Alliansregeringens (högerns) alltid lika fula och odemokratiska ansikte

När jag var barn var jag rädd för krig, vilket jag skulle hävda att de flesta barn är. Min mamma och styvpappa sade alltid:

– ”Men, NBT vi är neutrala så risken är väldigt liten att det blir krig här i Sverige.”

Jag fick förklarat för mig att ordet ”neutral” betyder, att vi i Sverige inte väljer sida i konflikter mellan andra länder och att vi på så sätt, håller oss utanför alla krig. Det gjorde mig mycket lugnare.

Tyvärr är Sverige snart inte neutralt längre och den sista spiken i kistan för vår neutralitet, satte Alliansregeringen strax innan valet 2014, då de gav överbefälhavaren Sverker Göransson i uppdrag att skriva på ett avtal med Nato som innebär att Sverige skall vara ”värdland” för Nato.

Detta ”värdlandsstödavtal” (HNS) som det kallas, undertecknades på Nato-toppmötet i Wales den första september (1/9) 2014 tillsammans med Natos högsta befälhavare i Europa – Phil Breedlove från USA. Ja, Nato är lika med USA. Den som vill tro något annat är fri att göra det.

Avtalet innebär att Sverige skall stödja Nato och t.ex låta Nato upprätta militära högkvarter hos oss, både i krig och fred och de får attackera och strida mot andra länder från vår mark. Avtalet innebär också att vi är skyldiga att tillhandahålla Nato information om t.ex vår infrastruktur, ekonomi, hälsovård etc. Nato har också rätt, i och med avtalet, att föra in militär utrustning i vårt land, inklusive kärnvapen. (!!!)

Det värsta med allt det här, är att Alliansregeringen ingick detta avtal med Nato, mer eller mindre ”i smyg”. Alliansen är för ett medlemskap i Nato men då svenska folket alltid har visat motstånd till att bli medlemmar i krigsalliansen Nato, tog Alliansen en smyg-väg, alldeles strax innan valet, i syfte att få sin vilja igenom. Sverige är fortfarande inte medlem i Nato (officiellt) men p.g.a vår tidigare höger-regering, är vi snart så nära Nato och USA och så långt borta från vår neutralitet, som vi kan komma. Det är inte alls konstigt, att den ryske presidenten Vladimir Putin undrar vad i hela friden det är fråga om och det är inte undra på, att det ryska folket känner sig hotade med de krigs-kåta och maktgalna amerikanarna alldeles inpå knuten.

Alliansen Kristdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna

Alliansen
Kristdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna

Gudrun Schyman, Feministiskt Initiativ, skrev en debattartikel tillsammans med flera andra angående detta fula och odemokratiska agerande från Alliansregeringens sida:

http://www.dn.se/debatt/nej-till-sverige-som-vardland-for-natos-militara-ovningar/

”Tio dagar före valet undertecknade Sveriges förra regering ett avtal om värdlandsstöd med Nato. Perfekt timing kan man tycka, eftersom hela journalistkåren då var upptagen med opinionsmätningar.”

”Avtalet innebär att vi tillåter och underlättar för Natostyrkor som vill genomföra krigsövningar och bedriva krigsinsatser mot tredje land med Sverige som bas. Det gör det även möjligt för Nato att använda vårt land som passage för trupper och krigsmaterial. Det enda som behövs för att avtalet ska vara ett faktum är några tekniska detaljer som justering av momsregler för att förenkla samarbetet. Våra makthavare har alltså reducerat det återstående demokratiska inflytandet till att handla om huruvida Nato-styrkorna ska vara skattebefriade när de kommer hit?”

”I avtalet finns heller ingen skrivning där vi som nation kräver undantag för kärnvapen. Lägg sedan till detta att Natostyrkorna, när de väl är här, i kritiska lägen, har rätt att agera självständigt och som det verkar inte heller kan dömas för brott begångna i Sverige, vilket i så fall även gäller krigsförbrytelser.”

”Vi säger nej till att Sverige ska bli värdland för Nato. För vi tror inte på militär upprustning.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s