sig? Jag tycker inte att otrohet är schysst och jag tycker att det är vansinnigt att kräva av andra, att tillfredsställa ens sexualitet åt en. Alltså även när man har valt att ingå i hetero-relationer, i vilka sexet är själva ”kittet” för relationen.

   Om jag skall tro på g-spot så vill jag se den på röntgenbild eller liknande och jag vill se tester utförda på de få kvinnor som påstår att de har någon g-spot. Testerna måste också utföras av feministiska forskare. 😉 G-spot är för mig en myt och den upprätthålls främst av män men även av vissa kvinnor. Det finns inga som helst bevis för dess existens. Tvärtom så är hela idén som sådan, ganska absurd och fullständigt osannolik.

   Det brukar framställas som att män skall ta hand om kvinnor i heterorelationer men i de flesta fall, är det kvinnorna som tar hand om mannen som ett extra fullvuxet barn. 🙂

 10. .det är ovanligt att män utlöser vid fyllesex

  .det är ovanligt att ens få erektion vid gruppvåldtäkter

  – jag tror inte att detta handlar om erotik alls

  (penetrationskulten och ofred)
  -jag är trött på män som stalkar mig och får spel när jag onanerar – män som spenderar knullelullet med att bygga upp för klimax(!), och är övertygade i praktiken (avundsjuka …) att kvinnor inte är pentapla orgasmerskor, och att vulvan, precis som ballen, skulle vilja pumpa ut något slem ur äggstockarna …

  Jag är trött på mäns pungskäggstubb som slår mot vulvan som tusen taggar,
  mannen tycks ofta ha svårt att förstå hur känslig klitoris är, jag tycker den här rakt på knoppen grejen män kör med är helt bizzar, är trött på det oavsett tunga, fingrar eller whatnotever

  Män som skall längst in hela tiden och bevisa … att de kan bottna kvinnan(?)
  och få henne att kvida … istället för toppen på snoppen, ollonkanten helt enkelt, mot en skön kant precis inne i vaginan, nej här skall tjuras hela vägen in, tur att snopparna ofta är så små 😉

  jag är trött på att män aldrig har en egen plan för sin smegma ”öö var ska ja lägga satsen någonstans” – visst
  Jag är trött på mäns ”verklighetsförankring” dvs att de kopierar porr, inte har någon egen fantasi, läser böcker, egen definerad personlig sensualism

  och mäns stela kroppar, deras övertygelse om att överraskningssex skulle lura alla inblandade att män inte är känslomässigt frånkopplade, talanglösa, omusikaliska, okreativa, onödiga

  att män så enkelt är öppna för att köpslå (prostituera) kvinnor och att de inte är beredda att tillmötesgå och betala vulvan, varför vi nu här ens skulle vara intresserade av det, nej deras tröttsamma löjliga driv och prutning rör sig i sfären runt skor för avsugningar.

  trött på att män inte kan föra normala samtal om ämnet utan hakar upp sig på att det skall ske natuligt … och sen planerar de vidare sin självservande jakt, trött på att män klagar på att kvinnor inte tar initiativet men startar bråk när det sker (om det inte sker så som -det ska-), att de medvetet och aktivt försöker ratta kvinnors mönster, ibland till och med någon nivå av sexualitet, att passa mäns behov, jag är trött på att män leker regissörer, på att de dirigerar och myglar


  Orgasm för mig tillsammans med män, lol, det har varit – ens kunna känna ett skit, vara så fysiskt känslomässigt misshandlad …
  (det såkallade vaginala:)
  Det bara hände mig och det var en våg av äckel som ett asplöv en vind av magvätska och spysorg,
  jag har spytt senare, jag har borrat ner mig bakom sängen skrikandes, det känns som hela livmodern krampar sönder samman som om stockarna pulserar ut som om hela kroppen minns hur det känns att bli spräng och just här finns inga skydd för illamåendet, äcklet, sorgen, vreden, smärtan – det rent fysiska minnet av lidande inuti

  ~
  haze.boofie.life – mykki blanco (musik!)

  jag, till skilnad från män, tänder inte på pornografiskt kameraarbete, monotoni, verkligt lidande osv
  – så, jag tycker männen är vackra att se på, om de rör sig skönt, men blir då inte direkt snålkåt av att se på dem
  men deras organ tänder mig visuellt osv

  • o3: Word! Du fick med en hel del, här. 🙂

   Stixiga, hårda, hårdhänta män ser jag inte som en dröm att ligga bredvid. I alla andra fall, faller vi människor för det mjuka, lena och gosiga, tex kattungar, kramdjur och liknande men vi kvinnor förväntas vilja kela med hårda, stixiga, skrovliga, burdusa män?

   Jag blir inte kåt av att se ett manligt könsorgan. Jag tycker att de är lika groteska idag, som första gången jag såg ett och det är många år sen. 🙂

   • män är inte intresserade av andra människor, de vill avpollettera kvinnors lust och har infört sexual-kapitalism och slaveri …

  • Andreas: Eftersom de flesta av oss ”får uppfattningen” redan som barn att vi är heterosexuella så framstår ju allting annat som ett ”val”. Som om heterosexualitet skulle vara ett ”val” från första början?

   Tack för länken – kul att hitta fler som är autosexuella eller rättare sagt – som har insett, att det är det de är. Jag håller verkligen med om att det absolut bästa sättet (iaf för de flesta kvinnor) är att tillfredsställa sin egen sexualitet på egen hand. Då kan kvinnor slappna av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s