Kvinnor har ofta ingen aning

menhate

Annonser

5 thoughts on “Kvinnor har ofta ingen aning

   • Andreas: Undersökningar visar ju att män tar till härskartekniker mot kvinnor, när kvinnor yttrar sina åsikter, håller föredrag och liknande och samma sak ser vi i hetero-hemmen. Mannen tycker att han bestämmer när diskussionen skall vara slut, genom att t.ex bli arg, börja skrika och gapa, gå därifrån eller på annat sätt markera att han tycker att han har rätt att avsluta diskussionen.

    När kvinnor pratar ”för länge” tex håller föredrag eller berättar något på fika-rasten gör många män försök att störa, genom att t.ex hosta, skramla med nycklar, avbryta, skratta eller resa sig upp och gå. Ett annat vanligt sätt för män att tysta kvinnor är att förnedra/förlöjliga och förminska dem (offentligt) för att på så sätt skrämma kvinnor från att våga ta ordet i folksamlingar igen. Vanligt bland hetero-par på fester och kalas och vanligt inom politiken. Kvinnor i offentligheten blir förlöjligade på ett sätt som män aldrig blir och alltid mer ifrågasatta än män, av män.

    Självklart är det så att män lyssnar mer på andra män än på kvinnor – män är uppfostrade homosocialt, vilket innebär att de ofta bara är medvetna om sin egen verklighet och vardag. Män beundrar andra män och identifierar sig med dem men sällan med kvinnor. Kvinnor beundrar och identifierar sig med både kvinnor och män.

    Vad kvinnor har att säga, har ju aldrig varit särskilt intressant för män, vilket vi ser inte minst i historien. Demokrati gäller inte, när inte halva befolkningen får säga sitt och mannen har alltid ansett sig ha rätt att tala åt och för, kvinnor och barn.

    Det ligger kanske kvar hos många män sedan gammalt, att de tror att kvinnor inte kan tänka själva? Det framkommer ju även i boken ”Det kallas kärlek” att mannen anser att han har ”fått” kvinnan att se ”verkligheten”. Kvinnan beskriver samma sak, dvs att mannen skall ha ”fått” henne att se ”verkligheten”. Hjärntvätt, som jag brukar kalla det. 😉

    Andra tekniker som män använder, är att t.ex inte svara när kvinnor tilltalar dem eller t.ex titta ut genom fönstret eller fortsätta läsa tidningen. De ignorerar och nonchalerar. Själva förväntar sig män ofta att kvinnor skall vara ständigt tillgängliga för dem. Kvinnor skall stå i ”givakt” för mannen och släppa allt de har för händer, när han pockar på deras uppmärksamhet.

    Generellt – nej. Män ser ingen mening med att lyssna på kvinnor. Mannen har ju alltid rätt och vet bäst, ändå. 🙂 Till och med i frågor som bara kvinnor har erfarenhet och kunskap av.

   • Andreas: Måste tillägga att när kvinnor har yttrat sina åsikter så är det få män som ställer följdfrågor, som du gör. Vi har sett det här i min blogg och överallt. Kvinnor talar, yttrar sina åsikter och män kommer in och talar tvärsäkert om att kvinnorna har fel, ofta med en förlöjligande och härskande ton. Män ”intervjuar” sällan kvinnor eller ställer följdfrågor för att lära sig mer eftersom män tror att kvinnor inte kan lära dem något som de inte redan vet. Män frågar inte – män påstår. Män tror ofta att de vet ALLT bättre än kvinnor, till och med i frågor som de själva saknar både erfarenhet och kunskap av.

    Det gör att män i regel blir lite efterblivna. De ser och lever i en verklighet som de bara delar med varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s