Män som tycker att de är smarta när de bedrar, ljuger och lurar folk

I vårt manssamhälle har det skapats en bild av att en är en bra företagare eller anställd, ju mer pengar en tjänar. HUR en tjänar sina pengar spelar mindre roll.

Ni känner väl alla igen det?

Folk som har blivit lurade av telefonförsäljare, bilförsäljare, fastighetsmäklare, bygg-bolag, hantverkare eller olika konsulter? Sådana människor (oftast män) bryr sig inte om att de lurar folk och i själva verket verkar det som om de upplever sig själva som väldigt ”smarta”, när de har lyckats lura en annan människa till att köpa deras dåliga produkter eller tjänster.

Själv brukar jag säga att en inte är en bra företagare/anställd om en inte kan tjäna sina pengar utan att lura folk.

Kvinnliga köpare är förstås särskilt utsatta när de skall handla varor eller tjänster av män (de flesta företag som vi handlar av ägs av män). Kvinnor uppfostras inte till att vara elaka och lura folk – vi uppfostras till att värna om andra människor, att vara snälla, givmilda och hjälpa andra människor så gott vi kan. Vi tror ofta att män fungerar precis likadant men det gör de sällan. Män tänker på sig själva, har sällan några problem med att trampa på eller lura andra människor och många män upplever att detta gör dem ”smartare”. De resonerar som så, att kvinnor (och män) som ”låter sig luras” också får skylla sig själva.

Av den här anledningen, tar många kvinnor med sig män när de skall handla en ny bil, byggvaror, nya vitvaror eller gå till banken. Själv brukar jag sköta allting på egen hand och ja – jag har förstås råkat ut för män som har försökt att lura mig och jag har också råkat ut för män som har ”lyckats” lura mig. Grattis till dem? Så duktiga de var, männen som ”lyckades” lura mig?

Kvinnor som handlar varor och tjänster av män, vilket de flesta av oss gör, gynnar förstås manssamhället och genom våra köp, gör vi män rikare och oss själva fattigare. Kvinnor har dessutom svårare, när de handlar av män, att få till bra priser och avtal och det spelar ingen roll om det gäller att få bra lånevillkor på banken eller att pruta på en bil. En kvinna kan sällan, hur hon än försöker, t.ex pruta ned ett pris på en bil lika bra som en man. Detta beror sannolikt på att själva argumentationen som uppstår vid prutning, tjafset kring det hela, dels är en ovan situation för kvinnor och dels klarar väldigt få män av att förlora en diskussion med en kvinna. Detta gör att t.ex en manlig bilförsäljare blir mer hårdnackad när han möter en kvinnlig köpare för han kan ju inte nedlåta sig till att ”förlora” mot en kvinna.

Kvinnor gör som i heterohemmen med tjafsande män – de ger ofta upp och ”låter” sig luras och/eller beslutar sig för att lita på män, trots att de vet att män sällan går att lita på. När kvinnor litar på män så får de”skylla sig själva”, när det visar sig att männen inte gick att lita på och inte håller vad de lovat.

Jag brukar ha inställningen, när jag skall handla av män, att jag kommer att få en sämre deal än en man, pga att jag är kvinna och jag utgår ifrån, att jag kommer att bli lurad av män, hur eller hur. Det gäller bara för mig att försöka se till att bli så lite lurad som möjligt. Än så länge har jag aldrig blivit motbevisad. Hela den här situationen blir förstås väldigt besvärande eftersom en hela tiden måste vara på sin vakt och kolla allting mycket noga. Män lovar alltid guld och gröna skogar och är mycket, mycket övertygande men de håller sällan sina löften och de tar varje chans att lura en.

Som exempel kan jag nämna att jag blev bestulen en gång, då jag lämnade in bilen för däckskifte. Jag hade ganska dyra originalfälgar och däck till min bil och när jag skulle åka och tvätta bilen någon vecka efter däckbytet upptäckte jag att bultarna som satt på däcken, hade bytts ut. De bultarna som nu satt på min bil var runda, gamla och rostiga istället för platta, skinande och nya. Självklart ansåg män, som jag beklagade mig inför, att det var jag som var ”korkad” som inte stod och tittade på, när männen på däckfirman bytte däck på min bil och att jag inte omedelbart uppmärksammade att de hade stulit mina bultar.

En måste tydligen räkna med, i detta vidriga manssamhälle, att manliga företagare stjäl andras saker och pengar samt lurar en, om en ”ger” dem chansen?

17 thoughts on “Män som tycker att de är smarta när de bedrar, ljuger och lurar folk

 1. Såå sannt! Det som brukar störa mej mäst (eftersom jag är hemmafru och sällan förhandlar med män på det viset) är att små pojkar uppmuntras till samma beteende! Det börjar i dagis typ! Jag litade också på män mycket mer före jag fick en son och såg hur pojkar uppfostras till att vara elaka och själv centrerade från början..

  • red: Det verkar faktiskt som om pojkar, till skillnad från flickor, uppfostras till att tro att de är smarta när de ljuger, lurar och bedrar folk? Jag har ofta lagt märke till denna sida hos män och jag upplever att många män, till och med ser på sig själva med stolthet när de har lyckats lura och bedra andra människor och särskilt kvinnor. Som om detta skulle tyda på att de lurade kvinnorna är ointelligenta och att ljugande, bedragande, lurande män, själva är intelligenta? Hur har de kunnat få för sig något sådant, kan en undra?

 2. Ja men precis! Jag tror det har mycket att göra med att det aldrig får negativ respons på samma sätt.. Alla förväntar sej att kvinnor/flickor ska betee sej ”bättre”. Som du beskrev i texten så händer det ju i förhållanden också! Men vi ska som känna oss som vinnare när vi förlorar eftersom vi ju ”lät mannen tro” att han vann…men han vann ju! Nåja..försöker upfostra nästa generation lite bättre. Förhoppningsvis!

  • red: Exakt! Kvinnor och flickor uppfostras till att tro allt gott om män och att vara ärliga, generösa, ge men aldrig ta osv. Särskilt viktigt är det när vi umgås med män, får vi lära oss. Om våra väninnor, systrar eller mödrar skulle behandla oss som män och pappor gör, skulle vi förmodligen aldrig vilja ha med dem att göra mer.

   Ja, vi skall se oss som ”vinnare” men sen skall vi också, när vi har förlorat, få kastat i ansiktet att vi är ”dumma” som lät oss manipuleras och luras av män medan män tycker att de framstår som smartare när de har lyckats lura folk. Det tyder förstås inte på intelligens att lyckas lura, ljuga, manipulera och bedra – det är ju inte särskilt svårt, om en nu vill vara en sådan person.

   Jag hoppas att nästa generation blir bättre. Vi får hålla tummarna för det.

 3. Intressant! Nu när jag läser det här ni skriver så kommer jag på, att precis så där tänkte jag väldigt ofta när jag bodde kvar i STHLM. Men sen jag flyttade ut hit till bonnlandet på Öland, så har jag faktiskt inte haft anledning att tänka så där längre, för här är de karlar som jag kommer i kontakt med JÄTTESNÄLLA!!!! Hör o häpna! Men det är faktiskt alldeles sant. Min bilreparatör tex är så himla snäll att jag tom måste betala honom litet extra ibland för att han tar alldeles på tok för litet betalt. 🙂

  • Helheta: Det förvånar mig eftersom jag aldrig har upplevt någon större generositet eller empati hos män, generellt sett. Inte utan att de önskar diverse ”gentjänster” tillbaka från kvinnor i alla fall, även om detta inte alltid är uttalat. Jag måste kanske flytta till Öland, då? 😉

 4. Annars håller jag med er tjejor! Eller kvinns eller vad ni nu är.

  Och jag råkar vara född sån att jag bara inte tål när folk ljuger. Min pappa småljög litet så där mest hela tiden och skyllde ifrån sig, precis som män plägar göra, och det gjorde mig vansinnig. När jag inte gav mig att han skulle erkänna att han hade ljugit, fick jag stryk. Och sen dess har jag alltid varit en riktig argbigga, och tycker det är helt ”naturligt” att vara sån och är full av förståelse även för andra sådana argbiggor. Har verkligen ingenting alls emot dem. Tvärtom.

  Därför blir jag alltid lika häpen och tagen på sängen hur många kvinns det tycks finnas i detta avlånga land, som fortfarande håller styvt på att upprätthålla sin snällism mot männen och som närmast tycks stå som på kö för att rusa till och ge argbiggor som mig pisk och banna med fy, fy, fy, fula argbigga skärp dig nu och håll din elaka mun i styr.

  När man inte gjort nåt annat än att be folk hålla sig till sanningen.

  • Helheta: De flesta män ”småljuger”. Jag upplever att män ofta ljuger för att framställa sig själva i bättre dager och/eller för att dölja sina mörkare sidor medan kvinnor ofta ljuger för att skydda andra, främst män.

   Argbiggor måste hållas på plats och både kvinnor och män upprätthåller detta. Inte minst får vi flickor i barndomen lära oss att det är ”fult” att vara arga, skrika och gapa och sko oss själva på andras bekostnad, för att få vår egen vilja igenom. Pojkar får ofta lära sig det motsatta.

   Vi kvinnor och flickor uppmuntras till att vända all vår frustration mot andra kvinnor, precis som män gör.

 5. Jadu Helheta. Håller med vad gäller båda dina föregående inlägg. Jag tycker det finns alldelse för många män som är luspudlar men preics som du har jag faktikst mött raka motsatsen och de gullepluttran värnar jag om utan att för den skull falla itrans. Jag tycker detta borde vara normen för normalt uppträdande och det beror förmodligen jättemycket på hur de blivit uppfostrade. Jag har några män i min närhet med mycket god kvinnosyn och det är jag väldigt tacksam för , annars vet jag inte hur jag skulle orka leva i en så hopplöst delad värld. Jag anser alltså att det finns hopp om männen men l’tt är det inet och lär aldrig bli. Och jag liksom nu bjuder STENHÅRT ”argbiggemotstånd” och tar numera sällan skit även om det tyvär händer ibland av ohejdad vana. Jag är arg, kritisk (och det utesluter verkligen inte självkrtik, en gren vi kvinnor leder med flera hästlängder före männen) och bitter och anser mig vara detta på mycket goda skäl!:)

  • Flora T: Mitt hopp beträffande mannen går upp och ned. Jag är faktiskt glad att du kan bidra med lite positiva vibbar för ibland tänker jag att hoppet om mannen och därmed hoppet för kvinnor och barn att få leva i fred och frihet från mannen, är ute. Det är kört.

 6. Jag har nyss haft en skärmyttsling med några debattörer på FB, som mer eller mindre okritiskt gått på papparättshaveristernas propaganda om att det är PAPPORNA som är diskriminerade i dagens vårdnadstvister. Vilken jag ångrade att jag gav mig in i då de vägrade att ta till sig argument.

  Men idag kom en av dem med en ny metkrok att dra in den Fula Fisken med ( dvs MIG) i form av dessa artiklar av Marciej Zaremba. Är det någon av er som har läst dem? Han drar sig inte för att fortsätta att presentera uppgifter om Eva Lundgrens forskning direkt från Könskriget, som om han aldrig hade hört talas om att den blivit fälld i granskningsnämnden och att hennes ”Slagen dam” blivit granskad av nya granskare som underkänt Bo Rothsteins, och tvärtom ger ”Slagen dam” ett högt betyg.

  Det fall som beskrivs i den första artikeln; är det inte det som visades på Uppdrag granskning för några år sedan? Jag känner inte riktigt igen detaljerna i det, då jag inte uppfattade det par som blev drabbat som skilda.

  Citerar följande ur MZ:s artikel:

  http://www.dn.se/kultur-noje/darfor-forsvann-ellens-pappa/

  http://www.dn.se/kultur-noje/varfor-dog-matilda/

  http://www.dn.se/insidan/barn-kan-fas-att-hata-sin-pappa/

  ”- Pappan kämpade länge, berättar Gösta Emtestam, men nu har han sagt att han ger upp. Han orkar inte längre ta emot alla anklagelser och allt hat. Och han vill inte att barnen ska tvingas att vittna i en domstol. Så han släpper taget.

  Rollerna kan vara ombytta; det kan vara pappan som impregnerar barnen med sitt hat och mobbar ut mamman ur deras liv. Men oftast är det mamman som med samhällets hjälp driver pappan ut i kylan.

  I båda fallen far barnen illa.”

  • Helheta: Marciej Zaremba och Dagens Nyheter får stå för vad han påstår, trots att det inte ligger någon sanning eller fakta bakom det hela. Hans och DN:s vurmande för män och pappor är rent patetiskt att läsa, i synnerhet som vi här i bloggen har läst polisförhör, vårdnadsutredningar mm med pappa ”Erik” som misstänktes för våldtäkt mot sitt eget barn samt en hel del andra vittnesmål från mammor och deras barn.

   Här finns alltså mammors och barns egna berättelser att läsa, vilka Marciej Zaremba totalt verkar ha glömt? Alla andra vet, att en måste höra båda sidor av samma historia, för att kunna bilda sig en någorlunda korrekt uppfattning. Det har uppenbarligen inte DN:s reporter, Marciej Zaremba gjort. Detta är mycket talande för hur manssamhället nu använder all sin samhälleliga, massmediala, ekonomiska och politiska makt för att framställa en bild av mannen och fadern, som inte överensstämmer med verkligheten. En bild av mannen och pappan som att han inte är en barn-runkare, även i de fall då han är det och trots att statistik visar att de flesta barn våldtas av sina egna pappor och inte av några pedofila, främmande män som väntar i buskarna utanför dagis.

   Gösta Emtestam är en av alla de ”experter” i manssamhället som nu försvarar de pappor som har råkat i ”trubbel” för att uttrycka det milt, pga att mammor och deras barn inte vill ha med männen/papporna att göra. I manssamhället, har det nämligen skapats en bild av att en man är det viktigaste i kvinnors och deras barns liv, oavsett hur han beter sig mot dem. Gösta Emtestam påstår till och med att det ”oftast” är mamman ”som driver pappan ut i kylan”, trots att de flesta vårdnadstvister om kvinnors barn, faktiskt drivs av män. Det är alltså män, som genom sina krig mot mammor och deras barn, driver ut sig själva i kylan och därefter tar manssamhället till hjälp för att separera barnen från deras mor. Till och med barn som fortfarande ammas.

   Erik Rodenborg skrev att Dagens Nyheter är en förövartidning. Jag instämmer.

   Läs mer här:
   https://bitterfeminist.wordpress.com/2011/11/04/allt-samre-rattssakerhet-for-barn/

   Och här:
   https://sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com/

   Samt i min blogg under kategorierna: Papparättsrörelsen, Hur gör socialtjänsten, Rättsrötan och Svensk Rättstillämpning.

  • Helheta: I svenska domstolar, blir endast cirka 5% av alla misstänkta barnvåldtäktsmän och våldtäktsmän som våldtar kvinnor, lagförda för brott. Problemet är alltså det motsatta än vad flera män, bl.a Zaremba, svenska tidningar med privata manliga ägare och männen i Papparättsrörelsen vill göra gällande och utmåla som en ”sanning” för svenska folket. De flesta polisanmälda män och pappor går alltså fria från sina sexualbrott och fridsbrott mot kvinnor och barn. Många av dem, polisanmäles aldrig heller – mörkertalet är enormt.

   Barnen går inte rädda, tyvärr. Det är kört. Nu kan vi bara fokusera på kvinnors ställning i samhället för att på så sätt, även försöka skydda deras barn. Det som drabbar kvinnor, drabbar även barnen. Män.

 7. Tack för respons NBT! Har inte så mycket att kommentera i retur för tillfället eftersom jag har feber och är jättetrött. Men undrar om du har något emot att jag länkar till din blogg på Facebook? Tänkte att du kanske inte vill ha en invasion på den av en massa jämställdister och / eller papparättshaverister osv.

  • Helheta: Jag svarar alltid på kommentarer. Förr eller senare. 😉
   Du får förstås länka till min blogg.
   Krya på dig och tack själv för dina insiktsfulla och kloka kommentarer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s