Religion bygger på manligt kvinno- och barnhat

Män har skapat något i sitt samhälle som de kallar för ”påve”. Det hela bygger på en religiös, manlig, uråldrig gammal saga.

”Påve (av latinets papa, ”fader”, av grekiskans πάπας, pápas, ”fader”, ursprungligen stavat πάππας, páppas), är titeln för biskopen av Rom, tillika Katolska kyrkans högste ledare.

Påven är regent i Vatikanstaten och är som sådan representerad i Förenta nationerna. Heliga stolen, som Vatikanstaten benämns i diplomatiska sammanhang, har officiella förbindelser med många stater, bland dem Sverige sedan 1982.”

”Enligt kyrklig tradition ska aposteln Petrus ha lett kyrkan i Rom tillsammans med Paulus, och båda skall ha lidit martyrdöden under kejsar Neros förföljelse på 60-talet e.Kr. Redan under de första århundradena hade den romerska kyrkan en ledande ställning, och man vände sig till påven för att få hjälp att avgöra kyrkliga och teologiska tvister.”

Olika typer av manliga religioner i världen, har i alla tider höjt mannen till skyarna och förnedrat, förkastat, dominerat, fördummat och förslavat Kvinnan som är den enda människan som kan skapa, bära, föda och nära mänskligt liv på jorden. Det unika Moderskapet har, i de flesta manliga religioner, förkastats av män och ersatts av något som de kallar ”faderskap”.

Påvar anser sig vara världens ”fäder” men en kan klart konstatera att dessa ”fäder”, precis som många andra fäder i världen, skiter i barn och framför allt har de alltid bespottat, föraktat, förnekat och förnedrat sina döttrar, systrar och sina egna Mödrar.

Många religiösa män tror på den manliga sagan om ”Eden”, där det påstås att barn, pojkar och flickor, föds ur mäns revben istället för ur en Kvinnas kropp. Sagan handlar om en ”Adam” som åt av ett ”förbjudet” äpple som innehöll farlig ”kunskap” men Adam kunde inte hållas ansvarig för sitt eget handlande (han var ju bara en man), för alltihop var ju egentligen en kvinnas fel. Det var ”Eva” i denna manliga saga, som hölls ansvarig för att Adam åt av äpplet och att världen gick åt helvete på grund av att Adam inte kunde hålla händerna borta från den förbjudna frukten. Känns igen? 😉

De här religiösa männen – påvarna, kardinalerna, prästerna, rabbinerna, imamerna och allt vad de vill kalla sig, är ett mycket, mycket konstigt manligt släkte:

https://noboytoy.wordpress.com/category/hur-gor-praster/

http://squareeye.se/wordpress/2013/04/10/ar-pavarna-ocksa-pedofiler/

http://squareeye.se/wordpress/2013/02/24/dessa-katolska-praster/

”Storbritanniens högste kardinal, biskop Keith O’Brien anklagas för brott mot guds sjätte bud – han ska ha sexsyndat i över 30 år. Det menar fyra katolska präster som anmält honom till Vatikanen.
Bakom anmälan står tre präster och en före detta präst som tillhör stiften St Andrew och Edinburgh i Skottland.

Om en månad väntas O’Brien gå i pension. Under hans karriär har han gjort sig känd som motståndare till homosexuellas rättigheter i samhället. Äktenskap mellan samkönade menar han är:

– Skadligt för det fysiska, mentala och andliga välbefinnandet för de inblandade.
För detta uttalande tilldelades han förra året utmärkelsen ”Årets homofob” av en brittisk förening som arbetar för homosexuellas rättigheter.”

http://squareeye.se/wordpress/2013/09/05/en-pedofil-till-inom-den-katolska-kyrkan/

http://squareeye.se/wordpress/2012/09/27/rabbiner-ar-pedofiler/

”Jag höll på att få slag när jag läste om rabbiner som i samband med omskärelse av bebisar ”måste” suga av deras penisar. Vad i hellvette!! Det är väl en ritual som dom skapat för att göra pedofili legitimt.

Delstaten New York har fattat beslut att det ska vara lagligt för rabbiner att suga barnpenis om föräldrarnas samtycke finns. Ortodox-judiska grupper har uttryckt missnöje över beslutet och menar att föräldrars underskrift inte ens ska behövas. Jag har fullständigt tappat hakan! Att det kryllar av pedofiler inom den katolska kyrkan vet vi, är det samma inom rabbinerna. Det finns ju barn som går i lära även där.”

prästvåldtäkt

Nu har i alla fall en ”påve” gått ut i offentligheten och hör och häpna – gått till ”attack” mot att män i världen betalas högre löner än kvinnor.

”Påve Franciskus gick på onsdagen till attack mot lönegapet mellan män och kvinnor. I ett tal på Petersplatsen i Rom kallade han det för en skandal och som katolska kyrkans högste ledare uppmanade han alla kristna att arbeta för att jämna ut löneskillnaderna.

Varför är det taget för självklart att kvinnor ska tjäna mindre än män? Nej. De har samma rättigheter. Skillnaden är en ren skandal, sa påven till tiotusentals åhörare som samlats på platsen utanför Peterskyrkan.

I sitt tal på onsdagen uppmanade påve Franciskus enligt Reuters alla kristna att ”beslutsamt stödja kvinnors rättighet till lika lön för lika arbete”. Det är det starkaste ställningstagande som någon påve hittills gjort i frågan om kvinnors löner.

Tidigare har påve Franciskus sagt att han vill att kvinnor generellt ska få en större roll inom såväl Vatikanen och den katolska kyrkan över hela världen.

Däremot har han stängt dörren för att kvinnor ska kunna bli präster, vilket enligt den katolska kyrkan är omöjligt eftersom Jesus enbart valde män som sina apostlar.”

Kanske hamnar jag i, vad dessa män kallar för ”helvetet” när jag dör men då är jag i alla fall i gott sällskap av många av dessa självutnämnda ”fromma” religiösa män. Jag tar risken, för jag tror att Gud kommer att rädda min själ. Hon är nämligen både god, snäll, kärleksfull och medmänsklig, precis som kvinnor i allmänhet är. ❤

”Prästen John Micheal O’neal från Massachusetts fick en hjärtattack den 28 januari och fick åka ilfart i ambulans till sjukhuset där han dödförklarades vid ankomsten.

Han var alltså död i 45 minuter innan mirakulöst kunde återupplivas.
Så vad hände egentligen den där dagen den 28 januari? Ja, enligt prästen själv var han utanför sin kropp och reste mot ett himmelskt lugn där han mötte Gud. Det är bara det att enligt prästen var Gud inte en man, utan en kvinna.

”Den katolske prästen John O’neal kände en intensiv känsla av ovillkorlig kärlek och acceptans, och även att han var omgärdad av ett ljus som kändes överväldigande.

Han beskriver Gud som en tröstande och moderlig energi, och hon hade en väldigt omhändertagande och kärleksfull närvaro.
– Det var som en varelse av ljus.”

 

Annonser

27 thoughts on “Religion bygger på manligt kvinno- och barnhat

 1. Kristendomen är ju extremt patriarkal. De kallar till och med sina högsta ledare för patriarker liksom. De hymlar i alla fall inte med det (wikipedia):

  ”Den romersk-katolska kyrkan har egna latinska biskopar i Alexandria, Antiochia, Konstantinopel och Jerusalem, vilka alla bär titeln patriark”

  ”Någon självständig status har dock inte patriarkerna i väst, och de har alltid ansetts vara underställda patriarken av Rom, det vill säga påven.”

  ”Inom den östortodoxa kyrkan finns först de fyra patriarksätena i Konstantinopel, Antiochia, Alexandria och Jerusalem, varav patriarken i Konstantinopel bär titeln ekumenisk-patriark”

  Den som vill hävda att kyrkan inte är patriarkal har en hel del uppförsbacke minst sagt…

  • Anarkoautism: De religiösa männen hymlar väl bara med sina fasansfulla övergrepp mot barn och kanske även med sitt groteska kvinnohat (fastän kvinnohatet är hur tydligt som helst i de manliga religiösa sagorna). Alla religioner bär ansvar för att de har fått män att hata kvinnor och barn i världen. Dags att göra bot, kanske?

   Ja, den som påstår att kyrkan inte är patriarkal – ljuger friskt. Tack för din kommentar!

   • Skrev för övrigt detta apropå att jag av en slump kom förbi någon (kristen antar jag) bloggare som påstod att påven var feminist och verkade jättestolt över det och jag tänkte bara wat? o.o

   • Anarkoautism: ??? Hahahahaaaa!! ”Påven är feminist”?
    Jag antar att orden kom från en kristen kvinna för jag har aldrig hört en man säga att han är stolt över kvinnors organisation och motstånd mot pedofili, våldtäkter mot kvinnor och barn, misshandel av kvinnor och barn, mäns inbillade överordning, mäns barnäktenskap, kvinnors lägre löner etc, dvs män uttrycker sällan att de är stolta över feminismen och kvinnorörelsen.

 2. Jag tänkte automatiskt att det var en man bara för att det lät så dumt. Men det är nog som du säger, det låter troligt. Hen sa också att Jesus var världens första feminist vilket låter… historiskt tveksamt? I och för sig har jag nog ändå lättare att köpa det än att påven skulle vara feminist.

  • Anarkoautism: Jesus hade långt hår och klänning. Jesus var snäll, självuppoffrande, klok och kallade andra människor för ”sina barn”, till och med prostituerade kvinnor. Jesus måste alltså ha varit en kvinna? 😉 Förmodligen en feministisk kvinna. Men, men alltihop är ju bara sagor så det kvittar ju.

 3. Jag älskar dig noboytoy! Följer din blogg troget och älskar dina skarpa inlägg. Kram! ❤

 4. Ja, jag instämmer helt i det där Johanna. NBT:s blogg är verkligen en rikt flödande källåder av uppfriskande klarsyn och tänkvärda resonemang. 🙂

 5. Eftersom jag när jag växte upp i Småland på 50-talet tvingades gå mycket i kyrkan, pgra att min pappa jobbade som kantor och jag och mina systrar sjöng i barnkör och flickkör och solo osv, kom jag redan mycket tidigt att grubbla mycket över mysterierna en matades med och inte minst då den där helt otroligt KONSTIGA historien om Edens lustgård och Adam och Eva och reagerade redan då med stor indignation på orättvisan i det hela; att Eva blev straffad för att hon ätit ett äpple och det dessutom även för Adams vidkommande. Trots att HAN väl borde kunna ta ansvar för sig själv som ju av Gud utsågs till att vara Evas huvud. Och sen kom det liksom att utgöra själva sinnebilden för hur jag såg på sakernas tillstånd öht: att den som har minst makt ska utses till den mest ansvarsskyldige.

  Inte heller kunde jag smälta idén om att det kunde stå i motsättning till Guds intresse att vi kvinnor använde oss av våra hjärnor genom att ta del av frukterna från Kunskapens träd, utan den fyllde mig med fruktansvärt stor ilska och oppositionslusta.

  Och allt det där eviga hymlandet om att det var Gud o Jesus som stod för de kvinnliga dygderna att se till de små och svaga och vakta sin fårskock, det lurade mig inte heller, utan gjorde mig minst lika uppröd.

  Det förvånar mig rätt mycket själv nu efteråt, hur mycket av allt det hymlandet och fromlandet i att samtidigt som man tar all heder och ära av Eva, styr ut sig i de lånta fjädrarna av just hennes företräden och vilken styrkt förljugen världs o -självbild som det ger upphov till i danandet av mansrollen – hur mycket av allt det där som jag genomskådade redan när jag gick i småskolan efter vad jag minns.

  Eller rättare sagt borde man kanske istället förvåna sig över att det funnits så många som gått på detta makalöst förljugna propagandamaskineri öht – på sån totalkurs mot allt vad logik och normalt sans och vett heter.

  Undra på att världen ser ut som den gör. Med ett hus byggt på så lösan sand.

  • Helheta: Himmel, vilken bra kommentar! 🙂

   Själv var jag ganska djupt troende när jag var barn, helt utan påverkan från mina föräldrar, som inte var alls troende. Mamma skickade iväg mig till barntimmarna när jag var liten och som tonåring engagerade jag mig som ledare, för både barntimmarna och miniorerna samt sjöng i kyrkokören.

   För min del, tog det en tag innan jag insåg vad det hela faktiskt handlade om. För min del, kan jag nog ändå säga att kyrkan var positiv för mig som barn, eftersom den innebar en trygghet för mig som gick långt utöver den trygghet, som mina föräldrar kunde erbjuda mig.

   Jag ville bli präst när jag blev stor 🙂 och jag skulle gissa att det var i den vevan som jag började förakta kyrkan, eftersom det fanns ett hårt motstånd bland kyrkans män mot kvinnliga präster. Jag tror att detta var det första som jag reagerade starkt negativt på. Det slutade med att jag blev en av de första i, vad jag skulle kalla ”massutträdet”, ur Svenska Kyrkan. Jag är inte medlem i Svenska Kyrkan och jag har inte varit medlem där på många, många år.

   Det är faktiskt helt OTROLIGT hur folk kan gå på dessa sagor men kanske handlar det om samma sak som det gjorde för mig som barn – en slags falsk trygghet om att någon högre makt kan skydda en från allt ont? Det är ett makalöst bedrägeri, lurendrejeri.

   Att bygga hus, kön, familj, sexualitet, religion, politik, ekonomi, samhälle och ”kärlek” på så lösa boliner, rena rama lögner och bedrägerier, som män har gjort i världen, är ingenting som håller i längden.

 6. Så kul med din starka respons NBT! Vi tänker verkligen lika du och jag. Och det la jag ju märke till redan på den tiden du brukade dyka upp i diskussionerna på SVT/Debatt. Men blev avhyst fortare en kvickt varje gång då du gav dig på idioterna för att ge dem vad de tålde. 🙂 Alltid lika slängd i käften.

  Själv fick jag ibland uppåt en 80 – 90 % av mina kommentarer raderade och blev portad för noll o ingenting. En gång för att jag hade dragit min sambos favoritskämt om SD och lille Jimmie: ”vänta bara tills de får makten, ska du få se hur det första de då kommer att göra är att släpa fram Gudrun och Mona på torget och ge dem pisk och tvinga dem att bära burka”

  Jag tror att det var den där Walborg som låg bakom det attentatet mot mig i maskopi med IS.

  Hon som numera visat sig vara den nämndeman i Värmland som tvingats avgå från sitt uppdrag pgra sina rasistiska uttalanden i offentligheten och dessutom inte längre representerar SD i egenskap av kommunalfullmäktige utan som politisk vilde. Har glömt hennes namn. Men kan länka dig till rapporter om hennes öden o äventyr om du vill.

  Vad gäller mitt förhållande till det kyrkliga, så var det långtifrån så ensidigt avståndstagande som det kanske framstod i mitt inlägg ovan. För jag älskade verkligen att befinna mig i det vackra kyrkorummet och höra det mäktiga orgelbruset dåna så att man hisnade. Och jag älskade att sjunga och gjorde det också med stor bravur och inlevelse. Jag älskade också min pappa kantorn för att han var så oerhört stilig där han satt vid orgeln och trampade på pedalerna med sina spetsiga svarta skinnskor och det gnisslade och stånkade om orgelpiporna när han drog dem ut och in. ( Fast han annars mest var en stor skitstövel han med! 🙂 )

  Det var faktiskt skam till sägandes ngt väldigt starkt erotiskt i allt det där.

  Och jag tycker fortfarande att det är väldigt synd att vi inte har lyckats göra om kristendomen till en feministisk vision och att vi fortsatt att använda våra vackra kyrkor och den så oerhört rika kyrkomusikskatten, för att skaffa oss ett välförtjänt avbrott mot vardagen för mental vila o rekreation och gemenskap.

  För att om nu Jesus har funnits öht, i så fall var en stor kvinnornas vän tvivlar jag inte på, eftersom det är mycket som tyder på det i de gnostiska rullar som grävdes upp i Nag Hamadi i mitten på förra århundradet efter att de legat gömda där i nästan 2000 år. Känner du till dem NBT?

  • Helheta: Jag minns dig också från ”debatterna” som rasisterna och kvinnohatarna för och förde, i SVT Debatt. Ja, jag blev avhyst med ganska omedelbar verkan, precis som i andra forum, tex Aftonbladet och Svenska Dagbladet och precis som de flesta andra feminister och kvinnor som uttalar sig i svensk media. Rasisterna och kvinnohatarna, männen, vill bara tala med varandra och särskilt i frågor som handlar om kvinnor. De tycker inte att kvinnor skall få uttala sig alls, i frågor som rör kvinnor. 😉

   Jag minns dig, pga att vi har liknande åsikter och att du med lugn och saklighet, förde fram dem i SVT Debatt. Jag minns också att du, liksom jag, blev portad från att delta i debatten. De ansvariga för detta och andra kommentarsfält (tidningarna och Interaktiv Säkerhet/Interactive Security känner till problemet men de gör ingenting åt det. Eftersom kvinnor redan är underrepresenterade i kommentarsfälten på nätet borde man, för demokratins skull, ha uppmärksammat problemet och gjort något åt det för länge sedan? Hur kommer det sig att bl.a AB, SVd, SVT Debatt och deras anlitade Interaktiv Säkerhet, inte gör det?

   Många män är ena riktigt fega uslingar som inte vågar ta debatten med kvinnor. Samma fenomen ser vi ofta i heterohemmen – mannen bestämmer när allt skall vara ”slutdiskuterat”, ofta höjer han rösten, börjar skrika och gapa för att få tyst på kvinnan och slut på diskussionen som han känner att han förlorar. Det funkar inte på nätet så då måste mannen ta till andra fega metoder för att tysta kvinnor. Sen vill män ha kvinnors ”respekt”??? Ha ha ha!

   Länka gärna rapporter om ”Walborgs” öden och äventyr! 🙂

   Jag älskade också att sjunga i kyrkan och jag älskade att vistas i kyrkan – jag kände mig trygg där. Jag har faktiskt funderat på att utbilda mig till präst nu på ”äldre” dar 😉 och försöka bidra till att göra våra kyrkor till en genuint trygg och god plats för människors samvaro som inte grundar sig på uppdiktade manliga sagor och religion. Synd att de kvinnliga präster som finns idag, inte har lyckats göra om kyrkan till något trevligt för alla men det är ju så manlig religion och sagor fungerar – konservativt och gammalmodigt så det förslår.

   Jag är övertygad om att, om Jesus fanns, så var hon en kvinna eller möjligen en transsexuell. En heteroman hade förmodligen passat på att utnyttja de prostituerade kvinnorna som vände sig till honom för hjälp, sexuellt. En man klär sig inte i klänning och har inte långt hår. 😉 En man är sällan självuppoffrande och väljer inte att lida för andras skull. Detta är typiskt kvinnliga egenskaper. Jesus måste alltså ha varit en kvinna och skägget har män lagt till på målningar mm som en efterkonstruktion. Ungefär som sagan om att barn föds ur mäns revben, ha ha ha! Så vitt vi vet, var inte Jesus heterosexuell heller. 😉

   Nej, jag känner inte till rullarna i Nag Hamadi? Du får jättegärna berätta mer om dem!

   • Jag skrev tidigare i en kommentar här på din blogg om debatten på SVT/Debatt och om den ”Walborg” som där tilläts härska tämligen fritt, vari jag lovade att skicka länkar, som visar vilken person hon är IRL som avslöjats på senare tid i medierna, men hittar den inte. Så jag postar dessa länkar här istället. Du kan väl flytta den dit där den hör hemma NBT!

    Monia Pettersson , som också brukade kommentera på SVT/Debatt och då, studsade, precis som vi andra, inför ”Walborgs” brutala och cyniska framfart i kommentarsfälten, upptäckte i egenskap av värmlänning att ”Walborg” var den Gisela Nyqvist som gjort sig känd där, både som kommunal – o landstingspolitker och dessutom som författare till boken: ”Vargbiten” och slickade oss därför dessa länkar.

    http://nwt.se/filipstad/2015/03/07/det-ar-mina-upplevelser

    http://www.aftonbladet.se/wendela/article10186753.ab

    Men efter att hon blivit avslöjad i medierna som den äkta rasist hon är, trots att hon dessutom varit nämndeman, har hon tvingats avgå som sådan och, åtminstone även officiellt, som SD-politiker, men sitter ändå kvar som politisk vilde som både landstings- o kommunalfullmäktige

    http://nwt.se/filipstad/2015/04/17/gisela-nyquist-blir-politisk-vilde

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6037912

 7. Och så lustigt NBT! Även min dröm när jag var liten var ofta att bli präst. I varje fall för att liksom kunna stå där i predikstolen och hålla mina långa straffpredikningar om allt det där som jag ansåg var fel. 🙂

  Brukade gå omkring och mässa på såna för mig själv, när ingen hörde mig som tex när jag höll mig undan min familj i skogen.

  • Helheta: Så märkligt att vi skulle stöta på varandra så här och ha sådana liknande erfarenheter? Det måste vara ödet, Helheta? 😉

 8. Men, ett problem som KD och SD och de antifemnistiska bakåtsrävarna faktisk har är att det blivit ”för många kvinnor” just inom kyrkan och väldigt många av de drar åt det däringa lite mer erotiska hållet ( då menar jag eros plus agape i ljuf förening” och har hottat upp kyrkan en smula känslomässigt och introducerat mer empati och äkta omsorg om kropparna såväl som själarna. Männen flyr ju låglöneyrken och till dessa tillhör ju det vanliga träliga prästaskapet. De verkliga stålarna gör ju de karimatiska manliga frimicklarna.

  Lästips: http://www.bokus.com/bok/9789146173984/de-gnostiska-evangelierna/

  • Flora T: Jag måste säga att jag är mycket dåligt insatt i hur svenska kyrkan fungerar nu för tiden. Det är över 10 år sedan jag ens beträdde en kyrka och då endast för att begrava min älskade gammelmorfar. 😦

   Jag har faktiskt aldrig ens varit inne och tittat i kyrkan här i ”byn”.

   Svenska kyrkan är känd för sina enorma tillgångar och förmögenhet. Jag har alltid haft svårt för att förlika mig med tanken på det samt att man dessutom samlar in ”kollekt” från de som är fattigare.

  • o3: Ja, just det!! Carl Lundström, arvingen till Wasabröd och en av huvudpersonerna/finansiärerna bakom Pirate Bay! Jag läste om honom för inte så länge sedan. Han är rasist också, precis som företagssköterskan i hans bolag. Lika barn leka bäst. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s