Turkiet ljuger

Nato-landet Turkiet hävdar fortfarande att det ryska stridsplanet som de sköt ned, befann sig i det turkiska luftrummet och inte i Syrien.

”Turkiet har publicerat radarbilden av vad de hävdar är det ryska planets rutt.”

Ryssland och planets pilot hävdar fortfarande att Turkiet sköt ned planet i Syrien och att någon kränkning av det turkiska luftrummet aldrig skedde.

”Enligt rysk militär befann sig planet över syriskt territorium hela tiden, kränkte aldrig turkiskt luftrum och fick aldrig några varningar, något som också den överlevande piloten säger i en intervju med rysk tv. Ryska försvarsdepartementet har å sin sida publicerat en video som de säger visar vilken väg planet flög.”

USA lägger näsan i blöt som vanligt:

”Amerikanska militärkällor anser att planet verkligen befann sig över Turkiet under ett antal sekunder.”

Ryssland och president Vladimir Putin hävdar också:

”Ryssland och ytterst president Vladimir Putin anklagar USA för att ha varit delaktigt i nedskjutningen av det ryska stridsflygplanet tisdagen 24 november. Putin säger att USA kände till planets exakta flygrutt och vid vilken tidpunkt planet skulle flyga vid den turksyriska gränsen. Putin sa under en presskonferens från Kreml på torsdagskvällen att flygdatan hade delats ut till USA före nedskjutningen, och att USA i sin tur ”läckt” informationen vidare till Turkiet.”

Det verkar inte bättre än att Turkiets attack mot Ryssland, var planerad i förväg? Hur skulle Turkiet annars hinna skjuta ned ett oväntat ryskt stridsplan om det, som Turkiet påstår, bara befann sig i turkiskt luftrum under ett 10-tal sekunder? Det verkar sannolikt, att Turkiet i själva verket var beredda på att planet skulle komma och att de planerade attacken i förväg. Tillsammans med USA?

Turkiet svarar:

”Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att Turkiet hade agerat annorlunda om man vetat att planet som sköts ner var ryskt.”

-”Struntprat”, dundrade Vladimir Putin till svar. Han menar att deras flygplan är tydligt identifierade.

Det är uppenbart att Turkiet ljuger här. Turkiet påstår nämligen att Ryssland har kränkt deras luftrum ett flertal gånger och hur kan de veta det, om de ryska planen inte skulle gå att identifiera? Bullshit, Turkiet!

”Landet har vid två tidigare tillfällen protesterat mot att Ryssland kränkt turkiskt luftrum i samband med bombningarna av bland annat IS. Turkiet har även tidigare skickat upp stridsflyg för att möta ryska plan i luften och avvisa dem.”

Oavsett i vilket luftrum det ryska stridsplanet befann sig, när Turkiet valde att öppna eld mot det, kan en fundera över hur det kommer sig att Nato-medlemmen Turkiet väljer att skjuta ned en allierad, i deras gemensamma kamp mot IS? Turkiet vet ju att Ryssland är det enda land som faktiskt har blivit ombett av Syrien, att närvara militärt i landet. Vad gör de andra där, t.ex Nato-medlemmen USA? Turkiet påstår sig verka för samma syfte som Ryssland (bekämpa IS) så varför väljer de då att skjuta ned en allierad i denna kamp?

Ryssland säger att Turkiets agerande var en medveten provokation och jag kan bara instämma.

På en presskonferens i Moskva i dag sa utrikesminister Sergej Lavrov att nerskjutningen verkar vara en ”planerad provokation”:

– Vi tvivlar starkt på att detta var en oöverlagd handling.

Källa: SVT, AB, Expressen, DN

6 thoughts on “Turkiet ljuger

 1. Om Sverige går med i NATO kanske vi oxå kommer ha det mod som krävs för att
  skjuta ner ryska plan …

   • Ver: Jaså? När skulle det ha skett, menar du? Vad vi vet är att Nato och bl.a medlemmarna USA och Storbritannien har kränkt svenska farvatten och spionerat på oss från sina ubåtar i modern tid. Något som vår försvarsmakt och massmedia försökte skylla på Sovjet.

    Det finns ingen anledning för någon att skjuta ned ryska plan. De är inte boven i dramat. USA är det.

   • Ver: Jag är helt övertygad om att du känner till omständigheterna kring Catalina-affären på 50-talet med tanke på ditt (tidigare) yrke. Sanningen är ju att Sveriges försvarsmakt via FRA och på uppdrag av USA, spionerade på Sovjet och kränkte deras luftrum med våra plan, åtminstone vid två tillfällen. Det är inte konstigt att Sovjet till slut blev irriterade och sköt ner oss/USA. Detta spioneri var något som det svenska försvaret utförde tillsammans med USA, det ”amerikanska avtalet”, helt på eget bevåg, dvs utan politisk förankring och allt mörkades för både regeringen och svenska befolkningen.

    Och är det inte väldigt märkligt, att det där ”amerikanska avtalet” fortfarande ser ut att gälla i Sverige?

    Till råga på allt försökte Sverige framställa Sovjet som boven i dramat.. Det måste en kanske göra, när en så gärna vill lyda under USA? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s