Hetero-kärleken är sällan beständig

Jag minns när jag var yngre och äldre människor sade till mig:

-”Det blir annat när en blir äldre. Du kommer att se på saker och ting helt annorlunda.”

När jag trodde att jag var dö-kär i någon kille (hände inte särskilt ofta) och trodde mig ha fått mitt hjärta krossat för alltid sade de:

-”Du kommer att glömma honom. Mister du en, står det tusen åter.”

Jag tyckte att de var dumma i huvudet och att de förminskade mina, i mitt eget huvud, gigantiska i-landsproblem men faktum är att de hade helt rätt.

En ser faktiskt helt annorlunda på saker och ting när en blir äldre och det blir bättre (särskilt för tjejer), jag lovar. 🙂 Nu är jag inte lastgammal och har förhoppningsvis många år kvar att leva men jag undrar hur jag kommer att se på livet när jag blir typ 60-80 år?

Kommer jag fortfarande att sitta här och prata mer er då? 🙂

En sak som jag tycker är ganska kul med att bli äldre, är när en träffar på gamla pojkvänner och/eller gamla pök. Jag stötte på ett gammalt pök för lite sedan och det är en man som då, när vi ”umgicks”, var väldigt snygg och poppis bland tjejerna. På äldre dar har han både tappat håret och gått upp en massa i vikt så jag kände inte ens igen honom – jag gick rakt förbi honom i affären. Det är nästan lite läskigt, hur människor kan förändras så mycket med åren att man inte ens känner igen dem längre, inte ens när de börjar prata med en.

flintskallig gubbe

Gammalt pök

Så om ni yngre killar och tjejer, har fått era hjärtan krossade och just nu sitter och deppar ihop för det, minns att om ni träffar föremålet för er nuvarande ”kärlek” om säg – sisådär en 10-20-30 år – så kanske ni inte ens vill ta i hen med tång längre. 🙂 Detsamma gäller förstås omvänt. Era gamla ”kärlekar” kanske undrar vad de såg hos er, en gång i tiden.

Den ”rätta/e” och hetero-kärleken är bara en romantisk illusion för hur många av oss har inte varit övertygade om, att vi har träffat den så kallade ”rätta/e” flera gånger om i våra liv?

Åååh, vi skulle ju aldrig kunna älska någon annan så som vi älskade hen…? 

Faktum är, att det vi inte har rakt framför näsan glömmer vi gärna bort – även så kallade eviga ”kärlekar”.

Hetero-kärleken är sällan beständig. Den är alltför ytlig för det. 

 

13 thoughts on “Hetero-kärleken är sällan beständig

 1. Hmmm… Apropås hetero-kärlek… Jag är medlem i flera feminist-grupper på ansiktsboken. I dag dök ett namn upp jag inte hade väntat skulle dyka upp, inte i en feminist-grupp, inte med den förakt som det nämndes. (Hon angreps för att hon är ”transfobisk” – jag har sett henne nämnas av anti-feminister förr för att hon är ”extrem-feministisk”, men i dag är första gången jag har hört feminister angripa henne)
  Julie Bindel. Vad har du för intryck av henne? – http://www.radfemcollective.org/news/2015/9/7/an-interview-with-julie-bindel

  • Andreas: Kanske ser det ut som att hon vänder sig emot ”pro-trans” i intervjun? Dumt uttalande kan jag tycka. Jag känner inte till vilka andra uttalanden som Julie skall ha gjort som skulle klassas som ”transfobiska”? Vad angriper de henne för?

   Vi är många feminister som har blivit anklagade för att vara transfobiska, till och med Lady Dahmer som jag anser brukar uttala sig väldigt försiktigt och pedagogiskt i den här typen av frågor. Att kritisera transpersoners uttalanden/agerande är inte samma sak som att kritisera dem i egenskap av transpersoner, vilket är viktigt att komma ihåg.

   ”Extremfeminister” gapar väl alla antifeminister till alla feminister nu för tiden? Ofta förväxlar antifeminister ordet ”radikal” med ”extrem” som om ordet radikalfeminist skulle betyda ”extremfeminist”, vilket ju är helt galet förstås. Okunniga idioter men uttala sig om feminism, måste antifeminister göra ändå. 😉

   Som jag skrev till en annan läsare för några dagar sedan så går det inte att föra debatt och belysa strukturer utan att generalisera men ofta blir vi feminister anklagade av våra egna för att ”exkludera” eller ta oss ”tolkningsföreträde” när vi gör det. Och som jag skrev för länge sedan, så skall en inte behöva vara rädd i en debatt för att råka glömma myrorna när en talar om hela djurriket. 😉 Bland heteros finns t.ex homos, svarta, vita, transpersoner, handikappade, kvinnor och män osv. Det finns ingen som klarar av att inkludera ALLA, precis ALLA, i en debatt. Den som försöker sig på det, gör bort sig förr eller senare. (vilket en ofta ser, tyvärr)

   Vad gäller Bindel så instämmer jag i en hel del av det hon säger. Det enda som jag egentligen inte håller med om, är att motsatsen till heterosexualitet skulle vara homosexualitet och lesbiskt sex i det här fallet. Även om hon uttrycker att var och en skall få välja sin sexualitet själv så framstår det nästan som om det är lesbiskt sex eller hetero-sex som finns att välja på, så att säga. Jag menar att sexualiteten är ens egen och långt ifrån alla människor ”behöver” en eller flera andra människor för att kunna tillfredsställa sin egen sexualitet. Det bor en socialt skapad ”tvåsamhet” även på sexualitetens område som jag vänder mig emot.

   Tack för en mycket intressant länk, Andreas! Jag måste nog göra ett eget inlägg av intervjun med Julie.

   • Det med angrepp ”inåt” tycker jag att jag ser över hela vänster-sidan. För mycket tjafs som splittrar hellre än att samlas om det en är ense om och kämpa ihop mot högersidan. Oh well, ja, jo, jag har sett en del av det bland feminister också. Bland annat detta du skrev innan om cis, teori, osv vs. mer ”handling”, agerande.

    Jo, jag vet det med generaliserande. Det vanligaste svaret är ju det stora internet-fenomenet, ”inte alla män”. Oh well, jag överser den sortens svar på samma sätt som jag överser, ”du skrev svara med två R, det är fel”. Bryr mig inte. Klarar folk inte få med sig budskapet ändå, deras problem.

    Jo, håller med dig, sexualitet är individuell. Och det är inte så att en kvinna måste ha blivit våldtagen om hon inte gillar att ha sex med män. Vad som formar oss är jag osäker på. En del formas ju faktiskt av övergrepp. Andra… Bara är som dom är.
    Men med lgbt-frigörelsen kom insikten om att ”sex är inte bara för att reproducera oss”. Faktiskt kom väl det motsatta hållningen till sex, ”nu tusan ska vi ha sex, och icke snack om att det ska bli barn av det!”. Det återstår bara en frigöring där en inser att, precis som du säger, folk är olika. Sex är något individuellt.

    Inlägget du skrev om intervjuet med henne var bra. 🙂
    Imponerande bra faktiskt…

   • Andreas: Ja, det är trist när det blir splittring. När det gäller oss feminister så är vi utsatta från alla håll och kanter, vilket skapar en misstänksamhet hos oss alla, förstås. Det finns ”feminister” (som de kallar sig) som jobbar åt antifeminister, sex-industrin osv och alltså fungerar som ett slags infiltratörer.

    Det finns så kallade ”kvinnliga” och till och med ”feministiska” hetero-sexbloggar som drivs av antifeministiska män som alltså utger sig för att vara kvinnor som älskar att ha sex med män, främst analsex. Antifeministiska män drar sig inte för mycket, om jag säger så. 😉

    ”Inte alla män”. Hur många gånger har vi inte hört detta uttryck? 🙂

    Långt ifrån alla hetero-kvinnor gillar att ha sex med män och ännu färre hetero-kvinnor får ut särskilt mycket själva av att ha sex med män, varför främst radikalfeminismen ifrågasätter hur det kommer sig att så många kvinnor ändå kallar sig heterosexuella och lever heterosexuellt. Därtill kommer det faktum att kvinnor och män ofta har svårt att få sina relationer att fungera när det gäller allt annat vardagligt. Frågan är fullt befogad, anser jag. Heterosexualiteten har dessutom skapats genom lag-tvång, en gång i tiden.

    Sexualitet och reproduktion är två helt olika saker – instämmer. De har inte alls med varandra att göra, även om män alltid har velat framställa det så. Sex har vi för njutning – inte för att göra barn. Om kvinnor bara skulle ha sex med män när de ville bli gravida så skulle det inte bli så mycket hetero-sex. Och sanningen är – om kvinnor bara skulle ha sex med män när de själva ville och för sin egen njutning, så skulle det inte bli så mycket sex och penetrationssexet skulle vara utdött för länge sedan. 😉

    Hann du läsa det som jag först skrev men sedan tog bort i kommentaren?

   • Andreas: Jag måste tillägga när det gäller generalisering: Inte många feminister gör som jag när det gäller sex. För många feminister är ordet ”sex” lika med hetero-sex, vilket verkligen är att generalisera eftersom långt ifrån allt sex som folk har, är heterosexuellt. Samma sak när de talar om kärleksrelationer = hetero-relationer. Det är lätt att inbilla sig att alla människor lever i tvåsamhet (man och kvinna), bara för att en själv och ens närmaste vänner gör det men sanningen är att majoriteten faktiskt inte lever i heterosexuell tvåsamhet i Sverige.

   • Jo då, visst fick jag läst (RSS). Så öppnade jag ditt inlägg, då var inlägget inte där, helt tills jag förstod att du ändrat på det, så jag kollade min RSS igen, men då hade den uppdaterats till det samma som inlägget på din blogg.
    Hoppas det inte blev för rörigt… 😛

    Mh, jag har gett dig denna länken förr – http://www.selvvalgtsinglemor.dk/2012/01/16/nar-selvvalgt-singlemor-til-donorbarn-er-et-forstevalg-beretning-fra-pernille-fra-norge/
    Så du har säkert läst det innan. Men hon är ett ”typiskt” exempel på en kvinna som är hetero, men som ändå inte känner sig ”hemma” i ett förhållande med en man. Och om hon inte gör det, varför ska hon då pressas till det? Så det är inte bara sexuellt det handlar om att ”folk är olika”.

    Hmmm… Angående sexualitet och reproduktion, det är bara det så länge mannen vill det ska vara det. Om hon blir gravid och han inte vill hon ska vara det så pressar han ganska mycket för att få henne till att genomföra en abort. Han vill inte använda kondom, men han vill att hon ska genomgå en abort om hon blir gravid. Oh well…

    Det är nästan fullmåne ikväll… Vackert. 🙂

   • Andreas: Okej, det blev lite rörigt men jag tror att jag förstår. Du blev väl lite virrig av fullmånen. 🙂

    Ingen skall pressas eller manipuleras på något sätt till att leva, bo eller ha sex på ett särskilt sätt men så har det tyvärr inte sett ut i historien och så ser det tyvärr inte ut i många delar av världen.

    En måste utgå ifrån att heteromän är vuxna människor som kan ta vara på sin egen sperma och var de lägger den. Det ansvaret har tyvärr lagts på heterokvinnor pga att många heteromän tror att kvinnor inte kan få sexuell njutning utan PIV. Alltså blir aborter kvinnors fel fastän mannen är den enda som kan kontrollera sina egna kroppsvätskor.

    Nu skall jag försöka få in min lille hårboll för nu är det dax att sussa. Gonatt min vän!

  • Andreas: Måste bara tillägga att jag tycker att det är bra att feminismen ägnar sig åt internkritik (vilket inte antifeminsmen gör) men nu har det enligt min mening gått alldeles för långt när det enda vissa feminister gör, är att kritisera andra feminister. Som i vanliga patriarkatet/livet alltså.

   Män skuldbelägger och kritiserar kvinnor. Kvinnor skuldbelägger och kritiserar sig själva och andra kvinnor och alla glömmer bort att kritisera och skuldbelägga de enda som behöver kritiseras – männen och antifeminismen i världen. Många feminister går alltså i samma manliga fälla som ”vanliga” kvinnor, vilket är synd för de borde faktiskt veta bättre med den kunskap de har.

  • Marika: Ha ha ha!
   – ”Ändå känns det orättvist att jag mot min vilja tvingades in i denna situation som jag själv aldrig gått in i om jag hade kunnat välja..”

   Ärligt talat – många män verkar vara sexuella analfabeter, alternativt är de idioter? Män vill gärna ha, som de tycker, ”skönt” penetrationssex, inte käka kola med papper på osv men de vill inte ta konsekvenserna av var de lägger sin egen sperma. De här männen/papporna anser det vara kvinnors uppgift att skydda sig från mäns sperma och, för kvinnor, mäns okontrollerbara utlösning.

   Jag har alltid sagt till min brorsa att han, om han inte vill bli pappa och ta detta livslånga ansvar så får han antingen sluta med heterosex helt och hållet eller också får han använda kondom för att vara på den säkra sidan.

   Jesus, alltså? ”Tvingades in i..” ”om jag hade kunnat välja..”

   Ha ha ha ha! Puttinutt, stackars lille man. Men ligga var väl jätteskönt för honom och det var säkert jätteskönt för honom att få komma i sin fru utan gummi på dum-snabeln också.

  • Marika: Den här är verkligen träffande! Män ejakulerar inte bara sperma – de ejakulerar sina konstiga tankar och idéer också, all over the place. 😉
   Tack för länkarna min vän! Alltid uppskattat, eftersom min hjärna börjar jobba för nya inlägg här i bloggen. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s